diumenge, 29 de gener del 2012

La primera temporada a la màxima categoria

Una alineació de la temporada 62/63

La primera temporada a la màxima categoria comença amb un relleu a la banqueta, "míster" Temple substitueix Joan Ferrando. La baixa de Joan Rovira a la porteria, fa que el CP Calafell, en la pretemporada, provi diferents porters. Al final, es decideix per Eladi, que estava fent el servei militar a la base d'aviació de Reus. L'altre porter, l'Albert Romeu, completa la dupla de porters.

A la fotografia, a dalt, Temple (entrenador), Joan Papiol "Rovelló", Marcel Miró "Vadoret", Agustí Blanch "Rius"; acotats, Joan Montejo, Albert Romeu (porter) i Polo I. També van estar en la plantilla d'aquella temporada en Juan Fernández i Ramon Gibert.

Calendari de l'UD Coma-Cros, de Salt

D'aquella temporada en conservem el calendari de l'UD Coma-Cros, l'equip de Salt, que també era equip de la Primera Divisió.




Tot i la bona quantitat de partits guanyats pel CP Calafell, va quedar en penúltima posició i no va poder mantenir la categoria assolida l'any abans. L'elevat nombre de gols encaixats, demostrava el seu punt feble i va ser l'element determinant per quedar tant avall a la classificació.


La primera temporada a la màxima categoria no podia començar de forma més interessant, un derbi comarcal entre el CP Calafell i el CE Vendrell que va acabar amb una golejada local per 7 gols a 2. Pel Calafell van marcar quatre gols "Rius" i tres gols Marcel Miró. Per tant, el primer gol del CP Calafell a la màxima categoria va ser obra del vilafranquí "Rius".


També el primer derbi amb el CP Vilanova el va guanyar el CP Calafell, amb tres gols de Miró, acabant el partit amb un clar 6 a 2 pels locals.

Imatge d'un partit a la pista de la Rectoria, amb Albert Romeu a la porteria


El primer partit contra el FC Barcelona va acabar amb derrota del CP Calafell per 4 gols a 2, amb dos gols de "Rius". El Calafell guanyava a casa amb el CP Vic per 4 a 2, també amb un gol de Montejo de penal. I perdia a la pista de l'HC Igualada per només 2 gols a 1.


Dos gols més de penal de Joan Montejo, en els partits davant l'Arrahona i el SEAT, demostraven la seva especialitat en el llançament des d'aquest punt fatídic. El seu fort tret era tota una garantia de gol pel CP Calafell.


Davant del Mercantil Igualada, dos gols de Joan Papiol "Rovelló" i un de Marcel Miró donaven la victòria al CP Calafell. El Vendrell es va revenjar del partit d'anada i, gairebé, iguala el gol average amb els de Calafell, guanyant per 6 gols a 2. D'altra banda, el CP Calafell aconseguia la victòria a la pista del CT Barcino per 5 gols a 7, després de començar perdent per 3 a 0, amb quatre gols del "Rovelló".

Publicada el mes de febrer de 1963, a la revista Vendrell. Portavoz católico de la Villa

El derbi davant El Vendrell, es va disputar el 13 de gener de 1963, amb victòria local, tot i els dos gols espectaculars de "Polo II". Abans, s'havien disputat els partits entre els "Reserves" i els Juvenils dels dos clubs, amb victòries locals, també.

Imatge d'un partit a la pista de la Rectoria

En aquesta fotografia, podem distingir els jugadors del CP Calafell Marcel Miró, Joan Montejo, Polo I i el porter Albert Romeu. L'àrbitre de l'encontre era el senyor Valls.


Tres derrotes davant el Noia (3-1), l'Igualada a casa (3-4) i davant del FC Barcelona (2-8) posaven les coses molt difícils al CP Calafell per mantenir la categoria.


Les cròniques no sempre apareixen en El Mundo Deportivo de forma individualitzada. L'hoquei tenia una certa implantació ja a Catalunya, però els diaris no sempre l'hi destinaven massa espai. De vegades, en tota la setmana només apareixia una nota com aquesta el dilluns, després de la jornada. L'actualitat esportiva feia que l'hoquei no tingués més espai en algunes setmanes al diari.


D'aquests quatre partits, el CP Calafell només va puntuar en un, davant del Sagrada Família de Terrassa, per 5 gols a 4. Tres gols del "Rovelló" i un de Miró i Rius van permetre assolir els dos punts. Els desplaçaments a Vic, Vilanova i a la pista del Mercantil d'Igualada van acabar amb derrotes pel Calafell.


En aquella temporada, l'equip que va quedar campió va ser el CP Voltregà, que va guanyar a Calafell per 2 gols a 9. El CP Voltregà tenia mitja selecció espanyola a les seves files. El porter Zabalía i els jugadors Gallén i Salarich feien el Voltregà un equip molt fort i potent.

Article publicat el maig de 1963, a la revista Vendrell. Portavoz católico de la Vila


Joan Papiol "Rovelló" va acabar sent el màxim golejador del CP Calafell en aquesta primera temporada a la Primera Divisió, amb 21 gols. El va seguir, molt d'aprop, en Marcel Miró "Vadoret", amb 20 gols.

Fitxa del jugador Juan Fernández de la temporada 62/63


Revers de la fitxa del jugador Juan Fernández

D'aquella temporada no es conserven masses fotografies, però tenim la llicència del jugador Juan Fernández, que ell mateix guarda.



En les cròniques que apareixen al diari El Mundo Deportivo podem veure que, en aquella temporada, el CP Calafell ja tenia equip de la categoria infantil. Així mateix, com tots els equips de Primera Divisió, també disposava del seu equip de Reserves, que no va fer mal paper. La base, doncs, s’anava ampliant amb algun equip més.

Equip del CP Calafell en un partit amistós a la pista de la Rectoria

L'onze d'agost de 1963, el CP Calafell va disputar un partit amistós, comptant amb els reforços de Ricard Urpí (primer a l'esquerra, a dalt) i "Cisco" Prats (primer a l'esquerra, a sota). La resta de jugadors van ser Joan Montejo, Joan Papiol i el porter Arumí (que estava a prova), a dalt; Marcel Miró i Ramon Farré, a sota.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada