dissabte, 7 de gener del 2012

Els primers desplaçaments

Parada a l'Ordal, per esmorzar, en un dels desplaçaments en cotxe

Els primers anys, els desplaçaments es feien en tren, principalment, per a anar a Lleida, a jugar amb el CP Cervantes, el CH Antorcha, el Lérida HC i el CH Las Borjas Blancas. Eren distàncies prou importants per a fer-les en un altre mitjà. Tots aquests viatges amb les corresponents anècdotes, que foren moltes.

Desplaçament en cotxe de l'època

A Tortosa, s'hi anava en cotxes. Això sí, cada diumenge, es marxava després d'oir missa que Mn. Jaume feia a les set del matí, expressament, per tota l'expedició. Per les muntanyes del Perelló i dels seus "tobogans", les motos els avançaven. Un cop, una moto Guzzi els va fer adéu a la pujada i, a la baixada, li van tornar la salutació. Més d'un dia, havien hagut d'empènyer algun cotxe. La velocitat no era, per suposat, com les d'avui. Els cotxes semblaven els de les pel·lícules de gàngsters de Xicago, on hi cabien fins a sis persones.

Josep Maria Papiol i Joan Ortoll amb la seva furgoneta
Per anar a la pista del Mercantil d'Igualada, també en cotxes i furgoneta, es paraven a la població de Capellades, per esmorzar. No era un àpat amb un entrepà normal, sinó de carn a la brasa, pa torrat, rovellons (quan era l'època), el seu got de vi i un cigaló. A l'acabar, l'entrenador Vidal, els feia anar caminant fins dalt del coll, on hi havia una creu en memòria dels caiguts. Dalt de tot, havent paït l'esmorzar, pujaven al cotxe.

Esmorzar en una esplanada en un dels desplaçaments

Algunes vegades, es portaven salsitxa i cansalada, amb pa i vi de casa. Paraven en una esplanada, feien foc i esmorzaven bé. En aquesta fotografia, s'hi distingeix José Mengual, Jordi "el taxista", José Luís de la Cruz, Salvador Rovira i Rosend Mercader, entre d'altres.

Parada a l'Ordal en un dels desplaçaments

Quan anaven a la província de Barcelona, tenien per costum parar a l'Ordal. Allí convencien els membres de la Junta per què paguessin l'àpat i, els jugadors, es comprometien a guanyar. En aquesta fotografia, apareixen Joan Montejo, "Jaume" Vives, Joan Ortoll, Pau Canyelles, Polo I, el xofer (a dalt), Marcel Miró, Josep Maria Papiol, Ricard Urpí i Magí Suau.

Una altra foto d'una de les parades a l'Ordal
En el mateix viatge, en una altra foto, apareixen el Joan Montejo, el senyor Ferrando, el Joan Ortoll i el Josep Maria Papiol "Angelet", sortint de l'esmorzar al restaurant del coll de l'Ordal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada