dimecres, 7 de novembre del 2018

Els Presidents del Club Patí Calafell

Mossèn Jaume Tobella i LLobet, fundador i President d'Honor del Club Patí Calafell

Jaume Ràfols i Fontanals

Quan, el 1952, Mossèn Jaume Tobella i Llobet va fundar la secció de Patinatge, dins del Centre Parroquial de Calafell, constava de President Jaume Ràfols i Fontanals (1952-54).

Vicenç Espiña i Cabiró

En el primer any de competició, la temporada 1954/55Vicenç Espiña i Cabiró va ser el President de la secció de patinatge del Centre Parroquial Calafell (C.P. Calafell).

Joan Ortoll i Tetas, el dia que van posar el seu nom al pavelló

A partir d'aquella temporada, Joan Ortoll i Tetas va agafar el relleu de la presidència. El temps l'ha portat a ser la persona que més temporades ha estat president del club, concretament vint-i-dues. La primera etapa va ser des de la temporada 1955/56 fins la temporada 1962/63.

Josep Pahïssa i Urgell, fotografia publicada a la revista El Retruc, número 69, de maig de 1990

La temporada 1963/64 i la 1964/65 va ser president de la secció en Josep Pahissa i Urgell. La primera temporada va coincidir amb l'arribada de l'internacional Josep Lorente al club. La segona temporada la van acabar els jugadors del primer equip formant una gestora, després de la dimissió de Pahïssa com a President.

Curiosament, l'any 1965, es van tramitar uns estatuts per a canviar la denominació de la secció de patinatge del Centre Parroquial com a Club Deportivo Calafell. No obstant, aquesta denominació va ser denegada, ja que el futbol s'havia avançat i ja estava inscrit amb aquest nom. A partir d'allí, es va canviar la denominació per l'actual, Club Patí Calafell.

La segona etapa de Joan Ortoll, a la presidència, va des de la temporada 1965/66, on es va iniciar la reforma administrativa del club, fins la temporada 1967/68, on ho va deixar arran de la sanció d'un any d'inactivitat del club, després de l'incident en el partit amb el C.D. Mataró. Aquella temporada, el Calafell assoliria la millor classificació a la màxima categoria, en la història del club.

Salvador Totosaus i Rovira

Salvador Totosaus i Rovira va exercir la presidència del Club, rellevant Joan Ortoll en el càrrec, des de l'1 de juny fins el 15 de novembre de 1968. El "Vador" de Ca l'Estasi, com era conegut, va formar part de la Junta Gestora durant la temporada de sanció, presidida per Josep Vives i Nin.

Joan Ortoll, a baix a la dreta. Josep Vives, a dalt, el segon per la dreta, acompanyant Mossèn Jaume Tobella (al centre), fundador del Club

Joan Ortoll torna a fer-se càrrec del Club des de la temporada 1969/70 fins la temporada 1975/76, amb l'estrena de la nova pista ubicada al Passeig de la Unió.

Josep Hugué i Pàmies

El constructor Josep Hugué i Pàmies, la temporada 1976/77, va agafar el relleu de Joan Ortoll, en ser escollit com a batlle de Calafell. Va ser president durant les quatre temporades del mandat, fins la temporada 1979/80. En la primera temporada, es va aconseguir l'ascens a la màxima categoria. En la segona, la temporada 1977/78, es va construir el nou pavelló cobert i es va celebrar el 25è aniversari el club.

Jaume Gener i Segura

La temporada 1980/81 comencen quatre anys sota la presidència de Jaume Gener i Segura, conegut com "el Presi". Va ser el president de l'ascens a la Divisió d'Honor, la temporada 1980/81, on s'hi va jugar durant una temporada, amb un equip format exclusivament per jugadors de la pedrera del club. També, sota la seva presidència, la temporada 1981/82 neix la secció de Patinatge Artístic.

Màrius Jofré i López

La temporada 1983/84 el Calafell va tenir dos equips a la Primera Divisió Nacional. Per a fer-ho possible, es va crear un nou club, amb el nom de Calafell Hoquei Club, sota la presidència de Màrius Jofré i López.

Pere Marín i Fernàndez

Pere Marín i Fernàndez va presidir el club la temporada 1984/85, en la seva primera etapa de president. Amb tres relleus a la banqueta i sense la confiança dels socis, va ser rellevat en el càrrec, després d'una sola temporada com a President.

La quarta etapa i última de Joan Ortoll, com a president del Club, va ser de quatre anys, la que engloba la temporada 1985/86 fins la temporada 1988/89, amb un descens polèmic i el final d'una etapa. El pavelló porta el seu nom, en l'actualitat, amb agraïment a tota la seva trajectòria en el club i a la persona que va facilitar la construcció del poliesportiu. Joan Ortoll, juntament amb Mossèn Jaume Tobella, és President i Soci d'Honor del Club Patí Calafell.

Arturo Solé i Romeu, en la seva etapa de jugador, a la pista de La Cibeles (Oviedo)

Arturo Solé i Romeu agafaria el relleu de Joan Ortoll, la temporada 1989/90, apostant per canviar la política de pedrera que havia portat el club fins aquell moment i portant alguns jugadors de fora per a reforçar la plantilla. Després de dues temporades i escaig com a president, Artur Solé deixa la presidència en benefici de Pere Marín, l'any 1992, havent agafat el primer equip a la Primera Catalana i deixant-lo a Primera Divisió Nacional.

Jordi Pallejà i Romeu, fotografia publicada a la Revista El Retruc, número 129, de maig de 1995

Jordi Pallejà i Romeu seria president del Club Patí Calafell una temporada, la 1992/93, i no la va finalitzar.

Pere Marín tornaria a agafar el relleu, en la seva tercera i última etapa en el Club Patí Calafell, des de la temporada 1993/94 fins la temporada 1997/98. La primera temporada, la 1993/94, l'equip baixa de categoria, però intercanvia la seva plaça amb el Club Patí Cambrils, a canvi de fer-se càrrec de totes les llicencies de l'hoquei base cambrilenc. La segona temporada, la 1994/95, es va baixar de Primera Divisió Nacional a Primera Catalana.

Fina Orrit Garcia, la primera dona Presidenta

Fina Orrit Garcia va ser la primera dona en ocupar la presidència del Club Patí Calafell, la temporada 1998/99. Els seus quatre anys de mandat van servir, entre d'altres coses, per a programar i iniciar els actes del 50è aniversari del Club Patí Calafell, l'any 2002. Durant el seu mandat, es va baixar a Segona Catalana, la temporada 1999/2000, i es va pujar, de nou, a Primera Catalana, la temporada següent.

Ramon Ferré i Menéndez

Ramon Ferré i Menéndez va agafar el relleu durant aquest aniversari, la temporada 2002/03 i va esgotar el seu mandat de quatre anys, fins la temporada 2005/06. En aquest mandat, es va modernitzar el club amb mitjans informàtics.

Josep Maria Guinovart i Martínez, a la dreta de la imatge

Josep Maria Guinovart i Martínez seria el president durant les set temporades següents, des de la 2006/07 fins la meitat de la 2013/14. Després de canviar la llei de clubs i, modificant els estatuts del Club, per a fer que els mandats fossin de 6 anys, Guinovart va esgotar un mandat i va dimitir en la meitat del segon any del seu segon mandat. En la seva primera temporada, la 2006/07, s'ascendeix a Primera Nacional Catalana. La temporada 2008/09 s'assoleix l'ascens a Primera Nacional Espanyola. Finalment, la temporada 2010/11 s'aconsegueix l'ascens a l'OK Lliga, la màxima categoria de l'hoquei estatal. També, una temporada abans, el Calafell guanya la Copa Príncep. En la temporada 2013/14 deixa el primer equip classificat per a la Copa de la CERS.

Rafel Solé i Mestres, a la dreta de la imatge

Es va fer càrrec del club una Junta Gestora, encapçalada per Rafel Solé i Mestres, entre les temporades 2013/14 i 2017/18, amb l'objectiu d'eixugar els deutes anteriors i mantenir el primer equip a la màxima categoria. La temporada 2015/16 es perd la categoria d'OK Lliga i es baixa a Primera Nacional Espanyola.

Xavier Palau i Hernàndez, a la dreta de la imatge, en la presentació de la Copa Penedès

Al desembre de la temporada 2017/18, va ser escollit president Xavier Palau i Hernàndez, fins l'actualitat. En aquesta temporada, precisament, es torna a recuperar la màxima categoria, l'OK Lliga, sent campió de Primera Divisió Nacional. També, el primer equip va ser campió de la Copa Princesa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada