divendres, 16 de novembre del 2018

Victòria de prestigi

C.P. Malgrat - 7
C.P. Calafell - 8

Els veterans del Club Patí Calafell van aconseguir una victòria de prestigi, en una de les pistes més complicades del campionat, la del Malgrat. L'equip calafellenc no havia guanyat mai, en la competició lliguera, en aquesta pista. El Malgrat és un dels favorits al títol i un habitual en les Final Four. En la memòria dels dos equips estava l'empat a 7 de la temporada passada i l'empat a sis, amb classificació dels verd-i-blancs en la tanda de faltes directes, en els quarts de final de la SuperCopa 2018.

El partit arrencava amb un Malgrat llençat a per la victòria, xutant des de fora de l'àrea, davant la defensa zonal visitant. Diversos xuts de Cassola intentaven perforar la porteria visitant, defensada per Josep Maria Hernàndez. Però, era el Calafell qui aconseguia obrir el marcador, posant el 0 a 1 en el marcador, mitjançant un contracop culminat per Javi Martínez "Romario", en el minut 5 de joc.

Christian Cassola empatava a un, en un xut que no va poder aturar el porter visitant, Hernàndez, tres minuts més tard. Però, "Romario" tornaria a marcar i avançaria el Calafell, novament.

Abans del descans, però, el Malgrat apretava i aconseguia capgirar el marcador. El primer gol en interceptar una passada errada a mitja pista que suposava un 2 contra 2 que culminava en el gol de l'empat. El segon, aprofitant una badada defensiva de Ramon Ferré que havia perdut la bola de vista i era aprofitada per Joan Roura, xutant ras, des de l'interior de l'àrea i, gairebé, sobre la línia de fons de la mateixa. Josep Maria Hernàndez no podia aturar la rematada i el Malgrat remuntava el partit.

A manca de tres segons per la mitja part, Perín feia una falta a la frontal de l'àrea, sobre Cassola que intentava entrar en ella pel lateral. L'àrbitre expulsa amb blava directa a Perín i deixa el Calafell amb un home menys en pista. No obstant, el Malgrat no aprofita la diecta i el marcador es queda en el 3 a 2, a la mitja part.

En la represa, el Calafell canvia bona part de l'equip per a intentar defensar els dos minuts en inferioritat numèrica. Tot i que disposa d'una clara ocasió de "Romario" per a empatar, és el Malgrat qui aprofitaria la superioritat per a ampliar distàncies, poc abans de que Perín pogués entrar en pista, novament. Un xut de Jordi Esteve, refusat per Hernàndez, però rematat per Cassola amb una mà, creuant la bola al segon pal, suposava el 4 a 2.

Ja amb igualtat numèrica, el Malgrat aconsegueix el 5 a 2 que semblava sentenciar el partit. Era el minut 4 del segon temps. Pero, l'entrada d'Epi en pista revoluciona el partit i marca el 5 a 3, rematant una jugada culminada per ell mateix, després d'una aturada del porter local que havia deixat la bola morta dins l'àrea. Era el minut 30.

Tres minuts més tard, Perín marcava el seu primer gol de la nit, posant el 5 a 4 en el marcador. Un Calafell llençat aconseguia l'empat a cinc gols, en el minut 39 de joc. "Romario" feia el seu tercer gol de la nit, en una bona jugada combinativa d'equip.

No obstant, el Malgrat aprofitava dues ocasions per a tornar a agafar distància en el marcador. La primera, recuperant la bola en una falta en la frontal de l'àrea visitant i xutant a porteria de manera imparable. La segona, en un xut de Cassola que Hernàndez, tapat per Ramon Ferré, no va poder veure. El 7 a 5 semblava, de nou, sentenciar el partit.

No obstant, el Calafell agafa despistat al Malgrat en una falta en el fons de l'àrea i "Romario" passa a Perín que estava tot sol a l'altra banda de la mateixa i aquest aprofita per a marcar, amb un xic de sort, en intentar tornar la passada i errar en la mateixa, fent que la bola entrés rasa en la porteria local. Era el minut 40 de joc. El mateix Perín, tres minuts més tard, empatava el partit, amb un xut des de gairebé l'àrea pròpia que entrava per l'escaire de la porteria local, en forma d'obús. El Calafell havia fet el més difícil, aconseguir l'empat, remuntant un marcador advers, en dues ocasions.

Quan els visitants ja donaven per bo l'empat, a manca de tres minuts, "Romario" marcava el gol de la victòria, en quedar-se sol a la frontal de l'àrea local i rematar, com si utilitzés una destral, pel mig de la part superior de la porteria defensada per Gabriel Pérez. No obtant, Jordi Esteve tindria una molt bona oportunitat per a empatar, a manca d'un minut, rematant la bola al pal. Victòria de prestigi del Calafell que ja porta tres victòries i dues derrotes en aquesta edició de la lliga A de veterans.

En el tercer temps, al Puccinella, metres i metres de pizza de tota mena. Gran sopar...

...en bona companyia, on s'hi va afegir Ramon Benito que es lamentava de no haver pogut jugar el partit...

...i amb victòria, també, dels veterans del Calafell que van guanyar als "hielos". Proper partit: Palau Blaugrana, el proper dilluns, davant el Totpoderós Barça!