divendres, 19 de gener del 2024

Farem història! (Volum VI)



Fins aquí volia arribar! La veritat és que han estat més llibres dels què, en un principi, havia pensat o imaginat. Amb tot el material recopilat, durant molts anys, volia publicar-lo en un sol volum, però han estat sis.

Volia arribar al cinquantè aniversari de la història del club i, amb aquest capítol, tancar aquest sisè volum. En ell, hi repassem sis temporades, des de la 1997/98 fins la 2002/03. En aquells anys, van succeir fets destacables, com l’homenatge a Jaume Ortoll que li va fer el club, l’elecció de la primera dona presidenta (Fina Òrrit), l’Infantil es va proclamar Campió de Catalunya B o l’homenatge que El Vendrell i Calafell em van fer en reconeixement a la meva trajectòria i aportació a l’hoquei. Però, també, es va donar la pitjor situació del primer equip, en la història del club, caient al pou de la Segona Catalana, la última categoria de l’hoquei català, en aquell moment.

Tot plegat, contrasta amb l’etapa més gloriosa de la secció de Patinatge Artístic, on Emma De Bargas assolia un doble campionat d’Espanya, en figures obligatòries i Combinada; on diverses patinadores van participar en els campionats d’Espanya i de Catalunya de les seves categories; on Marta Zapata era campiona de Catalunya i tercera d’Espanya en categoria Aleví; i on el Club Patí Calafell assolia el segon lloc a la Copa President Eladi Berguedà.

Aquest cop, a banda d’agrair a totes les persones que han cedit material per a l’elaboració d’aquest llibre, vull fer-ho al meu fill. Gràcies a ell i a les incomptables les hores que hi ha dedicat, escanejant, editant, confeccionant quadres i calendaris, escrivint i publicant al blog dels veterans, aquests llibres han estat una realitat.

En aquest temps, m’ho he passat molt bé. He pogut recordar vivències i no trigo en emocionar-me al fer-ho. He pogut establir relacions amb diversos clubs que m’han demanat informació i, fins i tot, TV3 ha demanat informació sobre enfrontaments del Calafell amb diversos equips, per a fer les estadístiques en les retransmissions televisives dels partits del Calafell a l’OK lliga.

Segueixo recollint la informació de les següents temporades, per si algun dia, m’animo a escriure més volums. Però, el millor de tot, és que tot aquest material formarà part del nou museu de l’hoquei i el patinatge que hi haurà al pavelló Joan Ortoll i estarà a l’abast de tothom de manera gratuïta i fàcil.

Tot plegat, ens anima a seguir fent història...

Ramon Ferré Menéndez


En el Volum VI hi trobareu nombrosos vídeos i els següents capítols:













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada