dilluns, 2 de desembre del 2019

Penitència i Subcampionat a Segona Catalana



La temporada 2000/01, el primer equip del Club Patí Calafell va jugar a la Segona Catalana, la darrera de les categories de l'hoquei català. Va ser un any de penitència, fruit de la mala planificació de moltes temporades anteriors. No obstant, només hi va ser un any, ja que va aconseguir el subcampionat i l'ascens, novament, a la Primera Catalana.

La plantilla estava formada per Xavier Solé, Pere Alari, Josep Solé, David Solé, Joan Josep Llambrich, David Cano, Lluís Mª Ferrer, Daniel Palau, Juan Martínez, Ivan Bertran, Eduard Ballester i Josep Costa. L'entrenador era Lucas Sorio. En la fotografia, surten acompanyats per la Presidenta, Fina Òrrit, el directiu, Enric Fontanillas, i els delegats, Pere Andreu i Joan Costa.

Publicada a la pàgina 26 del Diari del Baix Penedès, el 14 de juliol del 2000

En l'assemblea celebrada al juliol del 200, la presidenta va passar balanç a la temporada anterior, lamentant el descens del primer equip a Segona Catalana. No obstant, la situació econòmica del club era bona, segons la Junta Directiva.

Publicada a la pàgina 42 del Diari del Baix Penedès, el 21 de juliol del 2000

Publicada a la pàgina 24 del Diari del Baix Penedès, el 28 de juliol del 2000

També, al mes de juliol del 2000, es va celebrar el ja tradicional torneig de veterans que arribava a la seva cinquena edició. El Club d'Esports Vendrell en va ser el campió. Hi van participar dos equips de Calafell i El Vendrell, el Vilanova i l'Igualada.

Publicada a la pàgina 27 del Diari del Baix Penedès, el 29 de setembre del 2000

Publicada a la pàgina 27 del Diari del Baix Penedès, el 29 de setembre del 2000

En la pretemporada, el Calafell va jugar un amistós, al pavelló de Les Casernes, davant el Club Patí Vilanova i en va sortir victoriós.



Bell-Lloc i Calafell aconseguien l'ascens a Primera Catalana. Del campionat, es van acabar retirant els equips de la J.E. Flix i l'Alcañíz.


El màxim golejador del Club Patí Calafell va ser Josep Solé, amb trenta-dos gols.

Crònica publicada en El 3 de VUIT, al mes de juliol del 2001

D'aquella temporada, no hem aconseguit cap crònica dels partits que va disputar el Club Patí Calafell, ja que els diaris comarcals no es van fer ressò, degut a la categoria on es jugava. No obstant, es conserva aquesta crònica resum de l'assemblea que es va celebrar a finals de temporada, publicada per Ferran Rodríguez, en El 3 de VUIT.


L'equip Infantil estava format per Joan Ferrer, Albert Català, Rafel Solé, Joan Cañada, Joan Pons, Miquel Solé, Xavier Andreu i Oriol Palau. L'entrenador era Joaquín Cachinero i el delegat era en Català.


En la categoria Aleví, l'equip estava format per Oriol Palau, Jaume Vives, Israel Seoane, Ferran Ortoll, Maria Muñoz, Marc Cañada, Xavier Andreu, Fernández i Marc Sánchez. L'entrenador era Joan Josep Llambrich. El delegat era Xavi Palau.


L'equip de la categoria Benjamí estava format per Esther Ferrer, Olivella, Arnau Casals, Oriol Ferré, Fernández, Marc Cañada, Riera i Trillas. L'entrenador era Joan Josep Llambrich i la delegada era la Regina.


Hi havia també un equip PreBenjamí, format per Fernández, Olivella, Maria Muñoz, Marc Cañada, Ferran Riera i Oriol Ferré. L'entrenador era Joan Josep Llambrich i la delegada era la Regina.

A més, en les categories inferiors hi havia un equip Juvenil, format per Joan Raventós, Xavier Riera, Pere Collado, Abel Guisado i Francisco Sedano. L'entrenador era Jaume Vidal i els delegats n'eren Riera i Guisado.

Publicada a la pàgina 37 del Diari del Baix Penedès, el 6 d'abril del 2001

En aquella temporada, Ramon Ferré va rebre un homenatge de les dues poblacions i els dos clubs pels quals havia passat, Calafell i El Vendrell. Les dues poblacions i els dos rivals històrics es van unir per a homenatjar els quaranta anys dedicats a l'hoquei de Ramon Ferré, especialment en les banquetes dels primers equips i dels equips base dels dos clubs. En l'homenatge també hi va participar la Federació Catalana de Patinatge.

Portada del díptic de l'homenatge a Ramon Ferré

Interior del díptic de l'homenatge a Ramon Ferré

L'homenatge es va fer en els dos pavellons, tant al del Club d'Esports Vendrell com el Joan Ortoll de Calafell, durant els dies 8, 9 i 10 d'abril del 2001. Va tenir diversos actes, com partits amb la selecció espanyola absoluta, un combinat català i taules rodones on hi van participar noms il·lustres de l'hoquei.

Publicada a la pàgina 1 del Diari del Baix Penedès, el 12 d'abril del 2001

Publicada a la pàgina 23 del Diari del Baix Penedès, el 12 d'abril del 2001

La Federació Catalana de Patinatge va premiar la trajectòria de Ramon Ferré amb la medalla d'or al mèrit esportiu. Els dos clubs li van lliurar la insignia d'or. A més, Ferré va rebre un reconeixement de diversos clubs d'hoquei.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada