divendres, 6 de desembre del 2019

Emma De Bargas, doble campiona d'Espanya Júnior

Emma De Bargas, en el lloc més alt del podi, en el Campionat d'Espanya. Foto cedida per Marian Peeters

L'any 2001 seria una fita històrica pel patinatge calafellenc, segurament l'any daurat de la història del Patinatge Artístic a la localitat. Emma De Bargas era la primera patinadora del club en proclamar-se Campiona d'Espanya Júnior, i per partida doble. Però, a més, fins a deu patinadores es van classificar per a anar al Campionat de Catalunya de les seves respectives categories.

Portada del tríptic del Campionat Interclubs, cedit per Marian Peeters

La temporada 2001, arrencava al pavelló municipal d'esports del Pla de Santa Maria, l'11 de febrer, amb la disputa del Campionat Interclubs Intercomarcal. Hi van participar el Club Patí Cambrils, el Club Patí Montroig, el Club Natació Reus "Ploms", l'equip local del Club Patí Pla de Santa Maria i el Club Patí Calafell.

Daniel Córcoles va pujar en el segon graó del podi. Foto cedida per Marian Peeters

Pels calafellencs hi van participar Sofia de la Riega, Marta Valencia, Àlex Estrada, Raquel Pérez, Carol Ramon, Leila Garrido, Izhan Dote, Joel Garrido, Maria Cereijo, Marta Zapata, Neus Segura i Daniel Córcoles.

Marta Zapata i Neus Segura, en el segon i tercer lloc del podi. Foto cedida per Marian Peeters


Publicada el 16 de febrer del 2001, al Diari del Baix Penedès

El 18 de febrer es va disputar la prova de Debutants, al pavelló del Club d'Esports Vendrell.

Publicada el 9 de març del 2001, a la pàgina 27 del Diari del Baix Penedès

A Llorenç del Penedès, es va dur a terme la Fase Comarcal de Patinatge que va acollir 49 patinadores.

Publicada el 16 de març de 2011, a la pàgina 29 del Diari del Baix Penedès

La fase comarcal va passar pel Pavelló del Club d'Esports Vendrell, disputant-s'hi la segona jornada. En categoria Benjamí, Marta Zapata va ser primera i Joel Garrido va ser segon. En categoria Aleví, va guanyar Daniel Córcoles, per davant d'Àlex Estrada. Neus Segura va ser segona en la categoria Infantil.

Publicada el 6 d'abril de 2011, a El 3 de VUIT

Publicada el 6 d'abril de 2011, a la pàgina 42 del Diari del Baix Penedès

L'1 d'abril del 2001, es va disputar la tercera jornada de la fase comarcal, al pavelló Joan Ortoll de Calafell. Marta Zapata seria segona en la categoria Benjamí. Izhan Dote i Joel Garrido serien primer i segon, en la mateixa categoria. Daniel Córcoles i Àlex Estrada repetien, en categoria aleví. Neus Segura seria segona, en categoria Infantil.


Publicada el mes d'abril de 2011, a El 3 de VUIT

El Campionat Territorial, disputat a Salou, va ser molt productiu per a les patinadores i patinadors del Club Patí Calafell. Fins a sis d'ells es van classificar per al Campionat de Catalunya Juvenil i Júnior. A més, Emma De Bargas i Aina Lluch es van proclamar campiones de les seves categories, en figures obligatòries.

Emma De Bargas, segona en Lliure. Foto cedida per Marian Peeters

Núria Rovirosa va ser segona, en figures obligatòries de la categoria Júnior. Emma De Bargas va ser segona, en la modalitat de Lliure. Judit Guasch i Marta Fuster, també es van classificar per al Campionat de Catalunya, en aquesta modalitat, sent cinquena i setena, respectivament.

Publicada al Diari de Tarragona

En la Combinada, Emma De Bargas va ser la primera classificada, Núria Rovirosa seria tercera i Marta Fuster va ser cinquena.

Aina Lluch. Foto cedida per Marian Peeters

En categoria Juvenil, Aina Lluch va ser campiona, sent primera en Lliure i onzena en figures obligatòries. En la Combinada va acabar sent tercera i va pujar al podi.

Marc Ventosa. Foto cedida per Marian Peeters

Marc Ventosa va guanyar, en la categoria Juvenil masculí, sent el millor tant en Lliure com en figures obligatòries.

Publicada a El 3 de VUIT

El Campionat de Catalunya de la categoria Júnior es va disputar a Blanes. Hi van participar les quatre patinadores calafellenques que havien aconseguit classificar-se: Emma De Bargas, Núria Rovirosa, Marta Fuster i Judit Guasch.

Publicada l'1 de juny de 2001, a El 3 de VUIT

El Club Patí Calafell classificaria a tres patinadores més per al Campionat de Catalunya, en la categoria Cadet. Alba Torà, Laura Zapata i Sàskia De Bargas estarien a Ripollet el 2 i el 3 de juny del 2001, després de triomfar en el Campionat Territorial de Tortosa, el cap de setmana anterior.

Laura Zapata es va classificar en sisè lloc, la millor de les calafellenques en Lliure. Sàskia va ser dotzena i Alba vintena. Sàskia va ser primera, en figures obligatòries. Laura va ser tercera i Alba quarta.

Sàskia De Bargas va ser campiona en la Combinada, Laura Zapata va ser subcampiona i Alba Torà va ser vuitena. Per tant, totes tres van passar a disputar el Campionat de Catalunya.

Publicada el 8 de juny de 2001, a El 3 de VUIT

Cap d'elles, però, no va assolir la classificació per al Campionat d'Espanya. Laura Zapata va ser divuitena, en figures obligatòries. Sàskia De Bargas va acabar en el lloc vint-i-dos de la general. Just darrera, es classificava Alba Torà, debutant en la categoria.

Publicada el 22 de juny del 2001, a la pàgina 28 del Diari del Baix Penedès

Les patinadores del Club Patí Calafell, també, van participar al Campionat interclubs. En la tercera categoria, van copar el podi. En la categoria masculina debutants, els patinadors calafellencs vsan ser primer i segon.

Publicada el 6 de juliol de 2001, a El 3 de VUIT

Classificació del Campionat d'Espanya Juvenil en Individual Masculí

Classificació del Campionat d'Espanya Juvenil en Individual Femení

Marc Ventosa i Aina Lluch va participar en el Campionat d'Espanya Juvenil, celebrat a les instal·lacions del Reus Deportiu, l'1 i el 2 de juliol del 2001. Ambdós van quedar en la desena posició, però en diferents modalitats. Marc Ventosa va ser onzè en Lliure i desè en programa curt i programa llarg. Aina Lluch va ser desena en Figures Obligatòries.

Publicada el 27 de juliol del 2001, a El 3 de VUIT

Publicada el 27 de juliol del 2001, a la pàgina 59 d'El 3 de VUIT


Emma De Bargas i Núria Rovirosa també es van classificar per a disputar el Campionat d'Espanya Júnior. La primera, en les dues modalitats de Lliure i figures obligatòries. La última, només en Escola. Emma De Bargas va ser segona, en figures obligatòries. En la modalitat de Lliure va ser onzena, fet que li va donar el quart lloc en la Combinada.



Publicada el 3 d'agost del 2001, a la pàgina 61 d'El 3 de VUIT

Classificació del Programa Curt en Individual Femení

Classificació del Programa Llarg en Individual Femení

Classificació Combinada en Individual Femení

Emma De Bargas aconseguiria l'or en dues modalitats, les figures obligatòries i la Combinada. D'aquesta manera, es convertia en la primera patinadora del Club Patí Calafell en pujar al lloc més alt del podi en un Campionat d'Espanya Júnior. Ella mateixa, ja havia estat la primera patinadora en aconseguir un primer lloc en un Campionat d'Espanya, va ser en la categoria Infantil.


Publicada el 10 d'agost del 2001, en la pàgina 26 del Diari del Baix Penedès


La seva companya, Núria Rovirosa va ser setena en Escola (figures obligatòries). De Bargas va primera en Figures Obligatòries, setena en la modalitat de Lliure, desena en Programa Curt i sisena en Programa Llarg. La suma de les puntuacions li va permetre ser primera en la Combinada.


Publicada el 12 d'agost del 2001, al Diari de Tarragona

L'èxit aconseguit va suposar una notable repercussió mediàtica, en els mitjans del territori. Això va fer que alguns joves patinadors decidissin fer el pas i apuntar-se a practicar el Patinatge Artístic.


Portada del programa de mà del Campionat Territorial Aleví, cedit per Paula Gayo

El 6 i el 7 de juliol del 2001, es va celebrar el Campionat Territorial de Patinatge Artístic, al Palau d'Esports del Reus Deportiu, en categories Aleví i Infantil. Hi van participar Paula Gayo i Cristina Sans, en categoria Infantil. Marta Zapata hi va participar en categoria Aleví.

Cristina Sans i Paula Gayo, amb la seva entrenadora, Marta Vera. Foto cedida per Paula Gayo

Paula Gayo i Emma De Bargas, a Reus. Foto cedida per Paula Gayo

Cristina Sans i Paula Gayo, amb la seva entrenadora, Marta Vera. Foto cedida per Paula Gayo

Cristina Sans i Paula Gayo, a Reus. Foto cedida per Paula Gayo

Paula Gayo, a Reus. Foto cedida per ella mateixa

Publicada el 13 de juliol de 2001, a El 3 de VUIT

Cristina Sans. Foto cedida per Marian Peeters

La patinadora, Cristina Sans, també aconseguiria classificar-se pel Campionat de Catalunya, en la categoria Infantil. Sans va guanyar, en figures obligatòries i va ser setena en Lliure. La seva companya, Paula Gayo, va ser quarta en figures obligatòries i desena en Lliure, no aconseguint la classificació.


Publicada el 8 de juliol, al Diari de Tarragona

Marta Zapata, en categoria Aleví, va guanyar en figures obligatòries, però no va aconseguir la mínima puntuació per a anar al Campionat de Catalunya.


Alba Torà i Paula Gayo, al musical Cats. Foto cedida per Paula Gayo

Paula Gayo, disfressada de Cats. Foto cedida per ella mateixa

Paula Gayo, disfressada de Cats. Foto cedida per ella mateixa

Alba Torà i Paula Gayo. Foto cedida per Paula Gayo

Paula Gayo, disfressada de Cats. Foto cedida per ella mateixa

Alba Torà i Paula Gayo. Foto cedida per Paula Gayo

Paula Gayo, en l'actuació de LLiure. Foto cedida per ella mateixa

Paula Gayo, amb l'uniforme de la secció. Foto cedida per ella mateixa

El 21 de juliol del 2001, la secció de Patinatge Artístic del Club Patí Calafell, tornava a celebrar el seu Festival anual. Hi van participar tots els patinadors i totes les patinadores del club. Va destacar la interpretació del musical Cats.




Aquí podeu veure el vídeo del Festival anual, gravat i editat per Bonavista Vídeo.


Paula Gayo, al podi del Campionat de Tardor. Foto cedida per ella mateixa

Paula Gayo, al podi del Campionat de Tardor. Foto cedida per ella mateixa

Patinadores del C.P. Calafell, en el Campionat de Tardor. Foto cedida per Paula Gayo

Paula Gayo, al Campionat de Tardor. Foto cedida per ella mateixa

Paula Gayo i Alba Torà, al Campionat de Tardor. Foto cedida per Paula Gayo

Paula Gayo i Alba Torà, al Campionat de Tardor. Foto cedida per Paula Gayo

El 10 de novembre del 2001, es va celebrar el Campionat de Tardor, a La Pobla de Mafumet. Paula Gayo va aconseguir el segon lloc, fet que li va donar accés a la Copa Catalana. També, hi van participar Alba Torà, Laura Zapata, Núria Rovirosa, Sàskia De Bargas i Cristina Sans. Rovirosa i Zapata, també, aconseguien classificar-se.


Portada del programa de mà de la VI Copa Catalana, cedit per Paula Gayo

Paula Gayo, a la Copa Catalana. Foto cedida per ella mateixa

Les patinadores participants en la VI Copa Catalana. Foto cedida per Paula Gayo

Paula Gayo, a la Copa Catalana. Foto cedida per ella mateixa

Paula Gayo, a la Copa Catalana. Foto cedida per ella mateixa

Publicada el 5 de desembre del 2001, a El 3 de VUIT

En la Copa Catalunya de Patinatge Artístic hi van participar tres patinadores del Club Patí Calafell: Paula Gayo, en categoria Infantil, Laura Zapata, en categoria Cadet, i Núria Rovirosa, en categoria Júnior.


Publicada el 5 de desembre del 2001, al Diari del Baix Penedès

Rovirosa, amb l'actuació Romeo i Julieta, va aconseguir pujar al podi, en el tercer lloc. Zapata, amb l'actuació Mi querido Buenos Aires, va aconseguir la vuitena posició en Lliure. Gayo, amb la coreografia Gotes de pluja sobre el meu cap, va quedar en setè lloc.


Núria Rovirosa, Marta Vera, Paula Gayo, Emma De Bargas i Marc Ventosa, al pavelló de La Verneda. Foto cedida per Marian Peeters

Publicada a El 3 de VUIT

Núria Rovirosa, Emma De Bargas, Marc Ventosa i Paula Gayo van participar en una trobada internacional a Barcelona, en el pavelló de La Verneda, competint amb altres patinadors i patinadores d'Itàlia i de Catalunya. Marc Ventosa va ser el guanyador, en categoria Juvenil. Núria Rovirosa va ser tercera, en professionals majors de setze anys. Emma De Bargas va ser quarta, en categoria Júnior, i Paula Gayo cinquena, en categoria Infantil.

Portada del programa de mà del II Trofeu Ramon Figueras, cedit per Marian Peeters

El 25 de novembre del 2001, es va disputar el II Trofeu Ramon Figueras, al pavelló del Pla de Santa Maria. Hi van participar patinadors i patinadores de les categories Cadet, Juvenil, Júnior i Sènior. Pel Club Patí Calafell hi van ser presents: Alba Torà, Sàskia De Bargas i Laura Zapata, en categoria Cadet; Aina Lluch i Marc Ventosa, en categoria Juvenil; i Núria Rovirosa, Marta Fuster, Judit Guasch i Emma De Bargas, en categoria Júnior.


Cartell per a les escoles, cedit per Marian Peeters

El Club Patí Calafell seguia buscant patinadors a les escoles, amb fulletons publicitaris. L'èxit d'Emma De Bargas en el Campionat d'Espanya va servir d'aparador a la secció del club per a promocionar-se, també.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada