dimecres, 11 de desembre del 2019

El Club Patí Calafell compleix mig segle de vida


El Club Patí Calafell arribava als cinquanta anys d'història, l'any 2002. Per a commemorar l'efemèride, la directiva, conjuntament amb l'ajuntament de Calafell, va planificar una sèrie d'actes, durant la temporada. El canvi de junta directiva, al capdavant del club, va fer que tothom s'impliqués en aquest aniversari. També, les situacions convulses i els diversos canvis que hi van haver al capdavant de l'ajuntament, també van demostrar que l'hoquei era un nexe d'unió i un punt de trobada de la societat calafellenca que no passava pel seu millor moment, en quant a la cohesió social i política.


Tríptic del 50è aniversari del club

Els actes previstos es van anar complint, durant la temporada. Començaven el 16 d'abril, amb la presentació del 50è aniversari, i acabaven el 18 d'octubre, amb la presentació d'un vídeo documental sobre la història del club. No obstant, es va anar incorporant i alterant algunes dates, a mida que avançava la temporada, i s'hi anaven implicant més actors. L'aniversari del Club Patí Calafell va ser un bon punt de trobada per a que velles disputes es suavitzessin i tothom es conjurés per a iniciar una nova etapa, a partir d'aquell moment.
Publicada el 31 de maig del 2002, a El 3 de VUIT

La presentació dels actes la va presidir el llavors alcalde de Calafell, Josep Parera, acompanyat per la Presidenta del Club Patí Calafell, Fina Òrrit, i altres personalitats de l'esport comarcal i local. També, la Federació Catalana de patinatge, a través del seu president territorial, Benedicte Piqué, va ser-hi present, donant suport a un dels clubs més importants de la província de Tarragona. Josep Maria Guinovart era el President de la comissió organitzadora del cinquantè aniversari, formada per exjugadors del club, que acabarien formant part de la nova Junta de Ramon Ferré, després del relleu de Fina Òrrit.

Publicada el 31 de maig del 2002, a El 3 de VUIT

El periodista, Ferran Rodríguez, que portava seguint el club, en els darrers anys, va dedicar l'editorial del diari El 3 de VUIT al cinquantè aniversari del Club Patí Calafell.

Publicada el 7 de juny del 2002, a El 3 de VUIT

El 7 de juny del 2002, s'iniciaven els actes del cinquantè aniversari del Club Patí Calafell. Sota la Presidència, encara, de Fina Orrit, Calafell celebrava el mig segle d'història de la segona entitat esportiva més antiga del municipi.


Carta del menú del sopar de la Federació Territorial de Tarragona

La festa arrencava a la Discoteca Louie Vega, amb el sopar tradicional de final de temporada, organitzat per la Federació Territorial de Patinatge, on es lliuraven els premis i trofeig corresponents a la temporada 2001/02.









Publicada el 14 de juny del 2002, al Diari del Baix Penedès

La Patinadora, Emma De Bargas, va ser guardonada com a campiona d'Espanya, en les modalitats de Combinada i Figures Obligatòries. En el sopar, amb tres-cents assistents, també es va guardonar el Club Patí Calafell, pels seus cinquanta anys d'història. I, en hoquei, a l'equip Júnior del club.



Publicada el 14 de juny del 2002, al Diari del Baix Penedès

L'endemà, dissabte 8 de juny, van continuar els actes de celebració amb un partit entre veterans del Calafell. Després del partit, es va inaugurar una exposició de fotografies dels cinquanta anys d'història del club, en l'accés del teatre.



Publicada el 14 de juny del 2002, al Diari del Baix Penedès

El diumenge 9 de juny, es va celebrar una missa commemorativa, en el mateix Pavelló Joan Ortoll. La va oficiar el rector de la parròquia, Mossèn Isidre Torremadé, i va comptar amb el Cor Orfeó Calafellenc. 





Hi va haver una ofrena floral en record de tots els difunts que van passar pel club. També, hi va haver una exhibició de Patinatge Artístic, on hi van participar algunes i alguns dels patinadors de la secció.




Publicada el 14 de juny del 2002, al Diari del Baix Penedès

En acabar l'ofici, els primers equips del Calafell i del Vilanova van disputar un partit amistós. El conjunt del Garraf acabava d'assolir l'ascens a la Divisió d'Honor, en aquella temporada. El resultat va ser favorable al conjunt visitant per 3 a 8. Però, el bon ambient va presidir la graderia i el joc.


Publicada el 14 de juny del 2002, al Diari del Baix Penedès

Alguns dels presidents del club, durant els cinquanta anys d'història, van compartir aquesta fotografia amb les autoritats locals del moment.

Publicada el 14 de juny del 2002, a la revista La Fura

Aquell va ser el primer dels actes del cinquanta aniversari que es va allargar durant tota la temporada següent. Un cap de setmana complert que va comptar amb la participació de molts exjugadors del club.


Publicada el 14 de juny del 2002, a El 3 de VUIT

Durant els actes de celebració dels cinquanta anys del club, es van celebrar uns programes radiofònics "50 anys del Club Patí Calafell, a l'emissora municipal, Calafell Ràdio, conduits per Vicenç Solé i Josep Garriga, per on van desfilar els exjugadors del club, en diverses èpoques, explicant històries i anècdotes.



Els actes de celebració del cinquantè aniversari, d'aquell cap de setmana, van acabar amb un dinar de germanor de prop de quatre-centes persones, al mateix pavelló Joan Ortoll. En l'Assemblea del 14 de juny, Ramon Ferré agafava el relleu a la Presidència del Club Patí Calafell.

Cartell del Festival de Patinatge Artístic, organitzat per la secció

El 28 de setembre del 2002, la secció de Patinatge Artístic del Club Patí Calafell celebrava el seu tradicional Festival de Patinatge Artístic, al Pavelló Joan Ortoll. El cartell de l'acte tenia de fons l'escut del 50è aniversari. Hi van participar totes i tots els patinadors de la secció.

Publicada el 25 d'octubre del 2002, a El 3 de VUIT

Publicada el 25 d'octubre del 2002, a la pàgina 12 del Diari del Baix Penedès

La presentació del vídeo de la història del Club Patí Calafell va ser presidit pel Sots-director General de l'Esport català, José Mari Bakero, en absència del Director General, Josep Maldonado.

Publicada el 29 de novembre del 2002, a El 3 de VUIT

Publicada el 6 de desembre del 2002, al Diari del Baix Penedès

El 29 de novembre del 2002, es va celebrar un homenatge a la figura del fundador del club, Mossèn Jaume Tobella. Familiars del rector van ser presents i van destacar la seva personalitat, desconeguda per molts, llegint fragments del seu diari personal.

Publicada el 29 de novembre del 2002, a El 3 de VUIT

Publicada el 6 de desembre del 2002, a El 3 de VUIT


L'1 de desembre, el club va fer un homenatge als exjugadors dels anys seixanta que van jugar el Campionat d'Espanya, a Bilbao. Joan Rovirosa (porter), Antoni Nicolau, Ramon Armajach, Xavier Montejo, Andreu Romeu (porter), Artur Solé, Miquel Serrano (porter), Eugeni Collado i Josep Mañé van ser presents a la llotja, en el partit davant el C.E. Noia Freixenet, i van rebre l'homenatge, al descans del partit.

Publicada el 17 de gener del 2003, a El 3 de VUIT



Publicada el 17 de gener del 2003, al Diari del Baix Penedès

El Club va estar treballant per a portar una de les millors seleccions mundials, per a celebrar el seu cinquantè aniversari. Es van fer tempteigs amb la selecció Argentina. Però, al final, no van fructificar.

Publicada el 14 de febrer del 2003

Semblava que, per Setmana Santa, les seleccions masculina i femenina de Catalunya disputarien un partit al Pavelló Joan Ortoll. Finalment, no va ser possible. Però, el club continuava treballant per a portar una selecció de nivell.








Publicada el 13 de juny del 2003, al Diari del Baix Penedès

Els actes del cinquantè aniversari es van allargar fins el final de temporada. El quinze de juny del 2003 es va celebrar l'acte de cloenda, amb una festa, en el Pavelló Joan Ortoll, on van participar altres entitats del municipi, exjugadors i l'afició.













Josep Mèlich, director del grup teatral la K-mama, en va ser el conductor. Hi van participar l'Esbart Dansaire, les Almas Rocieras, el Cor Orfeó, la colla gegantera i el grup de diables Guaite'ls. Els personatges populars de l'emissora local, el Piu i el Pau, personalitzats per Josep Mañé i Vicenç Solé, van amenitzar l'acte, amb el seu toc particular d'humor.






També, el Club Patí Calafell va tenir un detall molt especial als membres de la comissió organitzadora dels actes del cinquantè aniversari, agraint la seva dedicació i esforç. Tot i que els actes de l'aniversari es van donar per tancats, més endavant es va poder celebrar el partit entre Catalunya i Itàlia que es pretenia disputar durant aquesta temporada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada