dimecres, 4 de desembre del 2019

Els internacionals del Calafell


De la pedrera del Club Patí Calafell han sortit alguns jugadors que han estat internacionals. Sergi Romeu va jugar un Campionat d'Europa Júnior amb la selecció espanyola i va ser campió. Però, abans, els germans Pere i Jaume Solé van obrir el camí de les internacionalitats, amb la selecció andorrana.


Publicat a la revista El Retruc de Calafell

Pere i Jaume Solé, amb 22 i 20 anys, respectivament, formaven part de la selecció d'Andorra en el Campionat d'Europa, celebrat a Wuppertal. En aquella selecció hi havia Enric Carbonell, exjugador del Club d'Esports Vendrell, entre d'altres.




La selecció andorrana va aconseguir cinc punts, quedant per damunt de Bèlgica i Anglaterra, en aquell Campionat d'Europa. Portugal va ser la selecció campiona.


Els germans Enrico i Massimo Mariotti van ser els màxims golejadors del Campionat d'Europa, amb vint-i-cinc gols. Jaume Solé en va fer set. Pere Solé en va fer un.

Publicada al Diari del Baix Penedès, el 14 de maig del 2000

Publicada al Diari del Baix Penedès, el 14 de maig del 2000

En la temporada 1999/2000, Sergi Romeu va deixar la base del Club Patí Calafell, per a anar a jugar amb el Juvenil del Futbol Club Barcelona, on es va proclamar Campió d'Espanya de la categoria.

Publicada al Diari del Baix Penedès, el 14 de maig del 2000


A més, va aconseguir una beca en el programa ARC d'Alt Rendiment Esportiu de Catalunya que concedia el Consell Català de l'Esport de la Generalitat de Catalunya i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), el desembre del 2001.


Aquest èxit, va anar acompanyat de la seva participació en la selecció nacional Júnior, la temporada següent, la 2000/2001, on va coincidir amb alguns noms il·lustres de l'hoquei, com Sergi Panadero, Marc Torra o Jordi Adroher.


La selecció espanyola Júnior estava formada per José Ramon, Josep Roca, Pablo Calvicio, Marc Torra, Sergi Panadero, Sergi Romeu (a dalt), Jordi Carbó, Xavier Calonge, Albert Balagué i Jordi Adroher. L'entrenador era "Catxo" Ordeig.


La selecció espanyola va guanyar tots els partits que va disputar, quedant campions d'Europa, en el darrer partit, davant el combinat portuguès, amb una victòria ajustada, per 3 a 4.



Per tant, Sergi Romeu no només ha estat internacional amb la selecció espanyola, sinó també Campió d'Europa de la categoria Júnior, tota una fita per un jugador sorgit de la pedrera del Club Patí Calafell. Anys després, Sergi Romeu es va convertir en el jugador "franquícia" del club, portant-lo des de Primera Catalana a l'OK Lliga.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada