divendres, 29 de setembre del 2023

Una lliga més propera

Arrenca una nova temporada de la Lliga Catalana de Veterans, on el Calafell tornarà a estar entre els equips de la lliga B. En la reunió de la Federació Catalana de Patinatge, celebrada fa unes setmanes, el mateix Calafell va proposar repartir els equips dels grups B i C per proximitat territorial, d'aquesta manera s'eviten desplaçaments de llargues distàncies, com va ser la temporada passada. Creiem que això afavorirà que més equips s'apuntin a la LCV la propera temporada, si es manté aquest format. La Federació va enviar un mail als equips per a votar aquesta proposta i ha estat escollida per la majoria d'ells. Gràcies a tots, per la vostra comprensió! #VeteransSomTots

El Calafell descansarà la primera i la última jornada de les dues voltes que tindrà el campionat. El primer partit serà al Pavelló Joan Ortoll, davant el Sentmenat, el 16 d'octubre. No us el perdeu!

diumenge, 17 de setembre del 2023

Campions, a Sitges

El Calafell s'ha endut el torneig de Sitges, aquest diumenge, en guanyar els tres partits davant el Cubelles (5-2), el Prat (5-3) i el Sitges (6-2). El conjunt calafellenc presentava un equip format per jugadors que no han pogut viatjar a Follonica, com Javi Luna, Xavi Esplugas i Epi, reforçats amb Borja Ferrer, "Sito" Expósito, Eloi Albesa i Pere Salvador, a la porteria. Aquí us deixem un recull de les millors imatges.

dissabte, 16 de setembre del 2023

Segons de grup, però sense semis

C.P. Calafell - 6

Alenquer e Benfica - 5

El campió cau eliminat de la Taça Latina, tot i vèncer el seu partit davant l'Alenquer e Benfica, per la mitjana d'edat. La victòria davant el conjunt portuguès, ha dut al Calafell a ser segon del seu grup. S'ha produīt un empat a set punts amb d'altres equips segons classificats dels seus grups i la mitjana d'edat ha estat decisiva, en favor del Mollet H.C.

L'últim partit, doncs, de la Taça Latina d'enguany, pel Calafell, ha estat davant el conjunt portuguès de l'Alenquer e Benfica, on els dos equips es jugaven el segon lloc de la classificació, si els xilens no guanyaven a l'Stuart, en el partit de després. La victòria donava opcions remotes de passar a semifinals, com a millors segons. Però, al final, per la mitjana d'edat, no ha estat possible. No obstant, el Calafell ha sortit a per totes.

Tot i començar el partit perdent, el Calafell dominava el joc. Els portuguesos, reforçats amb jugadors argentins i balears de l'Espanya de Mallorca, han demostrat la seva experiència i saber fer. Però, el Calafell s'ha imposat durant la major part del partit.

El gol de l'empat, l'ha marcat Romario, que ha estat el màxim golejador de l'equip, en aquesta nova edició de la Taça Latina. El 2-1 l'ha fet Sergi Romeu. Poc abans del descans, Romario feia el 3-1, amb què s'arribava al descans.

El segon temps ha seguit la mateixa tònica, durant els primers 10 minuts. El Calafell ha marcat dos gols més, mitjançant Romario, de penal, i Joan Totosaus, el 'Capi', rematant una jugada de tiralínies, al segon pal.

Romario fallava una falta directa i el Calafell desaprofitava 2 minuts de superioritat. Però, en els últims 8 minuts, el partit ha embogit. Els portuguesos han fet el 5-2. Romario feia el 6-2 que semblava definitiu.

Quan ja el Calafell donava el partit per guanyat, a manca de 5 minuts, a punt per a donar minuts als jugadors de la banqueta, els portuguesos feien el 6-3 i posaven emoció. Seguidament, arribava el 6-4 i, un minut després, el 6-5. Quedaven 3 minuts pel final i el Calafell patia pel resultat, de manera incomprensible. No obstant, en els últims 3 minuts, els verd-i-blancs han sabut aguantar la bola, tot i disposar de dos contracops en solitari per a sentenciar. Els portuguesos han intentat empatar, però no han pogut.

Al final, set punts, dues victòries, un empat i una sola derrota, per a quedar en segon lloc del grup més difícil, el C. Demà, els veterans del Calafell no disputaran cap partit i dedicaran el dia a fer turisme. Bon paper i bona imatge, tot i caure eliminats en la fase de grups.

divendres, 15 de setembre del 2023

Remuntada i empat

C.P. Calafell - 5

C.H. Llano Subercaseaux - 5

Els veterans del Calafell s'han endut un empat contra l'equip xilè, remuntant un 0-3 inicial. El Calafell ha començat dominant el partit amb moltes ocasions, però han estat els xilens qui s'han avançat en el marcador, amb un xut a l'escaire. Poc després, han fet el segon. El Calafell ha acusat aquest cop i els xilens s'han vingut a dalt.

El tercer gol ha vingut després d'un fort xut que Genís Anfruns ha aturat amb el casc. L'impacte ha sigut brutal, com es veu en la imatge. I els xilens han fet el tercer, aprofitant el mareig del porter verd-i-blanc.

Però, el Calafell ha endurit la defensa en zona i ha començat la remuntada. Sergi Romeu ha xutat a l'escaire de manera inapel.lable, per a marcar l'1 a 3. Romario ha marcat el 2-3 de penal, a l'escaire. Amb aquest marcador ha acabat el primer temps.

Cañi ha fet una gran segona part, tallant moltes jugades d'habilitat dels xilens. Això ha donat seguretat al Calafell que ha aconseguit l'empat, en una jugada d'habilitat i precisió. El xut a l'escaire ha estat imparable. En els últims set minuts, el partit s'ha tornat boig. El Calafell ha disposat d'un nou penal, amb Romario que ha tornat a clavar-la a l'escaire. Els calafellencs es posaven per davant, 4-3.

Pato ha aturat un xut de falta directa dels xilens. Però, Caram ha marcat una nova falta directa que ha estat molt discutida pels calafellencs. De nou, el partit empatat, 4-4. Romario, amb blava, dos minuts expulsat.

En els últims tres minuts, el Calafell transforma un nou penal, mitjançant un xut de cullera a l'escaire de Sergi Romeu. El 5 a 4 semblava definitiu. Romario ha tornat a entrar per a jugar els últims 2:55. Però, els xilens han marcat el gol de l'empat, a manca de 2 minuts, aprofitant un rebuig. La bola ha entrat desviada per un defensa, a la porteria local.

Aquest empat deixa el Calafell i l'equip xilè, pràcticament fora de les semifinals. No obstant, les sensacions després del partit han estat bones, pel joc i per la concentració vista en el segon temps. Seguim!

dijous, 14 de setembre del 2023

Dura derrota

C.P. Calafell - 1

Stuart H.C.M. - 5

L'Stuart ha estat molt superior al Calafell, en el segon partit de la jornada d'avui. Els portuguesos han estat un allau que els taronges no han pogut aturar. Segurament, ens hem enfrontat al proper campió de la Taça Latina, un equip molt equilibrat, amb una molt bona forma física i molta tècnica.

L'equip portuguès ha aprofitat una badada, en el primer minut, per a avançar-se en el marcador. Als pocs minuts, en un contracop, han fet el segon. I, minuts més tard, han fet el tercer que, pràcticament, sentenciava el partit. El Calafell no ha disposat de masses ocasions. Però, Romario ha transformat un clar penal, xutant la bola als dos pals i acabant dins la porteria portuguesa. Amb el resultat de 1 a 3 acabava el primer temps.

El gol ha fet tenir esperances d'entrar en el partit, fins que ha arribat una gerra d'aigua freda amb el quart gol, amb una magnífica combinació portuguesa. El cinquè ha estat la culminació d'un partit on l'Stuart ha estat molt superior al Calafell, sentenciant el primer lloc del Grup C.

Debut i victòria

C.P. Calafell - 3

Old Blacks Pordenone - 2

Els veterans del Club Patí Calafell han iniciat la seva participació en la X Taça Latina, defensant el títol aconseguit l'any passat, amb una victòria per la mínima (3-2) davant l'equip italià dels Old Blacks Pordenone. El conjunt verd-i-blanc ha dut la iniciativa del joc, en tot moment, fins i tot en els instants finals, on ha hagut d'aguantar el resultat.

En el minut 10, Javi Martínez ha marcat amb un cop de falç a l'escaire. El conjunt italiâ ha empatat, interceptant una passada dins l'àrea del Calafell, aixecant i picant amb habilitat.

Sergi Romeu ha fet el 2-1, amb un xut sec a l'escaire. Però, el Pordenone ha empatat amb un xut de cullera a l'escaire. Amb 2-2 s'arribava al descans. Bona actuació de Genís Anfruns.

El segon temps ha estat de domini català, amb un xut de cullera de Ramon Ferré que ha anat al pal. El Calafell no aprofitava les oportunitats i el quadre tancat dels italians els hi era efectiu. Però, el 'Capi', Joan Totosaus aprofitava una passada al segon pal de Prieto, rematant de cullera i alçant la bola, per a fer el gol de la victòria.

Pato ha defensat la porteria, en el segon temps, aconseguint un rosco, tot i que ha tingut menys feina que Genís.

D'aquesta manera, el Calafell compleix i prèn contacte amb la competició, aconseguint els primers punts, abans del partit dur i difícil d'aquesta tarda davant els portuguesos de l'Stuart, una final anticipada.