dissabte, 16 de setembre del 2023

Segons de grup, però sense semis

C.P. Calafell - 6

Alenquer e Benfica - 5

El campió cau eliminat de la Taça Latina, tot i vèncer el seu partit davant l'Alenquer e Benfica, per la mitjana d'edat. La victòria davant el conjunt portuguès, ha dut al Calafell a ser segon del seu grup. S'ha produīt un empat a set punts amb d'altres equips segons classificats dels seus grups i la mitjana d'edat ha estat decisiva, en favor del Mollet H.C.

L'últim partit, doncs, de la Taça Latina d'enguany, pel Calafell, ha estat davant el conjunt portuguès de l'Alenquer e Benfica, on els dos equips es jugaven el segon lloc de la classificació, si els xilens no guanyaven a l'Stuart, en el partit de després. La victòria donava opcions remotes de passar a semifinals, com a millors segons. Però, al final, per la mitjana d'edat, no ha estat possible. No obstant, el Calafell ha sortit a per totes.

Tot i començar el partit perdent, el Calafell dominava el joc. Els portuguesos, reforçats amb jugadors argentins i balears de l'Espanya de Mallorca, han demostrat la seva experiència i saber fer. Però, el Calafell s'ha imposat durant la major part del partit.

El gol de l'empat, l'ha marcat Romario, que ha estat el màxim golejador de l'equip, en aquesta nova edició de la Taça Latina. El 2-1 l'ha fet Sergi Romeu. Poc abans del descans, Romario feia el 3-1, amb què s'arribava al descans.

El segon temps ha seguit la mateixa tònica, durant els primers 10 minuts. El Calafell ha marcat dos gols més, mitjançant Romario, de penal, i Joan Totosaus, el 'Capi', rematant una jugada de tiralínies, al segon pal.

Romario fallava una falta directa i el Calafell desaprofitava 2 minuts de superioritat. Però, en els últims 8 minuts, el partit ha embogit. Els portuguesos han fet el 5-2. Romario feia el 6-2 que semblava definitiu.

Quan ja el Calafell donava el partit per guanyat, a manca de 5 minuts, a punt per a donar minuts als jugadors de la banqueta, els portuguesos feien el 6-3 i posaven emoció. Seguidament, arribava el 6-4 i, un minut després, el 6-5. Quedaven 3 minuts pel final i el Calafell patia pel resultat, de manera incomprensible. No obstant, en els últims 3 minuts, els verd-i-blancs han sabut aguantar la bola, tot i disposar de dos contracops en solitari per a sentenciar. Els portuguesos han intentat empatar, però no han pogut.

Al final, set punts, dues victòries, un empat i una sola derrota, per a quedar en segon lloc del grup més difícil, el C. Demà, els veterans del Calafell no disputaran cap partit i dedicaran el dia a fer turisme. Bon paper i bona imatge, tot i caure eliminats en la fase de grups.