dilluns, 2 de gener del 2012

Relleu a la banqueta i el primer títol, la Copa Primavera

Joan Ferrando, el nou tècnic

A la temporada 58/59 es produeix el primer relleu en la direcció del primer equip. Al finalitzar l'anterior temporada, el fins llavors entrenador, Àlvar Vidal, va expressar a la Junta la seva voluntat de deixar l'equip, donat que les seves obligacions laborals l'impedien disposar del temps necessari. La Junta ho accepta i es posa en acció per buscar un substitut. Arriba un vilanoví, en Joan Ferrando, més conegut per Senyor Ferrando, que es va fer càrrec de la direcció del primer equip durant les properes quatre temporades. Amb el nou entrenador, arribaria el primer títol, la Copa Primavera.

Crònica del setembre de 1958, publicada al número 156 de la revista Vendrell. Portavoz católico de la Villa

El mes de setembre de 1958, l'equip Juvenil del Centre Parroquial Calafell va estrenar la nova pista del Club Deportiu Vendrell, situada a l'antic velòdrom, caient derrotat pel conjunt local per 4 a 3.

Calendari i resultats coneguts - temporada regular 58/59

Classificació oficiosa segons els resultats coneguts de la temporada 58/59

El C.P. Calafell va quedar enquadrat en el II Grup de la Segona Divisió, quedant en 4ª posició. Després del campionat regular, el campió de cada grup es van disputar el títol, a doble partit. Els equips van ser el Club Patí Vic, campió del I Grup, i el Círculo Barcelonista, campió del II Grup. El C. Barcelonista va assolir l'ascens directe al guanyar la fase final.

Calendari i resultats de la promoció d'ascens a 1ª Divisió

Classificació final de la promoció d'ascens a Primera Divisió

Un cop acabada la competició regular, es va jugar una promoció d'ascens a la Primera Divisió. Els equips que la van disputar van ser el CP Vic (que havia perdut la fase final davant del C.Barcelonista), el SEAT i l'EPYC de Terrassa. Els altres tres equips eren de Primera Divisió i havien quedat en els darrers llocs de la classificació. Els tres primers equips de la promoció d'ascens van ser el CN Reus, l'Ateneu Agrícola Noia i el Lista Azul (de Lleida).

Partit amistós per oferir el primer títol a l'afició

Imatge del partit a la pista de la Rectoria

Aquella mateixa temporada 58/59, el CP Calafell va disputar la Copa Primavera, assolint el primer títol oficial pel nostre club. Va quedar enquadrat en el Grup II, amb el C.D. Vendrell, el SEAT i l'Hispano Olivetti.

Alguns resultats de la Copa Primavera'59

La Copa Primavera es va jugar en lliguetes de tres grups diferents. Només hem pogut aconseguir els resultats que veieu al quadre, ja que es tractava d'una competició menor que es disputava mentre es jugava la promoció d'ascens a Primera Divisió.

Crònica de l'abril de 1959, publicada al número 169 de la revista Vendrell. Portavoz católico de la villa

El 29 de març de 1959, el Centre Parroquial va disputar un partit, on va vèncer a la pista del Club Deportiu Vendrell per 1 a 2. Urpí marcava el gol pel conjunt local.

Crònica de l'abril de 1959, publicada al número 170 de la revista Vendrell. Portavoz católico de la villa

Imatge d'un partit a la pista de la Rectoria. Foto: Jaume Ràfols

A l'acabar la lligueta dels tres grups, es va disputar una Fase Final entre els dos primers equips de cada grup. En el segon, el CP Calafell va classificar-se per disputar-la. La Fase Final es va disputar en un cap de setmana a Molins de Rei i el CP Calafell en va ser el Campió. A banda del jugador Ricard Urpí i amb Joan Papiol "Rovelló" fent el servei militar, l'equip estava format per:


Un gol del CP Calafell, a la pista de la Rectoria

A la foto de la pista de la Rectoria, podem apreciar els molts aficionats presents en els partits. En aquesta fotografia, s'observa el moment on s'assoleix un gol per part del CP Calafell. L'àrbitre assenyalant el centre de la pista i donant el gol per vàlid es distingeix perfectament.

El CP Calafell oferint la Copa Primavera a l'afició

Un cop assolit el primer títol, es va disputar un partit amistós a la pista de la Rectoria. Calia oferir el títol a l'afició que tant acompanyava a l'equip. A la imatge de l’equip oferint el primer títol a l’afició hi surten Juan Fernández, Ramin Gibert, Marcel Miró, Joan Montejo, Joan Rovira, Josep Mª Papiol i Polo I.

Llicència federativa d'àrbitre de Lluís Domingo - 58/59

Llicència federativa d'àrbitre de Lluís Domingo - 64/65

Com a curiositat, aquella mateixa temporada, en Lluís Domingo i Torns "Lluïset" va ser el primer jugador del club que es va dedicar a l'arbitratge de forma oficial. Se'n va anar a viure a Barcelona i, allí, per matar el cuc de l'hoquei, es va dirigir a la Federació Catalana inscrivint-se com a aspirant a àrbitre. Podeu veure les llicències d'aspirant a àrbitre de la temporada 58/59 i la de la temporada 64/65.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada