dissabte, 7 de gener del 2012

Adéu a l'Estrella de la Plaça!


Avui tanca el Bar La Estrella, tot un símbol de Calafell Poble i un referent pels ciutadans i aficionats a l'hoquei de Calafell. Sens dubte, aquest mític local de la Plaça Catalunya a tots ens porta molts records, ja que portava més de quaranta anys obert, com a tal. Abans, l'havien portat el Marus, la família Cugat i el Pere Parera. El Bar l'Estrella no tanca per la crisi, sinó per què la seva Estrella, l'Estrella Pérez Lara, es jubila.


L'Estrella ha rebut l'homenatge de la Penya els Estrellats, seguidors fidels del Club Patí Calafell, que ha tingut la seu social en aquest bar durant més de cinc anys. Els Estrellats hi érem tots! L'Estrella, emocionada per l'homenatge ha reonegut que estava a punt de plorar.


Una placa que guardarà, de ben segur, en un lloc privilegiat de casa seva i del seu cor, dèia: "La Penya els Estrellats en agraïment al Bar la Estrella, en record d'aquests 5 anys plens de vivències i alegries. Has estat un exemple de treball i constància".


La samarreta de la Penya els Estrellats penjada en una de les parets del bar, amb la signatura de bona part dels seus membres, presideix la paret de trofeus i records històrics que ha viscut aquest bar. L'equip d'hoquei, en totes les seves etapes, ha tingut el Bar la Estrella com el seu referent i, durant molts anys, en va ser la seu social.


Molts socis, jugadors, directius i aficionats han jugat a cartes i al domino en les taules d'aquest bar, tot fent la cervesa o el cigaló. Avui, aquells records, encara perduren. Els socis i seguidors actuals del Club Patí Calafell encara han pogut prendre, avui, el seu últim tallat o refresc en aquest bar.


La vitrina dels records, feta en el seu dia per Juán Fernández de "Cal Pep Fuster", durant molts anys hi tenia penjada la classificació i els resultats de totes les categories on jugava el CP Calafell. Avui, fotos, escrits i altres records de la història del Club i del Bar l'omplen a rebossar.


El Bar la Estrella, avui, ha animat la Plaça Catalunya de Calafell Poble per darrer cop. El partit d'avui amb el FC Barcelona, a l'OK lliga, serà el colofò a un dia de festa per celebrar el tancament del bar. A la nit, la festa serà grossa, però encara ho serà més si s'assoleix un bon resultat davant dels blaugranes, un bon repte per acabar la seva trajectòria.



Aquí veieu l'animació que dóna el Bar la Estrella a la Plaça Catalunya, sobretot en un dia de partit com avui. La Penya els Estrellats, els socis, els nens,... tots ells fent pinya i animant amb els seus habituals crits i càntics el Club Patí Calafell, escalfant motors pel partit d'avui. Una mostra del què ha suposat el bar i la Penya per la Plaça Catalunya.


La graella de carn, la família Estepa fent-la a la brasa i els membres de la Penya han acomiadat l'activitat del Bar la Estrella fent una festa "a lo grande".


No ha quedat gens d'arròs, s'ha acabat completament.


La Maite Armajach, una fan del CP Calafell, amb una de les seves filles menjant arròs i disfrutant de la festa, conscient de què difícilment tornarà a repetir-se una celebració com la d'avui.


Altres, que també han donat guerra, però acostumades a dormir en els llocs més sorollosos, com a bona filla dels integrants de la Penya, no han perdonat la "siesta". Volien estar a punt per la festa de la nit!


El Llorenç i altres cambrers habituals en les grans ocasions, donant un cop de mà, com sempre! Posant les darreres cerveses al Bar la Estrella als aficionats i gent del poble.


Alguns Estrellats, amb el Manuel, "l'etern alcaldable" de Calafell, el fill gran de l'Estrella. Segurament, la persona més estimada del poble i amb el cor més gran de tots.


El Nico, l'altre fill de l'Estrella, fent els darrers tallats al bar. President de la Penya els Estrellats, exjugador d'hoquei i veterà com nosaltres, porta l'hoquei a la sang i ho demostra cada setmana deixant-se la pell i la gola per animar el seu equip, el del seu cor, el Club Patí Calafell.


L'Estrella i la seva jove, la Pili Estepa, m'han servit el meu darrer tallat descafeinat de sobre en aquest mític, històric, simbòlic i entranyable bar de Calafell. El millor regal en un dia com aquest. No hi ha faltat ningú!


Però, especialment, vull tenir un record pel "Miguelillo", el Miguel Pastor Medina, que va animar durant tants anys el bar i la plaça amb el seu caràcter obert i amigable, amb les seves disfresses, amb el seu bon humor, amb l'amor per la seva família i el seu gran cor. Ell es va guanyar l'apreci de molts ciutadans i aficionats de l'hoquei amb la seva forma de ser tan peculiar. Allà on siguis, avui, també has estat a la plaça, Miguel!

7 comentaris:

  1. Akí, en akest racó de Calafell, vam passar moments irrepetibles els meus germans i jo... amb el nostre pare Agustí Blanch Güell, el "Rius", gràcies familia !!!

    ResponElimina
  2. La plaça no sera lo Q era , tots tenim bons recors de aquet bar..

    ResponElimina
  3. Anna Casanova Cachinero7 de gener del 2012, a les 19:00

    Qui anirà i obrirà ara el cava quan algu es casi??

    ResponElimina
  4. SE VA A ECHAR MUCHO DE MENOS

    ResponElimina
  5. quina currada ramon molt emocionants totes les teves paraules !!!!

    ResponElimina
  6. que grande eres Ramon no te has dejado nada y encima con muchos detalles siempre estara en mi corazon cada vez que pase por la plaza aun estando la rejas puestas yo estare viendo a la gente alli SIEMPRE EN EL CORAZON EL BAR LA ESTRELLA

    ResponElimina
  7. Ramon, eres unico, nosotros no lo podriamos haber hecho mejor. Un abrazo muy fuerte, nos vemos campeón!!!

    ResponElimina