divendres, 13 de gener del 2012

La cinquena temporada i el primer corresponsal

Imatge d'un partit a la pista de la Rectoria

La temporada 59/60 va tenir un dels campionats més llargs, quinze jornades en les que descansaven dos equips cada una d'elles, ja que un dels que havia de participar es va retirar abans d'iniciar el campionat. No sabem de quin equip es tracta, però devia ser un dels què havien pujat de categoria l'any anterior.

Imatge d'un altre partit a la pista de la rectoria

D'aquella temporada, ens manquen alguns resultats (que hem posat en vermell), però en sabem l'equip guanyador. Amb això hem completat el calendari.


La classificació de la temporada regular és la que podeu veure, encapçalada per l'Igualada, seguit del Girona, que van assolir l'ascens directe. El S.E.A.T. i l'E.P.Y.C van disputar la promoció d'ascens a Primera Divisió. El CP Calafell va quedar onzè lloc.

Crònica de l'octubre de 1959, publicada al número 181 de la revista Vendrell. Portavoz católico de la villa

El Club Deportiu Vendrell es va adjudicar el primer derbi, en un partit molt igualat, on va guanyar per la mínima (3-2). Godesard va fer el gol decisiu pels de la capital del Baix Penedès.

  
El millor d'aquesta temporada són les cròniques que comencen a aparèixer sovint en els diaris esportius de l'època, com El Mundo Deportivo. Tots els partits jugats a casa, a la pista de la rectoria, tenien la seva oportuna crònica del primer corresponsal oficial que va tenir el Centre Parroquial Calafell, en Josep Garriga i Hugué. En una d'elles, veiem la victòria del Calafell, davant del Vendrell, per 3 gols a 0.


Una altra crònica, que explica el partit del CP Calafell a la pista del CP Vilafranca la signa Blanco, corresponsal del CP Vilafranca. Gràcies a aquestes cròniques podem saber els autors d'alguns gols dels partits que va jugar el CP Calafell en aquest campionat.


En la darrera crònica de Josep Garriga, destaquem l'alineació de Ramon Farré Plana com a jugador de pista del primer equip, ja que l'anterior temporada jugava de porter. També destaca la incorporació en alguns partits de Francisco Casado Pedrajas en el primer equip.

Marcel Miró a la pista de l'Hispano Olivetti

Una de les pistes on es va jugar aquella temporada era la de l'Hispano Olivetti. A la foto, hi veiem Marcel Miró en primer terme i Polo I en segon pla.


 

Aquell any, es va disputar la promoció d'ascens a Primera Divisió entre els dos equips que van quedar en tercer i quart lloc (el S.E.A.T. i l'E.P.Y.C.) i els dos de Primera Divisió que van quedar tercer i quart d'últim (el CP Vilanova i el Círculo Barcelonista). Al final de la mateixa, va mantenir la categoria el CP Vilanova i va assolir l'ascens el S.E.A.T.

Inauguració de les obres de millora de la pista del S.F. Terrassa (16-10-1957) - EMD



A la pista del Sagrada Família de Terrassa, que va ser remodelada i inaugurada aquella mateixa temporada, tal i com veiem a la fotografia d'El Mundo Deportivo, de data 16 d'octubre de 1957, el CP Calafell hi va jugar un partit de la Copa Primavera.

Equip del CP Calafell a la pista del S.F. Terrassa

L'alineació del CP Calafell en el partit disputat a la pista del S.F. de Terrassa, el dia 6 de març de 1960, la formaven Joan Papiol "Rovelló", Joan Montejo, Marcel Miró, l'entrenador Àlvar Vidal (drets), Juan Fernández, Josep Maria Papiol "Angelet" i Magí Suau (acotats).

Quan van arribar a Terrassa, pel carrer es van trobar un gosset. Van decidir utilitzar-lo de mascota pel partit que havien de disputar. El resultat va acompanyar i, al finalitzar el partit, van donar el gosset als directius del SF Terrassa.

Joan Papiol "Rovelló" amb la mascota del partit

Un dels jugadors destacats del partit va ser Joan Papiol i Àlvarez, el "Rovelló", que tenia un caràcter alegre i bohemi que el feia ser molt popular. Com a jugador, era molt lluitador i un excel·lent rematador. Junt amb el seu company i amic, Marcel Miró, van formar una de les davanteres més letals de la història del Club. Sempre va estar entre els màxims golejadors de l'equip, ja que tenia una facilitat innata pel gol.

Crònica del juliol de 1960, publicada al número 200 de la revista Vendrell. Portavoz católico de la Villa

Club Deportiu Vendrell i Centre Parroquial Calafell es va disputar el títol de Campió Comarcal, disputant dos partits, en aquell estiu. El Vendrell va guanyar els dos enfrontaments (4-2 i 0-1).

2 comentaris: