dimarts, 23 de gener del 2024

Nit perica

C.P. Calafell - 3

R.C.D. Espanyol - 5

Els Pericos han donat la sorpresa, en derrotar al Calafell al Pavelló Joan Ortoll. Els locals estrenaven la segona equipació, amb un negre immaculat. Però, precisament, la nit ha estat d'aquest color, negra. Als locals els ha costat molt crear ocasions a la zona visitant ben plantada. Un xut de Xavi Esplugas, des de mig camp, ha servit per a obrir el marcador. Els locals s'avançaven i semblava que el Calafell havia fet el més difícil.

Però, no ha estat així! Kike empatava, empalmant una bola a mitja alçada que li ha vingut rebotada del porter local, Josep Maria Hernàndez. Gran gol perico que posava l'empat en el marcador. Poc després, l'Espanyol s'avançava, 1-2, amb un xut que Hernàndez no ha vist per una caiguda d'un jugador local davant seu. El xut ha passat proper al cap de Jose i tothom s'ha espantat per la perillositat de la jugada. El gol ha pujat al marcador i així ha acabat el primer temps.

En la segona meitat, el Calafell ha sortit a remuntar i Javi Luna aconseguia l'empat. Però, Guillermo tornava a avançar l'Espanyol. Xavi Esplugas, amb un xut llunyà que ha rebotat a la tanca de darrera la porteria, aconseguia l'empat a 3. El porter visitant s'ha introduit la bola dins la pròpia porteria, després de perdre l'stic. Amb un gol afortunat, el Calafell tornava a posar-se dins el partit, quedant uns vuit minuts pel final.

No obstant, el Calafell ha jugat precipitat en busca de la victòria i l'Espanyol ha acabat sentenciant amb dos gols més i amb un Guillermo que aconseguia el seu hat trick particular. El porter perico ha aguantat diversos xuts de jugadors locals, amb aturades plenes de dolor que acabaven trencant el ritme dels locals. Però, ha pogut acabar el partit i ha tingut premi pel seu equip. No ha estat el millor partit dels locals que no han cregut en cap moment en la victòria. Nit negra per oblidar.

divendres, 19 de gener del 2024

Farem història! (Volum VI)

Fins aquí volia arribar! La veritat és que han estat més llibres dels què, en un principi, havia pensat o imaginat. Amb tot el material recopilat, durant molts anys, volia publicar-lo en un sol volum, però han estat sis.

Volia arribar al cinquantè aniversari de la història del club i, amb aquest capítol, tancar aquest sisè volum. En ell, hi repassem sis temporades, des de la 1997/98 fins la 2002/03. En aquells anys, van succeir fets destacables, com l’homenatge a Jaume Ortoll que li va fer el club, l’elecció de la primera dona presidenta (Fina Òrrit), l’Infantil es va proclamar Campió de Catalunya B o l’homenatge que El Vendrell i Calafell em van fer en reconeixement a la meva trajectòria i aportació a l’hoquei. Però, també, es va donar la pitjor situació del primer equip, en la història del club, caient al pou de la Segona Catalana, la última categoria de l’hoquei català, en aquell moment.

Tot plegat, contrasta amb l’etapa més gloriosa de la secció de Patinatge Artístic, on Emma De Bargas assolia un doble campionat d’Espanya, en figures obligatòries i Combinada; on diverses patinadores van participar en els campionats d’Espanya i de Catalunya de les seves categories; on Marta Zapata era campiona de Catalunya i tercera d’Espanya en categoria Aleví; i on el Club Patí Calafell assolia el segon lloc a la Copa President Eladi Berguedà.

Aquest cop, a banda d’agrair a totes les persones que han cedit material per a l’elaboració d’aquest llibre, vull fer-ho al meu fill. Gràcies a ell i a les incomptables les hores que hi ha dedicat, escanejant, editant, confeccionant quadres i calendaris, escrivint i publicant al blog dels veterans, aquests llibres han estat una realitat.

En aquest temps, m’ho he passat molt bé. He pogut recordar vivències i no trigo en emocionar-me al fer-ho. He pogut establir relacions amb diversos clubs que m’han demanat informació i, fins i tot, TV3 ha demanat informació sobre enfrontaments del Calafell amb diversos equips, per a fer les estadístiques en les retransmissions televisives dels partits del Calafell a l’OK lliga.

Segueixo recollint la informació de les següents temporades, per si algun dia, m’animo a escriure més volums. Però, el millor de tot, és que tot aquest material formarà part del nou museu de l’hoquei i el patinatge que hi haurà al pavelló Joan Ortoll i estarà a l’abast de tothom de manera gratuïta i fàcil.

Tot plegat, ens anima a seguir fent història...

Ramon Ferré Menéndez

En el Volum VI hi trobareu nombrosos vídeos i els següents capítols:

dimarts, 16 de gener del 2024

El Calafell vola al Prat

C.H. El Prat A - 3

C.P. Calafell - 13

El Prat A ha aguantat durant 15 minuts el ritme del Calafell. Rivillas ha estrenat el marcador, amb un golàs per l'escaire creuat, en una penetració per la banda i arrossegada final. El Prat A ha aconseguit empatar, als pocs minuts. El Prat A aguantava els embats verd-i-blancs. Però, Sergi Romeu, amb 4 gols, ha trencat el partit. Amb aquest marcador (1-5) s'ha arribat al descans.

En el segon temps, Javi Luna ha agafat el relleu golejador de l'equip, arribant a marcar 5 gols. 3 consecutius, en els primers deu minuts del segon temps. Rivillas ha marcat el seu segon gol de la nit. Prieto ha marcat un altre golet. I, fins i tot, Ramon Ferré s'ha sumat a la festa, amb una mitja volta i xut a l'escaire, enganyant el porter. El Calafell s'emporta els 3 punts del Prat i segueix la bona ratxa amb la que ha començat l'any.

dissabte, 13 de gener del 2024

Farem història! (Volum V)

Ja són cinc! Farem història! arriba al cinquè volum. La museïtzació del pavelló i l'espai de biblioteca de l'hoquei n'ha accel·lerat la producció i hem editat en pdf el volum que parla de la història del Club Patí Calafell, entre les temporades 1992/93 i 1996/97, des de quan l'equip Juvenil va disputar el Campionat d'Espanya a Pallejà, fins que el segon equip va quedar campió de la Segona Catalana.  El podreu trobar en el nou espai museogràfic de l'OK Experience que l'Ajuntament de Calafell està preparant, en el Pavelló Joan Ortoll. El podreu descarregar des d'un QR i llegir-lo a casa o al mòbil. Aquesta és una de les novetats que hem introduït en aquesta història del Club Patí Calafell.

C.H. Mataró - 5

El Mataró ha plantat cara al Calafell i ha demostrat ser un dels millors equips del grup B de la Lliga Catalana de Veterans. Ha fet un bon partit, però el Calafell s'ha endut la victòria, amb més ofici.

Els mataronins s'han avançat 0-1, en el minut 12, després de fer dos pals, prèviament. El Calafell havia sortit desorientat i ha hagut de demanar temps mort, als sis minuts, per a recomposar la defensa.

No obstant, el Calafell ha aconseguit endreçar l'atac i ha marcat quatre gols consecutius. L'1-1, Javi Martínez, de fort xut des de fora l'àrea. El 2-1 l'ha marcat Javi Martínez, aixecant la bola i picant, amb el porter al terra. El 3-1 l' ha fet Ramon Ferré, rematant sol sl segon pal, a l'escaire, després d'una magnífica assistència de Javi Martínez. El 4-1 l'ha fet Xavi Esplugas, amb una jugada màgica individual, fent un canyo al defensa. Amb aquest marcador, el Calafell semblava sentenciar el partit.

Però, res més lluny d'això. El Mataró ha aconseguit marcar el 4-2 en l'últim minut del primer temps, aprofitant una badada defensiva. El Calafell, desconcentrat, ha estat a punt de regalar un autogol. Per sort, la bola no ha anat a porta. Amb el 4-2 s'ha acabat el primer temps.

La segona part ha començat a la inversa, marcant el Calafell, a través de Javi Martínez, 5-2. Però, el Mataró ha reaccionat i ha aconseguit empatar. Un gol de Poblet de penal i dues jugades de tiralínies han posat el 5-5 en l'electrònic.

No obstant, a manca de cinc minuts, el Calafell marcava el 6-5, en un contracop de David Prieto, aprofitant el rebuig del porter al xut que havia fet ell mateix. El 7-5 definitiu el feia Javi Martínez, aprofitant un refús de la tanca posterior de la porteria que l'ha deixat completament sol i amb el porter fora de la porteria i només ha hagut d'empentar la bola. Quedaven tres minuts. El Calafell ha sabut mantenir l'avantatge, tot i els esforços del Mataró.

Josep Maria Hernàndez ha tingut una bona actuació sota els pals, tornant a defensar la porteri local. Ha trencat el casc, a manca de poc pel final, després d'un fort xut mataroní.

Finalment, volem dir que és un plaer coincidir a la pista amb el fill del nostre amic, Jordi Poblet, que està esperant frisós aquesta crònica. Això és l'hoquei! Veterans som tots!