dissabte, 7 de setembre del 2019

Emma De Bargas s'estrena en un Campionat d'Espanya

Emma de Bargas, al Campionat d'Espanya de Crevillent, cedida per Marian Peeters

El 1993 va ser l'any on Emma de Bargas es va estrenar en un Campionat d'Espanya. Va ser en la categoria Aleví. Però, també, va destacar en aquell any que Calafell acollia el Campionat de Catalunya de la mateixa categoria i el Campionat Territorial de Tercera Categoria, entre d'altres.


Patinadores del Club Patí Calafell, amb l'entrenadora Marta Vera. Foto cedida per Marian Peeters

Publicada el 21 de març de 1993, a la pàgina 38 del Diari de Tarragona

Els debutants del Club Patí Calafell van ser presents en la prova, celebrada a Salou, d'aquest categoria. Hi havia un total de vint-i-quatre clubs i dos-cents vuitanta-dos patinadors i patinadores.

Publicada el 2 d'abril de 1993, al Diari del Baix Penedès

Publicada el 2 d'abril de 1993, a El 3 de VUIT

Publicada el 16 d'abril de 1993, a la pàgina 32 d'El 3 de VUIT

Publicada el 16 d'abril de 1993, a la pàgina 38 del Nou Diari

Publicada el 17 d'abril de 1993, a la pàgina 40 del Diari de Tarragona

Publicada el 16 d'abril de 1993, al Diari del Baix Penedès

Els dies 17 i 18 d'abril, Calafell va acollir el Campionat de Catalunya de Patinatge Artístic de la categoria Aleví. Les dues patinadores del club que hi van participar van ser Vanessa Sans Gómez i Emma de Bargas Peeters.

Portada del programa de mà del Campionat de Catalunya Aleví, cedit per Marian Peeters

El club va nomenar un Comitè Oficial, composat per l'alcalde, Joan Maria Triadó; el regidor d'Esports, Rafel Solé Mestres; el President de la Federació Catalana de Patinatge, Pere Torras i Escudé; i els vice-presidents, Eladi Bergadà, Joan Menéndez, Jaume Ortíz i Miquel Barrio.


També, hi havia un Comitè Tècnic, composat pel President del Comitè de Patinatge Artístic de la Federació Catalana, Joan Bordoy; el President del Comitè de Patinatge Artístic de la Federació Territorial de Tarragona, Francesc Jansà; el President del Comitè de Patinatge Artístic de la Federació Territorial de Barcelona, Maria Isabel Fernàndez; el President del Comitè de Patinatge Artístic de la Federació Territorial de Lleida, Josep Maria Palau, i el President del Comitè de Patinatge Artístic de la Federació Territorial de Girona, Guillem Pujol.

El jurat estava format per la Jutgessa Àrbitre, Sílvia Ciscart; les jutgesses, Anna Pérez, Montserrat Rovirosa, Montserrat Batalla, Mercè Bertran i Eulàlia Mateo; el calculador, José Àngel Álvarez, i els informàtics, Jordi Estradé i Miquel Pàmies.

Interior del programa de mà del Campionat de Catalunya, cedit per Marian Peeters

La competició es va celebrar entre la tarda del dissabte i tota la jornada del diumenge. Sis patinadores de la província de Tarragona, entre elles les dues calafellenques, competien amb les quatre de la província de Lleida i les vuit de la província de Barcelona.

Patinadores de la Territorial de Tarragona

Les patinadores que van participar, per la Federació Territorial de Tarragona, van ser Lourdes Pla (U.D. Aldeana), Laura Solé (C.E. Vendrell), Laia Muñoz (C.N. Riba Roja), Mercè Vidal (C.P. Vilaseca), Emma de Bargas i Vanessa Sans (C.P. Calafell).

Algunes patinadores calafellenques, amb Emma De Bargas, en el podi del Campionat de Catalunya. Foto cedida per Marian Peeters

Publicada el 20 d'abril de 1993, a la pàgina 22 del Diari de Tarragona

Publicada el 23 d'abril de 1993, a la pàgina 18 del Diari del Baix Penedès

Publicada el 20 d'abril de 1993, a la pàgina 20 del Nou Diari

Publicada el 23 d'abril de 1993, a la pàgina 64 d'El 3 de VUIT

Quatre de les sis patinadores de Tarragona es van classificar pel campionat estatal. Laura Solé, d'origens calafellencs, va participar-hi pel Club d'Esports Vendrell i va ser una d'elles.

Publicada el maig de 1993, a la revista El Retruc

Emma de Bargas va aconseguir una meritòria cinquena posició, en Combinada Individual Femenina. També, va ser sisena en Lliure Individual Femení i cinquena en figures obligatòries. Aquesta posició li va permetre ser present al Campionat d'Espanya Aleví.



Tríptic del Campionat d'Espanya de Patinatge Artístic, celebrat a Crivillent (Alacant), cedit per Marian Peeters

El Campionat d'Espanya de la categoria Aleví, es va celebrar a la població alacantina de Crivillent, els dies 8 i 9 de maig de 1993.

Emma de Bargas entre les participants catalanes del Campionat d'Espanya Aleví, cedida per Marian Peeters

Publicada el 14 maig de 1993, al Diari del Baix Penedès

Tant Laura Solé (C.E. Vendrell) com Emma De Bargas (C.P. Calafell) van tenir una discreta actuació, en el Campionat d'Espanya Aleví. Però, els va servir per a agafar experiència pel futur.

Publicada el 4 de juny de 1993, a El 3 de VUIT

Unes cinquanta patinadores van donar vistositat i van col·laborar en el prestigiós torneig d'hoquei de l'Enxaneta, organitzat pel Club Patí Vilafranca. La calafellenca, Susana Mata, en va ser una d'elles.

Publicada el novembre de 1993, a la revista El Retruc

Publicada el 12 de novembre de 1993, a El 3 de VUIT

El 13 d'octubre de 1993, Josep Portillo cedeix el relleu, en la presidència de la secció de patinatge artístic, a Marian Peeters. En la Junta també es renoven els càrrecs, passant a formar part Anna Soler, Antonio Casanovas, Isabel Rivillas i Josep Otger.

Patinadores del Club Patí Calafell, cedida per Marian Peeters

Publicada el 12 de novembre de 1993, al Diari del Baix Penedès

Tot i el canvi de Junta, la secció de Patinatge va organitzar el Campionat Provincial de Tercera Categoria. Es va celebrar el cap de setmana del 13 i 14 de novembre.


Publicada el 16 de novembre de 1993, a la pàgina 49 del Diari del Baix Penedès

Esther Solé i Marta Fuester van assolir un diploma, en aquest campionat. La primera va superar totes les figures obligatòries i el disc lliure. La segona en va superar dues i el disc lliure, també.

Publicada el 16 de novembre de 1993, a la pàgina 50 del Nou Diari

Publicada el 19 de novembre de 1993, a la pàgina 17 del Diari del Baix Penedès

Patinadores del Club Patí Calafell, cedida per Marian Peeters

Publicada el 26 de novembre de 1993, a la pàgina 50 d'El 3 de VUIT

Publicada el desembre de 1993, a la revista El Retruc

Calafell aprofitar el Campionat Territorial de Patinatge Artístic de Tercera Categoria, per a fer un homenatge a Josep Portillo i la seva esposa, Juanita Rovira, pels anys de dedicació a la secció de Patinatge Artístic del Club Patí Calafell.

Publicada el 26 de novembre de 1993, a la pàgina 17 del Diari del Baix Penedès


El 21 de novembre es va celebrar la prova de Debutants, al Casal Montblanquí, amb cinquanta-set participants de divuit clubs de la província de Tarragona.


Patinadores Debutants, a Montblanc

La secció de Patinatge Artístic del Club Patí Calafell hi va enviar cinc patinadores: Núria Rovirosa, Anna Casanovas, Carolina Casellas, Núria Vellvé i Esther Solé.

Publicada el 26 de novembre de 1993, a El 3 de VUIT

En la modalitat de Figures Obligatòries, Núria Rovirosa va ser segona i Anna Casanovas va ser cinquena classificada. Carolina Casellas va ser onzena, Núria Vellvé quinzena i Esther Solé setzena.

Publicada el 24 de novembre de 1993, al Diari de Tarragona

Anna Casanovas i Núria Rovirosa, al podi de Montblanc. Foto cedida per Marian Peeters

En la categoria Individual Femení Lliure, Anna Casanovas va ser campiona i Núria Rovirosa va quedar en segon lloc, pujant al podi. En la classificació de combinada individual, va ser Núria Rovirosa la campiona. Anna Casanovas va pujar al podi, en tercer lloc.

Challenge de Calafell Ràdio, cedida per Marian Peeters

A la Challenge de Calafell Ràdio, es va premiar a Emma de Bargas, Vanessa Sans i Anna Casanovas, pels seus èxits durant aquella temporada.

Publicada el 26 de novembre de 1993, al Diari del Baix Penedès

Per acabar, algunes de les noies patinadores del Patinatge Artístic van intentar formar un primer equip femení d'hoquei. Elles eren Anna Juncosa, Desirée Domingo, Danae Romeu, Cristina Almirall, Margarida Garcia, Maria del Carme Puy, Núria Rovira, Anna Maria Domènech i Pili Estepa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada