dijous, 19 de setembre del 2019

L'Homenatge a Jaume Ortoll

Cartell de l'Homenatge a Jaume Ortoll

El 25 de setembre de 1994, el Club Patí Calafell va retre homenatge al seu capità, Jaume Ortoll, pels vint-i-cinc anys de fidelitat a l'entitat i en reconeixement a la seva trajectòria. Jaume Ortoll penjaria les botes en aquella temporada, la 1994/95, on encara disputaria alguns partits. L'homenatge a Jaume Ortoll va convertir-se en tot un esdeveniment social i esportiu a la població que va trascendir més enllà del terme municipal.

Publicada al Diari de Tarragona, el 7 de setembre de 1994

Publicada el 9 de setembre de 1994, al Diari del Baix Penedès

Article d'Olga Cantallops

Publicada l'agost de 1994, a la revista El Retruc

Publicada el 9 de setembre de 1994, a El 3 de VUIT

Publicada el 9 de setembre de 1994, al Diari del Baix Penedès

Publicada el 23 de setembre de 1994, a El 3 de VUIT

Publicada el 23 de setembre de 1994, a El 3 de VUIT

Publicada el 23 de setembre de 1994, a El 3 de VUIT

Tots els diaris comarcals es feien ressò de l'homenatge que el Club Patí Calafell volia fer a Jaume Ortoll. Des dels seus inicis, en la temporada 1973/74, fins a aquell moment, Jaume Ortoll havia passat per totes les categories del club, aconseguint molts èxits esportius que els mitjans destacaven.

Portada del programa de mà de l'Homenatge a Jaume Ortoll

Per a la celebració de l'Homenatge, el Club Patí Calafell va disputar un partit amb la selecció espanyola Sub-20. Aquest va ser el principal atractiu del seu homenatge. Jaume Ortoll havia estat el referent del primer equip durant moltíssimes temporades. Amb els seus gols, l'equip havia arribat a assolir l'ascens a la Divisió d'Honor. Els seus vint-i-cinc anys al club demostren la importància del jugador en tots els equips de les diferents categories on va jugar.

Salutació de l'alcalde de Calafell, Joan Maria Triadó, en el programa de mà de l'Homenatge

Salutació del President del Club Patí Calafell, Pere Marín, en el programa de mà de l'Homenatge

L'alcalde de l'Ajuntament de Calafell, Joan Maria Triadó, i el President del Club Patí Calafell, Pere Marín, destacaven la fidelitat al club. Però, també, deien que Jaume Ortoll era on s'havien d'emmirallar els jugadors joves de la base pel futur del club. Finalment, la implicació del municipi i de les diverses entitats demostraven la importància del jugador i del club en la societat calafellenca.

Calendari d'actes de l'Homenatge a Jaume Ortoll

A més del partit amb la selecció espanyola Sub-20. l'homenatge a Jaume Ortoll va comptar amb tots els equips de les diverses categories del club, disputant partits entre ells. Fins i tot, la secció de Patinatge Artístic va actuar, en motiu de l'Homenatge. Una selecció de veterans de Tarragona es va enfrontar amb un equip de veterans de Calafell.

Títols més importants assolits per Jaume Ortoll, publicats al programa de mà de l'Homenatge

Dins el palmarès de Jaume Ortoll cal destacar el Campionat d'Espanya de Primera Divisió Nacional que va suposar l'ascens a la Divisió d'Honor, la temporada 1980/81. Però, també, el sots-campionat d'Espanya Juvenil, disputat a Maçanet de La Selva, i el sots-campionat de Catalunya Juvenil, disputat a Lloret de Mar, en la temporada 1982/83.

Fites més destacades de Jaume Ortoll, publicades al programa de mà de l'Homenatge

Jaume Ortoll va ser preseleccionat per a la selecció espanyola Juvenil, en la temporada 1982/83. També, va formar part de la selecció catalana que va disputar les 10 hores del Vendrell. Va ser premiat com a millor esportista de Tarragona, per la Federació Provincial de Tarragona, la temporada 1993/94. Va debutar a la Divisió d'Honor amb disset anys. Va marcar cent setanta-dos gols en la temporada 1980/81, en diferents categories.

Resum dels gols de Jaume Ortoll, en el Club Patí Calafell


Jaume Ortoll va superar el miler de gols, en la seva carrera esportiva. En la categoria on en va marcar més va ser la Primera Divisió Nacional, on va jugar gairebé tota la seva trajectòria esportiva en el primer equip.

Alguns dels equips on va jugar Jaume Ortoll, durant la seva carrera esportiva

En el programa de mà de l'Homenatge a Jaume Ortoll sortien les fotografies d'alguns dels equips on havia jugat durant la seva trajectòria esportiva.

Etiqueta de tabac, en motiu de l'Homenatge a Jaume Ortoll

Butlleta del sorteig, en motiu de l'Homenatge a Jaume Ortoll

Pin i xapa commemorativa, en motiu de l'Homenatge a Jaume Ortoll

El Club Patí Calafell va fer unes etiquetes de cigars i unes xapes commemoratives, en motiu de l'Homenatge a Jaume Ortoll. També, va fer un sorteig d'un televisor entre el públic assistent.

Imatges extretes del vídeo de l'Homenatge a Jaume Ortoll

Un equip de veterans del Club Patí Calafell va disputar un partit amb la selecció de Tarragona de veterans. Jaume Ortoll va disputar uns minuts amb tots ells, ex-companys en diferents equips del club.


Jaume Ortoll esperava impacient la sortida a pista, amb la seva esposa Núria.


Un túnel d'estics, amb els jugadors de la base del club, va donar la benvinguda a pista a Jaume Ortoll.



La seva família va acompanyar-lo en pista, al rebre els reconeixements de les diferents entitats del municipi i els entrenadors que va tenir en la seva etapa com a jugador.










També, els seus ex-companys i els actuals jugadors de la plantilla del primer equip es van sumar a l'homenatge, donant-li una placa commemorativa.










La selecció espanyola Sub-20 també es van sumar al reconeixement, amb Sabater com a capità.







La Federació Catalana de Patinatge, a través del seu president, El·ladi Bergadà, i la Federació Territorial de Patinatge, amb el seu president, Benedicte Piqué, van donar també un record a Jaume Ortoll.




El President del Consell Comarcal, Benet Jané, també va donar el seu suport a Jaume Ortoll. L'Ajuntament de Calafell, on hi era Joan Ortoll, pare del jugador homenatjat, juntament amb l'alcalde, Joan Maria Triadó, i els regidors del Consistori, també van donar un quadre amb l'escut del municipi a Jaume Ortoll.









L'auxiliar, Vicente Weiler, i l'entrenador, Ramon Ferré, van voler acomiadar de la pista a Jaume Ortoll.


L'Homenatge es va tancar amb un sopar al Restaurant Papiol, on els familiars,  els socis, aficionats, directius i companys van poder celebrar l'homenatge al jugador local.







Publicada el 30 de setembre de 1994

Publicada el 26 de novembre de 1994, al Diari de Tarragona

Publicada el 30 de setembre de 1994, al Diari del Baix Penedès

La premsa comarcal es va ressò de l'Homenatge a Jaume Ortoll, on la selecció nacional Sub-20 es va imposar per 0 a 6 en el partit amb el primer equip del Club Patí Calafell. La selecció estava formada per Edo, Écija, Gaspar, Càceres, Sánchez, Beltran, Jordi Carda, Noguera, Agramunt i Joan Sabater.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada