dilluns, 23 de setembre del 2019

Consumat el descens a Primera Catalana

Publicada el novembre de 1994, a la revista El Retruc

La plantilla de la temporada 1994/95 estava formada, en gran part, per jugadors provinents de la base del club. Després de la retirada de Jaume Ortoll, els Júniors van agafar el pes de l'equip. Amb Enric Fontanillas, com a porter, i Jordi Nin, com a nou fitxatge a la porteria, l'equip iniciava una nova temporada on l'objectiu era assolir la permanència. A més de l'homenatjat Jaume Ortoll, Anacleto Ávila va deixar l'equip, passant a fer funcions de tècnic.



Publicada el novembre de 1994, a la revista El Retruc

Després de salvar la categoria perduda per mèrits propis, intercanviant la plaça amb el Club Patí Cambrils, el Calafell afrontava la temporada 1994/95 amb sis milions de pessetes de pressupost (uns trenta-sis mil euros actuals).


Publicada a la pàgina 15 el 16 de setembre de 1994, al Diari del Baix Penedès

El Calafell va assumir el cost de les llicències dels equips base del Club Patí Cambrils a canvi de mantenir la categoria, un any més, a la Primera Divisió. El cost de les fitxes federatives va ser de dues-centes cinquanta mil pessetes.


Publicada el 26 d'agost de 1994, al Diari del Baix Penedès

El primer equip del club va iniciar els seus entrenaments sota les ordres de l'entrenador Lluís Ferrer, donant continuïtat al tècnic que va acabar la temporada anterior.


Publicada el novembre de 1994, a la revista El Retruc


Publicada el 14 d'octubre de 1994, al Diari del Baix Penedès


Publicada el 14 d'octubre de 1994, a El 3 de VUIT

No obstant, el dia de l'Homenatge a Jaume Ortoll, el 25 de setembre de 1994, el tècnic vendrellenc va donar una carta al President, demanant que l'obrís a l'endemà. En ella hi deia que deixava el primer equip, per discrepàncies amb alguns membres de la Junta Directiva i per la manca d'actitud d'alguns jugadors en els entrenaments. Joan Rovira seria el seu relleu a la banqueta.





En un partit amistós de pretemporada, el Calafell va empatar a quatre gols amb el Col·legi Samà de Vilanova. Epi II (2), Epi I i Luna van ser els golejadors calafellencs. En els vilanovins hi havia noms il·lustres com Raga, Écija o Valldosera. També, va disputar un altre amistós, a la pista del Pla de Santa Maria, on va perdre per 12 a 3.

Publicada el 28 d'octubre de 1994, al Diari del Baix Penedès

En un altre partit amistós, disputat el 26 d'octubre, el Calafell va encaixar una severa derrota (1-7) davant el Fiatc Vilanova de Divisió d'Honor. El gol calafellenc va ser anotat pel Júnior Saladié.

 
Publicada el 30 de setembre de 1994, a El 3 de VUIT

El Calafell va disputar la Copa Generalitat o, dit d'altra manera, la Lliga Catalana, davant els equips del Vila-seca i l'Arenys de Munt, després de la retirada del Lloret.


Publicada el 7 d'octubre de 1994, al Diari del Baix Penedès

En el primer partit de la Lliga Catalana, el Calafell cauria derrotat davant l'Arenys de Munt per 3 gols a 7. Dos gols de Xavier Solé i un d'Epi II no van ser suficients per a amarrar cap punt.

 


Publicada el 21 d'octubre de 1994, al Diari del Baix Penedès

La derrota davant l'Aiscondel Vila-seca va suposar l'adéu a la lliga Catalana. El marcador va ser de 8 a 3 pels locals. Pel Calafell va marcar Àlex García els tres gols.

Publicada el 29 de juliol de 1994, al Diari del Baix Penedès

La Primera Divisió es va dividir en dos grups, l'A i el B. El Calafell va quedar enquadrat en el grup A, juntament amb el Noia B, el Vila-seca, l'Arenys de Munt, el Santo Domingo, l'Alcobendas, el Bell-Lloc, el Liceo B, el Mieres i l'Alberic. En el grup B hi van jugar el Mataró, el Cerdanyola, l'Hospitalet, el Tenerife, el Lloret, l'Andorra, el Manlleu, l'Espanyol, el Sentmenat i el Palma Espanya de Mallorca.


El Calafell va disputar els seus partits en el grup A de la Primera Divisió, on va quedar en darrer lloc del grup, després de guanyar només un partit i aconseguir tres empats. Va sumar cinc punts, marcant setanta gols i encaixant-ne cent quinze.


Van baixar de categoria el Calafell i l'Alberic, del grup A, i el Sentmenat i el Palma Espanya de Mallorca, en el grup B.

Un cop acabada la fase de grups, es va disputar una fase d'ascens entre els equips del Mataró, el Noia B, el Vila-seca, l'Arenys de Munt, l'Hospitalet i el Cerdanyola. Van aconseguir l'ascens a Divisió d'Honor els tres primers equips.

Publicada el 30 d'octubre de 1994, al Diari de Tarragona


Publicada el 4 de novembre de 1994, al Diari del Baix Penedès

Publicada l'1 de novembre de 1994, al Diari de Tarragona

El debut en la competició davant el Bell-Lloc va acabar en derrota per 3 a 7. Els jugadors júniors Xavier Solé, Àlex García i Javi Luna van ser els autors dels gols locals.



Publicada l'11 de novembre de 1994, al Diari del Baix Penedès

El primer desplaçament a Oviedo, davant el Santo Domingo, va acabar en una nova derrota (5-3). Els golejadors verd-i-blancs van ser Juan Luís Cachinero, Xavier Solé i Àlex García.

Publicada el 12 de novembre de 1994, al Diari de Tarragona

Publicada el 14 de novembre de 1994, al Diari de Tarragona

Publicada el 18 de novembre de 1994, a El 3 de VUIT

Publicada el 18 de novembre de 1994, al Diari del Baix Penedès

El primer empat (3-3) i el primer punt arribaria, a casa, davant l'equip madrileny de l'Alcobendas. Els mateixos golejadors que en el partit anterior van marcar pel Calafell.


Publicada el 18 de novembre de 1994, al Diari del Baix Penedès

En aquella setmana, com a anècdota, es coneixia que el vehicle de Jaume Ortoll guanyava el premi al millor cotxe disfressat del XXIII Ral·li Petxina Daurada de Calafell.

Publicada el 18 de novembre de 1994, a El 3 de VUIT


Publicada el 25 de novembre de 1994, al Diari del Baix Penedès

Publicada el 25 de novembre de 1994, al Diari de Tarragona

Degut a l'absència de Pere Varies en el partit entre el Noia B i el Calafell, la Federació Espanyola va creure oportú ajornar aquest partit. En aquella mateixa setmana, el Calafell fitxa el jugador vendrellenc, Pere Nin, germà del porter Jordi Nin.




Publicada el 25 de novembre de 1994, a El 3 de VUIT



Publicada el 2 de desembre de 1994, al Diari del Baix Penedès



Publicada el 2 de desembre de 1994, a El 3 de VUIT

El Calafell cau, per la mínima (3-4), a casa, davant el conjunt asturià del Mieres. Va debutar, amb el Calafell, la nova incorporació, Pere Nin, acabant expulsat i demostrant estar fora de la millor forma física.

Publicada el 9 de desembre de 1994, a El 3 de VUIT




Publicada el 9 de desembre de 1994, al Diari del Baix Penedès

 
Publicada el 5 de desembre de 1994, al Diari de Tarragona

Davant l'Alberic arribaria la primera i única victòria del campionat. El Calafell s'imposava, a domicili, per 4 a 6, amb quatre gols de Javi Luna, un d'Antoni Cabrera i un altre d'Àlex García. Javi Luna va marcar les diferències, en el segon temps, amb tres gols consecutius.



Publicades el 16 de desembre de 1994, al Diari del Baix Penedès

El Calafell recuperava el seu partit ajornat davant el Noia B, jugant-lo entre setmana, perdent per 10 a 3. Amb el Noia hi jugaven i marcaven Jordi Carda (2), Ferran Andreu (2), Pere Varias (2), Bargalló (2), Lupion i Jurado. Luna, Nin i Cabrera serien els golejadors calafellencs.

Publicada el 16 de desembre de 1994, a El 3 de VUIT
Publicada el 16 de desembre de 1994, a El 3 de VUIT


Publicada el 16 de desembre de 1994, a El 3 de VUIT

A més, en aquella setmana, el Calafell disputaria el seu partit de competició davant el liceo B, amb un resultat d'escàndol (10-11), on els gallecs s'endurien la victòria per la mínima. Els golejadors locals van ser Cachinero (2), Luna (2), García (2), Solé (2), Epi II i Cabrera.


Publicada el 19 de desembre de 1994, al Diari de Tarragona

Publicada el 23 de desembre de 1994, a El 3 de VUIT



Publicada el 23 de desembre de 1994, al Diari del Baix Penedès

El derbi provincial, davant el Vila-seca, va acabar en un preuat empat a un gol. Tot i això, les sensacions d'haver perdut un punt eren les que es destacaven per part del tècnic local, en els mitjans de comunicació.

Publicada el 5 de gener de 1995, al Diari del Baix Penedès

La nit de Cap d'any, tres jugadors del primer equip del club van patir unes greus agressions que els van deixar sense poder jugar i entrenar uns dies. Eren Juan Luís Cachinero, José Antonio Espinosa i Xavier Solé. Aquest incident va afectar l'equip, tot i que va ser una baralla on l'hoquei no hi tenia res a veure.


Publicada el 5 de gener de 1995, al Diari del Baix Penedès

Tot i les baixes dels seus tres jugadors, el 6 de gener, el Club Patí Calafell va organitzar un triangular amb els equips de la J.E. Flix i el C.E. Vendrell, equips de Divisió d'Honor.

Publicada el 13 de gener de 1995, al Diari del Baix Penedès
Publicada el 13 de gener de 1995, al Diari del Baix Penedès




Publicada el 13 de gener de 1995, al Diari del Baix Penedès

Les Joventuts Esportives de Flix van guanyar el triangular organitzat pel Calafell. un triple empat a punts, va fer decidir el trofeig per la diferència de gols entre els tres equips. La poca afluència de públic va fer aparèixer alguna editorial que remarcava la crisi i la divisió entre l'equip i l'afició.

Publicada el 17 de gener de 1995, al Diari de Tarragona

Publicada el 17 de gener de 1995, al Diari del Baix Penedès

Per a començar l'any, el Calafell empatava a sis gols amb l'Arenys de Munt. Encara, amb les baixes dels tres jugadors ferits, el Calafell aconseguia un punt que els permetia somiar en la salvació de la categoria.

Publicada el 21 de gener de 1995, al Diari de Tarragona

Publicada el 23 de gener de 1995, al Diari de Tarragona

Jaume Ortoll tornaria a aparèixer en l'equip, per a intentar aportar gol i aconseguir la permanència de l'equip a la Primera Divisió. Dos gols seus i un d'Àlex García van ser insuficients per a aconseguir un empat a la pista del Bell-Lloc lleidatà.

Publicada el 28 de gener de 1995, al Diari de Tarragona

Publicada el 3 de febrer de 1995, al Diari del Baix Penedès

La visita del Sant Domingo va acabar en una derrota escandalosa (3-10). Els asturians venien de perdre 9 a 2, a la pista del Noia. Però, van fer un excel·lent partit, aprofitant les baixes de l'equip local. Dos gols de Javi Luna i un d'Àlex García van ser insuficients per a aconseguir quelcom positiu.


Publicada el 10 de febrer de 1995, al Diari del Baix Penedès

El desplaçament a Madrid acabaria en una nova derrota, davant l'Alcobendas (6-4). La permanència es complicava moltíssim. Dos gols d'Àlex García, un de Cabrera i un de Solé no van ser suficients per a aconseguir l'empat.


Publicada el 13 de febrer de 1995, al Diari de Tarragona

Publicada el 17 de febrer de 1995, al Diari del Baix Penedès

La contundent derrota davant el líder, el Noia B (2-7), deixava enfonsat en el darrer lloc de la classificació al Calafell. Luna i Collado serien els golejadors ver-i-blancs.

Publicada el 24 de febrer de 1995, al Diari del Baix Penedès

Una nova derrota (3-1), davant l'asturià Mieres, tornava a desmoralitzar l'equip. El gol d'Àlex García no va servir de res.

Publicada el 3 de març de 1995, al Diari del Baix Penedès

Davant l'Alberic, el Calafell cau derrotat (3-8) i consuma la pèrdua de la categoria. El conjunt alacantí es va posar per davant amb un 0-6 que els calafellencs no van poder superar.

Publicada el 12 de març de 1995, al Diari de Tarragona

Publicada el 17 de març de 1995, al Diari del Baix Penedès


La derrota contundent (10-4), a la pista del Liceo B feien dubtar de la continuïtat del President, Pere Marín, al capdavant del club. El descens a Primera Catalana era un fet.


Publicada el 21 de març de 1995, al Diari de Tarragona


Publicada el 24 de març de 1995, al Diari del Baix Penedès

La visita a la pista del Vila-seca, en el derbi provincial, acabava amb una apretada victòria local (7-6). En el conjunt del Vila-seca, hi jugaven Massana, David Bars i Santi Julivert. Massana va marcar cinc gols davant el Calafell.

Publicada el 27 de març de 1995, al Diari de Tarragona


Publicada el 31 de març de 1995, al Diari del Baix Penedès

El darrer partit davant l'Arenys de Munt, va acabar en una nova derrota (6-8). Pels calafellencs van marcar Cabrera (29, Luna (2), Raventós i Epi II.

Publicada el 7 d'abril de 1995, al Diari del Baix Penedès

Al final de la competició del primer equip, consumat el descens a la Primera Catalana, el President Pere Marín va convocar una assemblea per a parlar del futur de l'entitat.

Publicada el 3 de febrer de 1995, al Diari del Baix Penedès

Publicada el 23 de desembre de 1994, al Diari del Baix Penedès

Publicada el 17 de desembre de 1994, al Diari del Baix Penedès

Fitxa Federativa de Delegat de Primera Divisió Nacional, cedida per Isidoro García

Isidoro García va ser, un any més, un dels delegats del primer equip. L'auxiliar, Vicente Weiler, complia vint-i-cinc anys en el club. El periodista Joan Enric Vidal, també, celebrava vint-i-cinc anys a les emisores comarcals, tot i portar quaranta anys com a periodista. El President, Pere Marín, dubtava de la seva continuïtat com a president del club, després de perdre la categoria.


En aquella temporada, Javi Luna seria el màxim golejador de l'equip, amb vint-i-quatre gols. El seguiria Àlex García, amb setze. Jaume Ortoll, després del seu Homenatge, encara disputaria alguns partits, aconseguint tres gols.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada