dijous, 3 d’octubre del 2019

Emma De Bargas, campiona d'Espanya Infantil en figures obligatòries

Emma De Bargas, al podi de Tudela. Foto cedida per Marian Peeters

El primer lloc d'Emma De Bargas, en el Campionat d'Espanya de la Categoria Infantil, en la modalitat de Figures Obligatòries, celebrat a Tudela (Navarra), va ser l'èxit més important de l'any 1995, en la secció de Patinatge Artístic. Aquell mateix any, el pavelló de Calafell va acollir el Campionat Provincial de les categories Aleví i Infantil, on les patinadores locals van tornar a lluir.

Publicada el 17 de març de 1995, al Diari del Baix Penedès

La temporada començava amb la participació de la secció de Patinatge Artístic en el Campionat d'Agrupació de Clubs, el 26 de març de 1995, a l'Hospitalet de l'Infant. Cent seixanta participants de trenta-un clubs de la província en van pendre part, en la categoria Debutants. L'equip calafellenc estava format per Sàskia De Bargas, Alba Olivan, Maria Ferré, Noelia Jurado, Ivan Jurado, Meritxell Alcàzar, Júlia Arjona, Marc Montero i Meritxell Sòria. 

Publicada el 31 de març de 1995, a la pàgina 20 del Diari del Baix Penedès

El patinador calafellenc, Marc Montero, va quedar en primer lloc del Campionat de Debutants, en categoria masculina. Alba Olivan va ser segona, en el grup A (fins a 8 anys) de la categoria femenina. En el grup D, per a més de tretze anys, van quedar en tercer lloc les calafellenques, Meritxell Sòria i Júlia Arjona.


Paula Gayo Perín i Carla Freire Ariza, en els seus primers passos com a patinadores

Fotos cedides per Paula Gayo

Una joveneta, Paula Gayo, iniciava els seus passos, en el món del Patinatge Artístic. Amb ella, altres nois i noies, com Carla Freire, arrencaven la temporada, aprenent a patinar.

Publicada el 26 de maig de 1995, al Diari del Baix Penedès

Calafell va acollir el Primer Trofeu Primavera de Patinatge Artístic en les categories Aleví i Infantil. Hi van participar el Reus Deportiu, l'Aldea, el Salou i el Calafell. Núria Rovirosa, Emma De Bargas, Vanessa Sans, Marta Fuster i Estefania Pérez van ser les representants locals, en categoria Infantil. Elisabeth Zaragoza ho va ser en categoria Aleví.



Publicada el 2 de juny de 1995, al Diari del Baix Penedès

Publicada el juliol de 1995, a la revista El Retruc

El Trofeu Primavera o Trofeu Penedès, altrament dit, va veure com Emma De Bargas guanyava en les modalitats de combinada i figures obligatòries, en la categoria Infantil. També, va ser segona en lliure individual. Núria Rovirosa va ser segona en figures obligatòries. Elisabeth Zaragoza va ser tercera en figures obligatòries, en la categoria Aleví.


Publicada el 21 de juliol de 1995, al Diari del Baix Penedès

En motiu de la Festa Major del Poble, Calafell va acollir una nova prova de Debutants. Josefa Serra va ser segona, en la Primera Prova. Júlia Arjona, Meritxell Sòria i Carolina Alguacil van formar el podi en la Segona Prova, totes elles del C.P. Calafell. Alba Olivan i Sàskia De Bargas van passar la Tercera Prova femenina. Marc Montero ho va fer en masculí.

Portada del programa de mà del Campionat Territorial, cedit per Marian Peeters

Calafell va acollir, també, el Campionat Territorial Aleví i Infantil de Patinatge Artístic, celebrat els dies 29 i 30 de juliol de 1995. En ell, hi van participar patinadors de disset clubs de la província.


Publicada el 28 de juliol de 1995, a la pàgina 33 d'El 3 de VUIT

En la categoria Aleví femení, hi van participar el C.P. Deltebre (Maria Carles Casanova i Georgina Gilabert Casanova), el C.P. La Pobla de Mafumet (Marta Pros Rovira), el C.P. Llorenç del Penedès (Aina Lluch Rosell), el Reus Deportiu (Elisabet Ballesté Esteve, Marina Batalla Boix, Montserrat Marqués Bueno, Laura Masdeu Escuin i Laia Oliva Lonrenzo), el C.N. Reus "Ploms" (Núria López Huguet), el C.P. Vilaseca (Mª Àngels Millan Sans) i el C.P. Calafell (Elisabet Zaragoza Mercadé).


En la categoria Aleví masculí, hi va participat el C.P. Llorenç del Penedès (Marc Ventosa Casañas).

En la categoria Infantil parelles mixtes, hi va participar l'U.E. Aldeana (Manel Villarroya i Lourdes Pla).

En la categoria Infantil masculí, hi va participar l'U.E. Aldeana (Manel Villarroya Serrano).

Patinadores del C.P. Calafell que van participar en el Campionat Territorial, cedida per Marian Peeters

En la categoria Infantil femení, hi van participar l'U.E. Aldeana (Irene Cugat Bertomeu, Cristina Ferrando Blesas, Lourdes Pla Rey i Sheila Torres González), el C.P. Amposta (Andrea Maturana Andreu), el C.P. Constantí (Laura Trillas Ollé), el C.P. Deltebre (Gemma Casanova Bonet), el C.P. Pla de Santa Maria (Ruth Anglès Ferré), el C.P. La Pobla de Mafumet (Lourdes Hermosel Codina), el C.P. L'Hospitalet (Clara Garcia Val i Beatriz Gómez Cornejo), el C.P. Llorenç del Penedès (Judit Guasch Camell), el C.P. Rapitenc (Roser Rodríguez Corbaton, Amanda Sans Reverté i Lolita Vilavert Castellà), el Reus Deportiu (Sandra Bages Borrell, Laia Borregan Marsillach, Laia Capdevila Ràdua i Mireia Garcia Rodríguez), el C.N. Reus "Ploms" (Montserrat Ferrando Ribé, Judit Piriz Pova i Guadalupe Roa Baladon), el C.P. Riba-Roja (Laia Muñoz Bover), el C.E. Riudoms (Josefina Araque Gimeno), el C.P. Salou (Mònica Baez González i Mònica Jiménez Guzmán), l'U.D. Torredembarra (Berta Castells Franco), El C.E. Vendrell (Laura Solé Pasqual), el C.P. Vilaseca (Mercè Vidal Casans) i el C.P. Calafell (Emma De Bargas Peeters, Marta Fuster Orriols, Estefania Pérez Sànchez, Núria Rovirosa Ortoll i Vanessa Sans Gómez).


Publicada el 8 d'agost, al Diari del Baix Penedès

La patinadora calafellenca, Emma De Bargas, va triomfar, en la categoria Infantil, quedant en primera posició en lliure i en combinada. A més, va ser segona en figures obligatòries, per darrera de Laura Solé (C.E. Vendrell).


Classificació en Combinada Individual Femení, en categoria Infantil, en el Campionat Territorial

Vanessa Sans va ser sisena, en combinada, i quarta, en figures obligatòries. Això, li va permetre classificar-se per al Campionat de Catalunya que es disputaria a Solsona.


Classificació en Figures Obligatòries Femení, en categoria Infantil, en el Campionat Territorial

Núria Rovirosa va ser dotzena en combinada i vuitena en figures obligatòries. Marta Fuster va ser setzena en combinada i dotzena en figures obligatòries. I Estefania Pérez va ser vint-i-dosena en combinada i quinzena en figures obligatòries.


Emma De Bargas, recollint la medalla. Foto cedida per Marian Peeters

Emma De Bargas i Vanessa Sans, al pavelló calafellenc. Foto cedida per Marian Peeters

Publicada l'11 d'agost de 1995, a la pàgina 24 del Diari del Baix Penedès

En la mateixa categoria Infantil, Lourdes Pla i Manel Villarroya van ser els guanyadors i únics participants, en la modalitat de parelles mixtes. En Combinada Individual Masculí va ser Manel Villarroya l'únic participant i vencedor.

Classificació en Combinada Individual Femení, en categoria aleví, en el Campionat Territorial

Classificació en Lliure Individual Femení, en categoria aleví, en el Campionat Territorial

Elisabet Zaragoza, recollint la medalla. Foto cedida per Marian Peeters

En la categoria aleví, Elisabet Zaragoza va ser novena en combinada i desena en lliure. Però, va ser l'única classificada en figures obligatòries. Això li va permetre pujar al més alt del podi.

Elisabet Zaragoza, en el podi. Foto cedida per Marian Peeters

El regidor de l'ajuntament de Calafell, Magí Sicart, li va donar la medalla d'or a Elisabet Zaragoza, com a campiona en figures obligatòries.

Marc Ventosa, recollint el trofeu. Foto cedida per Marian Peeters

Marc Ventosa va ser l'únic participant i guanyador en la categoria de Combinada Individual Masculí. representava el C.P. Llorenç. Anys més tard, seria patinador del C.P. Calafell.

Publicada el 6 d'octubre de 1995, a la pàgina 28 del Diari del Baix Penedès

El 29 i 30 de setembre de 1995, es va disputar el Campionat de Catalunya Infantil i Aleví, a Solsona. Emma De Bargas va ser quarta i Vanessa Sans va quedar en vuitè lloc, en figures obligatòries. Tot i no fer podi, Emma De Bargas es va classificar per a participar en el Campionat d'Espanya.

En la modalitat de lliure, De Bargas va ser onzena i Sans va quedar en vintena. En la modalitat de combinada, Emma De Bargas va ser novena i Vanessa Sans va ser setzena.

Publicada el 3 de novembre de 1995, a la pàgina 23 del Diari del Baix Penedès

Publicada el 30 d'octubre de 1995, a la pàgina 48 del Diari de Tarragona

La participació, en el Campionat d'Espanya, va ser brillant per a Emma De Bargas. Es va proclamar campiona d'Espanya Infantil en figures obligatòries. A aquest gran resultat, cal afegir el segon lloc en la classificació de la modalitat de combinada, per darrera de Carolina Madrid (C.P. Esplugues).


La tercera classificada, Paula Oviedo (C. San Antonio), en qualitat de patinadora local, declarava en un diari que Emma De Bargas era una de les favorites al títol.



El Campionat d'Espanya celebrava la seva cinquantena edició i es va disputar els dies 27, 28 i 29 d'octubre de 1995, a Tudela (Navarra).

Publicada el 1995, al Diari del Baix Penedès

La Copa Catalana es va celebrar a la localitat de La Pobla de Mafumet. Les patinadores Núria Rovirosa, Estefania Pérez i Marta Fuster, en categoria Juvenil, i Anna Casanovas i Carolina Casellas, en categoria Cadet, van ser les participants del C.P. Calafell.

Publicada el 1995, al Diari del Baix Penedès



La Copa Catalana o, també, anomenada Trofeu de Tardor, s'estrenava en la seva primera edició, aplegant trenta-tres participants.

Anna Casanovas aconseguiria un meritori tercer lloc, en la modalitat de disc curt, en categoria Cadet. Carolina Casellas seria vuitena. En lliure, Casanovas seria cinquena i Casellas novena.

Núria Rovirosa va ser desena, en la modalitat de lliure. va ser el resultat més destacat, en una discreta participació calafellenca, en la categoria Juvenil. Marta Fuster i Estefania Pérez van ser dotzena i dissetena, respectivament.

Publicada el 3 de novembre de 1995, a la pàgina 23 del Diari del Baix Penedès

Les instal·lacions del Reus Deportiu van acollir la participació dels patinadors i patinadores del C.P. Calafell, en la Copa President. Hi van participar Marc Montero, Alba Olivan, Sàskia De Bargas, Elisabet Zaragoza, Vanessa Sans, Emma de Bargas, Anna casanovas i Carolina Casellas.



Publicada l'1 de desembre de 1995, al Diari del Baix Penedès

Marc Montero va aconseguir la primera plaça, en la categoria Individual Masculí. Emma De Bargas i Vanessa Sans eren cinquena i desena, en la seva categoria. Elisabeth Zaragoza va ser desena, en la categoria Aleví.

Patinadores del Baix Penedès, cedida per Marian Peeters

Una selecció de patinadores del Baix Penedès van participar en el 50è aniversari del Patinatge Artístic català, en el Palau d'Esports de Barcelona. Estava formada per patinadors i patinadores del C.E. Vendrell, la J.E. Sant Jaume dels Domenys, el C.P. Llorenç i el C.P. Calafell.

Paula Gayo, vestida de "Les mil i una nits". Foto cedida per ella mateixa

Paula Gayo, vestida de "Les mil i una nits". Foto cedida per ella mateixa

Paula Gayo i Daniel Córcoles, abans d'interpretar "Les mil i una nits". Foto cedida per ella mateixa

Paula Gayo i Xènia Espiña, abans d'interpretar "Les mil i una nits". Foto cedida per Paula Gayo

Paula Gayo, preparada per a patinar, a casa seva. Foto cedida per ella mateixa



Paula Gayo, amb els seus familiars. Foto cedida per ella mateixa



Ball dels "Ratolins", cedida per Paula Gayo

Ball dels "Ratolins", cedida per Paula Gayo

Ball dels "Ratolins", cedida per Paula Gayo

Paula Gayo, amb els seus familiars. Foto cedida per ella mateixa

Aquell any, les patinadores i els patinadors més joves van fer una exhibició en el Festival anual del Club Patí Calafell. Per a alguns, va suposar el primer ball col·lectiu, davant el seu públic.

Publicada el 31 de març de 1995, al Diari del Baix Penedès

Durant forces anys, un home va estar a l'ombra dels presidents de la secció de Patinatge Artístic. Era en Joan Josep Puy Gatell. Fins i tot, va estar un temps vinculat a la Federació Catalana de Patinatge a Tarragona, sent president de l'àrea de jutges i controladors.


Publicada el 27 d'octubre de 1995, a la pàgina 32 del Diari del Baix Penedès

L'expatinadora calafellenca, Montserrat Rovirosa, va seguir en el món del Patinatge Artístic com a jutgessa. La germana de la Núria Rovirosa va compartir equip, també, amb la seva germana Carme, la primera patinadora del C.P. Calafell en superar les proves de debutants.

Publicada el 13 d'octubre de 1995, a la pàgina 28 del Diari del Baix Penedès

La Marian Peeters va ser presidenta, per l'afició de les seves filles al Patinatge Artístic, l'Emma i la Sàskia De Bargas. Holandesa d'origen, Marian Peeters es va convertir en un referent del club, durant dues dècades, aproximadament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada