dilluns, 29 de juliol del 2013

L'aleví, subcampió d'Espanya i de Catalunya


També, en la temporada 1982/83, l'equip aleví va assolir el campionat provincial, el subcampionat de Catalunya i d'Espanya de la seva categoria, com havia fet el juvenil. Cal destacar el treball fet pel seu entrenador, Ramon Solé i Rubió, durant tot aquell temps. L'equip aleví estava format per Pere Solé, Jaume Juncosa, Joaquín Cachinero, Jacob Balaguer, l'entrenador Ramon Solé (a dalt), Manuel Casado, Joan Papiol, Pere Joan Callau, Miguel Ángel Vivas i Jaume Solé (a sota).



L'aleví es va proclamar campió provincial, disputant vint-i.dos partits i acabant imbatut. Va marcar dos-cents seixanta nou gols (més de cent gols de diferència respecte el segon classificat) i en va rebre, només, trenta en contra.


El màxim golejador de l'equip, en el Campionat Provincial va ser en Jaume Solé, amb setanta set gols. Jaume Juncosa (59), Manuel Casado (56) i Pere Solé (52), també, van aportar molts gols a l'equip.




En el VIII Trofeig Excel·lentíssima Diputació de Tarragona, es va proclamar subcampió, en perdre la final, disputada a Flix, davant el Pla de Santa Maria, per 2-4. En aquest trofeig, hi va participar l'aleví "B", de recent creació. Estava format per Miguel Ángel Olaya, Xavier Solé, Manuel Carrasco, Juan Luís Mudarra, Joan Rovira, Jordi Solé i Jordi Camps. L'entrenador era en Miquel Serrano i Pastor. Només van disputar els sis partits d'aquesta competició per a rodar els jugadors, de cara a la propera temporada, i alguns jugadors benjamins.


El C.P. Calafell va organitzar la fase final del V Campionat d'Espanya Aleví, els dies 20, 21 i 22 de maig de 1983, en el seu pavelló. Els equips participants van ser el Jesús Maria d'Igualada (campió de Barcelona), el Santa Isabel (subcampió de Barcelona), el S.H.U.M. Maçanet (campió de Girona), el C.P. Monteagudo (campió de Múrcia), el Patín Claret de Las Palmas (campìó de Canàries), el R.C. Jolaseta de Bilbao (campió de Biscaia), l'H.C. Cerdanyola (tercer classificat de Barcelona) i el C.P. Calafell (campió de Tarragona).

Equip aleví del Jesús Maria d'Igualada, campió de Barcelona

Equip aleví del Santa Isabel, subcampió de Barcelona

Equip aleví del S.H.U.M. Maçanet, campió de Girona

Equip aleví del C.P. Monteagudo, campió de Múrcia

Equip aleví del Patín Claret de Las Palmas, campió de Canàries

Equip aleví del R.C. Jolaseta de Bilbao, campió de Biscàia

Equip aleví del Cerdanyola C.H., tercer classificat de Barcelona

Equip aleví del C.P. Calafell, campió de Tarragona

En els equips participants hi havien jugadors com Gabaldón i Jordi Guillén (Jesús i Maria); Mazarico, Garriga i Borregán (Cerdanyola C.H.); Balcells i Cid (S.H.U.M. Maçanet).

En aquell campionat, es va estrenar, de manera provisional, l’enllumenat del pavelló. Josep Mañé i Guinovart, conegut com “el Tallaret”, va ser l’encarregat d’instal·lar-lo.


Tant l'Excel·lentíssim Ajuntament de Calafell, les entitats locals i els comerços i establiments de la localitat es van bolcar en l'organització de l'esdeveniment. També, es va fer una presentació del campionat a la sala de plens de l'ajuntament de Calafell, on va parlar el President de la Federació Territorial de Patinatge, el senyor Eladi Bergadà, tal i com es veu a la fotografia, amb l'assistència de tots els clubs participants. L'alcalde de Calafell, Joan Ortoll, va donar la benvinguda a tots els equips participants.




En el primer partit, el C.P. Calafell va vèncer al Patín Claret, de Las Palmas, per 5 a 3. Després va empatar amb el C.P. Monteagudo, de Múrcia, a cinc gols. I es va classificar per a la final en vèncer al Santa Isabel, per 4 a 3.


En la final, el C.P. Calafell es va enfrontar l'H.C. Cerdanyola, on va ser derrotat per 5 a 2, assolint d'aquesta manera el subcampionat d'Espanya aleví.



Després de la final, els equips es van colocar a la pista, per a rebre els trofeigs i obsequis pertinents. Les marques comercials d’hoquei, com Skater, APA, Reno, Esports Picnic i Esports Esther van donar material esportiu per a repartir entre tots els equips. Els jugadors de fora de Catalunya van ser els que més en van rebre, donada la dificultat per a poder aconseguir-lo.


El pavelló va registrar una afluència important de públic en els tres dies que va durar la competició.


Andreu Santacana, Vice-president de la Federació Territorial, Luís Echalecu, President del Col·legi Nacional d'àrbitres, i Joan Ortoll, alcalde de Calafell, van fer l'entrega dels trofeigs als diferents equips participants









El Cerdanyola C.H. va rebre els trofeigs de campió d’Espanya, donats per la Federació Espanyola de Patinatge i per l’Ajuntament de Calafell, i les medalles commemoratives de mans del senyor Luís Echalecu.




L'afició del Cerdanyola va celebrar el títol assolit



Els àrbitres que van dirigir els partits en el campionat van ser Ramiro Iglesias (Salamanca), Andreu Beltrán (Lleida), Albert Calduch i Alberto López (Tarragona) i Josep Maria Puig (Barcelona).

El jugador més combatiu del campionat va ser Veira (Patín Claret de Las Palmas). El jugador més desafortunat va ser Echevarría (Patín Claret de Las Palmas). L’equip més esportiu va ser el S.H.U.M. Maçanet.

El primer gol i el número 50 del campionat, els va aconseguir el jugador Gabaldón (Jesús i Maria d’Igualada). El gol 100 el va fer Marc Piquet (Santa Isabel). El darrer gol del campionat el va marcar Borregán (Cerdanyola C.H.).

Mazarico (Cerdanyola C.H.) va ser el màxim golejador del campionat, amb 12 gols, i el màxim golejador en un partit, amb 8 gols.






Jaume Juncosa amb el trofeig de màxim golejador

Pere Solé, rebent el trofeig de millor jugador del campionat

El jugador del C.P. Calafell, Pere Solé va ser proclamat millor jugador del campionat. Jaume Juncosa va ser el màxim golejador de l'equip calafellenc, amb set gols. Jaume Solé (6) i Pere Solé (3) van ser els altres golejadors locals.

























En definitiva, va ser una magnífica experiència per als joves jugadors que formarien part d'una de les millors fornades del planter del club que es venien preparant per a un futur relleu en el primer equip. També va ser un esdeveniment que va servir al C.P. Calafell per a assolir experiència en l'organització de torneigs i esdeveniments d'aquesta mena. Tant és així que, al final del torneig, el C.P. Calafell va rebre les felicitacions de l'Excel·lentíssim Ajuntament de Calafell, de la Federació Espanyola i de la Federació Territorial per la seva excel·lent organització.


Per primer cop, es va disputar el Campionat de Catalunya aleví. L'organitzador va ser el C.P. Vic. Es va jugar els dies 11 i 12 de juny de 1983, amb la participació dels campions respectius de les quatre províncies catalanes. Per la província de Barcelona, hi va participar el Jesús Maria, d'Igualada. Per Lleida, el C.H. Juneda. Per Girona, el S.H.U.M. Maçanet. I, per Tarragona, el C.P. Calafell.


En el primer partit, el C.P. Calafell va guanyar el campió de Barcelona, el Jesús Maria, per 4 a 3. En canvi, en el segon, van ser derrotats pel S.H.U.M. Maçanet, per 2 a 6. En el darrer partit, la victòria davant el C.H. Juneda, per 5 a 2, els va donar el segon lloc del campionat.

El capità de l'equip aleví, Pere Solé, va recollir el trofeig de subcampió de Catalunya de mans de Pere Torras, President de la Federació Catalana de Patinatge


Els golejadors calafellencs en el Campionat de Catalunya van ser Pere Solé (6) i Jaume Solé (5).

Equip infantil al pavelló de Calafell, format per Òscar De la Cruz, Joan Urpí, Isaac Espiña, Jordi Hill, l'entrenador Miquel Serrano (a dalt), Josep Portillo, Enric Fontanillas, Joan Tutusaus i Pere Solé (a sota).

L'equip Infantil del C. P. Calafell va ser subcampió provincial i campió del Trofeig Excel·lentíssima Diputació de Tarragona. Estava format per Enric Fontanillas, Jordi Hill, Òscar De la Cruz, Isaac Espiña, Joan Urpí, Joan Tutusaus, Benjamí Peña, José Antonio Morató i Josep Portillo. L'entrenador era Miquel Serrano i Pastor.



L'equip infantil només va perdre dos partits en tot el campionat, davant el Reus Deportiu que va quedar campió i davant el C. B. Valls. Destaca el golejador Isaac Espiña, amb seixanta-tres gols. La temporada va ser brillant, tot i ser l'únic equip de la base del club que no va quedar campió del seu campionat provincial.


Equip Infantil, entrenat per Miquel Serrano i format per José A. Morató, Benjamí Peña, Òscar De la Cruz, Josep Portillo, Isaac Espiña, Joan Urpí (a dalt), Joan Totosaus, Enric Fontanillas, Jaume Urpí i Jordi Hill

Equip infantil del C. P. Calafell, abans de la final del Trofeig Excel·lentíssima Diputació de Tarragona, en el pavelló del Pla de Santa Maria, format per Isaac Espiña, Enric Fontanillas, Jordi Hill, Joan Urpí, Josep Portillo, Òscar De la Cruz, Benjamí Peña i Jaume Urpí.

L'equip infantil va proclamar-se campió del Trofeig Excel·lentíssima Diputació de Tarragona en el pavelló del Pla de Santa Maria, enfrontant-se a la final amb el C. P. Dertusa (de Tortosa). En el seu grup, havia derrotat el C. E. Pla de Santa Maria i el Torredembarra. En semifinals, va derrotar el C. N. Reus "Ploms".


Isaac Espiña, recollint el trofeig de campions

L'Isaac Espiña va recollir la copa de campió del Trofeig Excel·lentíssima Diputació de Tarragona de la categoria Infantil. Els premis es van donar després de disputar-se les diferents finals de totes les categories. L'Isaac va alinear-se també en la categoria Juvenil, com ja venia sent habitual. D'aquesta manera, va assolir el títol en dues categories diferents.

Equip Benjamí a la pista del C.D. Vendrell, en les semifinals de la Copa Diputació, format per Gregorio Ponce, Nicolàs Pastor, Javier Mudarra, Kay Vidal (a dalt), Daniel Espinosa, Òscar Nieto (porter), Juan Luís Cachinero i Javier Peribáñez (a sota), fotografia cedida per Gregorio Ponce

En aquella temporada va debutar el primer equip de la categoria Benjamí del club, una categoria de nova creació. La plantilla de l'equip Benjamí estava formada per David Santander, Nicolàs Pastor, Kay Vidal, Gregorio Ponce, Javier Mudarra, Ramon Ferré, Eugeni Collado, Francesc Borrell, Marc Riera, Josep Rion, José Antonio Espinosa, Ernest Saura, Òscar Nieto, Juan Luís Cachinero, Daniel Espinosa i Javier Peribáñez. L'entrenador era en Ramon Ferré Menéndez.


El Club Patí Calafell només va participar en el Trofeig Excel·lentíssima Diputació de Tarragona. En el seu grup es va enfrontar al C. P. Dertusa i al C. P. Cambrils, guanyant els tres partits que va disputar. El primer partit va ser a la pista del C. P. Cambrils, en una pista completament mullada per la pluja. El darrer gol va ser marcat per Ramon Ferré Solé que va debutar en els darrers cinc minuts. En semifinals, l'equip Benjamí va ser derrotat pel C.D. Vendrell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada