dijous, 11 de juliol del 2013

El segon equip, campió de Segona Divisió i subcampió de Catalunya

Formació del C.P. Calafell, a la Primera Divisió Nacional, la temporada 1982/83, formada per l'auxiliar Vicente Weiler, Manuel Casado, Jaume Ortoll, Josep Pallarès, Josep Olivella, l'entrenador Ramon Ferré (a dalt), Marcel·lí Tutusaus, Joan Carles Suau, Jaume Gener i Jaume Ràfols (a sota)

El descens de la temporada anterior no va ser cap trauma esportiu. El club estava ben estructurat, esportivament parlant, i el treball de base donava els fruits esperats. Així, tant l'equip aleví, com el juvenil, es van proclamar campions provincials, subcampions de Catalunya i d'Espanya. Una demostració clara de que els relleus estaven ben encaminats i degudament preparats. Sense cap dubte, la temporada 1982/83 va ser una de les millors etapes esportives en la història del club.

S'havia començat la temporada amb una massa social de quatre-cents cinquanta-un socis. Durant la temporada, es van produir quaranta-tres baixes i trenta-dues altes, tancant a 30 de juny de 1983 amb quatre-cents quaranta socis.

La Federació Espanyola de Patinatge va ajudar, pels viatges a Alacant i a Alcoi, amb trenta-vuit mil pessetes. L'Ajuntament de Calafell va destinar quatre-centes quaranta-vuit mil cinc-centes pessetes com a subvenció per l'any 1982. La Generalitat de Catalunya també va aportar dinou mil cent setze pessetes per als equips aleví i juvenil, en motiu de la seva participació als campionats de Catalunya. També, la Federació Catalana de Patinatge va destinar quinze mil pessetes per a la participació de l'equip de Segona Divisió al campionat de Catalunya. Es seguien buscant mitjans per dur a terme una bona gestió econòmica, posant a la venta participacions de la Loteria de Nadal del número 28.269, per un import de cinc-centes mil pessetes.


El Trofeig Hotel Kursaal arribava a la vuitena edició, amb la participació dels equips de l'Igualada H.C., el Cerdanyola C.H., el C.P. Calafell de Segona Divisió i el C.P. Calafell de Primera Divisió. En el primer partit, es van enfrontar el Cerdanyola C.H. (de Divisió d'Honor) amb el C.P. Calafell (Segona Divisió), amb victòria dels vallesans per 9 a 4. Els gols del Cerdanyola C.H. van ser marcats per Clares (3), Carreté (3), Valverde (2) i Barceló. Els gols del segon equip del C.P. Calafell van ser marcats per Noya (2), Mañé i Daniel Tutusaus.

Equip del Cerdanyola CH, subcampió del VIII Trofeig Hotel Kursaal

Tot seguit, es van enfrontar el primer equip del C.P. Calafell i l'Igualada H.C. (Primera Divisió). La victòria va ser pels verd-i-blancs per 6 a 3. Els golejadors calafellencs van ser Casado (4) i Olivella (2). Els gols igualadins van ser marcats per Canet (2) i Noto.

Equip de l'Igualada H.C., tercer classificat del VIII Trofeig Hotel Kursaal

En la segona jornada, celebrada el diumenge 5 de setembre, l'Igualada H.C. va vèncer al segon equip del C.P. Calafell per 11 a 4. Els gols de l'equip de l'Anoia van ser marcats per Canet (3), Solà (2), Jorba (2), Vidal (2) i Noto (2). Els golejadors locals van ser Noya (2), Mañé i Daniel Tutusaus.

Equip del C.P. Calafell de Segona Divisió, quart classificat del VIII Trofeig Hotel Kursaal, format per Joan Mañé, Jesús Saura, Albert Almirall, l'entrenador Ramon Farré (a dalt), Daniel Tutusaus, Jordi Alari, Josep Maria Jané i Josep Noya (a sota).

En la Final, en un partit molt disputat, el primer equip del C.P. Calafell va guanyar al Cerdanyola C.H., de Divisió d'Honor, per 7 a 6. Els gols calafellencs van ser de Casado (4), Olivella (2) i Marcel·lí Tutusaus. Els gols vallesans van ser marcats per Clares (2), Valverde (2), Barceló i Torras.

Primer equip del C.P. Calafell, campió del VIII Trofeig Hotel Kursaal, format per l'auxiliar Vicente Weiler, Manuel Casado, Josep Montejo, Josep Pallarès, Josep Olivella, l'entrenador Ramon Ferré (a dalt), Jaume Ràfols, Jaume Gener, Joan Carles Suau i Marcel·lí Tutusaus (a sota)

El senyor Emilio Arans i Serramià, director de l'Hotel Kursaal, fent entrega al capità del segon equip del C.P. Calafell, Daniel Tutusaus, del trofeig de quart classificat del torneig.

El President del C.P. Calafell, Jaume Gener Segura, va fer entrega al capità de l'Igualada H.C., Llorach, del trofeig com a tercer classificat del torneig.

L'alcalde de Calafell, Joan Ortoll i Tetas, va fer entrega al capità del Cerdanyola C.H. del trofeig de subcampió del torneig.

El senyor Emilio Arans i Serramià, director de l'Hotel Kursaal, fent entrega al capità del C.P. Calafell, Manuel Casado, del trofeig de campió del torneig.

Manuel Casado rebent el trofeig de màxim golejador del torneig de mans del delegat del Cerdanyola C.H.

Daniel Tutusaus va rebre el guardó com a jugador més regular del seu equip, de mans del delegat del Cerdanyola C.H.

Llorach, de l'Igualada H.C., va rebre el guardó com a màxim golejador del seu equip, de mans del delegat del Cerdanyola C.H.

Valverde, del Cerdanyola C.H., va rebre el guardó com a jugador més regular del seu equip en el torneig.

El porter del C.P. Calafell, Joan Carles Suau, va fer entrega del trofeig al jugador més regular del seu equip al porter de l'Igualada H.C.

Canet, de l'Igualada H.C., va rebre el trofeig al jugador més regular del seu equip.

Joan Mañé va rebre el trofeig a l'esportivitat

Abans de començar la temporada, un combinat del C.P. Calafell va participar en la Festa Major de Masquefa. El segon equip també va jugar un amistós davant l'Igualada H.C.





El primer equip del C.P. Calafell va participar en la Primera Divisió Nacional, assolint un meritori cinquè lloc. Va disputar vint-i-sis partits, amb catorze victòries i tres empats. Va marcar cent quaranta-vuit gols i en va rebre cent dos.

Formació del C.P. Calafell, a la Primera Divisió Nacional, la temporada 1982/83, formada per Jaume Ortoll, Jaume Gener, Josep Olivella, Joan Carles Suau, Manuel Casado (a dalt), l'auxiliar Vicente Weiler, Marcel·lí Tutusaus,  Josep Pallarès, Jaume Ràfols i l'entrenador Ramon Ferré (a sota)

D'aquella temporada, cal recordar els incidents a la pista del Patín Claret, de Sevilla, on el públic va ser molt hostil amb els jugadors calafellencs, llençant aigua dins la pista i havent de tancar-se dins el vestidor, tot just acabar el partit. El partit havia acabat en empat a set gols.

Formació del C.P. Calafell, a la Primera Divisió Nacional, la temporada 1982/83, formada per Josep Montejo, Josep Pallarès, Jaume Ortoll, Manuel Casado (a dalt), Josep Olivella, Jaume Gener, Joan Carles Suau i Marcel·lí Tutusaus (a sota)


El màxim golejador del primer equip, en aquell campionat, va ser Manuel Casado, amb trenta-set gols, seguit d'un jove Jaume Ortoll, amb trenta-tres. Josep Olivella i Marcel·lí Tutusaus van aportar vint-i-vuit gols cadascun, a l'equip. El jugador més regular va ser el porter, Joan Carles Suau, amb dos-cents vuitanta-nou punts.

Formació del C.P. Calafell, a la Primera Divisió Nacional, la temporada 1982/83, formada per l'auxiliar Vicente Weiler, Josep Olivella, Josep Pallarès, Manuel Casado, Jaume Ortoll, l'entrenador Ramon Ferré (a dalt), Jaume Ràfols,  Jaume Gener, Joan Carles Suau i Marcel·lí Tutusaus (a sota)

El primer equip del C.P. Calafell va disputar la Copa Federació i va quedar enquadrat en el grup quart, juntament amb el Sentmenat, La Salle Bonanova i el Sant Joan. En els altres grups hi havia el Ripoll, el GEiEG, l'Horta i el Roda de Ter, en el grup primer; el Sant Just, el Molins de Rei, l'Arenys de Munt i el Claret, formaven el grup segon; el Cerdanyola, el Vilafranca, el Barcino i el Vendrell formaven el grup tercer.

El C.P. Calafell va perdre a la pista del Sentmenat per 7 a 6, en el primer partit. Però, a la tornada, va vèncer per 5 a 3, a casa. En el segon partit es va enfrontar al Sant Joan, guanyant en els dos partits per 8 a 6 i 5 a 7, respectivament. Finalment, es va enfrontar a La Salle, amb derrota per 7 a 5, a la pista barcelonina, i victòria per 17 a 4, a casa.

Formació del C.P. Calafell, a la Primera Divisió Nacional, la temporada 1982/83, formada per l'auxiliar Vicente Weiler, Manuel Casado, Jaume Ortoll, el delegat Pere Marín, Josep Pallarès, Josep Olivella, l'entrenador Ramon Ferré, el segon entrenador Eugeni Collado (a dalt), Jaume Ràfols, Jaume Gener, Joan Carles Suau i Marcel·lí Tutusaus (a sota)

També va participar en la Copa de S.M. Rei, essent eliminat pel Reus Deportiu. L'anada, disputada al pavelló reusenc, va acabar en derrota per 9 a 0. La tornada, al pavelló calafellenc, va acabar en empat a quatre. D'aquesta manera, el C.P. Calafell quedava eliminat de la competició. Els gols van ser marcats per Pallarès, Marcel·lí Tutusaus, Ortoll i Ràfols.

El C.P. Calafell de Segona Divisió, subcampìó de Catalunya, a la pista del C.B. Valls, els dies 18 i 19 de maig de 1983

El segon equip del C.P. Calafell, es va proclamar campió del grup de Tarragona de Segona Divisió i subcampió de Catalunya de la mateixa categoria. Estava format per l'auxiliar Alfonso Mansilla, Anacleto Ávila, Joan Mañé, Daniel Tutusaus, Josep Noya, l'entrenador Ramon Farré (a dalt), Miquel Serrano, Juan Manuel Espinosa, Josep Maria Jané i Ramon Collado (a sota).



El C.P. Calafell es va proclamar campió del grup de Tarragona, Lleida, Castelló i Saragossa de la Segona Divisió. Va disputar vint-i-dos partits, amb setze victòries i tres empats. Va marcar cent seixanta gols i en va encaixar vuitanta-sis. D'aquesta manera assolia l'ascens a Primera Divisió Nacional.

Donat que el club ja tenia un equip a la Primera Divisió Nacional, es va plantejar als socis, en assemblea, si acceptaven l'ascens per part del segon equip i, així, poder comptar amb dos equips, a la temporada seguent, en la mateixa categoria. L'Stàdium Casablanca, segon classificat, va estar molt interessat en la decisió que prengués el club, ja que, en cas de renunciar a l'ascens, ells assolirien la nova categoria i els havien ofert construir un nou pavelló. La decisió dels socis va ser poder gaudir de dos equips del club a la Primera Divisió Nacional, això va implicar que el segon equip hagués de canviar de nom i dir-se Calafell H.C.


El màxim golejador del segon equip va ser en Ramon Collado, amb quaranta-nou gols. El jugador més regular va ser en Joan Mañé i Noya, el "Maño".

El capità, Daniel Tutusaus, rebent els trofeigs de campió provincial i subcampió de Catalunya de Segona Divisió

El segon equip del C.P. Calafell va participar en el I Campionat de Catalunya Sènior, en les instal·lacions del C.B. Valls, on va assolir el subcampionat.



Els màxims golejadors en aquell campionat de Catalunya van ser Joan Mañé i Juan Manuel Espinosa, amb cinc gols cadascun.

Els membres del segon equip del C.P. Calafell, rebent les medalles commemoratives del subcampionat assolit


El segon equip també va participar en el VIII Trofeig Excel·lentíssima Diputació Provincial, amb una participació un xic irregular. No es va classificar per a les finals, al perdre dos partits i guanyar-ne dos.


Poc abans de començar la temporada, el segon equip va participar en el III Trofeig "La Caixa", organitzat per la Federació Territorial de Tarragona. Va disputar deu partits, acabant tercer, amb quatre victòries i dos empats. Aquests partits li van servir de preparació per a la seva participació en el Campionat de Segona Divisió.


Notícia publicada a la revista local El Retruc

La secció de Patinatge Artístic del club va fer el seu I Festival de Patinatge Artístic, en el pavelló de Calafell, el 9 de gener de 1983. Hi van participar cent cinquanta nens i nenes de Calafell.

Crònica de Joan Colet, publicada el 13 de gener de 1983, cedida per Marian Peeters

Patinadors calafellencs en el I Festival de Patinatge Artístic

Patinadors calafellencs en el I Festival de Patinatge Artístic

Patinadors calafellencs en el I Festival de Patinatge Artístic

Patinadors calafellencs en el I Festival de Patinatge Artístic

Patinadors calafellencs en el I Festival de Patinatge Artístic

Patinadors calafellencs en el I Festival de Patinatge Artístic

Patinadors en el I Festival de Patinatge Artístic

Patinadors calafellencs en el I Festival de Patinatge Artístic

Patinadors calafellencs en el I Festival de Patinatge Artístic

Publicada el 18 de febrer de 1983, cedida per Marian Peeters

Publicada el març de 1983, al número 32 de la revista El Retruc, cedida per Marian Peeters

Signatura de Montserrat Arbós pel C.P. Calafell, cedida per Mercè Garriga

El Club feia oficial el fitxatge de Montserrat Arbós, com a monitora de la secció de patinatge.

Prova de Debutants, disputada a Flix. Foto cedida per Marian Peeters

El 30 d'abril de 1983, un nombre elevat de patinadors i patinadores del Club Patí Calafell van participar en la prova de Debutants, a Flix. En categoria individual, hi van participar Maria Almirall Ferrerons, Mª Àngels Andreu Bueren, Verònica Baena Pérez, Isabel Bayona López, Gemma Camps Pedrajas, Carme Castellví Romeu, Sònia, Duque Lamas, Rosa Ferré Castro, Lourdes Fornós Nogueras, Isabel i Yolanda Gibert Aza, Àngels i Marta Grífols Almero, Jaume, Rosa i Ramon Guasch Inglada, Montserrat Guinovart Martínez, Anna Juncosa Romeu, Esperanza Manzanera Ferrandiz, Rosanna Mañé NomdeDéu, Rosa Maria Mañé Sal, Susana Mata Urbaneja, Margarita Montejo Rovira, Benjamí Peña Barniols, Carme Puy Rion, Noemí Romeu Puy, Esther i Joan Rovira Mañé, Carme i Montserrat Rovirosa Ortoll, Josep Sardà Mañé, Judith Solé Coba, Mònica Urpí Fonts, Maite i Núria Vàzquez Rodrigo i Mª del Mar Duran Anguera.

Carme Puy i Rosa Farré, en la prova de Debutants, disputada a Flix. Foto cedida per Marian Peeters

En la categoria de parelles mixtes, hi van participar Cristina Almirall Pujol i Xavier Solé Costa, Maria Almirall Ferrerons i Jordi Sevé Vives, Verònica Baena Pérez i Daniel Espinosa Martínez, Mònica Casanovas Cachinero i Josep Rion Comparan, Mª del Mar Duran Anguera i José Maria Ocaña España, Rosa Farré Castro i Joan Rovira Mañé, Àngels Grífols Almero i Frederic Sevé Vives, Rosa Guasch Inglada i Jaume Guasch Inglada, Susana Navarro Puy i Josep Sardà Mañé, Victòria Navarro Puy i Eugeni Collado Costa, Anna Pujol Funosas i Marc Riera Arbós, Carme Puy Rion i Joan Romeu Puy i, finalment, Mònica Urpí Fonts i Ramon Guasch Inglada.

Mª del Mar Duran i José Maria Ocaña, patinadors en parelles mixtes del C.P. Calafell, en el I Critèrium de Vilaseca. Foto cedida per Mª del Mar Duran

Mª del Mar Duran i José Maria Ocaña, patinadors del C.P. Calafell, sortint a rebre un trofeig en el I Critèrium de Vilaseca. Foto cedida per Mª del Mar Duran

La parella mixta Carme Puy i Joan Romeu, en el I Critèrium de Vilaseca, cedida per Marian Peeters

I Critèrium de Vilaseca, cedida per Marian Peeters

També va quedar segon classificat en el Campionat de Patinatge Artístic de Tarragona i va participar en el II Festival de Patinatge del Morell i en el I Critèrium de patinatge artístic de Vilaseca, el 26 de juliol de 1983.

Escrit del C.P. Calafell, de 4 d'agost de 1983

En aquest escrit del C.P. Calafell es poden veure les diferents patinadores de la secció, en les diferents categories de Debutants.

Fitxa de Debutant de Montserrat Ferré

Fitxa de Debutant de Ramon Ferré

Els nois, que volien practicar hoquei, agafaven una bona base de patí, entrenant amb la secció de Patinatge Artístic. Les noies eren les que més continuaven amb la pràctica del Patinatge Artístic.

L'equip de Segona Divisió van rebre els premis respectius com a campió del seu grup

A final de temporada, es va fer el tradicional sopar en el Restaurant Calafell Residencial. Es va premiar els jugadors de la primera plantilla amb tres-centes mil pessetes, a repartir entre tots ells. Els jugadors del segon equip, com a premi per la seva excel·lent temporada, van rebre una màquina d'afeitar elèctrica. També hi va haver trofeigs per a tots els jugadors. Cal destacar la nombrosa presència d'aficionats que van voler acompanyar i donar suport als diferents equips del club. Durant el sopar, entre els assistents, es va sortejar un aparell de televisió i un rellotge.

Els components de la Junta Directiva i el capità del primer equip, Manuel Casado, van entregar una placa al president, Jaume Gener, en reconeixement a la seva tasca al front de l'entitat

Eugeni Collado va rebre un trofeig i un rellotge com a reconeixement a la seva regularitat, al llarg de tota la seva trajectòria esportiva

Jaume Ràfols va rebre un trofeig com a premi al companyerisme dins l'equip

El porter, Joan Carles Suau, va ser mereixedor del premi a la Regularitat, com a millor jugador d'aquella temporada

També es va premiar a l'entrenador de l'equip aleví B, l'intantil i el juvenil B, Miquel Serrano

Josep Garriga i Hugué, cronista oficial del club, rep una placa en reconeixement a la seva tasca, durant quaranta anys, comentant partits d'hoquei local

El popular locutor, Joan Enric Vidal i Morgades, rep la insignia de plata de l'entitat com a reconeixement a tota la seva tasca vers l'esport comarcal, de mans del president del C.P. Calafell

L'alcalde de Calafell, rebent una placa de mans del president del club

L'alcalde de Calafell, el senyor Jaume Ferrerons i Virgili, persona molt vinculada a l'hoquei local (va ser directiu, entrenador i àrbitre), va rebre, de mans del president, Jaume Gener, una placa en agraïment per tot el seu suport a l'entitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada