dimecres, 28 de maig del 2014

Derrota a tres segons del final

C.P. Calafell - 4
C.P. Sant Celoni "A" - 5

El Sant Celoni es va endur els tres punts de Calafell, amb un gol a manca de tres segons per acabar el partit. El Calafell es va jugar el tot pel tot, en els darrers segons, conscient que l'empat no els servia per a res. I va deixar escapar el punt que tenia assegurat, després de remuntar un 0 a 2 en contra, en la primera part. Durant molts minuts, els calafellencs van dominar en el marcador, però els punts es van escapar pels petits detalls que decanten els partits a favor d'un o altre equip, en la màxima categoria de la LCV.

Els dos equips van sortir a la pista fent una defensa a l'home, a la ratlla dels 6'25. El Sant Celoni, més acostumat a aquesta defensa, va treure profit en els primer minuts de joc. En el minut 5 de partit, els visitants s'avançaven en el marcador, després d'una errada de marcatge local.

En el minut onze de joc, el Sant Celoni aprofitava una nova badada defensiva per a fer el 0 a 2. Semblava que els visitants havien trobat el punt feble dels calafellencs, que no acabaven d'arrancar res positiu en atac, tampoc.

Amb els canvis i les rotacions de banqueta, els homes de refresc del Calafell van fer-se, poc a poc, amb el domini del partit. Javi Luna va desaprofitar, en el minut quinze, una falta directa que va assenyalar l'àrbitre del partit, el senyor López-Vega. Els jugadors visitants van protestar molt la jugada, ja que la falta va ser, en un contracop, al rebutjar amb el peu el darrer jugador del Sant Celoni, una autopassada del mateix Luna.

La falta directa va desconcentrar el Sant Celoni, cosa que el Calafell va aprofitar per a crear noves ocasions de perill. El porter visitant estava fent una excel·lent actuació. Javi Luna va estavellar una bola a la base del pal, en una altra ocasió de gol, en la jugada següent a la falta directa.

En el minut divuit, un jugador del Sant Celoni rebutja la bola des del terra, dins l'àrea. L'àrbitre assenyala penal, molt discutit pels jugadors visitants, novament. Frederic Sevé transformava, amb fortuna, de xut ras. El primer gol del Calafell pujava al marcador, 1 a 2.

El Calafell començava a creure en les seves possibilitats de guanyar el partit. Tres minuts més tard, en el vint-i-ú, novament Sevé marcava l'empat a dos. I, en la jugada següent, Javi Luna marcava el tercer gol local, en el minut vint-i-tres, culminant una espectacular remuntada local.

Amb aquest marcador (3-2) i els jugadors del Sant Celoni enfadats amb l'àrbitre, s'arribava al descans. La llarga estona que va durar la mitja part va servir per a que els visitants carreguessin les pil·les, després d'un final del primer temps on les forces començaven a fallar.

Però, no va ser fins el minut 9, després de provar-ho en diverses ocasions, de xut ras, que el Sant Celoni aconseguia l'empat a tres. Aquest gol va deixar tocat el Calafell durant alguns minuts, però no es va descomposar en defensa, com en altres ocasions. El sistema defensiu calafellenc va ser molt bo en el segon temps i, en general, tret dels primers minuts, en tot el partit.

Cal destacar l'actuació dels dos porters, amb brillants intervencions que mantenien els seus equips en disputa dels punts. L'àrbitre López-Vega va assenyalar més faltes a l'equip local, fins a dotze.

L'àrbitre López Vega, cansat de les nombroses protestes visitants, va expulsar un jugador del Sant Celoni per protestar una decisió del col·legiat. El Sant Celoni es quedava amb tres jugadors en pista, durant dos minuts. Però el Calafell no va saber jugar aquest avantatge i no ho va aprofitar.

Quan semblava que el Sant Celoni tenia el partit controlat, Frederic Sevé, en el minut disset del segon temps, de forta arrossegada, marcava el 4 a 3 que donava avantatge als locals. La bola va tocar el pal i va entrar per l'escaire de la porteria visitant. El gol va donar moral al conjunt local que va disposar d'algunes ocasions més per a marcar.

Només dos minuts més tard, en el dinou del segon temps, el Sant Celoni empatava a quatre, en una jugada en que Jordi Cañellas perdia la bola i es quedava assegut al terra, protestant la falta no xiulada. Els jugadors visitants van aprofitar el contracop per a fer el 4 a 4, en un xut inapelable.

Tot i això, el partit estava obert i podia guanyar qualsevol. El Calafell disposava d'algunes ocasions clares per a fer el gol de la victòria. Però, seria el Sant Celoni qui disposaria d'una falta directa, a manca de dos minuts, per a desfer l'empat.

El jugador visitant va xutar fora i Josep Maria Hernàndez, molt segur dutant tota la nit, evitava el possible rebuig de la valla. Amb aquesta jugada, els dos equips semblaven conformar-se amb l'empat i controlaven el partit.

Però, a manca de mig minut, els jugadors locals van arriscar per a aconseguir la victòria, pressionant al conjunt visitant que ja donava per bo l'empat. Aquesta pressió va provocar alguns desajustos defensius que, amb molta fortuna, van aprofitar els jugadors del Sant Celoni per a marcar el gol de la victòria, a tres segons del final.

Als jugadors locals s'ens va quedar cara de tontos, després de tot l'esforç fet durant el partit. En molt moments, teníem la victòria a l'abast i, només al final, arriscant per a aconseguir els tres punts, el partit es va escapar de les mans. L'empat no ens valia i vam arriscar, no va sortir bé.

Però, el Sant Celoni va demostrar el seu ofici i la seva qualitat en no donar mai per perdut un partit que se'ls havia complicat molt, després del 0 a 2 favorable amb què havia començat.

El Calafell va lluitar com mai per la victòria, sense pressió pel resultat, jugant de manera alegre, però sense la precisió i la sort del darrer partit a casa, davant l'Horta.

Ara queden tres partits per a acabar el campionat, amb rivals de molta qualitat, com el Barça, el líder, i el Cuatro Vientos, el campió.

Divendres, a Ripollet, jugarem un nou partit amb un rival que ja vam guanyar en la primera volta, a casa, per 4 a 2. Veurem si podem treure quelcom positiu d'una pista on han perdut alguns dels grans equips d'aquesta lliga.

Frederic Sevé va atendre els micròfons de Calafell Ràdio, comentant el partit i el seu hat trick personal. El jugador del C.P. Calafell està fent una excel·lent temporada, aportant molts gols a l'equip, tot i ser defensa.

Al final, La Gran Muralla va viure el tradicional sopar, on els jugadors del Sant Celoni no es van poder quedar. Els vam trobar a faltar, però la diversió va tornar a ser present a la taula.

Els jugadors calafellencs van celebrar la gran notícia que ens va donar Javi Luna, uns minuts abans de començar el partit. Ben aviat, tindrem un membre més a la família dels vetes!