dilluns, 2 de març del 2020

El Calafell es classifica per a la CERS, tot i la greu crisi institucional


La temporada 2013/14 va ser fructífera, en resultats, pel Club Patí Calafell. No va poder disputar la Copa del Rei. Però, això sí, es va classificar per a disputar la Copa de la CERS de l'any següent, en quedar entre els vuit primers de la classificació definitiva.


El Patí Calafell incorpora Pol Galbas, un jugador amb enorme projecció provinent del Barça

Publicada el 5 de juliol del 2013, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l’Any ha signat aquest vespre la incorporació de Pol Galbas, un dels jugadors joves amb més projecció de l’hoquei del moment, provinent del FC Barcelona. L’entitat verd-i-blanca ha valorat la velocitat en atac i el xut de Galbas, però també la seva intensitat defensiva, i pensa que la seva aportació permetrà millorar algunes variants de joc que la darrera temporada es van fer servir poc.

Galbas té 20 anys i ha jugat tant al júnior com al segon equip del FC Barcelona. Durant la passada temporada, va ser convocat en diverses ocasions amb el primer equip blaugrana i ha tingut minuts a l’OK Lliga. Tot i la seva joventut, té un palmarès molt rellevant: ha estat campió del món sub 20 i subcampió d’Europa sub 20 i sub 17. La temporada vinent ja passava a ser sénior de primer any i la voluntat de tenir minuts a la màxima categoria, i en la millor lliga d’hoquei del món, l’ha portat fins a Calafell.

Durant la seva presentació, a la seu de la regidoria d’Esports de Calafell, Pol Galbas ha explicat que “la proposta esportiva del Patí Calafell m’ha semblat interessant. A més, el que vull és agafar experiència a la categoria i tenir minuts”. Ha afegit que “el que qualsevol jugador vol és arribar a l’OK Lliga i Calafell és un bon lloc per començar”.

Sobre la seva posició a la pista el nou jugador verd-i-blanc ha indicat que “els entrenadors que he tingut m’han posat tant al davant com al darrera. A mi m’agrada més anar cap endavant i tinc tendència a buscar la porteria rival, però puc jugar en diverses posicions, segons demani l’entrenador”.

De la seva banda, l’entrenador del Club Patí Calafell Tot l’Any, Pere Varias, ha apuntat que “aquesta incorporció aporta aire nou a l’equip. No hi ha res a a recriminar res a cap jugador per la temporada passada, tot el contrari, però sí que des de l’aparell tècnic hem cregut que calia no caure en rutines i monotonies”. Varias, en aquest sentit, ha subratllat que “l’equip tècnic i els jugadors serem pràcticament els mateixos. Tot i que canviarem algunes coses, el discurs continuarà sent també el mateix. Per això és important introduir un punt de competència i que tots els jugadors s’hagin de continuar esforçant per tenir minuts en els partits”.

Sobre Pol Galbas, Varias ha manifestat que “estic content perquè fitxem un jugador amb una gran projecció; de fet, ja és una realitat pel seu currículum i només li falta experiència en una categoria tan dura i competitiva com l’OK Lliga. Això l’obligarà a treure el millor d’ell mateix, però estic segur que ho aconseguirà perquè ja ho ha fet per assolir fites importants”.

Finalment, el tècnic verd-i-blanc ha destacat que Galbas “ens pot aportar intensitat defensiva, que és un factor que podem millorar, i té bon xut i és molt disciplinat tàcticament”. També ha valorat la velocitat del nou jugador per millorar el joc del grup: “L’equip ha de tornar a córrer molt. L’any passat, per les circumstàncies de la temporada, vam deixar de treballar les contres per treballar aspectes més tàctics a nivell estàtic. Hem de recupera el joc de Calafell de fa dos anys, quan les transicions eren molt més ràpides i les contres, molt veloces”.



El Patí Calafell confirma la continuïtat, un any més, del porter David Arellano

Publicada el 20 de juny del 2013, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l’Any ha confirmat la continuïtat, un any més, del porter David Arellano Torres. El meta ha estat el titular indiscutible de la porteria verd-i-blanca i un dels puntals de l’equip durant tota la temporada i un element fonamental de la permanència a l’OK Lliga, la millor lliga d’hoquei patins del món.

El president de l’entitat, Josep Maria Guinovart, ha explicat avui que “quan vam incorporar David Arellano, ara fa un any, ja preveiem que si els resultats eren bons, com així ha estat, tingués continuïtat una altra temporada”. Guinovart afegeix que “potser per això no és tant una renovació, com una confirmació, però, formulismes a banda, el més important és que seguirà un any més defensant la nostra porteria”.

Com a part del projecte esportiu de l’entitat, Arellano continuarà també supervisant la preparació de tots els porters del club i entrenarà un equip d’hoquei base. El Patí Calafell ha valorat especialment la capacitat d’Arellano d’oferir molt a la pista, però també fora d’ella, amb una integració a l’entitat i a la vida de Calafell que considera admirable.

De la seva banda, Arellano ha manifestat que “la decisió d’estar aquí una temporada més ha estat fàcil, tant des del punt de vista esportiu com personal”. Arellano ha agraït el suport del club durant una temporada que no ha estat fàcil per ell en el terreny personal i familiar. I també el de l’afició: “Quedar-me a Calafell és fer-ho a un lloc on noto que la gent m’estima i em sento molt valorat. Feia molt que no sentia quelcom així, potser mai a la vida, en un club de l’elit”.

El porter verd-i-blanc ha afegit que “és veritat que he tingut propostes d’altres clubs, sobretot de Portugal, on he jugat i hi tinc bona reputació. Però a Calafell he trobat quelcom que els diners no poden pagar”. I que “estic molt satisfet de deixar la meva situació enllestida abans de marxar de vacances. I de fer-ho amb la consciència traquil·la de la feina ben feta, que es va certificar dissabte, i sabent que l’any vinent tornaré a defensar un escut que és un orgull per mi”.



Oriol Palau ‘puja’ al primer equip del Club Patí Calafell per disputar l’OK Lliga

Publicada el 7 de juliol del 2013, a la Web del Club Patí Calafell.

El primer equip del Club Patí Calafell incorporarà un reforç de casa per afrontar la seva tercera temporada a l’OK Lliga. Oriol Palau, jugador format a la base de l’entitat i que ha disputat la passada temporada amb el segon equip a Primera Catalana, “puja” al primer equip per aportar la seva versatilitat defensiva i ofensiva.

Palau ha fet una esplèndida temporada a Primera Catalana i ha estat un dels puntals de la permanència del segon equip a la categoria. El jugador havia tornat a casa ara fa un any, provinent del Club Patí Vilafranca, on va jugar a Primera estatal. Prèviament va defensar els colors del Club Patí Vilanova, on va adquirir experiència a l’OK Lliga i també va disputar la Copa del Rei i les dues competicions europees (Lliga Europea i Copa de la CERS).

Oriol Palau és un defensa-mig, amb una gran capacitat de lideratge i d’organització. També té un poder realitzador davant de porteria molt notable. Durant la temporada 2012-2013 ha entrenat regularment amb el primer equip del Patí Calafell, per tal d’anar-se introduint en la seva dinàmica i estar disponible si era necessari. El seu “ascens” forma part del projecte esportiu de l’entitat, que passa per fomentar el talent de casa i coordinar els diferents equips per fer progressar els jugadors. Una línia de treball que continuarà la propera temporada.

Publicada el 5 d'agost del 2013, al Diari Més

El Patí Calafell dóna per tancada la plantilla del primer equip, amb la major part de jugadors de l’any passat

Publicada el 3 d'agost del 2013, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l’Any dóna per tancada la plantilla amb la qual afrontarà la tercera temporada consecutiva a l’OK Lliga. A diferència de l’any passat, els retocs han estat mínims i només hi hagut una baixa, la del davanter David Ros, i una incorporació, la del blaugrana Pol Galbàs, a més d’un doble moviment en la pedrera del club. Els calafellencs confien, doncs, en el gruix de la plantilla que va aconseguir la permanència, lluitant fins al darrer moment, a la màxima categoria.

Repetiran, doncs, el 80% dels jugadors de la temporada passada. L’entitat verd-i-blanca ja havia anunciat a finals de juny la continuïtat del porter David Arellano, un dels puntals de l’equip i ídol de l’afició. Des de llavors s’ha anat tancant la situació de cada integrant de la plantilla de forma que s’ha renovat la pràctica totalitat de jugadors, amb l’excepció de David Ros, que és baixa per decisió tècnica. A més de David Arellano, els renovats són el porter Xavier Andreu Montoya, els defenses Sergi Romeu i Xavi Díez, els migs Gerard Vergés i Ferran Rosa, i els davanters Borja Ferrer i Marc Vergés.

De la seva banda, el davanter Ferran Ortoll, provinent de la base del club, passarà a jugar amb el segon equip, on tindrà els minuts que no ha pogut aconseguir a l’OK Lliga. La plantilla es completa, tal com s’ha anunciat fa uns dies, amb l’”ascens” d’Oriol Palau, que s’incorpora al primer equip després de completar una magnífica temporada amb el segon combinat.



Els equips del Patí Calafell, des de la base, estaran orientats a tenir nivell competitiu d’OK Lliga

Publicada el 29 d'agost del 2013, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell ha aprovat en la seva assemblea general de socis, celebrada aquesta passada nit, aplicar una estructura d’entitat orientada plenament a continuar competint a l’OK Lliga, la màxima categoria espanyola i la millor lliga d’hoquei patins del món. Aquesta línia de treball s’introduirà a tots els equips del club, des de la mateixa base, amb uns criteris tècnics i esportius unificats i amb un seguiment permanent dels objectius.

A proposta de la junta directiva, els socis han aprovat un projecte que preveu que els jugadors més joves ja rebin formació que els permeti, en el futur, encarar el repte de competir amb el primer equip amb l’exigència necessària. Per establir uns criteris comuns i verificar el compliment dels objectius es donaran més atribucions a l’equip de coordinació de l’entitat, que dirigirà Toni Aranda. Una de les mesures que s’aplicaran serà l’organització de jornades de tecnificació per a jugadors, porters i entrenadors, amb una periodicitat setmanal.

Segons el president del Patí Calafell, Josep Maria Guinovart, “la idea és mantenir la filosofia de confiar en el talent de casa, que no és tan sols el principal patrimoni de qualsevol club, sinó una necessitat quan l’economia passa moments tan difícils i no volem renunciar a estar a dalt de tot”. Guinovart afegeix que “aquesta confiança adoptarà una estructura esportiva i una línia de treball ben definides”.

El segon equip jugarà a la nova lliga sub-23

Una de les mesures més visibles de reforç d’aquesta línia serà la participació del segon equip sénior del Patí Calafell en la nova lliga sub-23 que es posa en marxa aquesta temporada. Es tracta d’una iniciativa dels equips catalans de l’Associació de Clubs d’Hoquei Patins (tots els de l’OK Lliga excepte el Liceo i el Cerceda) i de la Federació Catalana de Patinatge, que reprén una competició que no s’havia disputat en els darrers anys. Els partits es jugaran sempre just abans que els d’OK Lliga, la qual cosa serà un al·licient per a l’afició. Però a més, la nova lliga permetrà donar més pes al planter i fer-lo competir amb els millors jugadors joves de Catalunya.

Quinze equips d’hoquei

La nova estructura d’hoquei comptarà amb un total de quinze equips. A banda dels dos séniors, n’hi haurà tretze de base: dos d’escola masculina, un d’escola femenina, un prebenjamí iniciació, un prebenjamí de primer any, dos prebenjamins de segon any, un benjamí de primer any, un benjamí de segon any, un aleví de primer any, un aleví de segon any, un infantil i un juvenil. Amb aquesta estructura, la base del Patí Calafell tindrà presència a totes les categories i tots els segments d’edat. Un objectiu afegit per la base és la normalització i regularització dels recursos humans i tècnics, d’acord amb els nous requeriments de l’Administració.

238.457 euros de pressupost per la temporada 2013-2014

L’assemblea de socis també ha aprovat el pressupost del club per a la temporada 2013-2014, que pujarà 238.457 euros. El pressupost de la secció d’hoquei serà de 212.375 euros i el de la secció de patinatge artístic, de 26.082 euros. L’assemblea també ha donat el vist-i-plau als comptes de la temporada passada, que han suposat un resultat negatiu de 19.561 euros. Aquesta quantitat s’ha previst regularitzar-la en aquest proper exercici comptable amb l’augment de vendes de material esportiu, les quotes de soci i els resultats de publicitat. Per aquest darrer apartat, la tasca comercial, es comptarà amb la gestió de Run Sports, empresa adreçada a la captació d’esponsorització i publicitat en general. Run Sports també confeccionarà els carnets de soci del club i oferirà, amb el mateix document, importants descomptes en comerços i atraccions de tot Catalunya. Això farà que la quota sigui amortitzable a través d’aquests avantatges.

Els socis van donar llum verda, així mateix, a l’actualització de les quotes d’abonament,que feia dues temporades que no es tocaven, i que pujaran uns deu euros de mitjana. Així doncs, els abonats generals pagaran 80 euros per tots els partits de la temporada, excepte els dos dies del club, i podran adquirir un carnet d’acompanyant amb les mateixes condicions al preu de 45 euros. Els socis protectors tindran una quota de 175 euros i gaudiran de dos abonaments per a tots els partits de la temporada, inclosos els dies del club. Els socis de la base (pares i mares dels jugadors de la base) pagaran 80 euros, com els generals, però tindran dos abonaments per tots els partits, excepte els dies del club. I finalment, els socis infantils tindran una quota de 40 euros per tots els partits, excepte els dos dies del club.

Finalment, s’ha procedit a donar compte de diferents sortides a la junta directiva i del nomenament dels relleus. Deixen la junta Jaume Ortoll, Josep Pallarés i Josep Antoni Talavera, de la secció d’hoquei, i Elena Martín i Montse Caba, de la secció de patinatge artístic. A tots se’ls agrareix la tasca desenvolupada. Amb els nomenaments aprovats per l’assemblea, la junta queda configurada així:

President. Josep Maria Guinovart
Vicepresident. Enric Fontanilles
Secretari. Jordi Voltà
Tresorer. Joan Vidal
Vocals hoquei. Josep Maria Garriga (*), Carles Rovira (*), Josep Ros, Joan Papiol
Vocals patinatge artístic. Mercè Garriga, Montse Aleu, David Duran (*), Marcus Bäcker (*)

(Les persones senyalades amb un asterisc són les noves incorporacions. Les altres ja estaven a la junta, si bé en alguns casos en altres llocs).


A la venda la loteria de Nadal del club
Recordem a tots els socis i aficionats que el Club Patí Calafell (secció d'hoquei) ja té a disposició de tothom loteria de Nadal. Enguany juguem al número 84733. Se'n pot adquirir en forma de dècims o de participacions. A la venda a les oficines del club i als llocs de costum.



El Patí Calafell estrena samarreta amb nou disseny i nou proveïdor per a la temporada 2013-2014

Publicada el 7 d'octubre del 2013, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell va presentar divendres passat la nova equipació que vestiran tots els equips d’hoquei patins de l’entitat (un total de setze) durant la temporada 2013-2014. La indumentària manté els històrics colors verd i blanc del Patí Calafell, però amb un disseny a la samarreta que té poques semblances en la història del club, que es remunta a 1952.

La nova vestimenta és del fabricant italià Acerbis, que es distribuït a Catalunya per Doc Studio, empresa amb seu a Cunit (Baix Penedès). Acerbis substitueix Elements, empresa amb seu a Igualada, que va equipar el Patí Calafell la passada temporada. El president de l’entitat, Josep Maria Guinovart, recorda que “les condicions econòmiques i de subministrament de material del nou proveïdor són més favorables al club. No és tan sols el cost econòmic, tot i que aquest sigui bàsic en els temps que corren”.

La samarreta recupera les franges múltiples verdes i blanques d’algunes samarretes històriques, però del pit cap a dalt presenta un disseny molt novedós: les franges es corben cap a l’espatlla esquerra i continuen, també corbadament, cap a l’esquena. Els pantalons són verds, amb petits detalls blancs als laterals, i els mitjons, també verds.

Els porters, de la seva banda, jugaran completament de negre, amb una samarreta àmplia, en comptes de l’entallada de la passada temporada. I la segona samarreta de l’equip serà la de color taronja que ja va ser la segona equipació l’any passat.


Acerbis és una marca molt coneguda de roba i equipament per a la pràctica del motociclisme. Però també té una línia de vestuari per a esports d’equip. Enguany, en concret, equipa alguns equips de futbol de la Primera divisió espanyola.


L’OK Lliga tornarà a arrencar amb un derbi de la màxima rivalitat entre el Calafell i el Vendrell

Publicada el 31 d'agost del 2013, a la Web del Club Patí Calafell.

L’OK Lliga 2013-2014 tornarà a arrencar amb un derbi de la màxima rivalitat entre el Club Patí Calafell Tot l’Any i el Moritz Vendrell. Com ja va passar la temporada passada, els dos equips amb seu al Baix Penedès s’enfrontaran en la primera jornada de la competició, que es disputarà el proper 12 d’octubre, en horari encara per determinar. Dècades de rivalitat fan d’aquest partit un dels grans atractius de l’estrena de la nova temporada, el sorteig de la qual s’ha celebrat aquest 30 d’agost al Museu Olímpic de l’Esport de Barcelona.

El segon derbi de la temporada entre calafellencs i vendrellencs es disputarà a la jornada setzena, l’1 de febrer de l’any que ve. L’any passat, els dos derbis van tenir resultats molt diferents. En la primera jornada, a Calafell, van imposar-se els vendrellencs per un contundent 3-6. A la segona volta, al Vendrell, el derbi va saldar-se amb un empat 2-2. A la temporada 2011-2012, el balanç va ser d’empat a Calafell i de victòria visitant al Vendrell.

Per al Patí Calafell, el sorteig ha estat relativament beneficiós, ja que durant la primera volta disputarà vuit partits a casa i set encontres com a visitant. Aquest situació es repetirà a l’inrevès a la segona volta, com és obvi, però els verd-i-blancs tenen l’oportunitat de sumar al principi un coixí de punts que els pemetin passar menys angoixes en el tram decisiu de la temporada.

A més, des del punt de vista psicològic i d’agafar confiança, els primers creuaments són també relativament favorables per al Calafell. Els verd-i-blancs s’enfrontaran durant les vuit o nou primeres jornades amb rivals teòricament assequibles o que han estat capaços de derrotar, fins i tot a domicili, en les dues temporades que ja fa que són a la màxima categoria. És el cas del Lloret, el Vic, el Voltregà o el Lleida, a més dels acabats d’ascendir Tordera i Cerceda. En alguns casos, són eventuals rivals directes en la lluita per la permanència a l’OK Lliga, per la qual cosa els resultats d’aquests creuaments poden esdevenir decisius. En aquest primer tram de lliga, només el Noia Freixenet, i potser el Vic, són rivals d’autèntica entitat per als calafellencs.

Només a partir de la novena jornada es comencen a complicar les coses seriosament per al Calafell, quan jugarà amb els equips cridats a ser al capdamunt de la classificació o amb els quals acumula ensopegades reiterades en les darreres temporades: és el cas del Barça o del Liceo, però també del Blanes, el Vilanova o l’Igualada.

Entre les novetats de la propera temporada, hi ha els enfrontaments amb els recent ascendits Cerceda, Tordera i Vilafranca, que no són desconeguts per als calafellencs, ja que hi han jugat anteriorment en categories inferiors. Els desplaçaments més llargs de la competició seran a Galícia, a les pistes del Cerceda (quarta jornada) i del Liceo (vint-i-novena jornada). La visita al Palau Blaugrana, que sempre desperta expectació entre l’afició calafellenca, serà el 4 de gener de l’any vinent, a la jornada dotzena.



El Patí Calafell empata amb el Masquefa (3-3) en el primer test de la pretemporada

Publicada el 5 de setembre del 2013, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l’Any 2013-2014 s’ha estrenat aquesta passada nit amb un amistós amb el Club Patí Masquefa, al pavelló d’aquesta localitat de l’Anoia. El partit va saldar-se amb un empat (3-3), que va premiar la insistència amb què els locals van buscar el resultat. Els calafellencs, de la seva banda, van mostrar alguns detalls del joc que planegen fer aquesta propera temporada a l’OK Lliga.

Els gols calafellencs van ser aconseguits per Ferran Rosa i Marc Vergés, a la primera part, i Oriol Palau, a la segona. El Masquefa va sorprendre dos cops la porteria calafellenca amb xuts des de lluny de l’àrea (un d’ells a pocs segons del final) i aprofitant una badada defensiva visitant.

El Calafell Tot l’Any va transmetre bones sensacions, tot i que el partit era poc significatiu per tractar-se del primer test de la pretemporada i ser davant un rival dos categories inferior. L'equip va mostrar-se incisiu, robant pilotes en defensa i sortint veloç a l'atac. Alguns aspectes que caldrà treballar són la precisió en el passi i la concentració al darrera.

L’entrenador del Club Patí Calafell Tot l’Any, Pere Varias, va explicar que “mai pots estar content per un resultat així davant d’un equip de dos categories més cap avall, però avui no hem vingut aquí a guanyar, sinó a treballar”. Varias va afegir que “nosaltres fa només quatre dies que entrenem i els jugadors porten una càrrega important a sobre. Quan estàs tan cansat, la precisió baixa i costa més agafar ritme de pilota. També ens ha penalitzat que abans del partit hem fet una sessió física molt intensa. Més frescs hauríem estat més fins”.

Malgrat això, Varias es mostrava content per la feina feta: “Hem treballat aspectes tàctics que ens han anat força bé, i també qüestions físiques que han funcionat. Evidentment, hem comés errades que tenim molt temps per corregir, perquè, per sort, estem al principi de la pretemporada”.

Després de l’amistós d’aquesta passada nit a Masquefa, el Patí Calafell Tot l’Any continua avui dijous, 5 de setembre, el calendari de pretemporada amb visita a la pista del Patí Hoquei Club de Sant Cugat del Vallès. Els calafellencs tornaran a la ciutat vallesana l’11 de setembre per jugar amb la selecció espanyola, que és al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat preparant la seva participació en el Mundial d’Angola. S’ha confirmat, a més, que el primer amistós a casa serà el 14 de setembre, en horari per confirmar, en la jornada inaugural de la Copa EsportsPenedès.cat, davant de l’ICG Software Lleida.




El Calafell Tot l’Any s’imposa al Sant Feliu (5-2) en un nou test de pretemporada

Publicada el 20 de setembre del 2013, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l’Any s’ha imposat aquesta nit (5-2) al Fergo Aisa Sant Feliu, en un nou test de pretemporada. Per als verd-i-blancs ha estat una ocasió per provar diferents sistemes sobre la pista i repartir minuts entre tota la plantilla. Però no ha estat un partit còmode, malgrat el marcador, ja que el Sant Feliu, que enguany jugarà a Primera espanyola després de competir l’any passat a l’OK Lliga, ha estat un rival més que digne i ha plantat cara, tot i que amb poca eficàcia de cara a porteria.


El Calafell Tot l’Any ha arribat al descans amb un 4-0 favor, amb gols de Xavi Díez, Gerard Vergés i Sergi Romeu (2, un de penalti). L’electrònic reflectia fidelment el que havia passat a la pista durant els primers 25 minuts. El Sant Feliu ha sortit a la segona part fent molta pressió i treient profit de les imprecisions del Calafell, que ha acusat la càrrega física acumulada aquesta setmana i no ha controlat el partit en la mateixa mesura que a la primera.

Com en tot amistós de pretemporada, s’han vist detalls de com seran les coses la propera temporada. El Calafell s’està mostrant com un equip més incisiu: ha guanyat en intensitat defensiva i en velocitat atacant i està treballant molt les transicions. L’objectiu és desplegar un joc més dinàmic i menys estàtic i en aquests amistosos s’estan provant diferents opcions.

El Sant Feliu, de la seva banda, ha tornat a ser, malgrat la pèrdua de categoria i el canvi de bona part de la plantilla, un equip amb velocitat i passis molt ràpids. Com la temporada passada, és un equip modest que supleix amb el físic les seves limitacions tècniques. Avui també ha evidenciat capacitat per robar pilotes i sortir al contraatac.

Per als calafellencs, la reaparició del capità, Sergi Romeu, ha estat una bona notícia. Romeu ha estat baixa en els darrers compromisos de l’equip a causa de molèsties musculars, davant les quals els tècnics no han volgut arriscar. El capità s’ha destapat amb un hat-trick i el seu esforç ha estat reconegut per l’entrenador, Pere Varias: “Tots els jugadors són importants, però el Sergi, pel seu tarannà, la trajectòria i l’experiència és un element molt important dins de l’equip. Avui n’hem pogut tornar a disposar i estic molt content que torni a entrar en el grup. Esperem que durant la setmana vinent ja estigui al 100%. La sort que tenim és que és un jugador molt fort físicament i agafarà el ritme ràpidament”.

Sobre el partit, Varias ha afegit que “hem fet canvis tàctics en fases de cinc o sis minuts, perquè així al llarg del partit hem treballat les diferents coses que volem. També era una forma de motivar els jugadors i de buscar objectius de treball molt concrets”. Ha dit també que “hem assolit els objectius en gran part, si bé sobretot a la segona part hem estat condicionats per la càrrega física i, més que patir una baixada, hem perdut el control en molts moments. És quelcom que haurem de tenir en compte”.

De la seva banda, l’entrenador del Sant Feliu, el debutant David Cáceres, ha destacat que “el nostre balanç és positiu. El Calafell és un rival superior i nosaltres hem vingut a seguir preparant-nos. La veritat és que al principi ens ha costat, com ho demostrava el 4-0 del descans. Però a la segona part, hem fet un bon partit: hem tingut possessions i hem arribat a porteria. Per això marxem contents del treball que hem fet”.

Cáceres ha parlat sobre el Calafell, tot subratllant que “els seus jugadors són molt actius i no paren de fer rodar la bola. Els partits de pretemporada no serveixen per jutjar, perquè tots anem cansats i poc preparats encara, però sí que es veu que és un equip treballat i que usa sistemes. A Pere Varias li agrada molt treballar així i es nota que ja són alguns anys al Calafell i que es fan bé les coses”.

Finalment, el jugador del Calafell Tot l’Any Sergi Romeu ha dit que “els tres gols són el de menys. L’important era poder jugar. Les sensacions han estat bones i no he tingut gaires molèsties. De mica en mica m’he d’anar enfortint i agafant el ritme”. I ha afegit, en relació a l’estat de rodatge de l’equip, que “s’ha de treballar bastant, sobretot en defensa, però tenim un bon equip i molta pretemporada per endavant per arribar a punt a la lliga”.





Calafell acollirà la fase final de la Copa Penedès d’hoquei els dies 28 i 29 de setembre

Publicada el 3 de juliol del 2013, a la Web del Club Patí Calafell.

Calafell acollirà els propers 28 i 29 de setembre la fase final de la Copa Penedès d’hoquei patins, tant la de la competició masculina com la de la femenina. L’Ajuntament de Calafell i el Club Patí Calafell seran amfitrions d’aquest torneig de pretemporada, que organitza el portal d’internet EsportsPenedès.cat. El sorteig, celebrat a Calafell aquesta passada nit, ha deparat la sorpresa d’un derbi de la màxima rivalitat entre el Club Patí Calafell i el Vendrell, que serà segurament un partit molt i i molt intens, tot i tractar-se d’una competició de pretemporada.

La Copa EsportsPenedès.cat va néixer l’any 2011 per tal d’omplir el buit que va causar el retard de les lligues regulars arran de la celebració del Campionat del Món. La bona acollida que va tenir el torneig n’ha propiciat la continuïtat i enguany arriba a la tercera edició. L’any passat es va incorporar la competició femenina. Els participants són principalment equips penedesencs de l’elit de l’hoquei patins, completats amb equips convidats d’altres zones de Catalunya, també de les màximes categories d’aquest esport.

Enguany hi competiran un total de setze equips, vuit al torneig masculí i vuit, al femení. Quatre participen per primer cop: el CE Lleida, en substitució del SHUM Maçanet, a la competició masculina, i el PHC Sant Cugat, el CE Noia i el Club Olesa Patí, a la femenina. La resta són els mateixos de l’anterior edició. En el torneig masculí: el CP Vilanova, el Club Patí Calafell, el CE Vendrell, el CE Noia, l’Igualada HC, el CP Vilafranca i el Reus Deportiu. En el femení: el CP Voltregà, el Bigues i Riells, el CP Manlleu, l’Sferic de Terrassa i el CP Vilanova.

La Copa EsportsPenedès.cat té una fase de grups, amb quatre equips per grup i tres jornades que es disputaran entre el 9 i el 24 de desembre, tant en el torneig masculí com en el femení. Passaran a la fase final els dos primers de cada grup i el tercer i quart disputaran un partit entre ells, el 27 de setembre i en ubicació per determinar. El dia 28, a Calafell, es jugaran les semifinals femenines i masculines. I el diumenge 29 de setembre, la final femenina i la final masculina.

“Per primer cop, les dues finals a quatre es trobaran en un mateix escenari. Estem segurs que Calafell viurà una autèntica festa de l’hoquei”, ha dit Ernest Gili, un dels responsables d’EsportsPenedès.cat. Coincideix en aquesta idea el president del Club Patí Calafell, Josep Maria Guinovart: “Espero que tots els equips participants i els aficionats poguem gaudir d’un gran esdeveniment d’aquest esport que ens agrada tant a tots”.

De la seva banda, l’alcalde de Calafell, Joan Olivella, explica que “estem contents que un municipi d’OK Lliga com Calafell pugui acollir un torneig com la Copa EsportsPenedès.cat”. I afegeix que “és molt motivador veure bon hoquei abans d’iniciar la temporada. Però ser la seu de la Copa Penedès és també una recompensa per Calafell i el seu club d’hoquei després d’una temporada difícil en què hem hagut de patir per mantenir-nos a la màxima categoria”.


El calendari

El calendari de la competició masculina queda així.

Grup A Igualada HC, Reus Deportiu, CE Noia Freixenet, CP Vilanova

Primera jornada (del 9 al 15 de setembre)
Igualada HC–Reus Deportiu
CE Noia Freixenet–CP Vilanova
Segona jornada (del 16 al 22 de setembre)
Igualada HC–CE Noia Freixenet
CP Vilanova–Reus Deportiu
Tercera jornada (del 23 al 24 de setembre)
CP Vilanova–Igualada HC
CE Noia Freixenet–Reus Deportiu

Grup B Club Patí Calafell Tot l’Any, CE Lleida, CE Vendrell, CP Vilafranca

Primera jornada (del 9 al 15 de setembre)
Club Patí Calafell Tot l‘Any–CE Lleida
CE Vendrell–CP Vilafranca
Segona jornada (del 16 al 22 de setembre)
Club Patí Calafell Tot l‘Any–CE Vendrell
CP Vilafranca–CE Lleida
Tercera jornada (del 23 al 24 de setembre)
CP Vilafranca–Club Patí Calafell Tot l’Any
CE Vendrell–CE Lleida

I el calendari de la competició femenina és aquest.

Grup A Bigues i Riells, Club Olesa Patí, CP Vilanova i CE Noia

Primera jornada (del 9 al 15 de setembre)
Bigues i Riells–Club Olesa Patí
CE Noia–CP Vilanova
Segona jornada (del 16 al 22 de setembre)
CP Vilanova–Bigues i Riells
Club Olesa Patí–CE Noia
Tercera jornada (del 16 al 22 de setembre)
Bigues i Riells-CE Noia
Club Patí Olesa–CP Vilanova

Grup B Sferic Terrassa, CP Manlleu, CP Voltregà, PHC Sant Cugat

Primera jornada (del 9 al 15 de setembre)
Sferic Terrassa–CP Manlleu
PHC Sant Cugat–CP Voltregà
Segona jornada (del 16 al 22 de setembre)
CP Voltregà–Sferic Terrassa
CP Manlleu–PHC Sant Cugat
Tercera jornada (del 16 al 22 de setembre)
Sferic Terrassa–PHC Sant Cugat
CP Manlleu–CP Voltregà



Copa EsportsPenedès.cat: El Calafell Tot l'Any cau davant el Lleida (1-5) per la major efectivitat visitant

Publicada el 15 de setembre del 2013, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l’Any va caure derrotat ahir al vespre en el partit que tancava la primera jornada del grup B de la Copa EsportsPenedès.cat. La victòria aconseguida per l’ICG Software Lleida (1-5) no va reflectir tant enormes diferències de joc entre els dos equips, com una major efectivitat visitant. El Calafell, en particular, va desaprofitar més de mitja dotzena d’oportunitats, tant a pilota parada com en jugada, amb diverses boles al pal incloses.

El partit va començar amb uns minuts de joc elèctric. La intensitat era tal que el comptador de faltes va disparar-se i els àrbitres van assenyalar un penalti per banda, fallats en els dos casos (un d’ells fins i tot repetit). El Lleida va començar a desequilibrar les coses al minut 12, amb un gol d’Andreu Tomàs, que va batre el porter local, David Arellano, en desviar la trajectòria d’un llançament de l’ex-calafellenc Carles Trilla. Amb el 0-1 en el marcador i un joc més travat i menys intens, va arribar-se al descans.

A la segona part, els visitants van començar a fallar menys que els calafellencs de cara a porteria i se’n van anar fins al 0-5, amb gols d’Emmanuel Necchi, Carles Trilla, Lluís Rodero i novament Andreu Tomàs. El gol de l’honor verd-i-blanc va ser aconseguit per Ferran Rosa, de penal i a deu minuts del final del partit.

En aquesta nova cita de pretemporada, el Patí Calafell Tot l’Any va demostrar que ha guanyat velocitat en relació a l’any passat i que, malgrat els cinc gols encaixats anit, té també major intensitat en defensa: només dos dels cinc gols visitants van aconseguir-se en jugada dins de l’àrea; dos més van ser amb xuts des de molt lluny, i un de pilota desviada, i el cinquè de penal.

El partit va permetre veure, a més, la integració de les dues novetats que presenta la plantilla, l’exblaugrana Pol Galbas i el jugador de casa Oriol Palau, que van saltar a la pista amb el cinc inicial. També el debut de Jaume Mañé sota els pals, ja que el porter del segon equip estava convocat com a suplent per al partit i va tenir uns minuts quan David Arellano va veure tarja blava: Mañé va aturar un penal i va encaixar un gol. El capità, Sergi Romeu, no va jugar per lesió.

Tancada la primera jornada, l’ICG Software Lleida encapçala la classificació del grup B de la Copa EsportsPenedès.cat amb tres punts. El Moritz Vendrell i el Club Patí Vilafranca Capital del Vi són segon i tercer, amb un punt. El Patí Calafell és cuer amb zero punts. En la segona jornada, que s’ha de jugar aquesta setmana vinent, els calafellencs rebran a casa el Moritz Vendrell, en un derbi de la màxima rivalitat avançat a la pretemporada.

Fitxa tècnica

Club Patí Calafell Tot l’Any
Aliniació David Arellano, Oriol Palau, Gerard Vergés, Pol Galbas, Ferran Rosa (cinc inicial).
Xavi Díez, Marc Vergés, Borja Ferrer, Jaume Mañé

ICG Software Lleida
Aliniació Lluís Tomàs, Carles Trilla, Joan Cañellas, Andreu Tomàs, Lluís Rodero (cinc inicial)
Emmanuel Necchi, Marc Soler, David Ballesteros, Carles Estrada

Gols 0-1 Andreu Tomàs 12’ / 0-2 Emanuel Nechi 28’ / 0-3 Carles Trilla 32' / 0-4 Lluís Rodero 34' / 0-5 Andreu Tomàs 37’ / 1-5 Ferran Rosa 40’ (p)

Incidències Bona entrada al pavelló poliesportiu municipal “Joan Ortoll” de Calafell. Abans del partit de la Copa EsportsPenedès.cat, els equips sub-23 del Club Patí Calafell i de l’ICG Software Lleida van jugar un amistós que va acabar amb victòria verd-i-blanca per 7-3.



Calafell i Vendrell empaten a la Copa Penedès (2-2) en un vibrant derbi avançat a la pretemporada

Publicada el 17 de setembre del 2013, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l’Any i el Moritz CE Vendrell han empatat aquesta nit (2-2) en partit de la segona jornada del grup B de la Copa EsportsPenedès.cat. Ha estat un encontre vibrant i elèctric, com correspon a un derbi de la màxima rivalitat, encara que sigui avançat a la pretemporada. Per això, el pavelló poliesportiu municipal “Joan Ortoll” de Calafell ha registrat una excel·lent entrada, amb una presència gairebé equilibrada de les dues aficions d’OK Lliga del Baix Penedès.

El matx ha tingut dues parts diferenciades. En els primers 25 minuts, s’ha jugat molt intensament, però amb ordre per part dels dos equips. L’1-2 que marcava l’electrònic en arribar el descans indicava el control que han exercit els vendrellencs, mentre que el gol local (que ha arribat d’un xut de fora l’àrea d’Oriol Palau que ha rebotat en diversos jugadors) ha mantingut obertes les coses de cara al segon temps.

En la segona part, el Vendrell ha començat retenint el control, però aviat el Calafell ha anat a buscar el partit i s’ha llançat contra la porteria rival. El partit ha entrat llavors en una fase esbojarrada, amb constants pèrdues i robatoris de bola i contraatacs. Quan faltaven set minuts pel final, Oriol Palau ha aprofitat una jugada confosa per introduir la bola a la porteria del Vendrell. Calafellencs i vendrellencs no s’han aconformat amb l’empat i han buscat la victòria, però les intervencions dels porters, David Arellano i Xevi Puigbí ho han evitat. El porter suplent del Calafell, Jaume Mañé, que ha entrat a pista per una lesió d’Arellano (que al final no ha tingut conseqüències d’entitat) també ha fet dues aturades de mèrit.

Al final, repartiment de punts entre un Calafell Tot l’Any i un Moritz Vendrell que s’hauran de jugar en la tercera i darrera jornada les seves possibilitats de passar a la final a quatre de la Copa EsportsPenedès.cat, que recordem que es disputarà a Calafell els dies 28 i 29 de setembre. Dimarts vinent, el Calafell visitarà la pista del Club Patí Vilafranca Capital del Vi, on hauria de guanyar i esperar altres resultats.

Pere Varias: “Hem estat molt bé defensivament, però a la segona part hem perdut control”

L’entrenador del Club Patí Calafell Tot l’Any, Pere Varias, ha manifestat que “aquest és un partit en el qual és molt difícil convèncer als jugadors que no han de buscar agradar al públic, sinó continuar fent el treball de pretemporada per estar a punt per l’inici de la competició oficial. És un derbi que es viu amb una intensitat i una passió, a la pista i a la graderia, com cap altre partit”.

Varias ha afegit que “en la primera part hem estat molt seriosos i hem tingut el partit on volíem, i l’1-2 del descans no ha reflectit tot el que s’ha vist a la pista. Hem estat molt bé defensivament, tot el partit. Però a la segona part hem perdut el control del partit en alguns moments i, tot i que hem aconseguit empatar, el Vendrell ens hauria pogut fer el tercer. El rival ha tingut quatre o cinc ocasions molt clares, que nosaltres no ens podem permetre davant d’un rival d’aquesta entitat”.

Sobre les possibilitats de classificar-se per la final a quatre de la Copa Penedès, Varias ha reconegut que “està complicat, perquè necessitàvem els tres punts d’avui i el goal-average està complicat pels cinc gols que ens va fer el Lleida. Veurem els altres resultats i les combinacions que puguin produir-se”.

Guillem Cabestany: “No ha estat un amistós, sinó un assaig general de cara a la lliga”

De la seva banda, l’entrenador del Moritz CE Vendrell, Guillem Cabestany, ha declarat que “el d’aquesta nit no era un amistós, sinó un assaig general de cara a la lliga. Els partits de pretemporada, com més competitius i intensos, millor”. Cabestany ha subratllat que “per nosaltres és com començar de nou des de zero, perquè dels jugadors que l’any passat van guanyar la Copa del Rei i la Copa de la CERS només en queden tres. Com ens passa cada temporada, tenim molta feina per incorporar els nous jugadors al nostre sistema i per això necessitem partits de debò com aquest”.

Finalment, el jugador del Calafell Tot l’Any Oriol Palau ha dit que “l’important és el trebal que hem fet avui, davant d’un rival molt poten, tot i que hem de reconèixer que era un partit diferent, perquè amb el Vendrell hi posem una mica més de ganes i les emocions de vegades se’ns emporten”. I ha reconegut que el seu primer gol, fruit final de diversos rebots “és d’aquells gols que en diem lleigs, però el que compta és que ha entrat”.

Fitxa tècnica

Club Patí Calafell Tot l’Any
Aliniació David Arellano, Xavi Díez, Borja Ferrer, Ferran Rosa, Marc Vergés (cinc inicial).
Gerard Vergés, Pol Galbas, Jaume Mañé, Oriol Palau

Moritz CE Vendrell
Aliniació Xevi Puigbí, Ángel Rodríguez, Jordi Creus, Jordi Ferrer, Lluís Ferrer (cinc inicial)
Carlos Cortijo, Sergi Miras, Eloi Albesa

Gols 0-1 Lluís Ferrer 6’ / 0-2 Jordi Ferrer 9’ / 1-2 Oriol Palau 22' / 2-2 Oriol Palau 43' /

Incidències Molt bona entrada al pavelló poliesportiu municipal “Joan Ortoll” de Calafell.
L’organització del torneig ha considerat millor jugador del partit el calafellenc Oriol Palau.





El Calafell Tot l’Any es classifica per la final a 4 de la Copa Penedès amb una remuntada a Vilafranca

Publicada el 24 de setembre del 2013, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l’Any s’ha classificat per la final a 4 de la Copa EsportsPenedès.cat amb una remuntada a la pista del Club Patí Vilafranca Capital del Vi, en el partit que tancava el grup B i la fase de grups d’aquest torneig de pretemporada. Els verd-i-blancs s’han imposat 4-6 després d’anar perdent 4-1 en els primers minuts de la segona part. Amb aquest resultat, els calafellencs són segons de grup i s’enfrontaran en semifinals, dissabte vinent, amb el campió de l’altre grup, el Noia Freixenet.

La final a 4 de la Copa EsportsPenedès.cat se celebra el cap de setmana a la pista del Calafell i per això als verd-i-blancs els feia especial il·lusió classificar-s’hi i ser-ne els amfitrions. Eren conscients que estaven obligats a guanyar avui a Vilafranca del Penedès i a esperar el resultat del partit entre el Moritz Vendrell i l’ICG Software Lleida. I les coses no han començat bé per als calafellencs, que als dos minuts de joc ja perdien arran d’un gol vilafranquí que ha estat molt discutit. La rèplica calafellenca ha arribat poc després de penal transformat per Sergi Romeu. Tanmateix, el Vilafranca s’ha tornat a avançar i amb el 2-1 s’ha arribat al descans.

En el segon període, el Vilafranca ha sorprés el Calafell i ha fet pujar un 4-1 a l’electrònic. Però el Tot l’Any no havia dit l’última paraula. Amb un nou gol de Romeu han escursat distàncies. I a continuació, en 63 segons, entre els minuts 37 i 38, han encadenat tres gols que els han donat avantatge. Emmig del nerviosisme local pel capgirament del marcador, el Calafell ha fet el sisè i definitiu. El capità de l’equip, Sergi Romeu, ha tornat a aconseguit un hat-trick (dos de penal), però també ha estat decisiu, per la seva oportunitat, el doblet de Pol Galbas (un de falta directa). Ha reblat el clau amb el sisè Oriol Palau.

L’entrenador del Club Patí Calafell Tot l’Any, Pere Varias, ha manifestat estar molt content “no tant pel resultat, que també, perquè m’agrada més guanyar que perdre, com és obvi, com perquè hem fet una excel·lent primera part en quant a treball i feina. M’he sentit molt orgullós de l’equip, malgrat el resultat era advers”. Tot i la remuntada de la segona part, Varias ha dit no estar tan content “no perquè no haguem estat resolutius, que ho hem estat, com perquè ens ha costat tot molt més”. Varias ha recordat que “ja ens va passar en l’amistós de divendres passat amb el Sant Feliu: la càrrega física dels entrenaments i els jugadors que tenim ‘tocats’, com Sergi Romeu o Gerard Vergés, ens condicionen especialment a les segones parts, malgrat que fem moltes rotacions. Els més important és que hem sabut guanyar”.

De la seva banda, l’entrenador del Club Patí Vilafranca Capital del Vi, Jordi Garcia, ha reconegut que “hem pogut matar el partit amb el 4-1, però no hem estat capaços. I si una característica té el Calafell és que no es dóna per vençut i, a més, avui potser ha vingut amb una il·lusió i unes ganes que a nosaltres ens han faltat”.

Fitxa tècnica
Club Patí Vilafranca Capital del Vi
Aliniació Gerard Camps, Jordi Esteva, Pablo Aguarón, Marc Navarro, Joan Vázquez (5 inicial)
Jordi Galán, Berna García, Xavi Caldú, Jaume Ventura, Aleix Córdoba

Club Patí Calafell Tot l’Any
Aliniació David Arellano, Ferran Rosa, Marc Vergés, Sergi Romeu, Pol Galbas (cinc inicial)
Xavi Díez, Borja Ferrer, Gerard Vergés, Jaume Mañé, Oriol Palau

Gols 1-0 Joan Vázquez 2’ / 1-1 Sergi Romeu (penalti) 9’ / 2-1 Jordi Galán 19’ / 3-1 Marc Navarro 26' / 4-1 Joan Vázquez 31' / 4-2 Sergi Romeu 33' / 4-3 Sergi Romeu (penalti) 37' / 4-4 Pol Galbas 37' / 4-5 Pol Galbas (falta directa) 38' / 4-6 Oriol Palau 45'.




Al Calafell Tot l’Any li sobra la segona part en la semifinal de la Copa Penedès amb el Noia Freixenet


Publicada el 28 de setembre del 2013, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l’Any ha caigut derrotat aquest vespre en la semifinal de la Copa EsportsPenedès.cat que han jugat amb el CE Noia Freixenet. El 4-2 (tot i jugar en pista pròpia, el Calafell Tot l’Any figurava com a visitant) ha acreditat el domini del Noia en el segon temps i la remuntada que ha assolit, després d’una primera part molt igualada i que ha acabat amb avantatge calafellenc.

El Calafell ha sortit amb moltes ganes i als sis minuts ja s’havia avançat amb un gol de Marc Vergés, a passada de Pol Galbas, i plantant-li cara eficaçment a un rival superior. El Noia ha empatat en el minut 18, però tres minuts després Borja Ferrer ha tornat a avançar els verd-i-blancs tot rematant al final d’una de les seves veloces cavalcades.

Però l’inici de la segona part ha aigualit l’alegria calafellenca. En vint segons, el Noia ha marcat dos gols i s’ha posat per davant en l’electrònic. Els sadurninencs hsan assolit el quart gol transformant una falta directa acumulativa. El Calafell no s’ha rendit, empés per la seva afició, però no ha pogut moure el marcador, penalitzat per una bola al travesser i tres jugades a pilota parada que no ha aprofitat.

El Noia jugarà, doncs, la final de la Copa EsportsPenedès.cat, aquest diumenge, a les 19 hores, al pavelló poliesportiu municipal “Joan Ortoll” (Passeig de la Unió s/n), que aquest cap de setmana acull la final a quatre tant de la competició masculina com de la femenina. El rival del Noia serà el CE Moritz Vendrell, que s’ha imposat al Monbús Igualada (6-5) en la segona semifinal, jugada a la nit amb remuntada vendrellenca.

També diumenge, a les 17 hores, i en el mateix escenari, es disputarà la final de la competició femenina, que jugaran el Club Patí Voltregà i el Club Patí Vilanova, que aquesta tarda de dissabte s’han desfet, respectivament, del Club Patí Olesa de Montserrat (8-1) i de l’Sferic Terrassa (4-1).

Fitxa tècnica

CE Noia Freixenet
Aliniació Luis Gil, Aleix Esteller, Jordi del Amor, Eloi Mitjans, Marc Julià (5 inicial)
Joan Feixas, Francesc Gil, Alex Ribó, Roger Martí, Jesús Solà

Club Patí Calafell Tot l’Any
Aliniació David Arellano, Pol Galbas, Sergi Romeu, Oriol Palau, Marc Vergés (cinc inicial)
Xavi Díez, Borja Ferrer, Gerard Vergés, Jaume Mañé, Oriol Palau

Gols 0-1 Marc Vergés 6’ / 1-1 Marc Julià 18’ / 1-2 Borja Ferrer 21’ / 2-2 Eloi Mitjans 28' / 3-2 Eloi Mitjans 28' / 4-2 Marc Julià (falta directa) 38'.




El Calafell Tot l’Any passa amb nota l’últim test de pretemporada, guanyant amb autoritat el Vilanova (6-2)

Publicada el 4 d'octubre del 2013, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l’Any ha tancat aquesta nit la pretemporada amb una victòria amb autoritat (6-2) davant el RDI Club Patí Vilanova. L’amistós, que ha estat la presentació oficial dels calafellencs davant la seva afició, ha estat jugat amb intensitat i velocitat pels dos equips, però al final s’ha imposat la major compenetració i experiència dels locals, enfront d’un Vilanova que té una plantilla pràcticament nova i molt jove.


En arribar al descans, el Calafell Tot l’Any ja manava en el marcador amb un 3-1, amb gols de Gerard Vergés, Ferran Rosa (falta directa) i Pol Galbas, i gol visitant del debutant Pol Pàmies. A la segona part, el Calafell ha arribat a la mitja dotzena, amb dianes d’Oriol Palau, Ferran Rosa (novament de falta directa) i Xavi Díez. El Vilanova ha escurçat distàncies amb el seu segon, obra de l’excalafellenc Jordi Aragonès, però ni la seva rapidesa ni el seu xut no li ha servit per dominar el partit ni per materialitzar les seves ocasions.

El Calafell Tot l’Any ha mostrat detalls molt consolidats del que serà el seu joc aquesta temporada: intensitat defensiva, velocitat, combinacions en atac... Avui fins i tot ha tingut sort en els llançaments a bola aturada, que se li estaven resistint des de feia temps. L’entrenador, Pere Varias, ha destacat que “estic molt content per la victòria i el resultat, però sobretot perquè hem treballat molt bé i molt especialment perquè hi ha conceptes, que no sempre són perceptibles des de la graderia, que hem assimilat”.

Varias ha aprofitat per premiar el porter Jaume Mañé, titular del segon equip i que ha fet la pretemporada amb el primer. Mañé ha defensat la porteria durant la segona part, ha encaixat un gol, ha aturat un penalti i ha tingut mitja dotzena d’intervencions de mèrit. “S’ho mereixia perquè ha treballat dur, amb esforç i dedicació, i no ens ha fallat ni un sol dia quan l’hem necessitat. I no ha tingut minuts deixalla, perquè ens interessa que es bregui de cara al futur”.
De la seva banda, l’entrenador del Patí Vilanova, Josep Lluís Delriu, ha reconegut que “ens ha sortit un mal partit, sobretot a partit de la segona part del primer temps. L’1-0 del Calafell ens ha desconcentrat una mica i hem baixat molt el nivell de joc”. Delriu ha afegit que “som un equip molt jove i encara ens falta per competir bé. Part de la plantilla no té experiència a OK Lliga i li falta ritme de competició”.

Estrena a la lliga dissabte vinent, amb un derbi amb el Moritz Vendrell
El Calafell Tot l’Any s’estrena a la lliga dissabte vinent, 12 d’octubre, a casa. El sorteig ha deparat, per segon any consecutiu, un inici de temporada amb un derbi entre els calafellencs i el Moritz Vendrell, una rivalitat que es remunta a més de mig segle. La graderia ha viscut aquesta passada nit un assaig general de l’ambient que s’hi respirarà d’aquí a set dies, en la primera jornada d’una nova temporada per als calafellencs, la tercera consecutiva, a la millor lliga d’hoquei del món.

Portada del calendari de mà editat pel club

Interior del calendari de mà editat pel club

Durant aquella temporada, vam haver de lamentar la pèrdua de persones relacionades amb el club, com Joan Papiol "El Rovelló", un dels pioners, Emilio Arans, propietari de l'Hotel Kursaal i promotor del Trofeig Kursaal, i Pau Cañellas, el primer mecànic que va tenir el club.



El Calafell va ser vuitè classificat, amb tretze victòries i cinc empats, sumant quaranta-quatre punts. Va marcar cent dotze gols i en va encaixar cent quinze.


El màxim golejador de l'equip va ser Ferran Rosa, amb trenta gols. El va seguir d'aprop Borja Ferrer, amb vint-i-cinc. Borja Ferrer va aconseguir el gol 1.000 del club, a la màxima categoria de l'hoquei nacional. Ferran Rosa va aconseguir el gol 1.100 a la màxima categoria.




El Calafell Tot l'Any surt golejat (1-6) del derbi amb el Moritz Vendrell

Publicada el 12 d'octubre del 2013, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l’Any ha sortit golejat (1-6) del derbi amb l’històric rival, el Moritz CE Vendrell, en la primera jornada de l’OK Lliga 2014-2014. Els verd-i-blancs s’ha vist superats pel ritme superior dels vendrellencs i han estat penalitzats pel seu poc encert de cara a la porteria rival, especialment a bola aturada.

El d’avui ha seguit la tònica dels derbis baixpenedesencs de les dues darreres temporades a la màxima categoria: el Calafell Tot l’Any no aconsegueix imposar-se al rival comarcal malgrat que sí que puntua quan el visita a la seva pista. I per tercer any consecutiu, els calafellencs tampoc han pogut inaugurar la temporada aconseguint una victòria a casa.

Ha estat un partit viscut amb gran intensitat a la graderia i a les banquetes, com correspon a un derbi. A l’escalfor hi ha contribuït l’arbitratge, més enllà de per les decisons dels col·legiats, per errors com no aturar el cronòmetre estant el joc aturat. Protestar per la reiteració fins a tres vegades d’aquesta anomalia li ha reportat una targeta blava a Pere Varias, l’entrenador local.

El Vendrell ha desplegat un joc molt intens, no tan sols per tractar-se d’un derbi sinó perquè la seva imminent participació a la Supercopa d’Europa l’obliguen a començar la temporada amb un nivell competitiu molt alt. De fet, en arribar al descans els visitants havien deixat mig resolt el partit amb un 0-3, amb hat-trick de Sergi Miras. En el segon període, els vendrellencs han augmentat fins un 0-4 la diferència, que els calafellencs han aconseguit escurçar gràcies a un penalti que ha transformat el capità Sergi Romeu. Tanmateix, els roig-i-negres han rematat el partit sumant dos gos més i arribant a la mitja dotzena.

L’entrenador del Club Patí Calafell Tot l’Any, Pere Varias, ha reconegut que “la victòria del Vendrell és del tot justa, però no ha estat just el marcador, que és més gruixut del que s’ha vist sobre la pista”. Varias ha afegit que “el Vendrell ha estat amb molt més ritme que nosaltres i han fet un partit seriós i ideal per guanyar un derbi”. Ha subratllat, a més, que“costa molt guanyar en aquesta categoria marcant només un gol” i, en aquest sentit, ha indicat que “les ocasions que hem fallat han marcat segurament el resultat, ja que hem tingut oportunitats per empatar el partit o per posar-nos-hi dins”.

De la seva banda, l’entrenador del Moritz Vendrell, Guillem Cabestany, ha explicat que “nosaltres hem estat molt bé. Hem aconseguit tancar molt bé la defensa i pujar un graó d’intensitat el nostre joc, tant defensivament com ofensivament”. Cabestany ha afegit que “la lliga tot just comença i pot donar moltes voltes, però estem contents de l’evolució que ha tingut l’equip durant la pretemporada”.

El Calafell visita la pista del Lloret dissabte vinent


El Club Patí Calafell Tot l’Any visitarà dissabte vinent, 19 d’octubre, la pista de l’HC Lloret. El partit, corresponent a la segona jornada de l’OK Lliga 2013-2014, començarà a les 20.30 hores. En l’enfrontament de la temporada passada, el Lloret va imposar-se per la mínima (5-4).

Fitxa tècnica

Club Patí Calafell Tot l’Any
Aliniació David Arellano, Sergi Romeu, Xavi Díez Marc Vergés, Borja Ferrer (cinc inicial)
Pol Galbas, Ferran Rosa, Gerard Vergés, Xavier Andreu Montoya, Oriol Palau

Moritz CE Vendrell
Aliniació Xavier Puigbí, Jordi Creus, Sergi Miras, Jordi Ferrer, Lluís Ferrer (5 inicial)
Erik Gual, Eloi Albesa, Ángel Rodríguez, Carles Cortijo, Jesús Fernández

Àrbitres Josep Gómez Sánchez, Germán Sandoval Santos

Gols 0-1 Sergi Miras (penalti) 14’ / 0-2 Sergi Miras 17’ / 0-3 Sergi Miras 21’ / 0-4 Jordi Creus 27' / 1-4 Sergi Romeu (penalti) 32' / 1-5 Eloi Albesa (fd) 34' / 1-6 Jordi Ferrer 49'

Faltes Club Patí Calafell Tot l’Any (10). Moritz CE Vendrell (14)

Targetes Blaves (3): Sergi Romeu, Marc Vergés, Pere Varias. Vermelles (0)

Incidències Gran entrada al pavelló “Joan Ortoll”. L’històric mecànic i encarregat de material del Calafell, Vicente Weyler, ha pogut assistir al partit, si bé des de la graderia, després de patir aquesta setmana un seriós ensurt de salut. En el partit previ de la lliga sub-23, disputat també entre el Patí Calafell i el CE Vendrell, el resultat ha estat 2-3.






El Calafell Tot l'Any s'endú de Lloret tres punts molt valuosos, amb una gran actuació de David Arellano

Publicada el 20 d'octubre del 2013, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l’Any va emportar-se tres punts molt valuosos de la visita a la pista del CH Lloret, en partit de la segona jornada de l’OK Lliga 2014-2014. Va ser una victòria molt soferta i treballada (2-3), en la qual va ser decisdiu el porter verd-i-blanc, David Arellano, que va tenir una actuació espectacular, especialment a la segona part.

El primer triomf de la temporada va ser molt celebrat pels calafellencs i pels aficionats que els van acompanyar a Lloret de Mar. Ja no pels punts assolits o per haver-se tret el regust amarg de la derrota en la primera jornada, sinó perquè el Lloret és un rival directe en l’objectiu de la permanència a la categoria i els encreuaments poden ser decisius al final de temporada, com ja va ocórrer l’any passat.

En una nit càlida i amb moltíssima xafagor al pavelló municipal d’esports de Lloret (la baieta va ser la gran protagonista), els calafellencs van obrir el marcador als set minuts de joc amb un penalti transformat pel capità, Sergi Romeu. Tot i la intensitat dels locals, el Calafell Tot l’Any dominava el partit i va tornar-se a avançar per mediació d’Oriol Palau. Però abans del descans, el Lloret va escurçar les diferències, amb gol de Jordi Carbó.

Després de la pausa, al Calafell se li encarrilaven les coses amb la tercera diana, aconseguida per Ferran Rosa de fala directa. Però a partir d’aquí, els verd-i-blancs es van complicar la vida. Podent fins i tot sentenciar amb golejada, van perdre l’eficàcia en les jugades a bola aturada que els haurien permés rematar, tampoc van poder tancar el partit i el Lloret va recuperar el control. Després del 2-3 a falta encara d’un quart d’hora, els locals se’n van anar a buscar la porteria rival, però es van trobar un immens Arellano que els ho va aturar tot.

L’entrenador del Club Patí Calafell Tot l’Any, Pere Varias, comentava al final que “són tres punts importants, per confiança i perquè ens dóna forces per continuar treballant dur”. Varias va afegir que “la derrota a casa en el derbi amb el Vendrell ens podia generar dubtes, però l’equip s’ha sobreposat molt bé”. Va subratllar, a més, que “hem estat molt posats en el partit; hem vingut a arriscar defensivament i l’equip ho ha antés bé i ha vingut preparat per fe-ho. Que amb el risc que hem assumit, no haguem comés pràcticament errors defensius em dóna un plus de confiança”.

El tècnic verd-i-blanc va reconèixer també que les coses se li havien complicat a l’equip: “Ens costa fer gols. Les ocasions hi han estat, sobretot a la primera part. La pilota aturada ha estat clau i ens ha reportat dos gols. A la segona part el Lloret, que és un equip amb capacitat de desequilibri i molt perill ofensiu, ens ha fet patir. Però hem sabut patir i David Arellano ens ha ajudat quan el necessitàvem, aturant pilotes claus”.

De la seva banda, David Arellano va treure importància al seu paper decisiu en la victòria.“Hem guanyat perquè hem fet un gol més que l’adversari i perquè l’equip ha treballat conjuntament, cadascú aportant la seva part i fent-ho el millor possible”, va dir. I va afegir que “després d’encaixar una derrota dura en un derbi, no era fàcil fer un canvi radical, però l’hem fet i benvinguts els tres punts que ens emportem”.

El Calafell rep el Vic el cap de setmana vinent


El Club Patí Calafell Tot l’Any espera ara la visita a casa del Club Patí Vic en la tercera jornada de l’OK Lliga 2013-2014. El partit està programat per dissabte vinent, però el Calafell Tot l’Any ha sol·licitat l’avançament a divendres. S’informarà de la data un cop sigui definitiva. El Vic és un rival difícil, però els calafellencs van derrotar-lo l’any passat en un partit de resultat curt (1-0), però molt intens. A Vic, el Calafell Tot l’Any va caure per la mínima (6-5).

Fitxa tècnica


CH Lloret
Aliniació Ferran Serra, Jordi Carbó, Jordi Rodríguez, Raül Pelícano, Xavier González (5 inicial)
Marc Gómez, Oriol Perarnau, Alex Grau, Xavier Crespo, Víctor Crespo

Club Patí Calafell Tot l’Any
Aliniació David Arellano, Ferran Rosa, Pol Galbas, Borja Ferrer, Gerard Vergés (cinc inicial)
Xavier Andreu Montoya, Oriol Palau, Marc Vergés, Sergi Romeu, Xavi Díez

Àrbitres F. Jorge García. Íñigo López.

Gols 0-1 Sergi Romeu (penalti) 7’ / 0-2 Oriol Palau 13’ / 1-2 Jordi Carbó 18’ / 1-3 Ferran Rosa (falta directa) 29' / 2-3 Xavier González 35'

Faltes CH Lloret (14). Club Patí Calafell Tot l’Any (24).

Targetes Blaves (1): Jordi Rodríguez. Vermelles (0)

Incidències Nit càlida a Lloret de Mar, amb molta xafagor a l’interior del pavelló municipal d’esports: la protagonista de la nit va ser la baieta. En el partit previ de la lliga sub-23, disputat també entre el CH Lloret i el Patí Calafell, el resultat va ser d’empat 7-7.

Publicada el 26 d'octubre del 2013, al Diari de Tarragona



Un Vic molt fort remunta el Calafell Tot l'Any i s'endú els tres punts

Publicada el 25 d'octubre del 2013, a la Web del Club Patí Calafell.

Un Club Patí Vic molt fort ha estat capaç aquesta passada nit de remuntar un 3-1 en contra i d’endur-se la victòria i els tres punts en la seva visita a la pista del Club Patí Calafell Tot l’Any. El 4-5 que marcava l’electrònic al final del partit no ha estat just amb els locals, que han fet un partit intensíssim tant en defensa com en atac, però que no han sabut mantenir l’avantatge. Un polèmic final, amb decisions arbitrals molt protestades, ha acabat de decantar el resultat.

Les coses han començat de cara per al Calafell Tot l’Any, que s’ha avançat amb una diana de Borja Ferrer que podria acabar sent perfectament el gol de la jornada. I malgrat que el Vic ha empatat, per mediació de Cristian Rodríguez poc abans d’arribar al descans, en la reanudació els verd-i-blancs s’han avançat de nou, i dos cops, amb gols de Marc Vergés i de Ferran Rosa (de falta directa).

Però a partir d’aquí les coses s’han començat a tòrcer pel Calafell, que ha perdut l’eficàcia en les jugades a bola parada mentre el Vic remuntava el resultat i es posava 3-4. Els verd-i-blancs han pogut empatar a quatre minuts del final i han acariciat l’empat fins que faltaven 57 segons. El cinquè del Vic, precedit d’una jugada confosa i protestadíssima, ha decidit.

L’entrenador del Club Patí Calafell Tot l’Any, Pere Varias, ha comentat que “quan un equip guanya un partit alguna cosa haurà fet millor que l’altre. Si alguna injustícia hi hagut avui és que el nostre esforç no ha estat recompensat”. Varias ha afegit que “hem fet un gran partit, l’equip ha estat valent i hem tractat de tu a tu durant molts minuts un rival que acabarà entre els tres o quatre millors de la lliga i que té un ritme de joc brutal”.

El tècnic verd-i-blanc ha subratllat, a més, que “estic molt satisfet del treball i el joc que hem fet i és una llàstima que a mig minut del final se’ns hagin escapat un punt que, si més no, hauria fet una mica de justícia a l’esforç”. I ha valorat també “la intensitat defensiva que hem mostrat, però també l’ofensiva: veurem quan acabi la temporada quants equips li hauran fet quatre gols al Vic”.

De la seva banda, l’entrenador del Club Patí Vic, Ferran Pujalte, ha destacat que “ha estat un partit molt disputats pels dos equips. Ha guanyat un, però tots dos han fet mèrits per la victòria, cadascú amb el seu joc”. I ha afegit que “estem contents d’endur-nos els tres punts perquè aquesta és una pista molt complicada i el Calafell és defensa bé i té molta intensitat en tot”. Pujalte ha dit també que “ens ha constat entrar en el partit i hem anat a remolc la major part del temps. Hem treballat molt per escursar diferències i al final tot ha anat molt ajustat i hauria pogut passar qualsevol cosa”.

Finalment, Borja Ferrer, autor de l’espectacular diana que ha obert el marcador pel Calafell Tot l’Any, ha dit que “no ens hem de recriminar res. El nivell del partit, el treball que hem fet i la imatge que hem donat han estat bons. No estem contents perquè hem perdut, però no marxem amb males sensacions”.

El Calafell viatja el proper cap de setmana a la llunyana pista de l’ascendit Cerceda

El Club Patí Calafell Tot l’Any afronta el cap de setmana vinent un dels desplaçaments més llargs de la temporada, a la pista de l’acabat d’ascendir CP Cerceda. És un viatge a terres gallegues d’uns mil quilòmetres. El partit es disputarà diumenge vinent, 3 de novembre, a les 12 del migdia. És un partit inèdit a la màxima categoria, però el Calafell i el Cerceda es coneixen de categories inferiors. Per als verd-i-blancs és un partit molt estratègic, ja que els gallecs són, a priori, un rival directe en la lluita per la permanència i puntuar a casa seva podria ser decisiu a final de temporada.

Fitxa tècnica

Club Patí Calafell Tot l’Any
Aliniació David Arellano, Marc Vergés, Sergi Romeu, Pol Galbas, Borja Ferrer (cinc inicial)
Xavier Andreu Montoya, Oriol Palau, Gerard Vergés, Ferran Rosa, Xavi Díez

Club Patí Vic
Aliniació Carles Grau, Josep M. Ordeig, Josep M. Roca, Romà Bancells, Jordi Bartrès (5 inicial)
Jacint Molera, Jordi Burgaya, Roger Rocasalbas, Cristian Rodríguez, Martí Serra

Àrbitres Rubén Fernández García, Josep Antoni Ribó Navarro.

Gols 1-0 Borja Ferrer 14’ / 1-1 Cristian Rodríguez 22’ / 2-1 Marc Vergés 26’ / 3-1 Ferran Rosa (falta directa) 29’ / 3-2 Josep M. Ordeig (falta directa) 31’ / 3-3 Romà Bancells 39’ / 3-4 Josep M. Ordeig (penalti) 41’ / 4-4 Borja Ferrer 46’ / 4-5 Roger Rocasalbas 49’

Faltes Club Patí Calafell Tot l’Any (14). Club Patí Vic (13)

Targetes Blaves (3): Borja Ferrer, Roger Rocasalbas, Jordi Bartrès. Vermelles (0)

Incidències Partit amb bona entrada (tres quarts parts de l’aforament del pavelló “Joan Ortoll” de Calafell) i molta tensió i nervis a la pista i a la graderia en els minuts finals. En el partit previ de la Lliga sub-23, disputat també entre el Patí Calafell i el Patí Vic, el resultat ha estat de victòria visitant (2-10). En els prolegòmens del partit d’OK Lliga s’ha guardat un minut de silenci en record de Joan Papiol Álvarez, “Rovelló”, un dels jugadors pioners del Patí Calafell, traspassat el passat 14 d’octubre.


Publicada el 4 de novembre del 2013, al Diari de Tarragona



Fotos de Javier Figueiredo, del servei de prensa del Club Patín Cerceda.

El Calafell Tot l'Any torna de Cerceda amb un punt molt valuós (3-3)

Publicada el 3 de novembre del 2013, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l’Any ha arrencat un punt de la seva visita a la pista del Club Patín Cerceda, en la quarta jornada de l’OK Lliga 2013-2014. Ha estat un empat (3-3) molt valuós, tant pel fet que els gallecs són un rival directe dels calafellencs, i el punt pot ser molt útil en la classificació a final de temporada, com perquè s’ha reconduït la situació i s’ha igualtat un resultat que ha faltat poc perquè fos advers.

El partit ha arribat al descans amb un prometedor 0-0. L’electrònic no reflectia fidelment el major domini del joc exhibit pels gallecs durant la primera part, però el Calafell Tot l’Any havia aconseguit resistir la forta pressió local. El panorama ha canviat radicalment en el segon temps. Als set segons, el Cerceda ha aprofitat el rebuig d’un xut llunyà per fer pujar el primer gol al marcador. Tres minuts desprès, els locals, novament gràcies a Gonzalo Pérez i en una jugada molt semblant, han posat les coses costa amunt als verd-i-blancs.

Però llavors s’ha produït la reacció dels calafellencs. La recuperació de la intensitat defensiva els ha permés tallar el joc atacant del Cerceda i buscar les seves pròpies oportunitats. El premi a l’esforç no arribava a través de les jugades a bola aturada, però ha acabat fent-ho amb dos grans gols de jugada aconseguits per Pol Galbas i Oriol Palau. Al Calafell Tot l’Any encara li ha tocat suar i patir quan el Cerceda ha tornat a avançar-se. Però el tercer dels gallecs ha estat l’últim, ja que el porter calafellenc, David Arellano, ha aturat totes les boles de penalti i falta directa que li han xutat, i han estat unes quantes a causa de la intensitat del joc. Finalment, Pol Galbas, aprofitant una falta directa xutada amb picardia, ha ratificat l’empat.

En acabar, l’entrenador del Club Patí Calafell Tot l’Any, Pere Varias, ha explicat que “el punt que hem aconseguit no és dolent considerant el desenvolupament del partit”. Varias ha afegit que “no hem fet un mal joc, però hem pecat en algunes fases d’una davallada defensiva. És un aspecte que hem de millorar perquè si podem mantenir una intensitat alta durant els cinquanta minuts, partits com aquest els podem guanyar amb més facilitat”.

El tècnic verd-i-blanc ha reconegut que el 2-0 aconseguit pel Cerceda ens els primers compassos de la segona part “ens ha condicionat molt la resta del partit. Però estic content perquè l’equip ha entés perfectament què calia fer per tombar aquesta situació”. Ha destacat que “hem recuperat la intensitat defensiva, passant a zona, per a trencar el joc del Cerceda i hem pujat fins al mig de la pista. Hem anat a buscar si més no l’empat i hem tingut la recompensa d’aconseguir-lo”.

I dimarts, partit a casa contra el Voltregà
El Calafell Tot l’Any torna per carretera cap a Calafell, on arribarà la propera matinada (són 1.028 quilòmetres). I pràcticament sense pausa, aquest dimarts, 5 de novembre, rep al pavelló poliesportiu municipal “Joan Ortoll” el Club Patí Voltregà. El partit es jugarà a partir de les 21 hores. Per als verd-i-blancs serà una altra de les moltes finals que ha d’afrontar al llarg de la temporada, en aquest cas, amb un altre potencial rival directe que, malgrat tot, no està fent un mal inici de temporada. La temporada passada, els creuaments directes entre tots dos es van saldar amb sengles victòries a domicili.

Fitxa tècnica
Club Patín Cerceda
Aliniació Martín Barros, David Torres, Joan M. Grases, José R. López, Jacobo Mantiñán (5 inicial)
Gonzalo Pérez, Sergio Huelves, Juan Fariza, Guillermo Domínguez

Club Patí Calafell Tot l’Any
Aliniació David Arellano, Marc Vergés, Ferran Rosa, Pol Galbas, Borja Ferrer (cinc inicial)
Jaume Mañé, Oriol Palau, Gerard Vergés, Sergi Romeu, Xavi Díez

Àrbitres Ignacio Garmendía Cano. María Teresa Martínez Cancelo

Gols 1-0 Gonzalo Pérez 26’ / 2-0 Gonzalo Pérez 29’ / 2-1 Pol Galbas 37’ / 2-2 Oriol Palau 43’ / 3-2 Gonzalo Pérez 43’ / 3-3 Pol Galbas (falta directa) 46’

Faltes Club Patín Cerceda (11). Club Patí Calafell Tot l’Any (15).

Targetes Blaves (1): Sergi Romeu. Vermelles (0)

Incidències El jugador del Calafell Tot l’Any Borja Ferrer ha rebut tres punts de sutura a la barbeta desprès de rebre un cop involuntari de Joan Manual Grasas.No s’ha jugat prèviament partit de la Lliga sub-23, ja que els clubs gallecs de l’OK Lliga no participen en aquesta competició, organitzada pels clubs catalans amb el suport de la Federació Catalana de Patinatge.





El Calafell Tot l'Any reté un punt davant del Voltregà (4-4) i obre una mica de forat a la classificació

Publicada el 5 de novembre del 2013, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l’Any ha pogut retenir un punt davant el Club Patí Voltregà, en el partit de la cinquena jornada de l’OK Lliga 2013-2014 disputat aquesta nit al pavelló “Joan Ortoll”. L’empat (4-4) ha sabut a poc després d’anar guanyant en el descans i part del segon temps. L’alegria per l’afició ha estat incomplerta, però és un mal menor després que el partit es compliqués i els visitants es posessin davant en el marcador.

El Voltregà arribava molt fort a Calafell, després dels bons resultats que ha aconseguit en l’inici de la temporada, i davant dels rivals més difícils de la categoria. En els primers compassos del partit, ha causat alguns problemes als locals amb diferents robatoris de bola i els consegüents contraatacs. No obstant això, el Calafell Tot l’Any s’ha mantingut ferm, ha jugat les seves bases i ha aconseguit dos grans gols, per mediació de Borja Ferrer i Pol Galbas.

La segona part ha començat amb el 2-0 encara en el marcador, però aviat el Voltregà ha empatat amb una diana d’Eric Vargas i una falta directa transformada per Daniel Rodríguez. Els verd-i-blancs han tornat a avançar-se amb un nou gol de Borja Ferrer. L’alegria ha durat poc: dos penaltis en menys d’un minut han posat el 3-4 en l’electrònic del “Joan Ortoll”. El Calafell Tot l’Any ha buscat insistentment la remuntada i ha generat nombroses oportunitats. La recompensa a l’esforç li ha arribat amb el quart, aconseguit per Pol Galbas, que ha aprofitat el rebuig d’un penalti que no ha marcat en primera instància.

El punt aconseguit pels calafellencs és el primer que obtenen a casa aquesta temporada. Tot i estar lluny de l’expectativa dipositada en aquesta jornada, permet començar a obrir forat en la classificació. Malgrat que el Tot l’Any continua dotzè a la taula, és ja a quatre punts dels llocs de descens i comença a fer-se un coixí, encara petit, per quan hagi de jugar amb els rivals més difícils.

L’entrenador del Club Patí Calafell Tot l’Any, Pere Varias, ha manifestat que “l’empat no és un mal resultat vist com ha evolucionat el marcador. Però quan en el descans vas guanyant 2-0, les esperances d’aconseguir els tres punts creixen...”. Varias ha afegit que “la pilota aturada ens ha castigat molt. El Voltregà ha estat molt encertat, amb una eficàcia màxima: tres boles aturades, tres gols. Ha estat la clau”.

El tècnic calafellenc ha dit també que “l’important és l’ambició que demostra dia a dia l’equip i el fet que som competitius. A més, avui les variants tàctiques ofensivament han funcionat molt bé. Considero que hem fet un gran partit, fins i tot millor que el Voltregà, però la seva experiència i la seva efectivitat ha condicionat el resultat final”.

De la seva banda, l’entrenador del Club Patí Voltregà, Ricardo Ares, ha reconegut que l’empat era just: “Al principi, el Calafell ha tingut més encert, tot i que nosaltres hem arribat més. I després, hem estat capaços d’aixecar el resultat. Però en el conjunt dels cinquanta minuts, el Calafell ha lluitat i nosaltres hem tingut les nostres opcions”. Ha subratllat, a més, que “hem començat bé la temporada, puntuant amb equips potents. Encara ens queda molt per millorar i ara, amb l’equip ja amb un bon nivell físic i tàctic, és quan realment hem de veure com competim”.

Cap de setmana de descans i nou partit el 16 de novembre amb el Noia


El Calafell Tot l’Any tindrà ara un cap de setmana de descans, ja que no disputa competició europea. Li vindrà bé per recuperar-se del llarguíssim desplaçament a Cerceda, seguit en menys de 48 hores per la jornada intersetmanal d’aquest dimarts. Els verd-i-blancs tornaran a la competició de lliga el 16 de novembre, visitant la pista del Noia Freixenet. El partit està programat per les 19.30 hores.

Fitxa tècnica

Club Patí Calafell Tot l’Any
Aliniació David Arellano, Gerard Vergés, Ferran Rosa, Pol Galbas, Borja Ferrer (cinc inicial)
Xavier Andreu Montoya, Oriol Palau, Marc Vergés, Sergi Romeu, Xavi Díez

Club Patí Voltregà
Aliniació Albert Grau, Eric Vargas, Xavier Armengol, Daniel Rodríguez, Roger Torelló (5 inicial)
Ernest Burgaya, Juli Anguita, Eudald Bover, Àlex Rodríguez, Tirso Gómez

Àrbitres Juan José Prades Martínez. Álvaro de la Hera Jáudenes

Gols 1-0 Borja Ferrer 8’ / 2-0 Pol Galbas 13’ / 2-1 Eric Vargas 27’ / 2-2 Daniel Rodríguez (falta directa) 31’ / 3-2 Borja Ferrer 33’ / 3-3 XavierArmengol (penalti) 37’ / 3-4 Xavier Armengol (penalti) 38’ / 4-4 Pol Galbas 43’

Faltes Club Patí Calafell Tot l’Any (13). Club Patí Voltregà (8).

Targetes Blaves (0). Vermelles (0)

Incidències Mitja entrada al pavelló poliesportiu municipal “Joan Ortoll”. Abans de començar, s’ha guardat un minut de silenci en record de Pau Cañelles, que va ser el primer mecànic del Club Patí Calafell i que ha traspassat recentment.





El Calafell Tot l'Any frega la sorpresa en el marcador amb el Noia, però fa autocrítica pel joc

Publicada el 16 de novembre del 2013, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l’Any ha fregat la sorpresa en el marcador en la seva visita a la pista del Noia Freixenet. Els verd-i-blancs han estat a punt de puntuar a l’Ateneu Agrícola de Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès), però la capacitat de reacció que han demostrat en algunes fases del partit ha estat l’únic factor positiu que l’equip (tècnics i jugadors) han destacat, emmig d’una important autocrítica pel joc desplegat.

El Calafell Tot l’Any ha acusat molt la falta d’intensitat. Sobretot la defensiva, que ha permés al Noia situar-se 2-0 en els primers compassos del partit. I en la segona part, malgrat l’empat visitant abans del descans, marxar fins un 5-2 que semblava definitiu. Tanmateix, el Calafell ha estat capaç d’empatar el partit i de tenir oportunitats fins i tot de victòria. Però el sisè del Noia ha permès els de Sant Sadurní endur-se els tres punts en el primer partit que aconsegueixen guanyar a casa.

L’entrenador del Club Patí Calafell Tot l’Any, Pere Varias, ha manifestat que “avui hem perdut merescudament. No hem jugat a hoquei durant molts minuts. Quan renuncies a competir quinze o vint minuts de la primera part i uns deu de la segona, costa molt treure punts en una pista com la del Noia”. Varias ha afegit que “hem tingut la sort d’arribar vius als últims cinc minuts, però llavors hi ha hagut decisions arbitrals que han condicionat el resultat final”.

El tècnic verd-i-blanc ha subratllat que “nosaltres no hem sabut competir i hem de reflexionar si ens hem equivocat tàcticament, tan defensivament com ofensivament, o si ens ha faltat actitud. Això ho parlarem internament i mirarem de millorar-ho, perquè la setmana vinent tenim una revàlida a casa, en un partit propici per sumar tres punts”.

Varias no ho ha vist tot negatiu: “La lectura positiva del partit és que no ens hem enfonsat amb el marcador advers. És més, fer cinc gols a Sant Sadurní té molt mèrit: veurem a final de temporada quants equips aconseguiran marcar cinc gols aquí. Però la manca d’intensitat defensiva ens ha perjudicat molt: ens han fet tres gols de rebot i un desviant la bola dins de l’àrea i crec que amb més intensitat n’hauríem pogut evitar dos o tres”.

De la seva banda, l’entrenador del Noia Freixenet, Ferran López, ha explicat que “el Calafell ens ha posat les coses molt difícils, tot i que nosatlres hem fet uns 35 o 40 minuts molt bons, en els aspectes de control i sobretot ofensius. Això ens ha permés marxar dos cops en el marcador. Amb l’avantatge que teníem, hem caigut en la trampa del descontrol del Calafell. Tot i així penso que hauríem pogut obtenir més renda d’aquests minuts tan bons i sentenciar molt abans”.

López ha tingut paraules elogioses pel seu rival d’avui: “El Calafell d’enguany és més aguerrit, és més fort i té un punt més d’experiència. Però el Noia avui ha estat a un gran nivell, perquè si no hagués estat així, el Calafell ens hagués pogut acabar guanyant el partit”.

Dissabte vinent, 23 de novembre, el Calafell Tot l’Any rep el Tordera


En la propera jornada, la setena de l’OK Lliga 2013-2014, el Calafell Tot l’Any rebrà a casa el Club Patí Tordera. El partit es disputarà al pavelló poliesportiu municipal “Joan Ortoll” de Calafell (Passeig de la Unió s/n) i començarà a les 20 hores. El Tordera és recent ascendit a la màxima categoria i això el converteix tant en un rival directe per la permanència, com en un adversari assequible pels calafellencs. De moment, els del Maresme no han començat la temporada amb gaire bon peu, ja que tenen zero punts després de sis jornades i si són penúltims és pel pitjor balanç de gols del Club Patí Vilanova, fanalet vermell de la taula.

Fitxa tècnica


Noia Freixenet
Aliniació Luís Gil, Aleix Esteller, Jordi del Amor, Eloi Mitjans i Joan Feixas (5 inicial)
Alexandre Ribó, Pau Bargalló, Sergi Aragonés, Marc Julià, Francesc Gil

Club Patí Calafell Tot l’Any
Aliniació David Arellano, Sergi Romeu, Ferran Rosa, Pol Galbas, Borja Ferrer (cinc inicial)
Xavier Andreu Montoya, Oriol Palau, Marc Vergés, Gerard Vergés, Xavi Díez

Àrbitres Joan Molina Planelles. Joaquín López Varela

Gols 1-0 Eloi Mitjans 2’ / 2-0 Aleix Esteller 4’ / 2-1 Borja Ferrer 21’ / 2-2 Borja Ferrer 23’ / 3-2 Jordi del Amor 26’ / 4-2 Eloi Mitjans 29’ / 5-2 Joan Feixas 34’ / 5-3 Oriol Palau 34’ / 5-4 Ferran Rosa (falta directa) 39’ / 5-5 Borja Ferrer 44’ / 6-5 Pol Eloi Mitjans (falta directa) 46’

Faltes Noia Freixenet (12). Club Patí Calafell Tot l’Any (12).

Targetes Blaves (1: Sergi Romeu). Vermelles (0)

Incidències Eloi Mitjans, del Noia Freixenet, i Borja Ferrer, del Calafell Tot l’Any, han aconseguit cadascun un hat-trick. Hi hagut certa confusió sobre el tercer gol del Calafell Tot l’Any: l’ha marcat Oriol Palau, però inicialment a la fitxa del partit s’ha fet constar Gerard Vergés, extrem finalment rectificat. En el partit previ de la Lliga ACHP sub-23, disputat entre els segons equips dels dos clubs, s’ha imposat el Noia 7-3. En aquest partit, els gols del Calafell han estat aconseguits per Ibai Ávila, Joanra Esteve i Ferran Riera (penalti).





El Calafell Tot l'Any s'atipa de gols (6-0) amb el Tordera i regala a l'afició la primera victòria a casa

Publicada el 23 de novembre del 2013, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l’Any ha regalat a la seva afició la primera victòria a casa, amb un resultat contundent (6-0) davant del recent ascendit Club Patí Tordera. Els verd-i-blancs han dominat un partit més dur i intens que el que fa pensar el marcador. I els tres punts aconseguits són una injecció de tranquil·litat a la classificació: els calafellencs posen distància amb els llocs de descens i fins i tot s’han situat en places europees.

El pronòstic que aquest era un partit propici per puntuar s’ha complert plenament. En la primera part, el Calafell Tot l’Any ja s’ha escapat 4-0 en l’electrònic del pavelló “Joan Ortoll” amb gols de vídeo de Ferran Rosa, Borja Ferrer (2) i Marc Vergés. En el segon període, els locals únicament han sumat dos gols més, transformats per Gerard Vergés i Sergi Romeu, però han assolit un domini abassagador, amb molts minuts d’autèntica passejada. La superioritat ha estat tal, que l’equip tècnic de Calafell ha pogut donar minuts a jugadors que intervenen menys en els partits.

A banda els golejadors, un dels herois de la nit ha estat el porter del Calafell Tot l’Any, David Arellano, que ha mantingut a zero del seu equip, aturant tres boles directes i amb més de mitja dotzena d’intervencions de mèrit.

Per al Calafell Tot l’Any, la victòria d’aquesta nit és molt positiva,i per diversos factors. En primer lloc, s’ha guanyat a un rival directe en la lluita més immediata, que és la de la permanència. I s’ha fet, a més, amb un goal-average còmode de cara a la visita a la pista del Tordera. En segon lloc, la distància amb el descens se situa en els quatre punts: un coixí molt convenient i que l’equip vol ampliar tot el possible, atés que el Calafell encara ha de jugar amb els rivals més difícils. I en tercer lloc, perquè la classificació europea, tot i que ara és circumstancial, dóna ales a un equip que li va agafant el to a la categoria i pot començar a aspirar a altres metes, més enllà de la permanència.

L’entrenador del Club Patí Calafell Tot l’Any, Pere Varias, creu que l’ampli resultat no és representatiu del partit. “Segurament ha estat un partit molt més difícil que el que el resultat diu. En realitat, el marcador és una mica enganyós, perquè ha estat un partit molt i molt dur”, ha dit. El tècnic verd-i-blanc ha reconegut que ”hem tingut la sort d’avançar-nos en el marcador, fet que ha condicionat molt el partit. Però no ha estat fàcil. El Tordera és un equip molt ben armat, potser amb poca experiència a la categoria, però amb una qualitat que ha demostrat en els marcadors que ha aconseguit en les anteriors jornades i que expliquen la dificultat d’aquest partit”.

Varias ha dit també que “nosaltres, avui, hem estat més encertats que en altres partits i hem pogut gaudir d’un final de partit plàcid. Però que ningú no es cregui que ha estat fàcil”.

De la seva banda, l’entrenador del Club Patí Tordera, Josep Martos, ha explicat que “la veritat és que veníem amb l’expectativa de crear-li més dificultats al Calafell. Però la realitat és que ja la primera part se’ns ha posat molt complicada amb el 4-0 i, en conjunt, no hem estat gaire a l’alçada”. Martos ha afegit que “no hem estat gaire encertats en les ocasions que hem tingut, tampoc en els penals i les faltes directes”. “Som conscients”, ha dit també, “que per nosaltres serà un any molt complicat i que ens tocarà estar com estem. Confiem anar sumant algun punt, ni que sigui perquè els jugadors tinguin premi per l’esforç que fan”.

Diumenge vinent, 1 de desembre, el Calafell Tot l’Any visita la pista del Lleida


I en la propera jornada, la vuitena de l’OK Lliga 2013-2014, el Calafell Tot l’Any visita la difícil pista de l’ICG Software Lleida. Serà un desplaçament complicat per l’horari, les 12 del migdia, poc habitual per als calafellencs, i per la superfície, de parquet, del pavelló “Onze de Setembre” de la capital del Segrià. L’any passat, els calafellencs van aconseguir una victòria èpica a Lleida (4-5), en un moment clau de la temporada. Sense les angoixes de llavors, i amb un Lleida que ha començat menys fort la competició, els verd-i-blancs viatjaran amb la intenció de puntuar.

Fitxa tècnica

Club Patí Calafell Tot l’Any
Aliniació David Arellano, Gerard Vergés, Ferran Rosa, Pol Galbas, Borja Ferrer (cinc inicial)
Xavier Andreu Montoya, Oriol Palau, Marc Vergés, Xavi Díez, Sergi Romeu

Club Patí Tordera
Aliniació Jordi López, Andrea Bolcato, Marc Serra, Joan Castañé, Adrià Martos (5 inicial)
Josep Hernández, Carles Torné, Sergi Parra, Enric Núñez

Àrbitres Alberto Veiga Martínez. Raúl Burgos Manotas

Gols 1-0 Ferran Rosa 7’ / 2-0 Borja Ferrer 12’ / 3-0 Borja Ferrer 18’ / 4-0 Marc Vergés 23’ / 5-0 Gerard Vergés 36’ / 6-0 Sergi Romeu 41’

Faltes Club Patí Calafell Tot l’Any (15). Club Patí Tordera (7)

Targetes Blaves (4: Andrea Bolcato, Borja Ferrer, Marc Serra, Adrià Martos). Vermelles (0)

Incidències Tres quarts d’entrada al pavelló poliesportiu municipal “Joan Ortoll”, amb abundant presència de l’afició del Tordera. Força caliu a la graderia, tot i la temperatura freda de la nit. En el partit previ de la Lliga ACHP sub-23, disputat entre els segons equips dels dos clubs, s’ha imposat el Tordera amb un marcador de 2-5. En aquest partit, els gols del Calafell han estat aconseguits per Ibai Ávila i Ferran Ortoll.






El Calafell Tot l'Any prolonga l'alegria amb una victòria a Lleida (3-4)

Publicada l'1 de desembre del 2013, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l’Any ha prolongat aquest migdia a Lleida l’alegria de la seva afició pel bon inici de temporada. La victòria (3-4) permet als verd-i-blancs continuar escalant a la classificació i posar distància amb les places de descens, que són ja a sis punts, i fins i tot començar a mirar cap amunt: ja és vuitè, consolida la plaça europea i comença a somniar en la Copa del Rei.

Els calafellencs han demostrat que li tenen presa la mesura a la difícil pista del Lleida, ja que és la tercera visita consecutiva en les tres darreres temporades (dos a OK Lliga i una a Primera estatal) que posen els tres punts en joc al sarró. Avui, la velocitat i els contraatacs han estat les eines amb les quals el Calafell Tot l’Any ha administrat eficaçment un partit difícil, tant pel rival com per una superfície i un horari als quals està poc acostumat. En realitat, el contraatac del Calafell ha estat tan letal que, sense generar pràcticament ocasions pròpies i amb un joc a estones intermitent, ha tret petroli dels errors d’un ICG Software que enguany encara no havia perdut a casa.

Els verd-i-blancs han anat sempre per davant, però els lleidatans anaven igualant el marcador. El porter calafellenc, David Arellano, ha estat decisiu per impedir que els locals poguessin avançar-se. Així les coses, l’electrònic del pavelló “Onze de Setembre” mostrava un 3-3 a falta de setze segons pel final. Però el verd-i-blanc Ferran Rosa ha aparegut emmig d’una indecisió local, ha robat la bola i l’ha cedit a Borja Ferrer, que l’ha clavat al fons de la porteria lleidatana, donant-li un aire èpic a la victòria.

L’entrenador del Club Patí Calafell Tot l’Any, Pere Varias, ha volgut destacar la dificultat d’aquest triomf: “Qui hagi vist el partit s’haurà adonat que guanyar aquí no és fàcil. El Lleida és un equip molt consistent, però nosaltres estem aprofitant un cert estat de gràcia de cara a porteria”. Varias ja donava per bo l’empat, tal com havia anat el partit, però “hem tingut la sort d’aprofitar una errada d’ells a mitja pista en el darrer sospir amb una contra que, a diferència de dos ‘un contra un’ que hem tingut a la primera part, ha entrat”.

Sobre el bon moment de l’equip, Varias no s’ha estat de dir que “estem una mica més encertats de cara a porteria que, per exemple, l’any passat, i hem de mirar d’explotar-ho això. Però ‘suma y sigue’: dissabte vinent tenim un partit que serà una altra guerra i que hemd’afrontar tocant de peus a terra i sabent que aquí ningú no regala res”.

De la seva banda, l’entrenador de l’ICG Software Lleida, Albert Folguera, ha assumit la derrota com un error propi: “De vegades, els entrenadors el que no podem fer des de dintre ho intentem fer des de fora. Potser m’ha pogut la sang i m’ha faltat una mica de pausa. Pensava que els tres punts eren importants i he volgut anar a buscar-los, però millor era un punt que cap”.

Folguera ha afegit que “sabíem el partit que ens podíem trobar i ens hem trobat el partit que ens esperàvem. Els jugadors del Calafell, des del primer segons fins a l’últim, corren com a desesperats i et fan estar amb molta tensió. Això ens ha fet tenir errors que ens han costat tres gols, a banda el penal en contra”. El tècnic lleidatà també ha dit que “malgrat tot, el que ens ha passat era controlable, però en alguns moments ens ha faltat certa maduresa i sobretot tranquil·litat i més paciència”.

Dissabte vinent, 7 de desembre, el Calafell Tot l’Any rep un tocat Blanes a casa


I en la propera jornada, la novena de l’OK Lliga 2013-2014, el Calafell Tot l’Any rep a casa el Muralla Òptica Blanes. El partit es disputarà dissante vinent, 7 de desembre, a les 20 hores, al pavelló poliesportiu municipal “Joan Ortoll” de Calafell (Passeig de la Unió s/n). Els de la Selva arriben tocats a Calafell per les seves penúries a la classificació i pel ball a la banqueta: van pel tercer entrenador en només vuit jornades. Però és preveu un xoc molt difícil, atesa la necessitat extrema del Blanes i pel potencial que, malgrat tot té la seva plantilla.

Fitxa tècnica


ICG Software Lleida
Aliniació Lluís Tomàs, Carles Trilla, Marc Soler, Lluís Rodero, Emanuel Necchi (5 inicial)
Carles Estrada, Joan Cañellas, Jaume Bartés, Andreu Tomàs, David Ballestero

Club Patí Calafell Tot l’Any
Aliniació David Arellano, Gerard Vergés, Ferran Rosa, Pol Galbas, Borja Ferrer (cinc inicial)
Xavier Andreu Montoya, Oriol Palau, Marc Vergés, Xavi Díez, Sergi Romeu

Àrbitres F. Jorge García Romero. Marc Soler Miralles.

Gols 0-1 Gerard Vergés (penalti) 4’ / 1-1 Emanuel Necchi 5’ / 1-2 Borja Ferrer 29’ / 2-2 Lluís Rodero 32’ / 2-3 Oriol Palau 41’ / 3-3 David Ballestero 43’ / 3-4 Borja Ferrer 49’

Faltes ICG Software Lleida (9). Club Patí Calafell Tot l’Any (12).

Targetes Blaves (0). Vermelles (0)

Incidències Mitja entrada al pavelló “Onze de Setembre” de Lleida, amb una nombrosa assistència d’aficionats calafellencs. En el partit previ de la Lliga ACHP sub-23, disputat entre els segons equips dels dos clubs, s’ha imposat el Calafell amb un marcador de 4-6. En aquest partit, els gols del Calafell han estat aconseguits per Ferran Ortoll (2), Ferran Riera (2), Joanra Esteve i Òscar Aguilar (penalti).





La tercera victòria consecutiva del Calafell Tot l'Any posa el descens a nou punts i permet mirar cap amunt

Publicada el 7 de desembre del 2013, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l’Any ha aconseguit aquesta nit a casa la tercera victòria consecutiva de la temporada, en imposar-se 3-0 al Muralla Òptica Blanes. El triomf local, amb hat-trick de Ferran Rosa i una grandíssima actuació del porter David Arellano, reporta tres punts vitals per la tranquil·litat dels verd-i-blancs. Les places de descens són ja a nou punts i el resultat permet mirar cap amunt: en concret, la consolidació en la zona mitja de la taula no tan sols permet somniar amb la classificació europea sinó també per la Copa del Rei, objectiu que avui ha quedat a tan sols tres punts.

Tècnis i jugadors s’han mostrat molt prudents en acabar l’encontre, tot i l’alegria per la victòria i el bon moment que passa l’equip. Malgrat l’entusiasme de l’afició, el vestidor calafellenc ha volgut recordar que és més important posar distància amb el descens, ja que la còmoda classificació està pendent encara de jugar amb els principals ossos de la categoria: el primer, dimarts vinent, a la pista del Reus Deportiu.

El Calafell Tot l’Any s’ha imposat al Blanes amb un joc incisiu i ràpid. Els locals han sabut atacar quan tenien la bola, però també protagonitzar elèctriques contres quan la robaven als rivals, amb combinacions inèdites, per la seva eficàcia i repetició, en el que portem de temporada i en l’anterior. El partit els ha sortit rodó als calafellencs, fins i tot sense la necessitat de sentir-se superior a un Blanes desconegut que, malgrat tot, ha donat avisos del perill de la seva plantilla.

Però a banda de l’intens caliu viscut sobre la pista, en contrast amb la gèlida temperatura de la nit a Calafell, els porters han estat decisius en el resultat final: el calafellenc Arellano, en un excel·lent estat de forma, mantenint la porteria a zero i aturant dos penals i una falta directa, i el blanenc Jaume Llaverola, que ha evitat una autèntica golejada.

L’entrenador del Club Patí Calafell Tot l’Any, Pere Varias, ha destacat que “des de la temporada 2011-2012 no havíem aconseguit tres victòries consecutives. És important perquè estem en una bona dinàmica i el resultat és molt i molt positiu, pensant en la permanència”. Varias ha afegit que “sembla que enguany estem més encertats que altres anys. Ens entren boles que abans no ens entraven, fins i tot quan estàvem molt fluits en atac. Un bon exemple és el primer gol d’avui: una bola estranya, rebotada i que hem agafat a l’aire. És un gol bastant inversemblant, però que abans anava fora o pegava al pal”. En opinió del tècnic verd-i-blanc, “això és fruit de les dinàmiques que agafem i esperem que aquesta la fem durar el màxim possible”.

De la seva banda, el jugador verd-i-blanc Ferran Rosa, autor dels tres gols del seu equip, ha explicat que “havíem de guanyar de totes totes i hem fet el partit que necessitàvem. Hem sortit a totes, posant en pràctica el que havíem preparat i ha sortit tot bé. Fàcil no ha estat: han estat cinquanta minuts en què hem hagut de treballar molt i estar al 100%, sense relaxar-nos ni un minut, perquè el Blanes, amb qualsevol jugada podia tornar a estar dins del partit”.

I l’altre heroi de la nit, el porter David Arellano ha subrallat que el partit ha estat difícil perquè enfrontava “dos equips necessitats de punts”. Ha afegit que “per fortuna nostra, els punts s’han quedat a casa, amb un resultat curt i potser una mica injust per al Blanes, que ha tingut les seves oportunitats”.

Per part del Muralla Òptica Blanes, el jugador Francesc Bargalló ha manifestat que “no ens acompanyen els resultats i això condiciona molt els partits, especialment aquells que hem de jugar amb rivals directes. Quan tens confiança, tot surt, i quan no, costa molt més”. I el porter, Jaume Llaverola, ha indicat que “el Calafell és un equip seriós i molt compacte, que defensa molt bé i té al darrera un gran porter” i ha reconegut que “el resultat és just, perquè nosaltres no hem jugat gaire bé”.

Dimarts vinent, 10 de desembre, el Calafell Tot l’Any visita la pista del Reus Deportiu

I en la propera jornada, la desena de l’OK Lliga 2013-2014, el Calafell Tot l’Any visita la pista del Reus Deportiu. El partit es disputarà dimarts vinent, 10 de desembre, a les 21 hores, al pavelló d’esports dels roig-i-negres (carrer Antoni Gaudí 66, Reus). El Reus se li ha ennuegat al Calafell com a visitant en els partits de les dues darreres temporades, en els quals els verd-i-blancs han sortit golejats, però ara viatgen al Baix Camp en un moment de joc força millor.

Fitxa tècnica

Club Patí Calafell Tot l’Any
Aliniació David Arellano, Sergi Romeu, Ferran Rosa, Marc Vergés, Borja Ferrer (cinc inicial)
Xavier Andreu Montoya, Oriol Palau, Pol Galbas, Xavi Díez, Gerard Vergés

Muralla Òptica Blanes
Aliniació Jaume Llaverola, Francesc Bargalló, Ferran Formatjé, Kimi Ridaura, Manel García (5 inicial)
Albert Daniel, Kilian Aguilar, David Plaza, Rubén Fernández,

Àrbitres Sergi Mayor Olivan, Daniel Villar Costa

Gols 1-0 Ferran Rosa 6’ / 2-0 Ferran Rosa 19’ / 3-0 Ferran Rosa (falta directa) 439’

Faltes Club Patí Calafell Tot l’Any (14). Muralla Òptica Blanes (11).

Targetes Blaves (1: Francesc Bargalló). Vermelles (0)

Incidències Tres quarts d’entrada al pavelló poliesportiu municipal “Joan Ortoll” de Calafell. No s’ha disputat prèviament partit de la Lliga ACHP Sub-23, ja que el Blanes no competeix en aquesta categoria. A la mitja part, l’equip minifemení del Patí Calafell ha ofert a l’afició el campionat aconseguit en el 6è Torneig de Nadal del Club Hoquei Vila-seca.


Publicada l'11 de desembre del 2013, al Diari de Tarragona

Publicada el 12 de desembre del 2013, al Diari Més




El Calafell Tot l'Any només li pot aguantar el tipus al Reus durant la primera part i cau derrotat (8-3)

Publicada l'11 de desembre del 2013, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l’Any va aconseguir aguantar-li el tipus durant la primera part al Reus Deportiu, en el partit de la desena jornada de l’OK Lliga 2013-2014 que van disputar ahir a la nit a la capital del Baix Camp. Però en la segona meitat, els reusencs van posar el turbo i van golejar els verd-i-blancs (8-3) amb unes dianes que van desequilibrar el partit en els moments més decisius.

Al Calafell Tot l’Any se li va notar de bon començament la confiança i la motivació nascudes de les darreres victòries i va jugar de tu a tu al Reus durant els primers 25 minuts. Fins i tot es va avançar en el marcador, als quatre minuts, amb una jugada d’autèntic tiralínies que va rematar Marc Vergés. Tot i que la rèplica reusenca va arribar als trenta segons, l’empat va mantenir-se molts minuts i els locals van haver de suar sang i llàgrimes per anar al descans amb un esquifit 2-1.

Aquesta primera part va jugar-se amb molta pressió, sobretot per la defensa avançadíssima del Reus, però el marcador era curt per la gran actuació dels dos porters, David Arellano i Roger Molina, que van aturar un grapat de penaltis i faltes directes i van resoldre, sobretot el calafellenc, diversos un contra un. Els pals, a més, es van aliar contra el Calafell, ja que van rebutjar fins a tres boles visitants que es colaven a la porteria.

El panorama va canviar a la segona part. Dos gols gairebé consecutius del Reus, un de jugada i un de falta directa, van començar a decantar el matx en favor dels locals. El Calafell va aconseguir retallar distàncies (4-2) a cinc minuts del final, amb un gol de Borja Ferrer. Però en el minut següent, el Reus va rematar la feina amb dues dianes. La diferència en el marcador ja semblava definitiva, però tot i que el Calafell va escurçar-la amb un gol de penalti de Gerard Vergés, els reusencs van rematar la feina amb dos gols més (un de jugada i un de penalti) en els darrers compassos del partit.

La victòria del Reus va ser considerada justa, si bé excessiva pel que fa al resultat, per l’entrenador del Club Patí Calafell Tot l’Any, Pere Varias. “Hem començat la segona part amb un 2-1 i, tot i que el Reus havia fet mèrits per anar guanyant, nosaltres estàvem fent un partit seriós, el que ens interessava. També hem tingut les nostres opcions, però no hem sabut aprofitar la bola aturada en moments clau”, va explicar. Varias va afegir que “el tercer i el quart del Reus han canviat el partit, perquè nosaltres hem hagut d’obrir el joc i quan t’obres amb un rival tan letal a la contra com aquest, et rematen”.

El tècnic verd-i-blanc va subratllar també que “malgrat el resultat, fins als darrers minuts l’equip ha estat ben posat a pista, ha treballat dur i ha intentat fer les coses ben fetes, però no ens han acabat de sortir. No hem estat encertats de cara a porteria, sense la sort que havíem tingut en les darreres jornades en els moments que decanten els partits”. I que “hem tingut l’actitud adequada, però a pistes com aquesta has de fer les coses molt ben fetes i no et pots permetre ni un error. De la defensa avançada del Reus ens n’hem sortit prou bé quan estàvem frescos, però al llarg dels minuts ens ha penalitzat molt”.

De la seva banda, l’entrenador del Reus Deportiu, Alejandro Domínguez va manifestar que “nosaltres hem fet el partit que volem fer sempre, tot i que ens surt millor a casa que fora: molt agressiu, defensant molt amunt i no deixant jugar el rival”. Domínguez va reconèixer, així mateix que “hem jugat contra un molt bon equip. Si el Calafell ens hagués fet mal en les ocasions que li hem donat a la primera part, el partit hauria estat molt diferent”.

El tècnic roig-i-negre va tenir altres paraules elogioses pel Tot l’Any: “És un equip ben construït i que sap el què juga. Té una primera passada de contraatac boníssima i els jugadors sense bola surten amb una gran rapidesa. Ja ho feien l’any passat. Avui s’han plantat cinc ocasions sols davant de la nostra porteria. I en el quatre per a quatre, és un dels equips més treballats de l’OK Lliga. Pere Varias és d’una escola d’hoquei molt elaborat i això és nota”.

Dissabte 21 de desembre, el Calafell Tot l’Any rep a casa el Patí Vilanova


El Calafell Tot l’Any tancarà l’any, abans de les vacances de Nadal, rebent el Club Patí Vilanova a casa. El partit, de l’onzena jornada de l’OK Lliga 2013-2014, es disputarà dissabte 21 de desembre, a les 20 hores, al pavelló poliesportiu municipal “Joan Ortoll” de Calafell (Passeig de la Unió s/n). El Vilanova arriba en un moment molt baix a un dels dos xocs penedesencs de la jornada (l’altre és el Noia-Vendrell): cuer i amb zero punts quan ja s’ha disputat gairebé una tercera part del calendari. No obstant, no serà un partit fàcil perquè es preveu que les penúries del Vilanova el facin sortir a totes. Per al Calafell serà una oportunitat de consolidar-se a la zona tranquil·la de la classificació i rendibilitzar les seves recents victòries, que li han permés no perdre llocs tot i la derrota d’ahir.

Fitxa tècnica


Reus Deportiu
Aliniació Roger Molina, Jordi Adroher, Albert Casanovas, Xavi Costa, Jepi Selva (5 inicial)
Marc Ollé, Joan Salvat, Xavi Rubio, Marc Pujol

Club Patí Calafell Tot l’Any
Aliniació David Arellano, Sergi Romeu, Pol Galbas, Marc Vergés, Borja Ferrer (cinc inicial)
Xavier Andreu Montoya, Oriol Palau, Ferran Rosa, Xavi Díez, Gerard Vergés

Àrbitres Joan Molina Planelles, Íñigo López Leyton Zapico

Gols 0-1 Marc Vergés 4’ / 1-1 Xavi Costa 4’ / 2-1 Albert Casanovas 17’ / 3-1 Xavi Costa 34’ / 4-1 Jordi Adroher (falta directa) 35’ / 4-2 Borja Ferrer 45’ / 5-2 Xavi Costa 46’ / 6-2 Xavi Costa 46’ / 6-3 Gerard Vergés (penalti) 48’ / 7-3 Jepi Selva (penalti) 48’ / 8-3 Marc Pujol 49’

Faltes Reus Deportiu (14) . Club Patí Calafell Tot l’Any (12).

Targetes Blaves (0). Vermelles (0)

Incidències Dos tercços d’entrada al Palau d’Esports del Reus Deportiu.





El Calafell Tot l'Any avança l'àpat de Nadal a compte d'un feble Vilanova

Publicada el 22 de desembre del 2013, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Vilanova va mostrar ahir les seves febleses actuals a Calafell i va encaixar un 10-4 que permet al Calafell Tot l’Any tancar 2013 amb una alegria per a la seva afició i una situació que ningú imaginava a l’octubre. Amb un còmode coixí de deu punts per damunt del descens i consolidat en places europees, la classificació per la Copa del Rei ja no és un somni.

No obstant, l’equip és conscient que li queda un final de primera volta d’infart, ja que li toca jugar amb el FC Barcelona i el Liceo, a més de dos rivals del seu mateix segment de la taula (l’Igualada i el Vilafranca) que no ho posaran precisament fàcil. El primer a rebaixar l’eufòria és l’entrenador, Pere Varias. “Sé que a tothom li fa il·lusió la Copa del Rei, i jo el primer. Però la nostra obligació és tenir el cap fred i pensar en signar la permanència el més aviat possible i al vestidor estem contents perquè comencem a tenir-la a prop”, va explicar.

La victòria d’ahir a la nit és un gran pas en aquesta línia. I va aconseguir-se davant d’un Vilanova que, tot i ser el cuer amb zero punts després d’un terç de temporada, va donar alguns problemes més dels previsibles a la primera part, tot i el 5-2 que exhibia l’electrònic en arribar al descans, amb hat-trick del local Ferran Rosa. “Fins al 2-1 ens ha costat tot una mica, sobretot en atac: el ritme atacant era bo, però teníem gaires ocasions. El Vilanova ens havia empatat per mèrits propis i fins i tot havia generat alguna ocasió més que nosaltres”, subratllava Pere Varias. I afegia que “després hem tingut sort de cara a porteria i això ens ha donat confiança”.

A la segona part, el festí ja va ser total. Les poques rotacions i el progressiu cansament del Vilanova van desencadenar la golejada. Per Varias, “el Vilanova té un cinc inicial competitiu, però està en una dinàmica en què és molt sensible al desgast i a la necessitat d’atacar. En la seva situació, vigiles poc el darrera i et poden agafar força contres. De fet, és el partit de tota la temporada en què nosaltres hem agafat més contres”.

En realitat, el marcador va permetre que el Calafell Tot l’Any donés minuts a jugadors amb menor protagonisme, a més d’autèntiques exhibicions atacants, amb combinacions que van posar dempeus el pavelló “Joan Ortoll”. La major part de la plantilla calafellenca va enviar boles a l’interior de la porteria rival: Ferran Rosa (4), Pol Galbas (2), Gerard Vergés (1), Marc Vergés (1), Borja Ferrer (1) i Xavi Díez (1). Cal destacar, a més, el treball del porter, David Arellano, que va resoldre jugades a bola aturada en moments que haurien pogut decantar el partit en una altra direcció.

De la seva banda, l’entrenador del Patí Vilanova, Josep Lluís Delriu, va manifestar que “nosaltres hem estat bé a la primera part, fins i tot millor que el Calafell. Però ells han tingut la sort de marcar, i nosaltres no”. Delriu va admetre que “ens costa fer gols i ens en fan amb relativa facilitat. I arriba un moment que l’equip es desmunta. I quan les coses se’ns posen costa amunt no sabem jugar bé”.

El tècnic vilanoví va afegir que “hem fet una bona primera part, creant ocasions i ficant en molts problemes al Calafell. Tampoc ens sentíem pressionats en defensa. Però el marcador era el que era i quan se’ns han escapat en el marcador, tot s’ha precipitat”.

El Calafell Tot l’Any visita el Palau Blaugrana el proper 4 de gener


El Calafell Tot l’Any marxa de vacances, però amb deures de treball físic per tota la plantilla, ja que el 4 de gener reprén la competició amb una dificilíssima visita al Palau Blaugrana. El partit, de la dotzena jornada de l’OK Lliga 2013-2014, es disputarà a les 19 hores d’aquell dissabte. Els calafellencs no han pogut mai amb el Barça en els quatre enfrontaments que han tingut en les dues darreres temporades, tot i haver aconseguit algun resultat força acceptable considerant la diferència entre tots dos equips.

Fitxa tècnica

Club Patí Calafell Tot l’Any
Aliniació David Arellano, Ferran Rosa, Borja Ferrer, Oriol Palau, Pol Galbas (cinc inicial)
Xavier Andreu Montoya, Marc Vergés, Sergi Romeu, Xavi Díez, Gerard Vergés

Club Patí Vilanova
Aliniació Albert Povedano, Xavi Pastó, Jordi Aragonès, Pol Pàmies, Esteve Pujals (5 inicial)
Dani López, Eudald Bonet, Marc Cuevas i Sergi Sabater

Àrbitres Germán Sandoval Santos. Jonathan Sánchez García.

Gols 1-0 Pol Galbas 4’ / 1-1 Pol Pàmies 12’ / 2-1 Ferran Rosa 16’ / 3-1 Ferran Rosa 18’ / 4-1 Gerard Vergés 20’ / 4-2 Estve Pujals 23’ / 5-2 Ferran Rosa (falta directa) 24’ / 6-2 Pol Galbas 27’ / 6-3 Esteve Pujals 35’ / 7-3 Xavi Díez 39’ / 8-3 Marc Vergés 43’ / 8-4 Pol Pàmies (falta directa) 45’ / 9-4 Borja Ferrer (falta directa) 46’ / 10-4 Ferran Rosa 49‘

Faltes Club Patí Calafell Tot l’Any (15). Club Patí Vilanova (19)

Targetes Blaves (0). Vermelles (0)

Incidències Pràcticament ple al pavelló poliesportiu municipal “Joan Ortoll” de Calafell. En el partit previ de la Lliga ACHP sub-23 entre els segons equips dels dos clubs, es va imposar el Vilanova 2-3, amb un gol en el darrer segon. En acabar el partit, el Club Patí Calafell va fer un d’agraïment als històrics del club Marcel Miró i Màrius Jofre.



Pere Varias: "Poder jugar la Copa no ens ha de distreure de l'autèntic objectiu"

Publicada el 25 de desembre del 2013, a la Web del Club Patí Calafell.

L’entrenador del Club Patí Calafell Tot l’Any, Pere Varias, fa un balanç molt positiu del primer terç de la temporada a l’OK Lliga. Pensa que el bon moment de l’equip, instal·lat a la zona còmoda de la classificació, lluny del descens, en plaça europea i com a seriós aspirant a disputar la Copa del Rei, és fruit de la feina desenvolupada. Però en unes declaracions a la web del club, vol rebaixar l’eufòria i malda perquè mirar cap amunt no distregui l’equip dels autèntics objectius.

“Sé que a tothom li fa il·lusió la Copa del Rei, i jo el primer. Però la nostra obligació és tenir el cap fred i pensar en signar la permanència el més aviat possible i al vestidor estem contents perquè comencem a tenir-la a prop”, diu Varias.

El tècnic verd-i-blanc recorda, a més, que al Calafell Tot l’Any li queda un final de primera volta d’infart, ja que li toca jugar amb el FC Barcelona i el Liceo, a més de dos rivals del seu mateix segment de la taula (l’Igualada i el Vilafranca) que no ho posaran precisament fàcil. “El nostre objectiu”, precisa, “és anar pas a pas i seria un error pensar més enllà i no centrar-nos en el que correspon. Però és més, ara ens toca un partit complicadíssim al Palau Blaugrana, on tenim tots els números de perdre, aquesta és la realitat. Després del Barça ens venen dues jornades seguides a casa i és allà on calibrarem les opcions reals de qualsevol aspiració més ambiciosa. Sense oblidar que no depenem únicament de nosaltres per jugar la Copa”.

Pere Varias insisteix en el fet que l’objectiu prioritari és la permanència a la categoria: ”Internament, només pensem en la permanència. Tenim disset punts i la salvació matemàtica rondarà els trenta. Estem a quatre o cinc victòries d’aconseguir-la. Molt a prop, doncs, i és per això que estem contents”.

Varias també valora el moment de l’equip i apunta elements que poden millorar-se. “A mi m’ha agradat molt guanyar al Vilanova per deu gols. Però no m’ha agradat tant que ens en fessin quatre. Prefereixo un 6-0, com el dia del Tordera, que un 10-4. Dóna més solidesa i confiança a l’equip, perquè reflecteix que som més intensos i competitius”, subratlla. I afegeix que “en partits amb un marcador tan còmode vols agradar i no pateixes tant i, per tant, arrisques coses que no arriscaries en un altre partit. Però per ser competitius no podem afluixar en cap moment i hi ha detalls que podem millorar, perquè quatre gols en contra són massa gols”.

Sobre aquesta qüestió, Varias també diu que “que ens facin gols a bola aturada és esperable perquè si juguem amb una alta intensitat defensiva és normal que ens carreguem de faltes. Però en els gols de jugada penso que podem fer més i és per aquí també on podria créixer l’equip”.

L’entrenador del Calafell Tot l’Any fa també un bon balanç del conjunt del 2013: “Ha estat un any excepcional. Si comptem els punts que vam sumar al final de la primera volta i durant la segona volta de la temporada passada, i els resultats del començament d’aquesta, podem dir que ha estat un any molt bo. Sempre podem millorar i hem de ser ambiciosos. I per això treballem dia a dia, els jugadors els primers. Podem estar contents perquè hem fet una bona feina, però la història no serveix per res, perquè la realitat és que no hem aconseguit res encara”.

Vacances amb deures de treball físic

El Calafell Tot l’Any és de vacances nadalenques des del final del partit amb el Patí Vilanova, el passat 21de desembre. Però l’equip tècnic ha posat deures de treball físic a la plantilla, per tal que puguin descansar i gaudir de les festes, sense perdre prepraració. L’equip torna als entrenaments el proper 2 de gener de 2014 i tindrà dues sessions tàctiques abans de visitar la pista del FC Barcelona el 4 de gener, a les 19 hores.


Publicada el 7 de gener del 2014, al Diari Més




El Barça imposa la qualitat i la banqueta a la segona part i derrota 6-1 el Calafell Tot l'Any

Publicada el 5 de gener del 2014, a la Web del Club Patí Calafell.

El FC Barcelona va fer valer ahir a la nit el que era previsible: el millor equip del món rebent a la seva pista un modest de la categoria. El visitant, un Calafell Tot l’Any que malda per ser l’equip revelació de la temporada, va aconseguir fer suar els blaugrana durant la primera part. Però en el segon temps, els locals van imposar la seva qualitat i la seva àmplia banqueta. Amb la piconadora en marxa, van despatxar 6-1 els visitants.

El Patí Calafell era molt conscient del dificilíssim desplaçament amb què obria l’any 2014, però no van sortir gens acomplexats al Palau Blaugrana. Amb valentia i seguretat van sobreviure durant els primers 25 minuts a la primera ràfega blaugrana. Defensant-se amb ordre i amb un David Arellano en una magnífica forma a la porteria, van arribar al descans amb un 2-1 que desmentia la idea preconcebuda d’una passejada blaugrana.

Però al segon temps va repetir-se la història de molts partits en els quals els barcelonistes el turbo després del descans, quan el rival comença a cansar-se i ells poden tirar de rotacions. La situació es va agreujar per als calafellencs arran del festival de targetes dels àrbitres, que els van deixar en inferioritat numèrica durant molt minuts. El marcador no va anar a més pel treball d’Arellano, que tot i encaixar sis gols, en va evitar molts més i, en particular, va aturar quatre jugades de bola aturada als millors especialistes.

L’entrenador del Calafell Tot l’Any, Pere Varias, destacava en acabar l’encontre que “el que ha passat és el que acostuma a passar quan jugues amb un equip tan potent. Mentre físicament estàs fresc i pots aguantar el ritme, competeixes bastant de tu a tu. Però a les segones parts pagues car el desgast, més encara quan tens tants minuts d’inferioritat numèrica”. Varias afegia que “malgrat hem intentat mantenir una rotació alta, arriba un moment que les cames pesen i el cervell deixa de treballar bé. És quan hem començat a perdre pilotes en zones complicades i no ens ha costat més car perquè Arellano ha estat molt bé”.

Per Varias, “en línies generals hem fet un bon partit, el partit que tàcticament havíem de fer aquí: estirar-lo i, amb més sort de la que hem tingut amb els primers gols del Barça, intentar arribar als últims 10 minuts amb opcions de victòria i jugar amb l’obligació de guanyar dels locals. Però hem arribat a aquests darrers minuts amb un 5-1 en contra que era impossible de remuntar”.

Varias concloïa, finalment, que “pot fer la sensació que ens han passat per sobre. Però més que això és que el Barça continua treballant, són com una piconadora, no paren, no paren, no paren..., fins que tu quan afluixes una mica, ho saben aprofitar”.

I el verd-i-blanc Pol Galbas, format a la pedrera blaugrana i que ha arribat aquesta temporada al Calafell Tot l’Any per tenir minuts, explicava que “hem aguantat prou bé la primera part, tot i que el Barça té un ritme de joc molt alt i un gran físic. Fins i tot hem aguantat uns minuts de la segona part. Però és el que té el Barça, que van pressionant i pressionant i et minven les forces”.

De la seva banda, el jugador del FC Barcelona Sergi Panadero afirmava que “estem molt contents perquè sabem que a casa hem de ser molt forts i això passa per sortir amb l’actitud amb què estem sortint tots els partits aquesta temporada”. Panadero va afegir que “el Calafell estava ben posicionat, amb una defensa molt sòlida i amb un Arellano amb un estat de forma molt bo, que dóna molta confiança. Nosaltres sabíem que havíem de seguir, seguir i seguir fins que trenquéssim el partit. Sabíem que tenim més rotació de banqueta i que aquest objectiu podia donar-se a la segona part i ho hem lluitat fins que ho hem aconseguit”.

El Calafell Tot l’Any rep l’Igualada dissabte vinent, 11 de gener


El Calafell Tot l’Any torna als entrenaments dimarts vinent, després de fer festa aquest diumenge i aquest dilluns. Ha de preparar un partit vital per a les seves aspiracions de la temporada: dissabte vinent, 11 de gener, rep a casa el Monbús Igualada. El partit és importantíssim no tant perquè pot ser la pedra de toc de les aspiracions de Copa dels calafellencs, com perquè es tracta d’un rival directe en l’objectiu primordial de la permanència. La bona primera volta dels verd-i-blancs fa que tinguin aquest objectiu a poques victòries, però guanyar el partit de dissabte ho deixaria encara més a prop.

Fitxa tècnica

FC Barcelona
Aliniació Sergi Fernández, Marc Torra, Marc Gual, Matías Pascual, Reinaldo García (5 inicial)
Pablo Álvarez, Xavi Barroso, Sergi Panadero, Raül Marín, Aitor Egurrola

Club Patí Calafell Tot l’Any
Aliniació David Arellano, Ferran Rosa, Borja Ferrer, Marc Vergés, Pol Galbas (cinc inicial)
Xavier Andreu Montoya, Oriol Palau, Sergi Romeu, Xavi Díez, Gerard Vergés

Àrbitres Antonio Gómez Sánchez. Ignasi Galán García

Gols 1-0 Sergi Panadero 10’ / 2-0 Raül Marín 12’ / 2-1 Ferran Rosa (falta directa) 23’ / 3-1 Marc Torra 34’ / 4-1 Xavi Barroso 37’ / 5-1 Pablo Álvarez (falta directa) 38’ / 6-1 Xavi Barroso (penalti) 48’

Faltes FC Barcelona (15). Club Patí Calafell Tot l’Any (9).

Targetes Blaves (4: Oriol Palau, Borja Ferrer (2), Pere Varias). Vermelles (1, Marc Torra)

Incidències Bona entrada pel que és de vegades el Palau Blaugrana: 1.410 espectadors segons va informar el FC Barcelona. En el partit previ de la Lliga ACHP sub-23 entre els segons equips dels dos clubs, es va imposar el FC Barcelona amb un ajustat 5-3.


Publicada el 12 de gener del 2014, al Diari de Tarragona




El Calafell Tot l'Any paga car no haver rematat l'Igualada quan n'ha tingut l'oportunitat

Publicada l'11 de gener del 2014, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l’Any ha tingut la victòria al seu abast en el partit de la tretzena jornada de l’OK Lliga 2013-2014 que l’ha enfrontat al Monbús Igualada. Però ha perdonat diverses oportunitats de rematar els de l’Anoia, sobretot a bola aturada, i ha acabat pagant-ho molt car: amb una derrota (3-5) que l’allunya del somni de classificar-se per la Copa del Rei, tot i que no li compromet gaire la còmoda posició a la classificació.

El Calafell Tot l’Any ha lluitat intensament els 50 minuts del xoc, però dos minuts desafortunats, a l’inici del segon temps, han estat decisius en el resultat final. Els verd-i-blancs havien arribat al descans amb un 1-0, fruit d’un primer temps molt cautelós per les dues bandes que només els locals han pogut decantar en favor seu per mediació de Borja Ferrer. La jugada més decisiva ha estat un penal fallat pels calafellencs només començar el segon temps. Del 2-0 s’ha passat a un 1-3 en una exhalació i a partir d’aquí les coses se’ls han posat costa amunt als verd-i-blancs.

L’Igualada ha dominat el partit durant bona part de la segona meitat, a l’empara del marcador favorable. El Calafell, de la seva banda, ha tirat d’èpica per remuntat el marcador i ha aconseguit retallar distàncies en dues ocasions. Fins i tot amb una jugada espectacular de Ferran Rosa, que ha driblat tots els rivals amb un eslàlom que ha culminat en gol a un minut del final i que posava un emocionant 3-4 a l’electrònic. Buscant si més no l’empat de totes totes, el Calafell ha retirat el porter i ha tret un cinquè jugador de pista, però l’Igualada ha robat una bola i ha marcat el cinquè a un segon de la botzina.

Amb aquest resultat, el Patí Calafell es complica molt la classificació per la Copa del Rei. Malgrat que matemàticament encara és al seu abast, els calafellencs no depenien d’ells mateixos i després de la derrota d’avui encara menys. És més, el calendari no els és gaire favorable: dimarts reben a casa un rival tan complicat com el Liceo de la Corunya i després viatgen a la pista d’un Vilafranca que, tot i ser un recent ascendit, està fent una campanya meritòria (i de fet, en aquesta jornada els ha superat a la classificació).

L’entrenador del Club Patí Calafell Tot l’Any, Pere Varias, ha destacat que “no estic content pel resultat, però sí per la intensitat i les ganes de guanyar que hi hem posat”. Varias ha afegit que “en línies generals, hem fet un gran partit, el que calia per vèncer l’Igualada. Però hi ha hagut moments claus en el marcador que no han anat a favor nostre: quan estàvem millor de joc, no hem estat encertats de cara a porteria, i ells han aprofitat dues oportunitats seguides que han marcat molt el partit”.

Varias també ha reconegut que “hi ha hagut minuts que hem perdut la disciplina tàctica, tot i que hem posat molta voluntat. Quan hem anat a buscar la victòria, el partit ha tornat a ser nostre, però la distància ja era important”. I ha dit que “quan un equip guanya és que ha fet les coses millor, però me’n vaig amb el mal regust que el resultat no és prou just amb l’esforç que hem fet”.

De la seva banda, l’entrenador del Monbús Igualda, Francesc Monclús, ha subratllat que “ha estat un partit intens des del primer minut. A la primera part, sobretot en els primers de minuts, el Calafell ha arribat molt a la nostra porteria. Però ja sabíem que seria així, perquè és un equip que fa possessions molt curtes, però que pot ser molt letal”. Monclús ha afegit que “després d’aquests deu minuts hem reaccionat bé i ens hem posat 1-3. Haver aconseguit dos gols de diferència ha acabat sent la clau en un partit que, fins al final, hauria pogut guanyar qualsevol dels dos equips”.

El Calafell Tot l’Any rep el Liceo de la Corunya aquest dimarts, 14 de gener

I pràcticament sense pausa, el Calafell Tot l’Any rep dimarts vinent, 14 de gener, el Liceo de la Corunya. La catorzena jornada de l’OK Lliga 2013-2014 s’avança perquè el proper cap de setmana és jornada europea. Tot i que el Calafell no renuncia a res i sortirà a la pista amb la mateixa ambició que en qualsevol altre encontre, la visita dels gallecs, vigents campions, és un dels partits més complicats de tota la temporada. És més, els quatre enfrontaments que han disputat tots dos equips en les dues darreres temporades s’han saldat sempre amb victòria gallega, malgrat que en una ocasió els verd-i-blancs van estar a punt de donar la sorpresa a casa. El partit es disputarà al pavelló poliesportiu municipal “Joan Ortoll” (Passeig de la Unió s/n) a partir de les 21 hores.

Fitxa tècnica

Club Patí Calafell Tot l’Any
Aliniació David Arellano, Ferran Rosa, Borja Ferrer, Gerard Vergés, Pol Galbas (cinc inicial)
Xavier Andreu Montoya, Oriol Palau, Sergi Romeu, Xavi Díez, Ferran Riera

Monbús Igualada
Aliniació Elagi Deitg, Ton Baliu, Jaume Molas, Oriol Vives, Sergi Pla (5 inicial)
Joan Muntané, Nil Garreta, Alex Ferrer, Jassel Oller, Josep Vilaseca

Àrbitres Joaquín López Varela. Juan José Prades Martínez

Gols 1-0 Borja Ferrer 23’ / 1-1 Oriol Vives 28’ / 1-3 Sergi Pla 29’ / 2-3 Ferran Rosa (falta directa) 45’ / 2-4 Oriol Vives 46’ / 3-4 Ferran Rosa 49’ / 3-5 Sergi Pla 49’

Faltes Club Patí Calafell Tot l’Any (18). Monbús Igualada (16)

Targetes Blaves (0). Vermelles (0)

Incidències Dos terços d’entrada al pavelló poliesportiu municipal “Joan Ortoll” de Calafell. Ha entrat en la convocatòria el jugador del segon equip del Calafell Ferran Riera, per substituir Marc Vergés, que no podia jugar per ser fora de Catalunya. Abans de començar el partit s’ha guardat un minut de silenci en record de Joan Pons Rovirosa, membre de la directiva del Patí Calafell en diferents etapes i que va morir divendres passat, i del pare de Joan Rovirosa, històric porter de l’equip dels anys setanta i principis dels vuitanta, traspassat aquests Nadals.

En el partit previ de la Lliga ACHP sub-23, disputat pels segons equips del Calafell i de l’Igualada, s’han imposat els verd-i-blancs (3-2), amb una remuntada en els darrers minuts, amb gols de Ferran Ortoll, Joanra Esteve i Ferran Riera.



Publicada el 15 de gener del 2014, al Diari Més

Publicada el 15 de gener del 2014, al Diari de Tarragona




El Calafell Tot l'Any diu adéu a la Copa després d'una derrota esperable davant el Liceo

Publicada el 15 de gener del 2014, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l’Any ha dit adéu definitivament al somni de la Copa del Rei. Tot i que les opcions que li quedaven eren remotes, la derrota d’aquesta passada nit a casa davant l’HC Coinasa Liceo (1-4) ho ha certificat matemàticament. La tercera derrota consecutiva des que ha començat l’any torna els calafellencs a la lluita per la permanència a la categoria, ja que la distància amb el descens s’ha reduït a set punts, quan hi ha rivals directes en aquesta guerra que encara no han disputat la catorzena jornada.

La derrota era esperable per la dificultat del rival, vigent campió de l’OK Lliga. Malgrat tot, ha deixat mal gust de boca perquè els verd-i-blancs han estat capaços, a base de voluntat i ganes, de plantar-li cara a un dels millors equips d’hoquei del món. El Calafell Tot l’Any ha tingut els seus millors moments en els minuts finals de la primera part, quan han retallat el 0-2 que havia aconseguit el Liceo gràcies a un penalti transformat per Gerard Vergés. L’empenta local s’ha mantingut en la represa després del descans, però la superioritat gallega s’ha acabat imposant.

El factor decisiu final ha estat l’eficàcia de cara a porteria. Els calafellencs han tornat a quedar penalitzats per les jugades a bola aturada: malgrat que el seu gol ha estat aconseguit de penalti, n’han fallat un altre, a més de dues faltes directes. El porter del Liceo, Xavier Malián, ha acabat d’agualir el dia al Tot l’Any, resolent les escomeses locals en els seus minuts més intensos. L’1-3 ha començat a decantar definitivament el partit i el quart dels gallecs, a deu minuts del final, ha sentenciat definitivament.

El Calafell Tot l’Any té ara, gràcies a la jornada europea del proper cap de setmana, deu dies per fer autocrítica. Tot i que els partits amb el Barça i el Liceo eren de victòria improbable, les tres derrotes consecutives situen als verd-i-blancs en una classificació menys folgada que la que tenien en acabar 2013. Ara són onzens, amb els mateixos disset punts que tenien abans de Nadal. I la distància amb els implicats en la part baixa de la classificació podria escurçar-se quan es completi la catorzena jornada (els equips que no participen en competició europea ni es creuaven amb els que la disputen, jugaran el proper cap de setmana).

El Calafell Tot l’Any visita la pista del Vilafranca el proper 25 de gener


Després de la pausa europea, el Calafell Tot l’Any visitarà la pista del Club Patí Vilafranca Capital del Vi en la quinzena jornada, que tanca la primera volta de l’OK Lliga 2013-2014. El partit, que serà un dels derbis penedesencs de la temporada, està previst per al dissabte 25 de gener, a les 20 hores, al pavelló municipal d’hoquei de Vilafranca del Penedès (Avinguda de Catalunya s/n). El Vilafranca és un recent ascendit, però està fent una campanya meritòria. En realitat, els de l’Alt Penedès acaben la catorzena jornada un punt i un lloc a la classificació per sobre dels calafellencs.

Tots dos equips es coneixen de categories inferiors, però l’enfrontament més recent que han protagonitzat va ser a la pretemporada d’enguany, en un partit de la fase de grups de la Copa EsportsPenedès.cat. Llavors, el Calafell Tot l’Any es va imposar 4-6, després de remuntar un 4-1 en contra.

Fitxa tècnica

Club Patí Calafell Tot l’Any
Aliniació David Arellano, Pol Galbas, Marc Vergés, Borja Ferrer, Ferran Rosa (cinc inicial)
Xavier Andreu Montoya, Oriol Palau, Sergi Romeu, Xavi Díez, Gerard Vergés

HC Coinasa Liceo
Aliniació Xavier Mailán, Lucas Ordóñez, Josep Lamas, Eduard Lamas, Jordi Bargalló (5 inicial)
Juan José López, César Carballeira, Antoni Pérez, Aitor Prada

Àrbitres Josep Antonio Ribó Navarro. Daniel Pico Ramos

Gols 0-1 Antoni Pérez 10’ / 0-2 Josep Lamas 14’ / 1-2 Gerard Vergés (penalti) 19’ / 1-3 Antoni Pérez 29’ / 1-4 Lucas Ordóñez 40’

Faltes Club Patí Calafell Tot l’Any (14). HC Coinasa Liceo (14)

Targetes Blaves (1, Josep Lamas). Vermelles (0)

Incidències L’entrada al pavelló poliesportiu municipal “Joan Ortoll” de Calafell ha estat acceptable, considerant que es jugava entre setmana, però inferior a l’habitual.


Publicada el 17 de gener del 2014, al Diari Més

Però, la situació econòmica s'anava complicant força, tot i la bona temporada esportiva que feia el primer equip. La directiva parlava amb els jugadors per a que continuessin jugant, tot i els problemes per a fer front a les fitxes.




El Calafell Tot l'Any s'emporta els tres punts de Vilafranca i continua allunyant-se del descens

Publicada el 25 de gener del 2014, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l’Any s’ha emportat els tres punts en joc en el derbi penedesenc de la quinzena jornada de l’OK Lliga 2013-2014. La visita a la pista del Club Patí Vilafranca Capital del Vi no ha estat fàcil, però el Calafell Tot l’Any ha aconseguit dominar un partit molt anivellat i aquesta victòria li permet acabar la primera volta una mica més lluny del descens i havent-se recuperat de les tres derrotes consecutives patides en les darreres jornades.

El Vilafranca ha començat avançant-se en el marcador, amb un gol als tres minuts de partit, obra de Xavier Caldú. Malgrat anar pel darrera, el Calafell ha fet un treball molt intens en defensa que li ha permès seguir dins del partit, però tenia dificultats per culminar els seus atacs i aquest fet el feia sentir incòmode. Amb l’1-0 s’ha arribat al descans, però en el segon temps el panorama ha canviat.

Els verd-i-blancs han anat a buscar el partit, amb ordre i solidesa, però de forma més incisiva que en el primer període. I el fruit ha arribat al minut i mig de la represa, amb un gol de Gerard Vergés. Amb l’empat, les oportunitats dels dos equips s’han multiplicat, però només els visitants han pogut culminar-ne una: un gol de Marc Vergés, a nou minuts del final, després d’un seguit de rebots confusos a mig metre de la porteria vilafranquina, ha decantat el partit. El Vilafranca s’ha llançat llavors a per totes, però el Calafell ha sabut treballar amb tranquil·litat i seguretat i ha aguantat el resultat.

La victòria calafellenca té un mèrit especial perquè la bona temporada que està fent el Vilafranca es basa en la seva fortalesa a casa. “Però nosaltres hem intentat anul·lar les virtuts del Vilafranca, que en té moltes. Acostuma a ser més visible el treball ofensiu, però n’hem fet un de defensiu molt intens i en el qual hem estat molt encertats”, ha explicat l’entrenador del Club Patí Calafell Tot l’Any, Pere Varias.

El tècnic verd-i-blanc ha afegit que “no ens ha costat tant el partit com finalitzar les situacions amb comoditat. Hem generat ocasions, però no arribàvem a porteria amb la comoditat suficient per definir”. I també que “la nostra victòria entrava dins del previsible, però esperava que el marcador fos més ampli, tot i que sí amb un avantatge estret com el que hi ha hagut finalment”.

Varias, finalment, ha valorat els tres punts aconseguits com a “importantíssims per nosaltres. Vint punts és una molt bona xifra per tancar la primera volta. Però la victòria ens serveix sobretot per trencar una dinàmica negativa i tornar a agafar el fil de la victòria. Crec que estem en una bona línia de joc, però si els resultats no acompanyen es poden generar dubtes. Per això, aquests tres punts són molt psicològics i ens ratifiquen que estem en el bon camí”.

De la seva banda, l’entrenador del Club Patí Vilafranca Capital del Vi, Jordi Garcia, s’ha reconegut una mica víctima de les expectatives que ha aixecat la bona estrena de l’equip en la categoria: “Tots hauríem firmat abans de començar la temporada els divuit punts que tenim. Possiblement, el problema és que s’han creat unes expectatives molt difícils d’aconseguir. Però hem d’estar tranquils i calmats”. El tècnic del Vilafranca ha afegit que “hem de millorar en els desplaçaments, tot i que n’hem tret alguns punts valuosos. El que hem de fer és treballar per competir”.

Fitxa tècnica

Club Patí Vilafranca Capital del Vi
Aliniació Gerard Camps, Xavi Caldú, Jordi Esteva, Marc Navarro, Pablo Aguarón (5 inicial)
Jordi Galán, Joan Vázquez, Enric Martí, Aleix Córdoba, Jaume Ventura

Club Patí Calafell Tot l’Any
Aliniació David Arellano, Pol Galbas, Gerard Vergés, Borja Ferrer, Ferran Rosa (cinc inicial)
Xavier Andreu Montoya, Oriol Palau, Sergi Romeu, Ferran Riera, Marc Vergés

Àrbitres José Juan Melero López. Alberto Garrote Arcelús

Gols 1-0 Xavier Caldú 3’ / 1-1 Gerard Vergés 26’ / 1-2 Marc Vergés 41’

Faltes Club Patí Vilafranca Capital del Vi (11). Club Patí Calafell Tot l’Any (9).

Targetes Blaves (0). Vermelles (0)

Incidències Tres quarts d’entrada al pavelló municipal d’hoquei de Vilafranca del Penedès. En els prolegòmens del partit, el president de la Federació Espanyola de Patinatge, Carmelo Paniagua, ha imposat la màxima distinció federativa a dos històrics de l’hoquei com Ricard Vinyals i Francesc Chiva, per la seva dilatada trajectòria, de prop de mig segle.

El defensa del Patí Calafell Xavi Díez no ha pogut ser convocat per un problema físic no greu, però que li impedia jugar. En el seu lloc ha estat convocat el jugador del segon equip Ferran Riera.



El derbi Vendrell-Calafell acaba amb un empat (4-4) que sap a poc als verd-i-blancs

Publicada el 2 de febrer del 2014, a la Web del Club Patí Calafell.

El gran derbi entre el Moritz CE Vendrell i el Club Patí Calafell Tot l’Any va acabar ahir a la nit amb un empat (4-4), aconseguit pels locals en el darrer minut. Va ser un partit com s’esperava, intens i passional, amb un marcador que els calafellencs van dominar durant gran part dels cinquanta minuts. Per això, el Calafell Tot l’Any, tot i aconseguir i un punt molt valuós, va marxar del Vendrell amb la sensació d’haver deixat escapat els altres dos.

La rivalitat entre vendrellencs i calafellencs, que té més de mig segle d’història, va fer-se palesa des del primer minut del xoc. Tots dos equips van arrencar amb un ritme molt alt i anant a buscar la porteria rival. I els gols van arribar aviat. Al minut 5, i després de diverses ocasions a les dues àrees, va obrir el marcador el vendrellenc Jordi Creus. Però la rèplica visitant va arribar en la jugada següent, quan Gerard Vergés va igualar el marcador. Al minut 8, després de fallar una falta directa per targeta blava, però aprofitant la superioritat numèrica, Borja Ferrer va marcar l’1-2. I el mateix Ferrer va ampliar distàncies amb un gol acrobàtic després d’una cavalcada personal d’àrea a àrea. Amb l’1-3 s’arribava al descans.

Aquest resultat va modificar els papers. El Calafell Tot l’Any va començar a allargar les possessions per tal de deixar passar els minuts i, a la vegada, es defensava amb gran ordre. I el Moritz Vendrell lluitava, amb més voluntat que encert, per capgirar el marcador. I si bé els locals van retallar diferències amb el 2-3, tot seguit van fallar dues ocasions des del punt de penal, mentre el Calafell aconseguia el quart de falta directa quan faltaven només set minuts.

El partit semblava sentenciat i el Calafell va intentar congelar-ne el ritme. El 3-4 vendrellenc va posar emoció al tram final de l’encontre. Els verd-i-blancs van desaprofitar de rematar el rival a bola aturada. I llavors, els roig-i-negres van aconseguir la igualada, a un minut del final, amb un gol de Carlos Cortijo, més de voluntat que de tècnica.

El repartiment de punts va decebre els calafellencs, tant l’equip com l’afició, que havien acaronat la victòria durant tres quarts parts del partit. El Calafell Tot l’Any havia desplegat un joc més ordenat en defensa i més efectiu en atac, però només es va poder emportar del Club d’Esports una recompensa limitada. Malgrat tot, el punt assolit permet mantenir allunyades les places de descens (ara mateix estan a set punts) i l’expectativa de resoldre la permanència amb tres o quatre victòries, amb mitja temporada per jugar.

En la propera jornada, dissabte vinent, 8 de febrer, el Calafell Tot l’Any té una oportunitat d’or per consolidar-se a la zona tranquil·la de la classificació i marcar encara més distàncies amb el descens. Els verd-i-blancs reben a casa el CH Lloret, un rival directe, que està situat cinc punts i dues places per sota a la taula. A la primera volta, el Calafell va derrotar 2-3 el Lloret a la seva pista. I a la temporada 2012-2013, els verd-i-blancs es van imposar a casa (3-2), mentre que els lloretencs van guanyar a la seva pista (5-4).

Fitxa tècnica

Moritz CE Vendrell
Aliniació Xevi Puigbí, Jordi Creus, Eloi Albesa, Sergi Miras, Lluís Ferrer (5 inicial)
Àngel Rodríguez, Jordi Ferrer, Carlos Cortijo, Edgar Juncosa, Jesús Fernández

Club Patí Calafell Tot l’Any
Aliniació David Arellano, Pol Galbas, Gerard Vergés, Borja Ferrer, Ferran Rosa (cinc inicial)
Xavier Andreu Montoya, Oriol Palau, Sergi Romeu, Ferran Riera, Marc Vergés

Àrbitres Rubén Fernández García. María Teresa Martínez Cancelo.

Gols 1-0 Jordi Creus 5’ / 1-1 Gerard Vergés 5’ / 1-2 Borja Ferrer 8’ / 1-3 Borja Ferrer 15’ / 2-3 Lluís Ferrer 33’ / 2-4 Ferran Rosa (falta directa) 37’ / 3-4 Jordi Creus 46’ / 4-4 Carlos Cortijo 49’

Faltes Moritz CE Vendrell (13). Club Patí Calafell Tot l’Any (9).

Targetes Blaves (3: Sergi Miras, Àngel Rodríguez, Sergi Romeu). Vermelles (0)

Incidències Ple de gom a gom al pavelló del Club d’Esports Vendrell.


Publicada el 9 de febrer del 2014, al Diari de Tarragona

Tot i els problemes interns, el primer equip continuava amb l'objectiu de salvar la categoria, guanyant el Lloret (3-2). Però, en la setmana següent, el President i la Junta Directiva dimitien en bloc, després de fer-se insostenible la situació econòmica al club.

Publicada el 14 de febrer del 2014, al Diari Més

Josep Maria Guinovart, president del CP Calafell: "No vull fer mal al club, però estic cansat".

Dimiteix el president del club i tota la directiva, solidaritzada amb la seva decisió


13/02/2014 17:05h
David Amador
Publicat a La Xarxa


La junta directiva del Club Patí Calafell, amb el seu president al capdavant, ha decidit dimitir del seus càrrecs. Els directius han seguit el seu màxim dirigent, Josep Maria Guinovart, que ha elegit aquest moment per prendre una decisió que ja tenia pensada de feia temps.

Josep Maria Guinovart ha parlat a La Xarxa de Comunicació Local: "Ja no puc donar el que havia de donar. I ara és el millor moment de parar. Hi ha una junta gestora que durà el club sense aturar l'activitat. Ara s'obrirà un període electoral i, d'aquí un mes, hi haurà un nou president".

El fins ara president del CP Calafell també ha explicat els motius que l'han dut a deixar el càrrec: "En les últimes temporades sempre ens havíem salvat a l'últim moment i no havia pogut marxar abans. Ara estem ben classificats i, si tot va bé, aconseguirem una permanència tranquil·la a l'Ok Lliga. He estat afortunat i he gaudit molt en aquests 9 anys de president i 4 de vicepresident. Qui vingui ara no es trobarà amb coses que jo he firmat per a la temporada vinent. No vull fer mal al club, però estic cansat. I els meus companys de junta s'han solidaritzat perquè pensen que el seu seu projecte s'acaba amb mí".

Josep Maria Guinovart també ha valorat la situació econòmica del club: "En l'Ok Lliga només el Barça o el Liceo estan bé econòmicament. Nosaltres ens estem regularitzant. En aquest sentit, tinc un agraïment per a tothom, entitats, empreses, seguidors, la Penya Estrellats, etc.".

La dimissió de la directiva del CP Calafell ha agafat per sopresa a l'entrenador de l'equip Pere Vàrias: "No m'ho esperava, però estic segur que han pres aquesta decisió pensant en el bé del club".

El tècnic de l'equip del Baix Penedès no es mostra preocupat per la situació financera de l'entitat: "No estic gens preocupat, m'han complert sempre. Se'ns va liquidar una part de la quantitat del deute i en els pròxims dies arribarà la resta dels emoluments", puntualitza l'entrenador del CP Calafell.


CONVOCATÒRIA D’ELECCIONS A LA JUNTA DIRECTIVA DEL CLUB PATÍ CALAFELL

Publicada el 6 de març del 2014, a la Web del Club Patí Calafell.

NOMBRE DE LLOCS QUE CAL PROVEIR: Les candidatures han de estar formades per un mínim de 5 membres i un màxim de 21. CÀRRECS: Un president, un o més vicepresidents, un tresorer, un secretari i el/s vocal/s.

CONDICIONS PER SER ELECTOR I/O CANDIDAT: Socis numeraris amb les condicions següents: ser majors d’edat i no tenir suspesa la condició de soci en el moment de la convocatòria o en el temps de presentació de les candidatures.
  • DIA I LLOC DEL SORTEIG PER A LA DESIGNACIÓ DE LA JUNTA ELECTORAL: 25 de febrer de 2014, Dependències del Club.
  • TERMINI D’EXPOSICIÓ DEL CENS ELECTORAL: 26 de març de 2014.
  • RECLAMACIONS: 3 dies hàbils des de la presentació. Límit: 31 de març de 2014.
  • TERMINI DE PRESENTACIÓ DE LES CANDIDATURES: 26 de març de 2014.
  • DIA I LLOC DE LES ELECCIONS: 10 D’ABRIL DE 2014
  • TEATRE-­AUDITORI MUNICIPAL
  • HORARI COL·LEGI ELECTORAL: 19:00 A 21:00
  • ACREDITACIÓ: D.N.I. (Document Nacional d’Identitat).


Publicada el 16 de febrer del 2014, al Diari de Tarragona

L'equip es va aïllar de la situació de crisi institucional que vivia l'entitat i va ser capaç d'arrencar un punt, a la pista del Vic. Dos gols de Gerard Vergés, un de Borja Ferrer, un de Pol Galbas i un de Sergi Romeu completaven el marcador, aconseguint un punt important.


Publicada el 23 de febrer del 2014, al Diari de Tarragona

El Calafell seguia el camí cap a la salvació, golejant el Cerceda, al pavelló Joan Ortoll. Dos gols de Ferran Rosa, un de Gerard Vergés, un de Marc Vergés i un de Pol Galbas van posar el 5 a 2 definitiu, en el marcador.


El Calafell va empatar (0-0), a Voltregà. Però, a manca de deu minuts pel final, va disposar d'una falta directa que no va poder aprofitar. Roger Torelló aturava el xut i mantenia la porteria a zero.

Publicada el 10 de març del 2014, al Diari Més

Jornada de sorpreses a l'OK Lliga.

El Barça perd per primer cop aquesta temporada a la competició.


09/03/2014 21:57h
Anna Freixa

BTV / Canal Reus / Lleida TV / RTV El Vendrell / El 9 TV / La Xarxa

Primera derrota del Barça aquesta temporada a l'OK Lliga. L'Igualada de Cesc Monclús s'ha emportat els 3 punts del Palau, com va fer el Tordera a l'Olímpic.

Ni havia perdut a l'OK Lliga ni al Palau Blaugrana aquesta temporada però l'Igualada ha deixat sense recursos al Barça. Baliu obria el marcador, empatava Matías Pascual i abans del descans els de Ricard Muñoz situaven el 2 a 1. Pla i Vives tornaven a capgirar el partit i mitjançant Matías el Barça es resistia a allunyar-se del triomf. L'Igualada es tornava a avançar i tot i el posterior empat Met Molas condemnava els blaugrana a la derrota.

Victòria patida del Reus que ha vist com el Vilafranca els plantava cara, com ja havia fet a la primera volta. Al descans el Reus guanyava per 4 a 2, però el Vilafranca ha estat capaç de situar el 5 a 6 al marcador. El Reus resolia amb gols de Costa i Adroher.

El Lleida segueix passet a passet allunyant-se del descens. Nova victòria davant un rival directe com el Lloret. 6 a 4 dels d'Albert Folguera que celebren amb aquest triomf el retorn d'un dels seus puntals, Necchi.

Res de ressaques de Copa. El Vendrell, tot i començar perdent, va saber reaccionar i capgirar els dos gols inicials del Blanes. Havia marcat Manel Garcia però Lluis Ferrer i Cortijo empataven abans del descans. Lluis Ferrer, amb dos gols més, Eloi Albesa i Jordi Creus van sentenciar per al conjunt de Guillem Cabestany, que s'imposava per 6 a 2 després del passadís que li havia fet el Blanes. Manel Garcia va acabar expulsat.

Sorpresa a l'Olímpic. El Tordera hi va anar per emportar-se els tres punts. 0 a 3 dominava el conjunt de Jose Martos quan el Vic va fer l'intent per reaccionar amb el gol de falta directa de Romà Bancells. El Tordera va fer l'1 a 4 final. El Vic va trobar a faltar, i molt, a Mia Ordeig i Titi Roca.

El Vilanova ha encaixat moltes golejades aquesta temporada però cap de moment amb 14 gols. El Liceo no va donar opcions i va anar celebrant gol rere gol. Lucas Ordóñez, pitxitxi de l'OK Lliga, en va marcar tres. El Liceo va acabar guanyant per 14 a 2.

I el Voltregà puntua per primera vegada aquesta segona volta. Un punt sumat d'un empat a zero, que no s'havia produït en tota la temporada. Cap gol va poder celebrar l'afició que va veure a l'Oliveras de la Riva el partit entre Voltregà i Calafell.


Publicada el 19 de març del 2014, al Diari Més

El Noia va aconseguir arrencar els tres punts (4-5) del Pavelló Joan Ortoll, en un partit molt igualat. A tres minuts del final, Borja Ferrer empatava a quatre gols. Però, en l'últim minut, els de Sant Sadurní marcaven el gol de la victòria.

Publicada el 23 de març del 2014, al Diari de Tarragona

El Reus perd la tercera posició de l'OK Lliga.

El Lleida guanya i va fugint del descens.


23/03/2014 21:45h
Anna Freixa
Canal Reus / Lleida TV / RTV El Vendrell / El 9 TV / m1tv / La Xarxa

Jornada 22 i cap dels últims classificats ha sumat la victòria, no hi ha novetats a la zona de descens, si que n'hi ha a la part alta on el Vic passa a ser tercer després de la derrota del Reus amb el Cerceda.

Ja a la primera volta el Reus va patir amb el Cerceda amb un empat a 3 i aquesta jornada el conjunt d'Alejandro Domínguez no ha pogut ni puntuar. Els de Juan Copa s'han emportat la victòria per 3 a 5 després d'un duel trepidant en què Casanovas obria el marcador el capgirava Torres amb dues dianes i l'empatava abans del descans Jepi Selva. Grasas feia el 2 a 3 però tornava a neutralitzar-lo Rubio. Dos gols del Cerceda en el tram final deixaven sense opcions al Reus que perd la tercera posició.

I el Lleida segueix fugint del descens amb una victòria davant el Noia per 3 a 2. L'encarrilava Andreu Tomas amb dos gols. Aleix Esteller i Pau Bargalló igualaven el partit i Marc Soler sentenciava per al Lleida.

La jornada també ens deixa la victòria del Voltregà, la primera d'aquesta segona volta. S'imposava per 2 a 0 a un Blanes que no surt del descens. El Vilafranca tot i començar dominant va perdre a Riazor per 7 a 3 amb el Liceo. El Vic guanyava el Vilanova per 6 a 3 i escala a la tercera posició. El Vendrell empatava a 2 amb l'Igualada i el Tordera va perdre per 3 a 7 amb el Calafell al Parroquial. La golejada la signa el Barça: 12 a 2 amb el Lloret.


Publicada el 30 de març del 2014, al Diari de Tarragona

El Calafell derrotava el Lleida (5-2) i seguia la bona ratxa esportiva, posant-se vuitè en la classificació provisional del campionat. Dos gols de Pol Galbas obrien el marcador i el culminaven Gerard Vergés, Ferran Rosa i Oriol Palau.


Publicada el 13 d'abril del 2014, al Diari de Tarragona

La victòria (3-4), a domicili, a la pista del Blanes, donava la setena plaça de la classificació al Calafell. Tres gols de Ferran Rosa i un de Borja Ferrer permetien arrencar tres punts en una pista complicada, com la de Blanes.






Publicada el 27 d'abril del 2014, al Diari de Tarragona

Publicada el 28 d'abril del 2014, al Diari Més


Partidàs en majúscules, tot i la derrota per 4-5 davant el Reus

Publicada el 26 d'abril del 2014, a la Web del Club Patí Calafell.

L’ambient al pavelló abans de l’inici de l’encontre, no era casualitat. Era un presagi del vibrant, emocionant, elèctric i enorme partit d’hoquei que veuríem avui al Joan Ortoll.

Els primers minuts han estat de domini reusenc que ha acabat transformant-se en el primer gol de la tarda. Contraatac ràpid de Casanovas que cedia la pilota a Adroher i establia el 0-1 al marcador. El Calafell no ha trigat a respondre, ja que ha enviat dues pilotes al pal i ha trenat un contracop de llibre, sense fortuna.

Quan semblava que l’empat estava al caure, Jepi Selva ampliava les diferències amb una jugada personal, fent pujar el 0-2 al marcador. El joc i les ocasions eren dels calafellencs, però no es traduïen en gols i Pere Varias ha demanat temps mort per intentar revertir la situació. I així ha estat, just un minut després, Ferran Rosa aconseguia el primer pels locals, però poc ha durat l’alegria. En la jugada posterior, un xut llunyà sense perill aparent, ha estat desviat per Joan Salvat i ha acabat entrant a la porteria d’Arellano.

Amb l’1-3 s’ha arribat al descans, on els jugadors més menuts de la base del Club ha tingut l’oportunitat de demostrar les seves habilitats davant del públic assistent.

La segona part ha començat amb un Calafell entregat a l’atac i en poc més de cinc minuts ha establert l’empat en el marcador. El primer en marcar ha estat Borja Ferrer en un xut ple de ràbia, que s’escolava per la dreta de Molina. El segon, Gerard Vergés, que aixecant la bola per darrere la porteria ha establert el 3-3 al marcador amb encara 20 minuts de partit per endavant.

I quins minuts han vingut. Marc Ollé avançava de nou els reusencs amb un bon xut des de la banda, establint el 3-4. Però quedava partit i el Calafell estava ben viu. Tot i errar la falta directa, Ferran Rosa s’ha redimit amb una gran jugada personal aconseguint el 4-4 i desfermant l’eufòria de l’afició verd-i-blanca.

Restaven encara deu minuts i podia passar de tot. Els calafellencs ho intentaven de totes les formes, esperonats en tot moment per una afició que somniava en la victòria. Els roig-i-negres però, han aconseguit transformar la desena falta del Calafell establint el definitiu 4-5. Tot així, en els últims minuts l’empat ha estat a tocar, fins i tot David Arellano en els últims segons ha pujat a l’atac.

Partit immens el que hem vist, on la victòria s’hagués pogut decantar pels dos equips i on un empat hagués estat el resultat més just. Des d’aquí, agrair una vegada més a la Penya Els Estrellats per no parar d’animar i a tota l’afició calafellenca, en el que ha estat, segurament, un dels millors partits que hem pogut veure al Joan Ortoll aquesta temporada. Encara ens en queden dos més.

Noms propis: Roger Molina i David Arellano que ho han aturat quasibé tot.

CP Calafell Tot l'any: David Arellano, Ferran Rosa, Marc Vergés, Gerard Vergés i Borja Ferrer -cinc inicial- Oriol Palau, Pol Galbas, Sergi Romeu i Xavier Andreu.

Reus Deportiu: Roger Molina, Albert Casanovas, Jepi Selva, Jordi Adroher i Xavi Costa -cinc inicial- Xavi Rubio, Joan Salvat i Marc Ollé.

Àrbitres: Oscar Valverde i Alberto Veiga.


Publicada l'1 de maig del 2014, al Diari de Tarragona


Sergi Macià serà l'entrenador del Club Patí Calafell Tot l'Any la temporada vinent

Publicada el 30 d'abril del 2014, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell ha arribat a un acord amb el tècnic barcelonista Sergi Macià Pueyo per tal de fer-se càrrec de la banqueta del club la temporada que ve. Macià ha format part de la disciplina blaugrana durant 22 anys, repartits en 4 com a jugador i 18 ocupant llocs en el cos tècnic, sent el segon entrenador del primer equip del FC Barcelona amb Ferran Pujalte. També ha entrenat a actuals jugadors del club, com Sergi Romeu i els germans Vergés, en categories inferiors del club blaugrana.

En declaracions a EsportsdelCamp.cat, Macià ha parlat sobre la seva visió de l’hoquei sobre patins “el meu ideal de l'hoquei és que qualsevol ha de treballar per la resta. En un esport com aquest hi ha poc lloc per les individualitats. M'agrada entrenar de forma alegre, donant flexibilitat als jugadors. S'han de sentir còmodes i poder decidir i treballar bé, sempre amb un objectiu comú”.


El porter David Arellano i el capità Sergi Romeu, renovats


Publicada el 2 de maig del 2014, a la Web del Club Patí Calafell.

Després de la contractació de Sergi Macià com a nou tècnic de cara a la temporada 14/15, arriben les renovacions del porter David Arellano i del capità Sergi Romeu.

Arellano ha signat un contracte per a dues temporades, és a dir, que fins al juny del 2016 continuarà defensant la porteria calafellenca. De la seva banda, Romeu prolonga el seu contracte fins al juny del 2015.

En els propers dies es donarà més informació de cara a la confecció de la plantilla de la temporada que ve.


Publicada el 12 de maig del 2014, al Diari Més

Victòria soferta del Club Patí Calafell Tot l’Any a les Casernes

Publicada l'11 de maig del 2014, a la Web del Club Patí Calafell.

El Calafell ha aconseguit tres punts que l’apropen al nou objectiu d’aquesta temporada, poder entrar a la CERS. Els calafellencs es situen setens a la classificació amb un total de 41 punts, un per sobre del Noia, que encara li resta un partit per jugar i dos per sobre el Voltregà, que aquesta jornada guanyava a la pista del Lloret.

El partit s’ha posat de cara molt aviat pels homes que entrena Pere Varias, ja que al minut dos,Ferran Rosa, aprofitant el llançament d’una falta, ha fet el primer gol del partit. El Vilanova ho ha intentat amb contraatacs perillosos però s’han topat una vegada i una altra amb Xavier Andreu,que avui ha defensat la porteria calafellenca. El Calafell però, era qui tenia el domini del partit; domini que s’ha traduït amb dos gols més. El primer a través de Sergi Romeu que ha desviat un xut de Rosa i el segon se l’ha fet en pròpia porteria Cuevas. Amb el 0-3 s’ha arribat al descans.

La segona part ha començat amb una doble intervenció de Montoya, aturant un penal i la jugada posterior d’Esteve Pujals. Als cinc minuts, els vilanovins han comès la desena falta, però Escofet ha estat encertat i ha aturat l’acció de Ferran Rosa. Tot i així, cinc minuts després Pol Galbas ampliava la diferència al marcador, marcant el 0-4 a passada de Marc Vergés.

Amb el 0-4 i faltant 15 minuts, els del Baix Penedès s’han relaxat i en un minut s’han topat amb un 3-4, dos dels gols transformats per Pujals i un per Cuevas. Pere Varias ha hagut de demanar temps mort per tornar a endollar el Calafell Tot l’Any dins del partit, i així ha estat, Marc Vergés tornava a situar el Vilanova a dos gols, fent el 3-5. Però encara restaven 10 minuts i Esteve Pujals de nou, ha transformat una falta directa per acumulació, que tornava a posar emoció a l’encontre. No ha estat fins a falta d’un minut per a l’acabament del partit, que Borja Ferrer transformava una falta directa, certificant la victòria calafellenca.

Agrair a la Penya Els Estrellats i a tota l’afició calafellenca que avui s’ha desplaçat a les Casernes de Vilanova per animar a l’equip.

CP Vilanova: Joan Marc Escofet, Jordi Aragonès, Pol Pàmies, Esteve Pujals i Tito Marsal – cinc incial- Marc Cuevas, Carlos Ramírez i Roger Vidal.

CP Calafell Tot l’Any: Xavier Andreu, Ferran Rosa, Borja Ferrer, Oriol Palau i Pol Galbas -cinc inicial- David Arellano, Sergi Romeu, Marc Vergés, Gerard Vergés i Ferran Riera.



Els germans Vergés renoven


Publicada el 12 de maig del 2014, a la Web del Club Patí Calafell.

Marc Vergés i Gerard Vergés renoven el seu contracte amb el Club Patí Calafell Tot l'Any una temporada més, fins al juny del 2015.

Marc Vergés va arribar a la disciplina del club la temporada 2009-2010 i ha viscut els ascensos a Primera Divisió i a OK Lliga. També va tenir una actuació molt destacada en la consecució de la Copa Príncipe, on va transformar a la pròrroga i amb gol d'or, la falta directa que portava aquest títol a les vitrines del pavelló calafellenc. La d'enguany està sent la seva sisena temporada al club, i ha decidit allargar-la una més. De la seva banda, Gerard Vergés, és la segona temporada defensant la samarreta verd-i-blanca, i enguany porta un registre anotador de 14 gols.



Xavier Andreu Montoya i Oriol Palau també renoven


Publicada el 13 de maig del 2014, a la Web del Club Patí Calafell.

Xavier Andreu Montoya i Oriol Palau també renoven pel Club Patí Calafell Tot l'Any i la temporada que ve continuaran defensant els colors verd-i-blancs.

Oriol Palau jugava la temporada passada a Primera Catalana amb el segon equip del club, fins que l'any passat va donar el salt al primer equip. Palau provenia del Vilafranca on va jugar a Primera Divisió i anteriorment amb el Vilanova a OK Lliga, disputant la Copa del Rei i les dues competicions europees. Aquesta temporada, tot i ser defensa i posseïr una bona capacitat per a la organització, ha anotat 5 gols.

De la seva banda, Xavier Andreu ha ocupat la faceta de segon porter en els tres anys que el Calafell porta a OK Lliga i diumenge passat, enfront el Vilanova, va realitzar una molt bona actuació, fent moltes aturades de mèrit.

Montoya i Palau, juntament amb Sergi Romeu són, de moment, els tres homes de la casa que conformen el primer equip del Club. A aquestes tres renovacions s'hi han d'afegir les ja conegudes dels germans Vergés, Ferran Rosa i David Arellano.




Publicada el 17 de maig del 2014, al Diari de Tarragona


El Club Patí Calafell Tot l'Any no pot amb un Barça intractable

Publicada el 17 de maig del 2014, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l'Any ho ha intentat davant d'un Barça que s'ha mostrat intractable al darrera i definitiu al davant.

Només començar, els blaugranes s'avançaven mitjançat el pitxitxi de l'OK Lliga, Pablo Álvarez, en rematar una bola a l'aire. El Barça ha continuat amenaçant i posant en perill la porteria del Calafell durant els primers minuts. Pere Varias, ha demanat temps mort per intentar revertir la situació. El gol de l'empat hagués pogut arribar de mans de Pol Galbas però Aitor Egurrola ha evitat qualsevol esperança. A la recta final de la primera part, el Barça ha encadenat tres gols. El primer ha estat obra de Matías Pascual en una jugada enrebassada dins l'àrea, el segon Reinaldo García ha engaltat un xut potentíssim que ha entrat per l'escaire esquerre d'Arellano. Finalment el tercer l'ha marcat de nou Pascual, en desviar un xut de Marc Torra. Amb el 0-4 s'ha arribat al final de la primera part; una primera part que ha estat de clar domini blaugrana i on el Calafell ha disposat de diverses oportunitats, però que s'han topat amb el mur Egurrola.

La segona part ha començat bé pels calafellencs, ja que Sergi Romeu retallava distàncies amb un bon gol enganyant el porter barcelonista, era l'1-4. Tot i el gol, el Barça ha continuat tenint el domini del partit i amenaçant en cada jugada d'atac. El Calafell ho ha intentat però ha faltat acabar de definir les jugades per reduir encara més la diferència al marcador. Ferran Rosa ha estat l'encarregat de llançar la falta directa per acumulació, però Egurrola li ha endevinat les intencions. Del possible 2-4, hem passat en un tancar i obrir d'ulls al 1-7. Primer Marc Torra amb una mica de fortuna ha colat la bola per sota del cos d'Arellano; seguidament Pablo Álvarez transformava magistralment una falta directa i finalment tornava a marcar Torraamb un xut col·locat.

A la falta de cinc minuts, Pere Varias ha donat entrada a Xavier Andreu i a Ferran Riera, homes de la casa. A les acaballes del partit, Xavi Barroso ha tingut temps de fer el definitiu 1-8. Ha estat un partit amb un clar dominador, on el Calafell Tot l'Any ho ha intentat, però s'ha topat amb un Barça de llibre.

La cara bona del partit ha estat la Penya Els Estrellats, que no han parat d'animar i en alguns moments han fet aixecar tot el Joan Ortoll.

CP Calafell: David Arellano, Ferran Rosa, Borja Ferrer, Marc Vergés i Gerard Vergés -cinc inicial- Xavi Andreu, Sergi Romeu, Oriol Palau, Pol Galbas i Ferran Riera.

FC Barcelona: Aitor Egurrola, Xavi Barroso, Reinaldo Garcia, Pablo Álvarez i Sergi Panadero -cinc inicial- Sergi Fernández, Raúl Marín, Matías Pascual i Xavi Barroso.


Foto: photojordi.blogspot.com

Pol Galbas continuarà la temporada vinent al Club Patí Calafell Tot l'Any

Publicada el 21 de maig del 2014, a la Web del Club Patí Calafell.Pol Galbas renova pel Club 

Patí Calafell Tot l'Any fins al juny del 2015, en la que serà la seva segona temporada al Club. En aquesta temporada ha agafat un rol important en l'equip, mostrant-se com a revulsiu i amb molta qualitat, i ha anotat un total d'11 gols.

Galbas va arribar la temporada passada provinent de les categories inferiors del FC Barcelona, concretament havia jugat al júnior i al segon equip. També havia estat convocat diverses vegades amb el primer equip, disputant minuts a OK Lliga. Com a palmarès abans d'arribar al club calafellenc, ha estat campió del món sub 20 i subcampió d'Europa sub 20 i sub17.

A la renovació de Pol Galbas s'hi han d'afegir les ja conegudes de David Arellano, Xavier Andreu, Oriol Palau, Marc Vergés, Gerard Vergés, Ferran Rosa i Sergi Romeu.


Publicada el 25 de maig del 2014, al Diari de Tarragona



El somni europeu es fa realitat a Igualada

Publicada el 24 de maig del 2014, a la Web del Club Patí Calafell.

Aquest cap de setmana el Club Patí Calafell Tot l’Any ha assolit la classificació per a disputar la copa CERS la temporada vinent. La contundent victòria a Igualada, combinada amb la derrota del Cerceda a la pista del Tordera, fan que els gallecs es situïn a 7 punts quan en resten només 6, i per tant, que els calafellencs assoleixin l’objectiu final de temporada de forma matemàtica.

La primera part del partit no ha tingut un dominador clar. El Calafell s’ha mostrat una mica espès en atac i li costava crear oportunitats. L’Igualada en canvi s’ha mostrat més resolutiu canalitzant el perill a través d’Oriol Vives i Ton Baliu, tot i així s’han topat amb el mur Arellano i amb la defensa ordenada dels calafellencs. Fins a les acaballes de la primera part no s’ha mogut el marcador. Oriol Vives ha estat l’encarregat de fer l’1-0 després d’aprofitar una pilota morta dins l’àrea.

No ha estat fins a la segona part que el Club Patí Calafell Tot l’Any ha pogut capgirar el marcador. En un contracop i quan només passaven 6 minuts de la represa, Marc Vergésestablia l’empat al marcador; un empat que afegia esperances a la classificació europea, ja que la derrota del Cerceda es consumia a Tordera.

Just un minut després, de nou Marc Vergés posava per davant els calafellencs col·locant una pilota a l’escaire, impossible per Elagi Deitg. L’1-2 era un bon resultat, però no tranquil·litzador, ja que restava molt partit i l’Igualada apretava. Per aquest motiu, un Calafell Tot l’Any esperonat s’ha llençat a l’atac i a través de l’avui omnipresent Marc Vergés, ha aconseguit ampliar distàncies al marcador, situar l’1-3 i completar un hat-trick.

Amb el resultat a favor, els verd-i-blancs s’han animat i Borja Ferrer primer, i Ferran Rosadesprés, transformant una falta directa, han posat el definitiu 1-5. Val a dir que tot i el festival golejador, al darrere s’ha aconseguit un molt bon treball defensiu i unes aturades de David Arellano que han mantingut la calma al Calafell Tot l’Any durant tota la segona part.

El somni d’Europa, ha deixat de ser-ho.



El Calafell Tot l'Any visita Riazor amb els deures fets


Publicada el 29 de maig del 2014, a la Web del Club Patí Calafell.

Dissabte a les 18 h el Calafell s'enfronta a terres gallegues contra el Liceo en el que serà el penúltim partit de la temporada i l'últim lluny de casa. Serà un viatge exprés, ja que el jugadors marxaran i tornaran el mateix dia de partit.

Els homes de Pere Varias arriben a l'encontre amb tots els deures fets, ja que l'objectiu de classificar-se per la copa CERS es va materialitzar la passada jornada en una clara victòria a Igualada per 1-5. Les dues jornades que queden són per disfrutar-les i per celebrar la magnífica temporada que està fent el Calafell Tot l'Any i l'esforç de jugadors i tècnics. I encara més important, per fer disfrutar a una afició que viu entregada a aquest equip i que és un dels pilars d'aquest Club.



Publicada l'1 de juny del 2014, al Diari de Tarragona

El Calafell cau derrotat (7-4), a Riazor, davant el Liceo de La Corunya, en un partit intranscendent per a la classificació per Europa.


Tot i la greu situació per la que travessava el club, a nivell econòmic i institucional, els aficionats volien celebrar una de les millors temporades de la història del club, amb la classificació per a jugar la CERS. Per això, després del partit davant el Vilafranca, van organitzar un sopar de comiat de la temporada, amb els jugadors del primer equip.


El Club Patí Calafell Tot l'Any no pot tancar la millor temporada de la història amb victòria (2-7)

Publicada el 7 de juny del 2014, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l'Any no ha pogut tancar la millor temporada de la història amb una victòria i ha vist que, tot i començar guanyant, el Vilafranca s'emportava els tres punts amb un contundent 2-7. Els calafellencs acaben la lliga com a vuitens classificats amb un total de 44 punts.

El partit ha començat molt bé pels interessos verd-i-blancs, ja que en només deu segons Pol Galbas ha aconseguit avançar el Calafell Tot l'Any amb un xut potent des de l'esquerra. Els calafellencs han començat molt forts i dominant el partit, tot i així el Vilafranca avisava en alguna ocasió. Borja Ferrer ha tingut l'oportunitat d'ampliar la diferència al marcador després de provocar un penal, que li ha costat la blava a Jordi Galan, però que Camps ha aturat.

La superioritat dels verd-i-blancs a la primera part s'ha vist recompensada pel segon gol, transformat en un contracop per Sergi Romeu a passada de Pol Galbas. A les acaballes de la primera part, hi ha hagut una jugada una mica embolicada on l'stick d'Arellano ha quedat clavat al sòcol de la pista i des de la banqueta calafellenca se n'hi ha facilitat un. Els àrbitres han considerat que aquesta acció no es podia produir i han expulsat a Ferran Rosa. La falta directa corresponent a la vermella, l'ha aturat Arellano.

Però la polèmica no ha acabat aquí. En la jugada posterior, un penal comès per Sergi Romeul'ha transformat Vazquez, un gol molt protestat, ja que la pilota ha quedat entre les cames del porter calafellenc. Tot i així, el gol ha pujat al marcador i amb el 2-1 s'ha arribat al descans.

La segona part ha estat per oblidar, el Calafell Tot l'Any no se l'ha reconegut. El Vilafranca ha posat una marxa més i ha acabat emportant-se el partit amb molt domini i claredat i per un contundent 2-7. Pablo Aguaron hi ha contribuit amb un hat-trick i han completat la golejada Berna i Caldú. Durant la segona meitat, Pere Varias ha donat entrada als jugadors de la casa, Xavier Andreu i Ferran Riera.

El final del partit ha estat per oblidar, però el que no podem oblidar és la gran temporada que han fet els jugadors del Club Patí Calafell Tot l'Any, assolint una fita històrica pel Club, com és classificar-se per la copa CERS. Des d'aquí, agrair a tots els jugadors i staff tècnic per la seva entrega, de la mateixa manera que a tota l'afició i la Penya Els Estrellats que partit rere partit han acompanyat aquest equip.

Afegir també que aquest ha estat el partit de comiat per Borja Ferrer que vestirà la samarreta del Noia, per Xavi Díez, que vestirà la del Cambrils, per Pere Varias, que l'any que ve entrenarà al CE Vendrell, pel preparador físic Kiko Mata i per Epi.

Publicada el 8 de juny del 2014, al Diari de Tarragona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada