dijous, 14 de març del 2013

Derrota sota protesta de l'acta


 Girona HC 5 - Vallès Calafell CP 3

El partit d'aquesta nit ha estat el més extrany que hem jugat, segurament, en la nostra vida. El viatge ja ha estat "mogudet" (us ho explicarem demà, no té desperdici). Però en sortir a la pista per a escalfar i disputar el partit, un dels nostres jugadors s'ha adonat que el Girona presentava un porter que no era el del partit d'anada. Sabent els antecedents, hem demanat a l'àrbitre que l'identifiqués. El porter no portava fitxa i no ha volgut presentar el DNI per a no ser identificat. Sospitem que aquest porter juga en alguna altra categoria, però no en sabem ni el nom. Per això hem protestat l'acta abans de començar el partit. Esperem que la Federació resolgui i faci el què ha de fer en aquests casos. Però no podem adulterar la competició ni ser-ne còmplices. Els jugadors del Girona HC s'han ofert a disputar el partit igualment, fins i tot donant-nos els punts i posant el resultat a l'acta que volguéssim. Parlant amb l'àrbitre i amb la voluntat de jugar el partit per a no fer un lleig als jugadors locals, hem accedit a jugar però sota protesta de l'acta.


El partit ha començat sense tensió, degut a l'incident de la protesta. No obstant, el Vallès Calafell CP ha aconseguit posar-se per davant, mitjançant Epi, en una jugada individual en un contracop. Era el minut 5 i començava bé el partit pel Calafell.


El mateix Epi, dos minuts més tard, estavellava un xut a la creueta de la porteria. Novament, la sort no acompanyava el conjunt ver-i-blanc. Sempre comencem guanyant i acabem perdent, tenint moltes ocasions que, per mala sort o pels pals, acabem desaprofitant.


El conjunt local, en canvi, ha sabut aprofitar un rebuig dins l'àrea visitant per a fer l'empat. Una pilota morta dins l'àrea rematada per un davanter local, després d'un refús del porter Tutusaus, ha suposat el 1-1 en el marcador en el minut 10 de partit.


Cinc minuts més tard, el Girona CH marcava el 2-1, en una jugada individual d'un dels seus davanters. Aquest gol ha estat fruit, també, de la poca tensió defensiva amb què hem començat el partit.


El Girona CH ha disposat d'un penal que ha aturat molt bé en David Tutusaus. El nostre porter ha tingut una excel·lent actuació, novament. Però, a dos minuts pel descans, en una jugada individual, un davanter del Girona ha driblat el nostre porter en la seva sortida i ha aconseguit marcar, fent entrar la bola lentament a la porteria.


El 3-1 del descans era un pèl exagerat pel vist damunt la pista. El Vallès Calafell CP havia tingut moltes ocasions, en contracops individuals, en dos contra un i, en tots ells, el porter local ha estat una autèntica muralla, un armari empotrat dins la porteria, una pared que no deixava forat per a fer gol.


En la segona meitat, el Vallès Calafell CP ha sortir més ficat en el partit. La prova d'això ha estat que ha aconseguit marcar el 3-2, en un xut de mitja pista de Perín. El xut no anava molt fort, però ben col·locat i arran de pal. El porter no l'ha vist i se l'ha empassat.


Aquest gol donava ales al Calafell, però, en un contracop, el Girona CH aconseguia el 4-2. Uns minuts més tard, en un nou contracop, el davanter local ha driblat el nostre porter i l'ha batut. Era el 5-2 que sentenciava el partit.


El Vallès Calafell CP ha disposat d'una falta directa que no ha pogut transformar Epi. El porter local l'ha aturat, sense deixar cap espai a la porteria per on introduir la bola.


Uns minuts més tard, Frederic també ha disposat d'un penal i el seu xut ha estat rebutjat, novament, pel porter local. La veritat és que aquest porter ha marcat la diferència en el partit d'avui. No és que el nostre no hagi jugat bé, però el porter del Girona és un autèntic armari que ocupa tota la porteria i rebutja la bola amb solvència i facilitat.


Abans d'acabar el partit, quedant encara sis o set minuts, Ramon Ferré ha estat capaç de fer el 5-3 definitiu. El remat era la quarta vegada que els visitants remataven a boca de gol davant el porter local, qui ha recriminat l'acció als seus companys.


El Vallès Calafell CP ho ha intentat en els últims minuts, però no ha pogut superar la muralla local sota la porteria. Els jugadors del Girona tampoc han fet un partit per a destacar, el nivell de joc ha estat molt igualat en tot moment.


Les accions individuals i els petits detalls han decantat la victòria cap els gironins. El Vallès Calafell CP no s'ha trobat còmode en una pista enorme (de 22x44 metres, la més gran de la província de Girona) i que relliscava moltíssim.


Tot plegat, afegit al fred que feia a Girona, una nit per a oblidar. Esperem que la protesta serveixi per a alguna cosa i la Federació ens doni els punts. Nosaltres hem fet el correcte per a no adulterar la competició i no hem volgut fer un lleig a l'equip de casa. El problema de no tenir un porter no és el nostre, tot i que en començar el partit ens posin en un compromís.

15 comentaris:

  1. Bon dia,
    Soc en Soriano, el capita del Girona i mes vetera.
    He llegit la vostra patetica cronica i em sembla insultant l'actitud que heu pres alguns equips respecte el problema que tenim amb el nostre porter titular. En primer lloc hem de dir que la decisio de jugar sabent que perdriem el partit va ser nostre. Las paraules textuals varen ser" ens estimem mes perdre 4 punts que no competir". Sobretot pensant en el viatge que havieu fet.
    La veritat es que us varem guanyar amb una certa solvencia jo diria que inclus facilment.No m'agrada els termes ni el to que utilitzeu per descriure al nostre company porter que ve per fer un favor i per que poguem jugar tots plegats, haurieu de ser mes respectuosos. I sense menysprear-lo, tambe us explico que el porter titular (dissabte l'operen de la columna) es un grandissim porter ex-Divisio D'Honor que com a minim us haria posat les coses igual de dificils, com tots els veterans amb cache d'aquesta lliga coneixen. Es despren de la cronica que no estaveu prou "centrats" i que el porter va marcar la "diferencia"... Us recordo que a casa vostre us varem passar per la pedra 3 a 7, que aneu ultims amb 1 puto punt i que sou un dels equips mes fluixos que ha passat per aquesta lliga de veterans al menys que jo recordi( i porto 7 anys ). Nosaltres continuarem igual, intentant competir amb el que tenim i si hem de baixar per aquest problema ho farem... Pero demostrant a la pista que som un bon equip i sense excuses. No crec que els nostres 3 punts us poguin salvar, pero els nostres 5 gols potser que us seveixin per millorar i tornar un altre any amb un equip mes competitiu.
    Espero que tinguessiu un bon viatge de tornada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia veterà,
      Si la nostra crònica et sembla patètica no tens per a què llegir-la. És el nostre bloc i escrivim les nostres vivències des del nostre punt de vista. No tenim per a què compartir les opinions dels demés, però tenim oberts els comentaris a qui vulgui opinar i donar altres visions de la realitat.
      Quan vam arribar al pavelló, ningú ens va dir que no teníeu porter amb fitxa de veterà. Vàreu inscriure a l'acta un porter (amb el número 1) que es diu Josep Codina Call. Va ser el nostre capità qui va alertar a l'àrbitre de que el porter que constava a l'acta no era el que hi havia a la pista. L'àrbitre va demanar la identificació al porter i no va mostrar ni la fitxa ni el DNI, així ho va fer constar a l'acta. Ens vàreu oferir els tres punts i posar el resultat que volguéssim a l'acta. L'àrbitre no ho va acceptar, per això vam protestar l'acta.
      Que no tingueu porter no és culpa nostra, però podíeu haver ajornat el partit abans i esperar a l'operació que esmenteu (primera notícia que tenim, esperem que el vostre porter es recuperi). Tampoc hem fet cap comentari despectiu respecte el porter que va jugar, al contrari. La descripció que en fem és amb esperit positiu i elogiant la seva qualitat com a porter.
      Vàreu acceptar jugar el partit, però nosaltres havíem protestat per alineació indeguda del vostre porter. No teníem més opcions per a atendre la vostra oferta de donar-nos els punts. La Federació resoldrà el què cregui oportú.
      Sobre el partit no entraré a comentar res, ja hem fet la nostra crònica. Sobre la qualitat del nostre equip, l'única cosa que diré serà que nosaltres juguem sempre de forma legal i hem esperat anys per a tenir l'edat per a poder jugar a la lliga de veterans. A més, sempre juguem net i de cara, no fem tripijocs. Potser som el pitjor equip, amb menys punts de la lliga, però anem amb la cara ben alta per tot arreu. No dubtem de la qualitat del vostre porter titular, però no compartim que es jugui adulterant la competició amb porters d'altres categories. Per això hem protestat l'acta. Potser baixarem de categoria, o no, però ho farem sempre per mèrits propis i seguint la normativa de la competició. El problema de que no tingueu porter veterà no és nostre, tot i això podíeu ajornar el partit per a que pogués jugar el titular i no intentar enganyar-nos alineant un porter que està lesionat i fent jugar un porter que no tenia fitxa, ni DNI i que juga en una altra categoria oficial. Això no és esportivitat.

      Elimina
  2. Si voleu competir així, no patiu, l’any que ve portarem l’equip d’OK lliga a jugar amb vosaltres... llavors veureu les vostres limitacions, també. Apa!

    ResponElimina
  3. El problema no el tenim els altres equips, si juguem amb unes normes s'han de complir!!!!!

    ResponElimina
  4. La misma historia Lastima

    ResponElimina
  5. Bona tarda Sr. Soriano.
    Acabo de llegir el seu comentari i vull donar-li resposta personal i en nom dels meus companys, sense cap mes preludi que el necessari als seus comentaris.

    En primer lloc, exposar-li que com a concepte, varem tindre una opinió bona del seu conjunt en el sentit esportiu amb valor afegit d'un porter que reconeguem que es bo fins i tot per la categoria que hi deu jugar. Afegint que com a companys d'esport em sap greu l'assumpte del seu porter veterà, i esperem que millori aviat.

    En segon lloc, fer-li saber, que nosaltres no disposem de cap ex-divisió d'Honor (o altres categories inferiors vigents, com es el vostre cas....), però varem muntar un equip un any, i al següent ja estàvem a la "seva i personal fabulosa lliga d'èlit" , sent el primer any, no anem molt be com vosté diu, però esperem anar millorant poc a poc... Es qüestió d'humiltat i paciència, ja que qualitat crec que tenim per estar una mica mes a dalt de la taula de classificació.

    Afegit a la descripció "metafòrica" del vostre porter; la qual vostè l'ha agafat sembla ser un sentit erroni, donat que el meu conpany redactor de la crònica volia expressar-se mes a un elogi que a menospreciar-lo. Encara que s'ha de dir i no m'ho discutirà "que es gran de nassos!".

    Per una altra banda; i partir d'aqui, ja crec que a vosté se li ha escalfat la boca i ha anat més enllà. La qual cosa, no tinc intencio de tol·lerar-li; ja que segurament estem molt mes "centrats" avui dia que al primer partit (si si) aquest que li agrada desprestigiar-nos dient que "ens vareu passar per la pedra", carai que bons sou!!!! (els companys del FB Barcelona, van ficar-nos mes, i despres ens van acompanyar a sopar, amb efusius ànims de que anem millorant), podriem dir que ells i altres equips entren en el seu status de "Veterans amb Cache".

    Finalment, i per acabar, m'agradaria fer lectura general d'aquesta conversa creuada, que som un equip jove sobre la categoria, que ens aprecien i ens coneixen enlloc que anem i que juguem tots plegats complint les premises que marca la Federació d'Hoquei, sense tindre que recòrrer a sol·lucions i jugadors alternatives.

    I diposant del seny mes que suficient de fer una trucada de cortesia de que si un partit no es pot disputar, com a mínim comunicar-ho abans de que l'equip contrari vingui de prop, lluny o molt lluny com es el cas, de manera que puguem pendre una postura al respecte.
    Com a últim punt, li agrairia l'estalvi de la sobervia, donat que potser algun dia, siguin vostès els que perdin un partit contra nosaltres, mai se sap...

    Sense mes, Miguel Ángel Perín. Veterans C.P. Calafell.

    ResponElimina
  6. Patetica cronica,us varem guanyar amb una certa solvencia jo diria que inclus facilment,a casa vostre us varem passar per la pedra 3 a 7, que aneu ultims amb 1 puto punt i que sou un dels equips mes fluixos que ha passat per aquesta lliga de veterans al menys que jo recordi( i porto 7 anys ),No crec que els nostres 3 punts us poguin salvar, pero els nostres 5 gols potser que us seveixin per millorar ,............

    ja vas poder dormir veterà? .... collonsssss t'has quedat a gust, no??, ....

    no sé qui menysprea a qui,.... senyor Sorianoooooo

    PD: zassss en toda la boca!

    ResponElimina
  7. Com a resposta al Sr. Soriano i entenen que ens hem sentit al•ludits quan comenta “sembla insultant l'actitud que heu pres alguns equips respecte el problema del seu porter” comentar-li el següent:

    Va haver una reunió de clubs de veterans en el mes d’Octubre 2012 on els assistents van exigir més rigor i eficàcia en fer complir les normes de la Federació Catalana, ja que s’havien donat casos de certes irregularitats en la temporada anterior. Per unanimitat es va exigir control de les fitxes federatives amb els DNI corresponents per així evitar qualsevol incidència que afectes els partits. També es va exigir protestar l’acte si algun equip vulnerava o incomplia les normes de la Fecapa. Els representants de la Federació presents en aquesta reunió van ser els Sr. Benedicte Piquer, Quim Pastor i l’Alfred Verdaguer.

    El Cerdanyola CH va tenir un problema semblant al vostre l’any passat. Varem haver d’ajornar tres partits fins que vam aconseguir un altre porter. En cap moment ens van plantejar jugar amb un porter que no tingués fitxa de veterans o no tingués l’edat mínima per jugar. Va ser molt difícil trobar un porter en el mes de febrer, però ho vam aconseguir. Entenem perfectament el vostre problema però vosaltres no heu respectat a la resta d’equips que sí estan complint les normes. Per tant no ens feu partícip del vostre problema, ja que la solució l’heu de buscar vosaltres.

    Per últim comentar que l’entenem perfectament però encara entenem més les declaracions del bloc del Calafell. La llibertat d’expressió es un dret que tots tenim, les declaracions poden agradar o no, però no cal faltar al respecte. Juguem perquè ens agrada l’hoquei, intentem de competir, però dins unes estructures que garanteixen honestedat i fair play. Ah i a més també tenim jugadors veterans que portem més de 25 anys jugant a veterans!!

    ResponElimina
  8. Soriano, t’acabes de retratar altre vegada. Ja ho vas fer anteriorment en un bloc d’altres companys veterans discutint amb components de diversos equips alhora.

    Enhorabona, ho has tornat a aconseguir. De fet, ja ens varen avisar molts del equips de la lliga (dels que tu anomenes “amb caché”)de quin era el vostre terennà com a equip i del bon rotllo que teniu amb tothom, i del vostre esperit de competició, i dels vostres sopars multitudinaris amb els rivals (ni tant sols us vau oferir a indicar-nos un lloc per a anar a menjar quelcom), peró, com tot, no te n’adones de com és la realitat fins que la vius en primera persona. I ara ja coneixem una mica millor el Girona CH de veterans.

    En primer lloc, dir-te que criticar la nostra crónica com a “patética”, dir que “us vam passar per la pedra”, que “anem amb un puto punt”, que “som un dels equips més fluixos…”, etcétera, només deixa patent la teva falta de respecte i un fort menyspreu vers a nosaltres, coses que tú alhora tens la barra de demanar-nos a nosaltres, només pel fet de fer un símil del vostre porter amb un armari. Per si no ho saps, aquest es un símil que s’utilitza molt al món de l’esport per a descriure a un porter de grans dimensions físiques, i no és de cap de les maneres ofensiu. A més està a la vista de tots, que realment és un noi que és enorme (i dic noi perque té 26 anys segons tinc entés) . A més també té bons reflexos i sap moure bé la mà per parar.
    Segurament a la lliga hi haurà altres porters que també siguin grans i no se’n fa menció especial, peró en aquest cas, al ser un noi que està encara en actiu i que té fitxa de catalana, estaràs d’acord amb mi en que el fet guanya en rellevància.

    En segon lloc, t’haig de dir que també ets un mentider, ja que les paraules que es van dir abans de l’inici del partit no són en cap cas les que tú dius, ja que tú ni tant sols estaves present en la conversa.

    En tercer lloc, dir que ens vàreu "guanyar fácilment"… què vols que et digui? El nostre partit va ser molt fluixet, ho reconec, peró no crec que vosaltres fessiu molt més, sincerament, no sé si és perque no en sabeu més o perque no vau tindre el dia, com nosaltres, peró et recordo que vau guanyar 5-3, i que com bé saps, vàrem tindre infinitat d’ocacions claríssimes de gol (incloent un penalt i una directa) que el porter vostre parava amb una solvéncia impressionant. És més, inclós m’atreviria a dir que vam tindre més ocasions de gol que vosaltres, peró bé, aquest no és el cas.

    En quart lloc, sabem de les nostres limitacions i som conscients de que segurament som dels pitjors equips d’aquesta lliga, i la classificació així ho diu i no menteix. No obstant, mira la classificació una o dues línies més amunt i veuràs que està el Girona CH. Aixó t’ajudarà a deduïr que no sou pas els Globe Trotters de l’hoquei català. Ara, igual que et dic aixó, també et dic que en companyerisme, bon rotllo, esportivitat i fairplay estaríem segurament a la final four de la lliga. També t'haig de dir que en aquesta lliga vosaltres seríeu cuers amb molta diferéncia.

    Finalment, espero que ens salvem (encara que és casi impossible a dia d'avui) i no haguem de tornar a Girona perque haureu baixat a la lliga B.

    ResponElimina
  9. No cal dir res mes,simplement ORGULLOS D'AQUESTS COMPANYS

    ResponElimina
  10. Veteranos, me siento orgulloso de compartir con vosotros momentos unicos, que siempre se nos quedaran en la retina y en el recuerdo paras poder explicarselo a nuestros hijos, Os quiero y aupa vetes

    ResponElimina
  11. Els veterans de Calafell son GENIALS, un exempla per la lliga de veterans, bona gent excel.lents companys i molt bon rotllo. Una aabraçada nois

    ResponElimina
  12. Companys veterans, sóc Tino Martínez (porter del FCBETERANS) porto 8 anys jugant aquesta lliga i sempre en equips capdavanters. Sempre hem intentat lluitar i guanyar, però respectant als nostres rivals, tant els que tenen 40 punts, com els que tenen un puto punt.
    En aquest cas, amic Toni Soriano, crec que les teves paraules han sigut molt desafortunades en vers als jugadors del CP Calafell.
    Entenc que teniu un problema amb el vostre porter, i que us agradi jugar (com a tots els que estem en aquesta lliga), però haurieu d'anar de cara (igual que ho vareu fer amb nosaltres) i així els vostres rivals tindrien el dret a decidir si volen o no jugar al vostre joc.
    Per la meva experiència et puc dir que els jugadors del Calafell són bona gent, i que quan tinguin una mica més de sacrifici defensiu i una mica més d'ordre, poden ser un equip que doni més d'una sorpresa.
    M'agradaria que s'acabés tota aquesta polèmica del porter del Girona i així només tinguem que gastar energies a la pista, jugant, que és el que ens agrada. I sobretot respecte.
    una abraçada a tots!!!

    ResponElimina
  13. Gràcies a tots per manifestar la vostra opinió, especialment als companys d'altres equips. Aquest blog està obert a totes les vostres aportacions, queixes i suggeriments per tal de millorar la competició. Crec que les aportacions han estat constructives i l'Antoni Soriano ja s'ha disculpat en aquest blog per la seva "relliscada". Amb això, tanquem la polèmica i esperem que la competició segueixi pels camins naturals.
    Sort a tots!

    ResponElimina