dimarts, 4 de febrer del 2014

L'equip al complert davant el Barça!

C.P. Calafell - 3
F.C. Barcelona - 7

Aquesta nit vam poder jugar TOTS davant el millor equip de la lliga A de veterans. El retorn de l'Eugeni va ser la notícia més positiva de la nit, després de gairebé un any de baixa. El mes d'abril de l'any passat, el dia que visitàvem el Palau Blaugrana, el nostre company era intervingut en una operació molt delicada. Afortunadament, ha estat amb la visita del Barça al Pavelló Joan Ortoll que hem pogut tornar a gaudir de la presència del nostre company en pista, novament. Sense cap dubte, la victòria de la nit!

La nit començava amb l'entrada de l'Eugeni al vestidor, per primer cop a la temporada, per a canviar-se per a disputar un partit oficial. El "Chicu" ens mostrava el casc protector que anava a utilitzar durant el partit. Ja serien tres, junt amb els germans Segarra, els jugadors que portarien casc en el partit.

El Josep Maria Hernàndez li ajustava el casc, després de l'escalfament, per a fer el debut oficial a la LCV en aquesta temporada, sortint de titular davant el F.C. Barcelona. Un bon retorn i un gest de valentia per part de l'Eugeni que els seus companys no van dubtar en recolzar.

Content i més preocupat pels genolls que per altres coses, el "Chicu" es preparava per a fer un bon partit, donades les circumstàncies i el temps que portava inactiu. Fins i tot, va tenir un parell d'ocasions consecutives per a poder marcar.

El partit començava amb el guió previst, el Barça pressionant i el Calafell en zona. Els primers minuts van ser de tempteig i els dos equips van agafar un ritme força alt. Això va perjudicar els interessos del Calafell, a qui li interessava controlar més el ritme. Però, no va ser així. L'equip local es va contagiar del joc del Barça i, de vegades, el partit semblava més un duel d'OK lliga que un partit de veterans, amb constants contracops per part dels dos equips.

El Calafell va disposar d'algunes ocasions per a marcar algun gol, però la bona actuació de "Tino" Martínez ho va impedir. El Barça deixava jugar i el Calafell aconseguia trenar algunes jugades de perill.

Però, va ser el Barça el que obriria el marcador, mitjançant Miguel Plaza. David Tutusaus estava fent una molt bona actuació, però no va poder fer res davant la jugada de Gaby Cairo, rematada pel crack blaugrana.

Toni Rovira va fer un excel·lent partit i va disposar de nombroses ocasions, però no va aconseguir marcar cap gol. Ben marcat al segon pal, els jugadors calafellencs i, especialment, els porters li van amargar la nit. Tot i això, va ser un dels jugadors blaugranes més actius.

Gaby Cairo faria el segon per l'equip blaugrana de penal, uns minuts més tard, en aprofitar el refús del pal i deixar assegut al terra el porter local. David Tutusaus no va poder fer res davant la jugada d'habilitat del davanter del Barça.

El tercer gol blaugrana arribaria després de que Lluís Coll sortís per darrera la porteria, provocant un malentès defensiu calafellenc i deixant venut al porter Tutusaus.

Amb el resultat de 0 a 3 s'arribaria al descans. No obtant, Perín va disposar d'un penal per a poder escurçar distàncies que "Tino" Martínez va aturar, fent-se mal a les costelles i aturant el joc durant uns minuts per a recuperar-se del fort xut.

El Calafell havia fet mèrits per a aconseguir algun gol, però marxava al descans sense haver-ho fet i això ho pagaria en el segon temps. El Barça, en canvi, havia aprofitat gairebé el 100% de les seves ocasions i, sense fer un partit extraordinari, dominava en el marcador amb claredat.

Pel Calafell cal destacar que tots els jugadors van tenir els seus minuts i va jugar tota la plantilla, per primer cop en el què va de temporada. Les baixes del "Capi" i l'Eugeni, a principis de temporada, van deixar l'equip curt d'efectius. Esperem que en el tram final de temporada es pugui comptar amb tots els jugadors per a jugar els partits que falten.

Al descans, tot l'equip fent pinya i la grada amb alguns espectadors que van presenciar el partit. Fins i tot, públic infantil que es va apropar per a veure alguns dels seus ídols.

El segon temps començava amb el relleu a la porteria, Josep Maria Hernàndez ocupava el lloc de David Tutusaus. Els dos porters calafellencs van tenir una actuació destacable i es van partir els minuts de joc, a diferència del què fan habitualment.

Frederic Sevé no va disposar d'ocasions clares per a marcar, a diferència d'altres partits. Per això no va fer cap gol en aquest partit. Josep Maria Hernàndez es va fer un fart d'aturar xuts blaugranes amb el casc, com a ell li agrada. Va amargar la nit als davanters visitants, especialment a Toni Rovira.

Ramon Ferré va tenir una ocasió clara per a marcar, després que la bola toqués la xarxa de darrera la porteria i caigués dins l'àrea del Barça. El remat a dos metres del porter "Tino" Martínez era imparable, però el porter blaugrana va treure les cames enlaire per a aturar el remat a boca de gol.

El segon temps va començar amb un gol de regal pels blaugranes, Josep Maria Hernàndez rebutjava un xut inofensiu de Xavi Segarra, la bola rebotava en la cama d'Eugeni i es colava dins la porteria local. Un gol de mala sort que posava el 0 a 4 en el marcador.

Minuts més tard, Epi marcava el primer gol del Calafell, 1 a 4, després d'una magnífica magnífica jugada que va acabar amb xut al pal de Frederic Sevé i el remat a porteria buida d'Epi. El Calafell semblava tenir un altre aire i buscava amb més insistència l'àrea visitant.

Els blaugranes van aprofitar un nou regal del Calafell per a fer l'1 a 5, després d'una sacada de falta d'Eugeni en l'angle inferior de l'àrea calafellenca i passar-li al porter Hernàndez que enviava la bola a mitja pista, sense voler, agafant-la Gaby Cairo per a fer el gol. Els dos primers gols del Barça van ser un regal de l'equip local.

Javi Luna, en un contracop ben portat, deixava estirat al terra el porter blaugrana i marcava per l'escaire el segon gol verd-i-blanc. El 2 a 5 demostrava que, si el conjunt local no hagués regalat algun dels gols, encara hi hagués hagut partit.

El Barça, però, aconseguia el 2 a 6 que semblava sentenciar el partit i suposava una gerra d'aigua freda per a les il·lusions locals.

Javi Luna, en un nou contracop, aprofita la sortida de "Tino" Martínez per a rebutjar la bola i el deixa assegut al terra, marcant el 3 a 6 a plaer. El Calafell va fer una bona segona part, on va jugar de tu a tu als blaugranes.

En alguns moment, però, va faltar una mica de pausa en el joc. Els jugadors calafellencs es van contagiar, novament, del joc blaugrana. En alguns moments, els constants contracops demostraven que els dos equips practiquen un joc molt ofensiu i obliden la defensa.

El Calafell va intentar calmar el ritme de joc i tranquilitzar el partit, amb un temps mort. Encara quedaven alguns minuts per a maquillar el resultat. Javi Luna va disposar d'un penal que no va aprofitar.

Tot i disposar d'algunes ocasions, el Calafell no va poder marcar cap gol més. En canvi, va ser el Barça, a manca de pocs minuts, qui va fer el definitiu 3 a 7.

Bon partit dels dos equips, amb un joc vistós i atractiu d'atac, on es va endur el gat a l'aigua l'equip més efectiu i de més qualitat tècnica individual. Però, no tant per encert propi, sinó més aviat per alguns regals dels jugadors locals.

No obstant, satisfacció per haver donat la cara davant un rival que només havia perdut un partit en tota la temporada i ha guanyat tots els demés. Així ho van valorar els protagonistes del partit als micròfons de Calafell Ràdio, després de l'enfrontament. Ara toca el darrer partit de la primera volta, a la pista del Campió, el C.F. Cuatro Vientos. Serà el proper dilluns, a Blanes.