dimarts, 11 de febrer del 2014

El vent de Calafell topa amb la muralla Salarich

C.F. Cuatro Vientos - 8
C.P. Calafell - 2

Els veterans del C.P. Calafell van caure derrotats a la pista del campió, com era previsible, però amb excessiva diferència vist el joc dels dos equips. El conjunt local no va demostrar la superioritat que reflexa el marcador, però va tenir la sort de cara en alguns gols. En canvi, els visitants es van topar amb un mur infranquejable a la porteria blanenca que va impedir un resultat més ajustat, ja que van jugar força bé en conjunt i van disposar de nombroses ocasions per a marcar.

Alguns dels veterans del C.P. Calafell visitaven el pavelló blanenc per primer cop. El Frede i el "Canyi" no es van acabar d'adaptar al parquet blau de la pista. Abans del partit, vam poder veure l'entrenament de l'equip d'OK lliga.

El partit va començar amb uns minuts de tempteig entre els dos equips. El cinc inicial del Calafell no era l'habitual i van sortir d'arrencada amb les precaucions necessàries, sabent que s'enfrontàvem al campió de la darrera edició de la LCV "A".

El primer gol va ser pel conjunt de Blanes, als cinc minuts. El Calafell estava defensant força bé en zona i el Blanes ho feia a l'home. Això va provocar que l'equip local tingués nombroses ocasions al contracop per ampliar l'avantatge. En canvi, els calafellencs havien d'intentar-ho amb jugades individuals, sense sort.

El resultat d'1 a 0 va estar vigent durant forces minuts de la primera part. El porter local començava a brillar en les seves actuacions, especialment en un xut de Ramon Ferré a l'escaire, traient el guant per aturar la bola. El porter local, Salarich, va ser, de llarg, el millor jugador del partit.

El Calafell va començar la roda de canvis i l'equip ho va acusar. Els jugadors de refresc van sortir sense ritme i el Calafell va encaixar un nou gol, el 2 a 0, en el minut 13 de joc. Aquest fet va donar confiança a l'equip local que va apretar més el ritme, veient el bon moment del seu porter i el desconcert visitant.

El C.F. Cuatro Vientos va marcar dos gols en tres minuts, posant el 4 a 0 que semblava sentenciar el partit. El primer d'ells, en un rebot dins l'àrea que va tocar la cama d'un jugador calafellenc i es va introduir a la porteria. El segon gol, el quart de la nit, en un contracop que va acabar en un "misto" del davanter local que va deixar sense opcions el porter David Tutusaus.

El conjunt de Blanes semblava tenir el domini clar del partit, però el Calafell va demanar un temps mort per a recomposar l'equip. En la represa, el Calafell es va fer amb el domini del joc i va disposar de nombroses ocasions per a marcar.

En la més clara, Epi va xutar al porter Salarich i va acabar estirat al terra, el rebuig va ser aprofitat per Javi Luna per a aixecar la bola per damunt del porter i quan semblava que la bola entrava, un defensa local va rebutjar-la a mitja alçada amb l'estic.

El C.P. Calafell va disposar de tres o quatre ocasions més per a obrir el marcador visitant, però la fortuna i la bona actuació de Salarich ho van impedir. La desesperació començava a aparèixer entre els jugadors calafellencs que no sabien com peforar la porteria local.

En un d'aquests contracops, el Calafell, mitjanant Javi Luna, aconseguia el primer gol que posava el 4 a 1 en el marcador. Quedaven quatre minuts pel descans i el domini era clar pels verd-i-blancs. Això va obligar al Cuatro Vientos a demanar un temps mort, a petició del seu porter que veia com arribaven els jugadors calafellencs amb claredat, un cop i un altre.

Joan Ayats no va tenir una actuació de les més lluïdes i el Cuatro Vientos no estava fent un joc tant superior com per a anar per davant de manera tant clara. El resultat lògic i raonable hagués estat el d'empat a tres gols, en aquesta primera part, pels mèrits d'un i altre equip. Però, el marcador reflexava el 4 a 1 contundent.

El conjunt de Blanes va saber jugar els darrers tres minuts de la primera part i va aconseguir aguantar el resultat favorable i que li donava avantatge suficient per a afrontar la segona part amb tranquil·litat.

Amb el 4 a 1 es va arribar al descans. El Calafell es veia capacitat per a remuntar, com va fer a Horta. El joc havia millorat en la segona fase de la primera part i l'equip era optimista i tenia bones sensacions per a posar-se dins el partit.

En el segon temps, però, va ser el Blanes qui va aconseguir ampliar l'avantatge, als pocs minuts de joc, amb una jugada molt afortunada. En un llençament de falta no gaire perillós, enxampen al porter calafellenc despistat i aconsegueixen el 5 a 1, amb molta fortuna.

El gol va descentrar els jugadors visitants que veien com era impossible marcar gol a la porteria blanenca i, en canvi, com l'equip local tenia molta sort de cara a porteria, amb tres gols molt afortunats dels cinc que havien fet fins el moment.

L'equip de Blanes va seguir dominant el partit, especialment, al contracop. L'atac estàtic del Calafell aculava el conjunt local, però permetia uns contracops fàcils per als jugadors de vermell. D'aquesta manera, arribava el 6 a 1 i el 7 a 1 que sentenciaven el partit, de manera definitiva.

No obstant, el Calafell va disposar d'un penal per a escurçar distàncies, Epi el va fallar. Més tard, l'àrbitre Vidal va expulsar un jugador local per agressió a Epi, en un clar contracop. La falta es va produir dins l'àrea i va suposar un nou llençament de penal. El porter Salarich el va aturar.

Tot i jugar amb superioritat, el Calafell no va saber tenir el cap fred i en una jugada absurda, Frede va protestar l'àrbitre Vidal de manera airada i el va expulsar. Els dos equips es van quedar amb tres homes en pista, una oportunitat desaprofitada pel conjunt visitant per a escurçar distàncies.

El conjunt blanenc va recuperar el seu home expulsat abans que el Calafell i va disposar d'un minut en superioritat que no va saber aprofitar. Al final, Javi Luna entrava en pista i els dos equips tornaven a tenir tots els efectius en joc.

El conjunt local va aconseguir marcar el 8 a 1, després de les nombroses ocasions visitants per a escurçar el marcador. Però el Calafell va seguir bolcat a l'atac i va disposar d'algunes ocasions més.

En un contracop, dels molts que va tenir el Calafell, Perín va arrossegar la bola i la va creuar al pal contrari del porter esquerrà del Cuatro Vientos, marcant el 8 a 2 definitiu.

El partit es va endurir un xic en el tram final i el Cuatro Vientos va acabar fent la desena falta d'equip, a manca de dos minuts. Perín va escopir la bola davant Salarich i el porter la va aturar. Els jugadors verd-i-blancs van acabar avorrits per la magnífica actuació del porter local.

Al final, el resultat no es va moure més i el Cuatro Vientos va aconseguir sumar els tres punts, després de venir d'Horta amb una sorprenent derrota. D'aquesta manera, el conjunt de Blanes manté les seves opcions a entrar en la Final Four d'enguany.

Per contra, el Calafell acaba la primera volta amb vuit punts, els mateixos que va aconseguir l'any passat en tota la temporada. El conjunt verd-i-blanc sembla haver agafat el pols a la categoria i es mostra més segur de les seves possibilitats, especialment a casa.

El proper rival serà el C.E. Noia Freixenet, a l'Ateneu Agrícola de Sant Sadurní, davant el "Papi". Esperem que la seva actuació no sigui tant decisiva com ho va ser ahir la de Salarich i li poguem fer alguns gols més per a endur-nos quelcom positiu.