EL NOSTRE PATROCINADOR PRINCIPAL:

divendres, 28 de febrer de 2014

Calafell acull el Campionat d'Espanya Aleví de Patinatge Artístic

Pancarta penjada a la façana del pavelló de Calafell, anunciant el XL Campionat d'Espanya. Foto cedida per Maria Almirall

El dia 1 de novembre de 1985, diada de Tots Sants, el pavelló calafellenc va acollir el XL Campionat d'Espanya de Patinatge Artístic de la categoria Aleví. En aquest campionat, la patinadora Maria Almirall Ferrerons va aconseguir l'onzè lloc. La pedrera calafellenca de la secció de Patinatge Artístic començava a treure joves talents amb molt de futur.

Crònica de la Revista El Retruc número 49, pàgina 38, de desembre de 1985

Crònica del Diari de Tarragona

La temporada de Patinatge Artístic, a diferència de l'hoquei, segueix l'any natural. El febrer de 1985, es van disputar les medalles provincials i van obtenir medalla de plata les següents patinadores del C.P. Calafell: Mònica Urpí, Mª Carme Rovirosa i Susana Mata.

En el mes de març, es van disputar, a Lloret de Mar, les medalles nacionals. En l'especialitat de Lliure la patinadora calafellenca, Mònica Urpí, va obtenir la medalla de plata.

En el mes de maig, es va disputar el Campionat Provincial de la categoria Infantil. Les patinadores del C.P. Calafell, Lourdes Fornós i Susana Mata, van assolir la quarta i cinquena posició, respectivament. Tanmateix, en el Campionat Provincial de la categoria aleví, Maria Almirall va obtenir la quarta plaça.

En el mes de juny, es va disputar el Campionat de Catalunya de les categories Infantil i Aleví, a Palafrugell. En la categoria Infantil, Lourdes Fornós va quedar en dissetena posició i Susana Mata en el lloc vint-i-dos. Maria Almirall va quedar desena, en la categoria aleví.

La patinadora Maria Almirall, amb la seva entrenadora, Montse Arbos, i el seu marit. Foto cedida per Maria Almirall

En el mes de desembre, es va disputar el Campionat de Debutants, amb ascens de categoria. Dues patinadores calafellenques van ocupar els primers llocs del podi. El lloc més alt el va ocupar Verònica Baena. La segona posició va ser per a Anna Ricart. Les demés patinadores locals van ser Anna Montserrat, en quart lloc; Sílvia Portillo, en cinquè lloc; Rosabel Juncosa, en sisè lloc; Dolors Triadó, en setè lloc; Daniela Pérez, en vuitè lloc; Judith Caballo, en desè lloc; Núria Vàzquez, en dotzè lloc; i Judith Solé, en quinzena posició.

En el Campionat Provincial de Tercera categoria, dues patinadores del C.P. Calafell, Mònica Urpí, com a primera classificada, i Mª Carme Rovirosa, com a sisena classificada, van aconseguir l'ascens a Segona categoria B. També hi van participar Montserrat Rovirosa, setzena classificada, i Esther Rovira, en divuitena posició.

Patinadores del C.P. Calafell, en el pavelló del Reus Deportiu, a la Copa President, amb Maria Almirall, Verònica Baena, Anna Ricart, Lourdes Fornós, Sussanna Mata, Mònica Urpí i Mª Carme Rovirosa. Foto cedida per Maria Almirall

També es va disputar la Copa President, al pavelló del Reus Deportiu, puntuable per clubs. En la categoria Aleví, Maria Almirall va quedar cinquena classificada. En la categoria Infantil, Susana Mata va quedar en segon lloc i Lourdes Fornós en tercera posició. En la Tercera categoria, Mònica Urpí va ser segona i Mª Carme Rovirosa va quedar en quarta posició. En la categoria Debutants, el primer lloc va correspondre a Verònica Baena i Anna Ricart va ser quarta. Per clubs, el C.P. Calafell va quedar classificat en quart lloc.

Lourdes Fornós, Mònica Urpí, l'entrenadora Montserrat Arbos, Susana Mata (a dalt) i Verònica Baena (a sota), en la Copa President celebrada al pavelló del Reus Deportiu. Foto cedida per Susana Mata

El febrer de 1986, es van disputar les medalles provincials. Van obtenir bronze, en l'especialitat d'Escola, les patinadores Lourdes Fornós i Mònica Urpí. En l'especialitat de Lliure, Lourdes Fornós va obtenir la medalla d'or. Verònica Baena i la mateixa Lourdes Fornós van obtenir medalla de plata. Les patinadores Dolors Triadó, Núria Vàzquez, Mª Carme Puy, Anna Ricart, Esther Rovira, Verònica Baena, Lourdes Fornós, Maria Almirall, Susana Mata, Judith Caballo i Mònica Urpí van obtenir la medalla de bronze, en Lliure.

En el mes de març, a Lloret de Mar, es van disputar les medalles nacionals. Van obtenir bronze en Escola Mònica Urpí i Lourdes Fornós. En l'especialitat de Lliure, van obtenir plata Lourdes Fornós i Susana Mata.

En el mes de maig, es va disputar el Campionat Provincial de categoria Aleví, on la patinadora del C.P. Calafell, Mª Carme Puy, va ser la cinquena classificada. També es va disputar el Campionat Provincial de categoria Infantil, on les sis primeres classificades tenien dret a participar en el Campionat de Catalunya. El primer lloc el va ocupar la patinadora del C.P. Calafell, Lourdes Fornós. El sisè lloc va ser per a Verònica Baena, també del C.P. Calafell. Les demés participants van assolir els següents llocs: Maria Almirall, setena; Anna Montserrat, desena; Rosabel Juncosa, dotzena; Judith Caballo, quinzena; Anna Ricart, divuitena; Núria Vàzquez, vin-i-unena; Daniela Pérez, vint-i-cinquena; i Sílvia Portillo, vint-i-sisena.

Maria Almirall rebent un trofeig de la II Challenge de Calafell Ràdio, de mans de la regidora Anna Ortoll. Foto cedida per Maria Almirall

Els dies 7, 8 i 9 de juny es va disputar, a la vila de Solsona, el Campionat de Catalunya de les categories Aleví i Infantil. La patinadora del C.P. Calafell, Mª Carme Puy, va ser setzena en categoria Aleví. En categoria Infantil, Lourdes Fornós seria novena i Verònica Baena va quedar en dinovè lloc.

El 15 de juny de 1986, es va disputar el Campionat Provincial de Tercera categoria, on les sis primeres assolien l'ascens a Segona categoria B. Susana Mata va quedar en primer lloc, aconseguint l'ascens. Les demés patinadores que hi van participar van ser: Montserrat Rovirosa, vuitena; Dolors Triadó, novena; Esther Rovira, dotzena; i Judith Solé, quinzena.

El 24 de juny, es va disputar el Campionat Provincial de Segona categoria B, on Mònica Urpí va ser setena i Mª Carme Rovirosa va quedar en catorzè lloc.

Els dies 4, 5 i 6 de juliol, es va disputar el Campionat d'Espanya de categoria Infantil, on ascendien a Segona categoria B les primeres deu classificades. Només va assolir aquesta fita la patinadora del C.P. Calafell, Lourdes Fornós, quedant en tercera posició.

Susana Mata en el graó més alt del podi, en la Copa President celebrada al pavelló del C.E. Vendrell, l'any 1986. Foto cedida per Susana Mata

També, aquell any, es va disputar la Copa President en el pavelló del C.E. Vendrell. Susana Mata va assolir el primer lloc de la seva categoria.

Tots els patinadors del C.P. Calafell en el Festival de Patinatge Artístic de 1985. Foto cedida per Susana Mata

Per la Festa Major de la Santa Creu de 1985 i de 1986 es va fer un Festival de Patinatge Artístic.

Article del Diari de Tarragona

La secció de Patinatge Artístic del Club Patí Calafell estava formada per setanta cinc patinadors federats, sota la direcció de la Monitora-entrenadora Montserrat Arbos. L'Ajuntament de Calafell va subvencionar la secció amb cent cinquanta mil pessetes. L'Excel·lentíssima Diputació de Tarragona va ajudar amb cent mil pessetes, en motiu del Campionat d'Espanya de la categoria Aleví. L'empresa local Fruites Claramunt va fer un donatiu de cent mil pessetes que es van destinar a l'adquisició de xandalls pels patinadors. La Caixa d'Estalvis Provincial de Tarragona va fer una aportació de dotze mil pessetes pel Festival de Patinatge Artístic.

Hoquei i Patinatge artístic convivien en el nostre club, integrant nens i nenes de totes les edats, com per exemple els germans Esther i Javi Luna. Foto cedida per Javi Luna

2 comentaris:

  1. Respostes
    1. Moltes gràcies, David! Però sense l'interès dels què ho llegiu, això no seria possible. També vull agraïr a tots els patinadors/es que ens han facilitat fotografies i informació al respecte.

      Elimina