dissabte, 22 de febrer del 2020

Emma De Bargas es retira del Patinatge actiu

Emma De Bargas, en una actuació, a Reus

La retirada de la patinadora Emma De Bargas Peeters marca l'any 2012. El Festival de final de temporada es converteix en un homenatge per a la calafellenca, després de molts anys assolint èxits esportius al més alt nivell.

Publicat el desembre del 2012, al número 373 de la revista El Brogit




La secció de patinatge artístic del Club Patí Calafell va començar la temporada participant en les proves de nivell que van celebrar-se a Vila-seca (Tarragonès), el diumenge 5 de febrer del 2012. Es tractava de proves que els patinadors i patinadores havien de superar per a poder competir en determinats nivells. A Vila-seca, en concret, eren proves de nivell A i C en les modalitats d’escola i de figures lliures.

La secció va participar amb un total d'onze esportistes. En la modalitat lliure i nivell C van “examinar-se” les calafellenques Maria García, Rocío García i Carme Casado. Aquesta darrera va ser la única que va emportar-se el diploma cap a casa. En la modalitat d’escola i també nivell C, van aconseguir el títol Aixa Guerrero i Agatha Espinosa. La resta dels seus companys i companyes (Víctor Casado, Evelin Hernández, Alba Espinosa, Lídia Guardia i Lucía Chamorro) no van aprovar. En el nivell A d’escola, Carlota Medrano tampoc va aprovar.


La secció de patinatge artístic del Club Patí Calafell va participar, el diumenge 26 de febrer, en la primera convocatòria de nivell B i de Certificat, en les modalitats de lliure, escola i xous, que van celebrar-se a les instal·lacions del Club Patí Dertusa, a Tortosa (Baix Ebre). Els patinadors i patinadores havien de superar aquestes proves per poder competir en determinades categories.

En el nivell B de la modalitat de Lliure, van participar dues calafellenques, Maria Herrera Caba i Lena Bäcker Fornós, que no van poder superar la prova. En la modalitat d’escola, la patinadora Naila Estepa Aleu va aprovar el certificat, assolint així la categoria en figures obligatòries.



Classificació de la Fase Comarcal, en el Programa Curt de la categoria Prebenjamí B

El 3 de març del 2012, a les instal·lacions del Club d'Esports Tennis Vendrell, es va disputar la Fase Comarcal, en la modalitat de programa Curt. En categoria Prebenjamí B, Alexandra Gómez va ser segona classificada. També, hi van participar Noa Fernández, Júlia Callejas, África Puente, Martina Mudarra, Mireia Raventós, Carlota Juan i Mireia Moral.


Classificació de la Fase Comarcal, en el Programa Curt de la categoria Benjamí B

En la categoria Benjamí B, va guanyar la calafellenca Paola Alonso. Carlota Bocanegra i Marta Villegas van ser quarta i cinquena. Júlia Juan va ser setena.

Classificació de la Fase Comarcal, en el Programa Curt de la categoria Aleví A

En la categoria Aleví A masculí, el quart classificat va ser Víctor Casado.

Classificació de la Fase Comarcal, en el Programa Curt de la categoria Aleví C

En la categoria Aleví C, Rocío García va ser segona. Marina García, Maria Agulló i Genís Castillo van ser quarta, cinquena i sisè, respectivament.

Classificació de la Fase Comarcal, en el Programa Curt de la categoria Infantil C

Finalment, en la categoria Infantil C, la guanyadora va ser la calafellenca Eva Boabén Castro.


El diumenge 11 de març, al Pavelló Joan Ortoll, es celebraria el Campionat Territorial de Figures Obligatòries de Patinatge Artístic, en categoria Cadet, Juvenil i Sènior.



Publicada el 15 de març del 2012, al diari Més

El diumenge 11 de març, al pavelló municipal Joan Ortoll de Calafell, tingueren lloc les proves del Campionat Territorial de Figures Obligatòries, puntuables per al Campionat de Catalunya. Íngrid Espinosa, Sílvia Miravent, Virgínia Sánchez, Andrea Martos i Emma De Bargas es van classificar per al Campionat de Catalunya.

En la categoria Cadet, hi van participar Íngrid Espinosa, Sílvia Miravent i Naila Estepa, primera, segona i tercera classificades. L’Íngrid i la Sílvia van obtenir la puntuació mínima i es van classificar pel Campionat de Catalunya.

En la categoria Juvenil, hi van participar Virgínia Sánchez, Andrea Martos i Lidia Burrueco, primera, segona i tercera classificades. La Virgínia i l’Andrea, també van obtenir la puntuació mínima i es van classificar pel Campionat de Catalunya.

En la categoria Sènior, Emma de Bargas no va tenir cap problema per a classificar-se pel Campionat de Catalunya.



La secció de patinatge artístic del Club Patí Calafell va participar, el diumenge 18 de gener, en la primera convocatòria del Trofeu d’iniciació de nivell 1 i 2, a les instal·lacions del C.P.A. Amposta, a la comarca del Montsià. Hi concorrien més de dues-centes patinadores, vuit de les quals eren del Patí Calafell. Dues d’elles van fer podi, en les diferents proves.

En la categoria de 10 i 11 anys, nivell 2, la Judith Larraz Álvarez va quedar onzena i l’Ainoa Llacer Ayuso va ser vint-i-tresena. En la categoria de 12 i 13 anys, nivell 2, Laura Rivillas Rabell va ser cinquena i Elvira Cherto Fraile va ser sisena. 

En categoria de més de 14 anys, nivell 2, Anna Gamoral Ruiz va classificar-se en dinovena posició i Gisela Sánchez Crespin en el lloc número vint-i-tres. 

Finalment, en categoria de 10 i 11, nivell 1, Maria Herrera Caba va ser segona. També va pujar al podi, en el tercer lloc, la seva companya Lena Bäcker Fornós.

Credencial del Campionat de Catalunya de Figures Obligatòries, cedida per Emma De Bargas


Publicada el 17 d'abril del 2012, al diari Més

La patinadora Emma De Bargas, del Club Patí Calafell, va participar, el diumenge 1 d'abril, a l’Ametlla del Vallès, en el Campionat de Catalunya de Figures Obligatòries, en la categoria sènior. L’Emma va obtenir una puntuació de 295,80 punts i va acabar en sisena posició. La patinadora Carla Torrell de l’Ametlla del Vallès va ser la campiona amb 323,40 punts.

L’Emma De Bargas es classificava per al Campionat d’Espanya que tindria lloc els dies 27 i 28 de juliol, a Palma de Mallorca.

En la categoria Cadet, la seva companya Sílvia Miravent va fer una lluïda actuació i va acabar desena, amb 231,20 punts. Més punts dels necessaris per a poder classificar-se pel Campionat d’Espanya que tindria lloc els dies 22 i 23 de juny, a Fuengirola (Màlaga). En la mateixa categoria, Íngrid Espinosa va ser dotzena amb 222,60 punts, quedant-se fora d’anar al campionat estatal.

Finalment, en la categoria Juvenil, les calafellenques Virgínia Miravent i Andrea Martos, tot i la seva contínua superació, van classificar-se als llocs catorzè i setzè, respectivament amb 222,60 i 208 punts i no es van poder classificar pels campionats estatals.



Les esportistes de la secció de patinatge artístic del Club Patí Calafell van aconseguir, el diumenge 15 d’abril, un total de tres podis, al I Campionat de Categories que es va celebrar a les instal·lacions del Reus Deportiu, a la capital del Baix Camp. Deu patinadores de la secció van participar en aquest campionat.

En categoria Aleví, nivell B, Júlia Herrera Caba va pujar el segon calaix del podi. En categoria Infantil, nivell B, Rita Gauxachs va quedar sisena; i en aquesta categoria, nivell A, Maria Miravent va ser quarta. Sílvia Miravent va ser segona, en el nivell B de la categoria Cadet. En aquesta mateixa categoria i nivell, Carlota Medrano va ser cinquena; Íngrid Espinosa, desena, i Naila Estepa, dissetena.


Finalment, en la categoria Juvenil, nivell A, Virgínia Sánchez va ser segona. En el nivell B, Andrea Martos va classificar-se en sisè lloc i Lídia Burrueca en el setè.



La patinadora del Club Patí Calafell, Virgínia Sánchez, es va classificar per a  disputar el Campionat de Catalunya de Patinatge Artístic, en la categoria Juvenil, en la modalitat Lliure. Sánchez va assolir la classificació en el Campionat Territorial Juvenil i Cadet disputat Cambrils (Baix Camp).

La secció de patinatge artístic del Club Patí Calafell va participar en les proves territorials amb un total de sis patinadores, dues en la categoria Juvenil i dues en la categoria Cadet. En categoria Juvenil, Virgínia Sánchez va quedar sisena i va aconseguir classificar-se per al campionat de Catalunya. L’altra participant en la categoria, Andrea Martos, va ser dotzena.

En categoria Cadet, Carlota Medrano va quedar catorzena; Íngrid Espinosa, dinovena; Sílvia Miravent, vintena, i Naila Estepa, vint-i-sisena. El nivell del campionat va ser altíssim.


Portada del programa de mà del Campionat Territorial, celebrat a Reus

El 13 de maig del 2012, es va disputar el Campionat Territorial de les categories Júnior i Sènior, al Palau d'Esports del Reus Deportiu.

Interior del programa de mà del Campionat Territorial, celebrat a Reus

Pel Club Patí Calafell, hi van prendre part Emma De Bargas i Anaïs Mercadé, en categoria Sènior.


Les patinadores del Club Patí Calafell Anaïs Mercadé i Emma de Bargas es van classificar per al Campionat de Catalunya Sénior de Patinatge Artístic. Totes dues van guanyar-se la classificació en el Campionat Territorial, disputat a les instal·lacions del Reus Deportiu, a la capital del Baix Camp, el 13 de maig del 2012. Emma de Bargas va quedar en quart lloc i Anaïs Mercadé en cinquè lloc.


Portada del programa de mà del Campionat de Catalunya, celebrat a Reus

Interior del programa de mà del Campionat de Catalunya, celebrat a Reus

Els dies 2 i 3 de juny del 2012, es va disputar el Campionat de Catalunya Júnior i Sènior, al Palau d'Esports del Reus Deportiu. Hi van participar Emma De Bargas i Anaïs Mercadé, aconseguint la classificació per al Campionat d'Espanya que es disputaria a Mallorca.













Actuació d'Emma De Bargas, en el Campionat de Catalunya de Reus

Credencial de l'Internationaler Deutschland Pokal, cedida per Emma De Bargas

Entre el 16 i el 19 de maig del 2012, Emma De Bargas participaria en l'Internationaler Deutschland Pokal, celebrat a Freiburg (Alemanya). Emma va haver de decidir la seva participació en 24 hores, al produïr-se una baixa. No ho va dubtar i va agafar el primer vol, amb molta il·lusió.



















Emma De Bargas, en la seva actuació en Figures Obligatòries

Emma De Bargas hi va participar en Figures Obligatòries, la seva millor especialitat, aconseguint la dotzena posició. Aquesta seria la seva darrera participació internacional, defensant el mallot de la selecció espanyola de Patinatge Artístic. A la localitat de Freiburg ja hi havia participat, en una altra ocasió, en el 2007.


Acreditació del Campionat de Catalunya Infantil 2012, cedida per Mercè Garriga

Diploma del Campionat de Catalunya Infantil 2012, cedit per Mercè Garriga

Publicada el 6 de juliol del 2012, al Diari del Baix Penedès

Les patinadores del Club Patí Calafell, Maria Miravent i Rita Gausachs, es van classificar per al Campionat de Catalunya de Patinatge Artístic, en la categoria Infantil. Van assolir la classificació en el Campionat Territorial que es va celebrar els dies 30 de juny i 1 de juliol, a Amposta (Montsià).

Maria Miravent va classificar-se en les dues modalitats de figures obligatòries i Lliure. Al campionat territorial d’Amposta, va ser primera en figures obligatòries i cinquena, en Lliure. Rita Gausachs es va classificar en la modalitat de Lliure, després de quedar setena.

A Amposta, també, la patinadora Júlia Herrera va quedar en desena posició de la categoria Aleví.



Cartell del Campionat d'Espanya Cadet, cedit per Mercè Garriga

Participants del Campionat d'Espanya Cadet, cedit per Mercè Garriga


Acreditació del Campionat d'Espanya Cadet, cedit per Mercè Garriga

Classificació de Figures Obligatòries, en el Campionat d'Espanya Cadet 2012

Certificat del Campionat d'Espanya Cadet, cedit per Mercè Garriga

Publicada el 29 de juny del 2012, al Diari del Baix Penedès

Publicada el 26 de juliol del 2012, a El 3 de VUIT

La patinadora del Club Patí Calafell, Sílvia Miravent, va ser desena en la modalitat de figures obligatòries, en el Campionat d'Espanya de Patinatge Artístic, celebrat a Fuengirola (Màlaga), els dies 22 i 23 de juny del 2012. Va ser una bona posició, atès el nivell altíssim de la competició.

Miravent participava en figures obligatòries i va fer una molt bona actuació en les primeres figures, posicionant-se entre la sisena i la vuitena plaça. Però, a la última figura, els nervis la van trair i va baixar fins a la desena plaça. No obstant, va ser una molt bona classificació, ja que durant tot el campionat es va veure un altíssim nivell i les puntuacions van estar molt ajustades entre totes les participants.

Publicada el juny del 2012, a la revista Desconecta't de l'INS Camí de Mar


El 16 de juny del 2012, es va celebrar a Valls, la segona convocatòria nivell B i Certificat, en les modalitats de Lliure i Escola. En el nivell B, modalitat de Lliure, Maria Herrera Caba va aprovar. Lena Baker Fornós, en canvi, no va tenir la mateixa fortuna. En el nivell Certificat, modalitat de Lliure, Laura Rivillas va aprovar i va aconseguir la categoria, en aquesta modalitat.

En la modalitat d'Escola, en el nivell B, van aprovar judith Larraz Álvarez i Júlia Herrera caba. No van aprovar la prova Ainoa llàcer Ayuso i Laura Rivillas Rabeli. En el nivell de Certificat, Carlota Medrano va aprovar el Certificat. Però, li va faltar una figura per a assolir la Categoria.


Quatre patinadores del Club Patí Calafell van aconseguir el diploma de nivell, en les proves disputades a les instal·lacions del Club Patí Perelló, al Perelló (Baix Ebre). Carlota Medrano, Anna Gammoral, Lucía Chamorro i Judith Larraz van ser les escollides.

En nivell A, modalitat de figures obligatòries, les patinadores Carlota Medrano i Anna Gammoral van superar les proves i es van endur els diplomes cap a casa. En la mateixa modalitat de figures obligatòries, però en nivell C, Lucía Chamorro Triano també va reeixir i va superar les proves. Tanmateix, els seus companys Sara Mulleras i Víctor Casado només van aprovar un dels dos exercicis.

En nivell A, modalitat lliure, Judith Larraz va superar la prova, però Anna Gammoral no va poder aprovar-la. I en aquesta mateixa modalitat, però al nivell C, Rocío García no va poder reeixir.


Maria Miravent Garriga, patinadora de la secció de patinatge artístic del Club Patí Calafell, va quedar classificada en novè lloc, en el Campionat de Catalunya Infantil, celebrat a Cambrils. Aquest novè lloc va ser en la modalitat de figures obligatòries. Tanmateix, Miravent no va aconseguir els mínims per classificar-se pel Campionat d'Espanya, ja que només van arribar-hi les sis primeres classificades.

En el campionat, celebrat a les instal·lacions del Club Patí Cambrils els dies 20, 21 i 22 de juliol, van participar dues patinadores del Club Patí Calafell: Maria Miravent i Rita Gausachs. Miravent va participar en les dues modalitats: figures obligatòries i lliure, i Gausachs només en modalitat lliure. En aquesta darrera modalitat, Miravent va quedar classificada en 23è lloc i Gausachs, en el 27è. El nivell de la competició va ser molt alt, especialment en Lliure.


Credencial d'Emma De Bargas, en el Campionat d'Espanya de Palma, cedida per ella mateixa

Classificació del Campionat d'Espanya Sènior 2012, en Programa Curt

Classificació del Campionat d'Espanya Sènior 2012, en Figures Obligatòries

Classificació del Campionat d'Espanya Sènior 2012, en Programa Lliure

El 27 i 28 de juliol del 2012, es va disputar el Campionat d'Espanya de patinatge Artístic, a Palma de Mallorca. Hi va participar Emma De Bargas, aconseguint la setena posició, en figures obligatòries, i la dotzena, en Lliure.


Publicada el 5 d'octubre del 2012, al Diari del Baix Penedès

Publicada el 5 d'octubre del 2012, al diari Més

La secció de patinatge artístic del Club Patí Calafell va aconseguir tres podis en el I Trofeu de Patinatge Artístic Ciutat de Roquetes, disputat el 22 de setembre, a Roquetes (Baix Ebre). El campionat, organitzat pel Club Patí Roquetes, va ser un èxit de participació, ja que van competir-hi un total de 160 patinadors de diferents clubs.

El Club Patí Calafell va desplaçar sis patinadores, a Roquetes. En la categoria infantil, Rita Gausachs va assolir el tercer lloc i la seva companya, Maria Miravent, el quart. En categoria Cadet, va pujar al podi, com a tercera classificada, Sílvia Miravent. Mentre que Íngrid Espinosa i Carlota Medrano van quedar quarta i sisena, respectivament. I finalment, en categoria Juvenil, Vírginia Sánchez va ser segona.

Al torneig de Roquetes va competir tots els nivells possibles del patinatge artístic, des de debutants mini fins a sèniors. Els esportistes participants representaven catorze equips de les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona i el Penedès: Club Patí Alcanar, Club Patí l’Aldea, Club Patí Calafell, Club Patí Cambrils, Club Patinatge Artístic Cubelles, Club Patí Masdenverge, Club Patí Rapitenc, Reus Ploms, Club Patí Riudoms, Club Patí Roquetes, Club Patí Santa Bàrbara, Unió Deportiva Torredembarra, CE Vendrell i Club Patí Vila-seca.




La secció de patinatge artístic del Club Patí Calafell va participar, a mitjans d'octubre, en el III Trofeu d’iniciació que va celebrar-se a les instal·lacions del Reus Deportiu, a Reus (Baix Camp). El torneig era per a esportistes de base, en els nivells A, B i C i Certificat, amb una inscripció de més de 200 patinadores. En aquestes proves, les patinadores podien aconseguir els mínims per poder participar en competició oficial.

En el nivell Certificat, de 10 i 11 anys, la calafellenca Judith Larraz va quedar en tercer lloc, però no es va poder treure la categoria. En aquest nivell, de 12 i 13 anys, Laura Rivillas i Elvira Cherto van ser tercera i setena, respectivament. En la modalitat de figures obligatòries, per a més de 14 anys, Carlota Medrano va aprovar i va obtenir la corresponent categoria. La seva companya Anna Gamonal va aprovar dues de les tres figures necessàries.

En el nivell A, de 10 i 11 anys, Ainoa Llacer va ser setena, Lucía Ruiz va ser vuitena i Maria Herrera catorzena. I en majors de 14 anys, Anna Gamonal va aconseguir la sisena posició i Gisela Sánchez la novena. En el nivell B, de 8 i 9 anys, Laura Planas va ser tretzena. I en 10 i 11 anys, Lenna Bäcker va pujar al segon calaix del podi.





La secció de patinatge artístic del Club Patí Calafell va participar en la tercera convocatòria de proves de nivell que va celebrar-se a les instal·lacions de l’Associació de Patinatge de Mont-roig del Camp (Baix Camp), a mitjans d'octubre.

A Mont-roig, el Club Patí Calafell va participar en les proves de nivell A d’iniciació i en les proves del nivell C, en les modalitats de Lliure i Escola. La sort va acompanyar molt diferentment a les patinadores calafellenques.

En el nivell A, en la modalitat d’escola, Judith Larraz va apror només la figura número 9. Elvira Cherto no va aprovar.

En el nivell C d'Escola, Gloria Murillo 
Lydia Guardia, Mireia Girona, Alba Espinosa Rocío Garcia van aprovar. Sara Mulleras no va aprovar.

En el nivell A, en la modalitat de Lliure, Ana Gamonal va aprovar. Ainoa Llàcer, Maria Herrera i Lucía Ruiz van suspendre.

En el nivell C, en la modalitat de Lliure, 
Maria Agulló i Noa Fernández van aprovar. Marina Garcia, Aina Canals i Júlia Callejas no van aprovar.



Les patinadores de la secció de patinatge artístic del Club Patí Calafell van aconseguir quatre podis en el II Trofeu de Categories, celebrat el 28 d’octubre, a Alcanar (Montsià). La secció va competir amb força èxit en les categories Infantil, Juvenil i Sénior del nivell A, i Aleví i Cadet, del nivell B.

En el nivell A, categoria Infantil, Maria Miravent va aconseguir un dels podis, en quedar segona. En aquesta mateixa categoria i nivell, Rita Gausachs va ser setena. En categoria Juvenil, Virgínia Sánchez va ser segona. I en categoria Sénior, Anaïs Mercadé va pujar dalt de tot del podi, en assolir la primera posició.

En el nivell B, en la categoria Aleví, Júlia Herrera Caba va fer quarta. I en categoria Cadet, Carlota Medrano va aconseguir el quart podi per a l’entitat, en quedar tercera. Les seves companyes Cadet Sílvia Miravent, Íngrid Espinosa i Naila Estepa van aconseguir el novè, el tretzè i el quinzè lloc, respectivament.



La secció de patinatge artístic del Club Patí Calafell va aconseguir tres podis en el Campionat de Tardor de categories i d’iniciació, disputat els dies 10 i 11 de novembre passats, a les instal·lacions del Club Patí Cambrils, a Cambrils (Baix Camp). Amb una participació de 100 patinadores del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre, el torneig era classificatori per la Copa Catalana,
que es disputaria el 24 i 25 de novembre, a Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental).

En categoria Cadet, Íngrid Espinosa va pujar al primer calaix del podi. La seva companya, Carlota Medrano, va pujar al tercer calaix. També en aquesta categoria, Sílvia Miravent va ser desena i Naila Estepa divuitena. En categoria Juvenil, Virgínia Sánchez va pujar també al podi, en quedar segona. 
Andrea Martos va ser novena. En categoria aleví, Júlia Herrera va classificar-se en quarta posició.

Els tres podis donaven accès a la Copa Catalana de Cerdanyola. D’altra banda, en la modalitat d’iniciació i nivell B, Laura Rivillas va ser quarta, tot classificant-se també per a la Copa Catalana. Judit Larraz va fer cinquena. I Lena Baecker, cinquena en categoria Certificat.



L'esport calafellenc va retre un multitudinari homenatge a Emma de Bargas Peeters, l'emblemàtica patinadora, que es retirava de les pistes, desprès d'una trajectòria que inclou, entre altres, dos Campionats d'Espanya i dos pòdiums a tornegis internacionals. Una de les llegendes vives de l’esport local es va acomiadar de la pràctica del patinatge artístic, tot i que hi continuaria treballant com a entrenadora. Envoltada de familiars, amics, companys i de mig miler de persones que van omplir de gom a gom el pavelló poliesportiu municipal “Joan Ortoll” de Calafell, De Bargas penjava els patins.

Emma De Bargas va rebre el reconeixement del seu club de tota la vida, el Club Patí Calafell, i de la seva secció de patinatge artístic. També en de l’Ajuntament, de mans de l’alcalde de Calafell, Joan Olivella i del regidor d’Esports, Juanjo Iglesias. Tothom va voler participar en l’adéu de les pistes de l’esportista
calafellenca amb més palmarès individual. També, patinadors i patinadores dels clubs que participaven en el Festival anual de patinatge artístic, que organitzava la secció de patinatge del Club Patí Calafell per tancar la temporada, van voler acomiadar Emma De Bargas.

El Festival, a més, era una ocasió de veure el treball que els esportistes de la secció de patinatge artístic havien desenvolupat al llarg de l’any. I a la vegada, un reconeixement al seu esforç i als seus resultats, amb nombrosos podis als tornegis disputats i moltes patinadores que havien aconseguit la qualificació necessària per competir en diferents nivells i modalitats.






Publicada el desembre del 2012, a la revista Calafellencs

Publicada el 14 de desembre del 2012, al Diari del Baix Penedès


Aquí podeu veure el Festival anual de la secció de Patinatge Artístic del Club Patí Calafell i el comiat de la patinadora Emma De Bargas.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada