dijous, 27 de febrer del 2020

Quinze equips formen la base

De la temporada 2012/13, en les categories inferiors, podem destacar que eren quinze els equips que hi jugaven. Però, també, la cloenda d'aquella temporada va ser espectacular, ja que Calafell va acollir la Trobada d'hoquei per a nens i nenes entre quatre i set anys.


El Club Patí Calafell tindrà aquesta temporada quinze equips d’hoquei, amb un total de 150 esportistes

Publicada el 29 de setembre del 2012, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell tindrà en joc aquesta temporada 2012-2013 quinze equips d’hoquei sobre patins, amb un total de 150 esportistes, 115 a la base. Tots els equips van presentar-se aquesta passada nit, en els prolegomens del partit de presentació davant l’afició del primer equip de l’entitat.

El Patí Calafell manté els dos equips sènior de la temporada passada: el primer equip, que jugarà un any més a l’OK Lliga, i el segon quip, que competirà de nou a Primera Catalana. Pel decalatge d’edats i la progressió dels jugadors, l’equip júnior desapareix, però es recupera el juvenil, que la temporada passada no existia. “La idea, no obstant, és que l’any que ve, aprofitant les edats i les progressions, hi hagi tant júnior com juvenil”, explica el coordinador de la base del club, Enric Fontanilles.

A la base, també es recupera l’equip aleví, que va començar la temporada passada, però no la va poder acabar ja que faltaven jugadors amb l’edat corresponent i s’havia de funcionar amb benjamins. “Aquests moviments per raó d’edat no són gens estranys, però el nostre objectiu és que la temporada vinent tinguem equips a totes i cadascuna de les categories”, afegeix Fontanilles.

Els benjamins tindran un tercer equip i també s’amplia el nombre d’equips d’escola i d’iniciació. Però la gran novetat és la creació del primer equip femení d’hoquei de la història del Club Patí Calafell. Format per nenes d’edats compreses entre els 4 i els 7 anys, competirà a la categoria minifemenina.

Finalment, el Patí Calafell tornarà a competir en la categoria de veterans. L’equip dels més grans, el Vallès Calafell CP, afronta la seva segona temporada, en la qual competirà a la Lliga A de veterans, després de l’ascens assolit abans de l’estiu.




El Calafell va ser vuitè, amb quaranta-vuit punts. Va guanyar quinze partits i en va empatar tres. Va marcar cent setanta gols i en va encaixar cent cinquanta-set.


El màxim golejador de l'equip va ser Oriol Palau, amb trenta-nou gols. El va seguir Ferran Riera, amb trenta gols. Òscar Aguilar en va fer vint-i-sis i Israel Seoane en va marcar vint-i-cinc, un menys. Els quatre jugadors anaven tenint minuts amb el primer equip.



Vibrant i intens derbi Calafell-Vendrell de Primera catalana, amb victòria local (5-3)

Publicada el 3 de maig del 2013, a la Web del Club Patí Calafell.

Els derbis entre el Calafell i el Vendrell són llegendaris en el món de l’hoquei, encara que siguin de categories inferiors. El partit d’aquesta nit dels segons equips sénior dels respectius clubs, de l’avantpenúltima jornada de Primera catalana al pavelló “Joan Ortoll”, ha fet honor a la tradicional rivalitat que els enfronta des de fa més de mig segle: un partit vibrant i intens, que ha tingut fins i tot moments de joc espectacular, i que s’ha saldat amb victòria local (5-3) amb excel·lents actuacions dels verd-i-blancs Oriol Palau i Andreu Ortoll.

Els dos equips buscaven els tres punts per tal d’assegurar la seva permanència a la categoria. Tot i que ocupen places còmodes a la part mitja de la taula, les diferències de puntuació són mínimes i encara pot passar qualsevol cosa. La victòria calafellenca d’avui no garanteix matemàticament encara la salvació, però la deixa encarrilada: el cap de setmana vinent, els verd-i-blancs tornen a jugar a casa, en la penúltima jornada, i reben al Mollerussa, que està poc menys que sentenciat. Més complicada li queda la permanència al Vendrell després d’aquesta derrota.

El partit ha mobilitzat les dues aficions en un grau rarament vist a Primera catalana i la graderia del “Joan Ortoll” ha registrat la millor entrada (dos terços de l’aforament) de tota la temporada en aquesta categoria. Els aficionats han gaudit d’un joc de gran intensitat i d’altíssima velocitat. Els dos equips han posat en pràctica una pressió individual per tota la pista i els atacs, les pèrdues de pilota i els contraatacs han estat constants.

Els locals s’han imposat gràcies a un major control de la bola i un ampli repertori ofensiu, en el qual han destacat les passades interiors i les combinacions. De la seva banda, els vendrellencs, que havien convocat dos jugadors del seu primer equip (que juga a l’OK Lliga), han replicat amb una contundència semblant, però una mica menor, i han quedat penalitzats pel seu poc encert en les jugades a pilota aturada. En aquest sentit, el porter local, Andreu Ortoll, ha tingut una actuació destacadíssima, ja que ha parat dos penaltis i tres faltes directes, a més de tres rebots posteriors a la sacada.

També s’ha destacat Oriol Palau, que ha signat un “hat trick”i ha liderat amb vigor l’empenta local. Les altres dues dianes verd-i-blanques han estat obra d’Israel Seoane i de Ferran Riera.



400 esportistes a Calafell, en la cloenda de les trobades d’hoquei per nens de 4 a 7 anys del Penedès

Publicada el 3 de juny del 2013, a la Web del Club Patí Calafell.

El pavelló poliesportiu municipal “Joan Ortoll” de Calafell va acollir dissabte passat la cloenda de les trobades d’hoquei del Penedès. L’activitat, que forma part dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya, va aplegar més de 400 jugadors de 4 a 7 anys de les comarques del Baix Penedès, l’Alt Penedès, el Garraf i l’Anoia, així com un miler de familiars i acompanyants. El Club Patí Calafell era l’amfitrió d’aquesta trobada, que tenia el suport d’institucions i patrocinadors privats.

El desenvolupament de la jornada va anar acompanyat per un gran ambient esportiu i familiar al pavelló poliesportiu municipal “Joan Ortoll” de Calafell. En l’acte de cloenda, l’alcalde de Calafell i president del consell comarcal del Baix Penedès, Joan Olivella, va destacar que “hem d’estar agraïts a tothom que ha fet possible aquesta trobada i a totes les persones que, en l’àmbit dle Penedès, mantenen viu aquest planter de jugadors que, en el futur, arribaran al màxim nivell d’aquest esport”.

De la seva banda, el president del Club Patí Calafell, Josep Maria Guinovart, va manifestar que “els jugadors i jugadores que hem vist avui en aquesta pista són els que, el dia de demà, veurem per la televisió en els partits de la que és la millor lliga d’hoquei patins de tot el món”. Va afegir que “tots hem treballat molt perquè aquesta sigui una festa magnífica, perquè s’ho mereixen els jugadors, però també les seves famílies, els entrenadors i els delegats, que van una tasca impagable en pro d’aquest esport”.

La trobada tenia el suport de l’Ajuntament de Calafell, els consells comarcals del Baix Penedès i l’Alt Penedès i els consells esportius del Baix Penedès, el Garraf i l’Anoia i el patrocini de les empreses Caprabo, Run Sports, Barovari Esports i Casa Ametller.




Primera edició del "Campus d'hoquei Tot l'Any a Calafell"

Publicada el 27 de juliol del 2014, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l’Any ha celebrat aquestes dues primeres setmanes de juliol la primera edició del “Campus d’Hoquei Tot l’Any a Calafell”.

El campus s’ha celebrat en dos torns, un la primera setmana, on ha comptat amb la presència de 19 nens i nenes i la participació de jugadors del primer equip del Club com Pol Galbas, que es va encarregar de pulir detalls del patinatge, Pol Pàmies, darrer fitxatge per a OK Lliga i el jugador de la casa, Oriol Palau, que va ensenyar el seu repertori tècnic.

El segon torn del Campus Tot l’Any ha comptat amb un total de 33 nens i nenes que ha pogut gaudir de les visites de Marc Ollé i Xavier Rubio, jugadors del Reus Deportiu que van ensenyar la seva habilitat amb els patins i a fer de forma correcta els estiraments i també la de Marc Vergés, que va transmetre els seus coneixements de tècnica individual i habilitats sobre el patinatge. David Arellano, porter del primer equip, també va visitar el Campus Tot l’Any per donar classes magistrals als porters de les categories inferiors del Club.

Finalment, l’últim dia del Campus Tot l’Any va comptar amb la presència del nou jugador del Reus Deportiu i ex del Calafell, Marc Coy. La festa va acabar amb regals per a tothom i una guerra de globus d’aigua.

Donem les gràcies a Andreu Vergés, Gerard Vergés i a la secció de la base del Club per tirar endavant aquest primer “Campus d’Hoquei Tot l’Any a Calafell” i als ajudants Josep Guinovart i David Toda. Agraïm també la col·laboració de Lluís Guinovart, Israel Seoane, Cèlia, Rosario i Cachi.

Ens veiem al proper Campus d’Hoquei Tot l’Any!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada