dilluns, 24 de febrer del 2020

S'assoleix la salvació en la darrera jornada


La temporada 2012/13, s'aconsegueix la salvació de la categoria i la continuïtat a l'OK Lliga, en la darrera jornada, amb una victòria a casa, davant el Reus Deportiu. un any més, l'objectiu del club s'aconsegueix i es dóna continuïtat al projecte. Pere Vàries completa una temporada amb alts i baixos, però mantenint l'equip a la màxima categoria, sense fer un hoquei massa vistós.



El Club Patí Calafell tanca el primer reforç per la propera temporada, el davanter David Ros

Publicada el 18 de juny del 2012, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l’Any ha tancat aquesta nit la primera incorporació per la propera temporada a l’OK Lliga. L’entitat ha signat el fitxatge del davanter David Ros Linares, que arriba provinent del Club Patí Monjos, on ha estat el tercer màxim golejador de la temporada acabada aquest dissabte.

David Ros té 33 anys i té una dilatada trajectòria al món de l’hoquei. Va començar al Tordera i ha jugat al Mataró, al PAS Alcoi, al Patí Vilanova, al Noia, al Cerdanyola, al GEiGC de Girona i al Patí Monjos. Ha jugat a l’OK Lliga un total de 12 temporades.

Com a jugador, es defineix “com a davanter i jugador d’àrea. Sobretot intento fer jugar molt a l’equip amb bloqueigs i entrades. Defensivament puc aportar sacrifici i tapar xuts”. Una de les bases que aportarà a l’equip és experiència a la categoria i sobretot una gran capacitat golejadora. En la temporada 2011-2012 ha marcat 35 gols amb el Patí Monjos.

Considera la seva arribada al Patí Calafell com un repte personal molt important. Ha destacat que l’entrenador, Pere Varias, ha tingut un pes bàsic en la seva decisió. “He jugat un munt d’anys contra ell, quan encara era jugador. Conec bastant la seva forma de ser i d’actuar i quadra molt amb la meva”, ha explicat aquesta nit, després d’estampar la seva firma en el contracte que l’unirà a l’equip verd-i-blanc per una temporada. I ha afegit que confia “que formarem un equip potent i compenetrat, que és fonamental perquè les coses surtin bé”.




El Patí Calafell signa el segon fitxatge per la temporada vinent, el defensa ofensiu Ferran Rosa

Publicada el 20 de juny del 2012, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l’Any ha signat el segon fitxatge per la temporada vinent a l’OK Lliga, el defensa Ferran Rosa Capella. Arriba provinent del GEiGC de Girona, on ha jugat aquesta darrera temporada a Primera estatal.

Ferran Rosa té 21 anys. Tot i la seva joventut té ja una trajectòria destacada, primer a l’hoquei base i després a les categories superiors. Va començar al Palau de Plegamans. Després va fitxar pel FC Barcelona, on va estar sis anys. A continuació va jugar al Club Patí Vilafranca, al San Antonio de Pamplona i el GEIGC. Com a jugador, es defineix “com un jugador de darrera, però ofensiu, amb gol i bon xut”. Una de les seves virtuts és “ser exclusiu i desequilibrant”.

Del projecte esportiu del Club Patí Calafell, l’atreu “l’aposta per l’equip que ha fet l’entrenador, Pere Varias, que és molt ambiciosa”. Destaca la classificació del Patí Calafell per jugar la Copa de la CERS, confirmada a data d’avui, però pendent de la resolució dels recursos contra la sanció que aparta el Liceo de les competicions europees: “no he jugat mai a Europa i tinc una gran il·lusió per fer-ho”.

Aquest és el segon fitxatge que el Club Patí Calafell tanca aquesta setmana. Dilluns passat, va incorporar a la plantilla del primer equip el davanter David Ros Linares, provinent del Club Patí Monjos. Ros té 33 anys i porta dotze temporades competint a l’OK Lliga. Aquesta temporada 2011-2012 ha estat el tercer màxim golejador de la categoria, amb un total de 35 gols marcats.




El Patí Calafell presenta finalment quatre incorporacions per a la temporada 2012-2013


Publicada el 25 de juny del 2012, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l’Any ha presentat aquest vespre les quatre incorporacions per al primer equip de l’entitat, que juga a l’OK Lliga, de cara a la temporada 2012-2013. Es tracta de David Ros, Ferran Rosa, David Arellano i Xavi Díez. Ros i Rosa ja havien signat la setmana passada. Arellano i Díez (el fixatge del qual s’ha acabat de concretar aquest cap de setmana) han signat avui mateix.

El club ha confirmat que les baixes de la plantilla 2011-2012 són Albert Dalmau, Dani López, Jordi Expósito, Marc Coy, Quim Pujades i Jordi Aragonès. Aquest darrer ha comunicat aquest cap de setmana que no continuarà. Per disposar si més no de deu jugadors, el Patí Calafell necessita cobrir dues places i avui s’ha anunciat que s’estudiarà de quina forma: bé amb nous fitxatges, bé pujant jugadors de la pedrera, bé amb una fórmula mixta entre ambdues possibilitats.

L’entrenador, Pere Varias, ha destacat que s’ha buscat crear un “equip prou sòlid i amb l’ambició suficient per aspirar a fites més altes que les aconseguides enguany”. Ha subratllat que serà “un equip equilibrat entre la capacitat atacant i la intensitat defensiva. No en tenim prou atacant bé, necessitem jugadors que sàpiguen fer la feina menys vistosa”.

Pel que fa a les incorporacions, “són jugadors que potser als ulls del públic en general no tenen renom mundial, sobretot els dos més joves, però són jugadors sobradament preparats i experimentats per afrontar amb garanties tots els reptes que se’ns presentaran la temporada vinent”.

Varias ha afegit, no obstant, que “amb David Arellano estem fitxant un dels millors porters del món, amb experiència més que constrastada, que ens aportarà solidesa i confiança, de forma que ajudarà a construir més fàcilmen el nostre atac”. I pel que fa a David Ros, “amb la baixa de Marc Coy, hem hagut de reforçar la davantera i ho hem fet amb un jugador amb moltíssima experiència a l’OK Lliga i un poder golejador contrastat”.

Pel que fa als altres dos fitxatges, l’entrenador ha destacat que “Ferran Rosa ens pot aportar desequilibri i un xut molt potent. No és un substitut de Marc Coy, perquè ve a fer la seva feina i no la de Coy, però s’hi assembla en certa forma”. I sobre Xavi Díez ha explicat que “és un jugador que pot compenetrar-se molt bé amb Rosa. Díez és un defensa nat que ens guardarà bé l’esquena, considerant que Rosa té molta tirada cap amunt. A més, tot i ser un defensa té un poder realitzador gens menyspreable: aquesta temporada s’ha destapat marcant 21 gols a Primera espanyola”.

Les incorporacions, una a una
David Arellano
27 anys. Porter. Prové del Valongo de Portugal, on ha jugat les dues darreres temporades. Ha guanyat una copa de la CERS amb el Club Patí Vilanova. Acostuma a ser el puntal dels equips on juga. “Estic content de tornar a la meva terra, a la millor lliga del món. No vull prometre res, només molta feina i molta dedicació. Vull ser digne de la samarreta i de l’escut del Club Patí Calafell i tornar totes les expectatives que han dipositat en mi”, ha explicat.

Ferran Rosa
21 anys. Mig. Prové del GEiGC Girona, de Primera espanyola. Ha jugat al San Antonio de Pamplona, al Club Patí Vilafranca i a les categories inferiors del FC Barcelona. Debuta a l’OK Lliga. Ha manifestat que “compleixo el meu somni de jugar a la màxima categoria i vull retornar aquest privilegi donant el millor de mi”.

Xavi Díez
23 anys. Defensa. Prové del Club Hoquei Vila-seca, de Primera espanyola. Abans havia jugat sempre al Reus Deportiu. “Estic molt content de recalar a Calafell i espero fer una bona temporada, durant la qual l’equip assoleixi èxits”, ha dit.

David Ros
33 anys. Davanter. El veterà de l’equip. Prové del Club Patí Monjos. La seva dilatada trajectòria inclou el Tordera, el Mataró, el PAS Alcoi, el Patí Vilanova, el Noia, el Cerdanyola i el GEiGC de Girona. “Vinc a marcar molts gols”, ha subratllat. Els bloqueigs i les entrades són les seves especialitats ofensives. També sap sacrificar-se defensivament.




David Arellano, nou porter del Club Patí Calafell Tot l’Any: “Poder jugar a Europa m’atreu molt, però també transmetre la meva experiència a tots els porters del club”

Publicada el 10 de juliol del 2012, a la Web del Club Patí Calafell.

David Arellano, reputat com un dels millors porters d’hoquei del món, defensarà la propera temporada la porteria del Club Patí Calafell Tot l’Any. El retorn a casa i a la millor lliga d’hoquei, desprès de dos anys a Portugal, són dos dels incentius que l’han mogut a fitxar per l’entitat calafellenca. També la possibilitat de jugar a Europa, on ja ha guanyat una Copa de la CERS amb el Club Patí Vilanova. L’ha acabat de decidir la possibilitat de transmetre la seva experiència entre els pals a les generacions joves de jugadors, ja que coordinarà la formació de tots els porters del club i entrenarà un equip d’iniciació.

Pregunta: Com ha anat la seva experiència a Portugal?

Resposta: Hi he estat dos anys. El primer vaig jugar a Porto Santo. La segona temporada vaig començar a Os Limianos I, al desembre, em van traspassar al Valongo. Arribo a Calafell des de Valongo, que és una “ciutat d’hoquei”, on aquest esport es viu amb molta intensitat. L’experiència ha estat positiva, però ara estic content de tornar a la meva terra, a la millor lliga del món.

Pregunta: Perquè al Patí Calafell?

Resposta: Entre les opcions que tenia sobre la taula, aquesta era la més atractiva. La filosofia de l’entrenador, Pere Varias, em motiva molt. El conec de quan era jugador i sé el caràcter que té. Penso que tot el que era com a jugador ho transmet ara com a entrenador.

Pregunta: S’ho hagut de pensar molt? Estava jugant fins i tot a un altre país…

Resposta: No, no m’ho he hagut de pensar gaire. Amb la meva dona vam creure que era el millor per tots dos i, sense cap problema, torno a la meva terra. Deixo enrera Portugal, una aventura de dos anys que han estat bons en general. Torno amb la mateixa il·lusió que tenia quan, amb divuit anys, vaig debutar a l’OK Lliga.

Pregunta: És conscient que la seva incorporació ha aixecat molta expectació a Calafell?

Resposta: Sí. I he de dir que vull ser digne de la samarreta i de l’escut del Club Patí Calafell i tornar totes les expectatives que han dipositat en mi.


Pregunta: L’entrenador, Pere Varias, l’ha definit com un jugador que aportarà solidesa i confiança. Hi està d’acord?

Resposta: Agraeixo la confiança de l’entrenador. Però com vaig dir el dia de la meva presentació, no vull prometre res, només molta feina, molta dedicació i molt esforç.

Pregunta: El Patí Calafell s’estrenarà a Europa, si res no es torç. Com valora aquest repte?

Resposta: La sanció al Liceo de la Corunya encara no és definitiva. Haurem d’esperar la decisió final. Però en principi, si tot continua igual, nosaltres podrem gaudir de les competicions europees. El club i els jugadors estem molt il·lusionats amb jugar la Copa de la CERS. Jo en vaig guanyar una amb el Patí Vilanova i és una competició molt bonica i atractiva. L’encararem amb el mateix entusiasme que l’OK Lliga i qualsevol altra competició.

Pregunta: Un dels trets del seu contracte amb el Club Patí Calafell és que també treballarà amb la base del club. Perquè?

Resposta: Perquè el club ha pensat que podia aportar la meva experiència i els meus coneixements als jugadors dels equips inferiors. Voldria aprofitar aquesta oportunitat per dir que em fa moltíssima il·lusió aquest treball.

Pregunta: Perquè li fa il·lusió aquesta segona feina?

Resposta: Perquè la meva vida és l’hoquei i poques coses poden fer-me més feliç que ensenyar el que sé a nois i joves que senten el mateix que jo per aquest esport. Poder jugar de nou a Europa és molt important per mi, però també m’atreu molt poder transmetre la meva experiència.

Pregunta: En què consistirà aquesta feina?

Resposta: El club m’ha encarregat la coordinació de la formació de tots els porters, des dels més petits fins al segon equip. Els porters tenim una posició molt peculiar en l’hoquei i la diferència amb els jugadors de pista o camp és més acusada que en altres esports. Per això, la preparació, si més no la tècnica, també és diferent.

Pregunta: Treballarà colze a colze amb els entrenadors de cada equip?

Resposta: Per descomptat. La meva feina no anirà en detriment dels tècnics de cada equip. Jo aportaré la meva experiència en un terreny, el de defensar la porteria, que en aquest esport té un grau molt alt d’especialització.

Pregunta: Tindrà alguna altra tasca en relació a la base?

Resposta: Sí. Entrenaré un dels equips d’iniciació a l’hoquei. També en tinc moltes ganes.

Pregunta: Ja sap que ve a un club amb una afició de les més potents de l’OK Lliga?

Resposta: Me n’han parlat molt del públic del Calafell i sé que és molt “calent” i passional. És molt bonic que sigui així. Jo vaig tenir la sort de jugar quatre anys a Vilanova, amb una afició molt semblant. Vinc del Valongo, un club que sempre té el pavelló ple, animant i cantant. És un plaer jugar en pistes on la teva afició t’anima i et dóna suport. És aquell plus d’energia i motivació que t’empeny endavant, per fer més perquè els aficionats estiguin satisfets i marxin contents quan acaben els partits.

Pregunta: Pot esperar alegries aquesta afició que tant dóna a l’equip?

Resposta: És un plaer tornar a casa i fer-ho a una pista tan viva com la del Calafell. Esperem que amb el nostre treball i la nostra tenacitat poguem donar moltes alegries a la nostra afició. Que la permanència s’aconsegueixi amb molta antelació, perquè a partir d’aquí poguem lluitar per deixar ben alt el nom de Calafell.



El Patí Calafell incorpora la polivalència, la capacitat organitzadora i el passi de Gerard Vergès

Publicada el 18 de juliol del 2012, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l’Any ha signat aquest vespre la contractació per la propera temporada de Gerard Vergès. El jugador, de 23 anys, prové del Club Patí Vilafranca, de primera estatal espanyola, i és un mig que destaca per la seva capacitat organitzadora i els seus passis. Però sobretot és un jugador polivalent, que s’adapta al que necessiti el seu equip en cada moment.
Vergès té, a més, experiència a l’OK Lliga, ja que ha jugat al Tenerife. També ha militat a les files del Lleida Llista Blava. Les dues darreres temporades estava incorporat al Club Patí Vilafranca. És campió del món amb la selecció espanyola sub-20. També ha disputat campionats europeus amb la selecció estatal i ha estat convocat per la selecció nacional catalana.

En l’acte de signatura del contracte, aquest vespre, s’ha definit ell mateix com “un jugador polivalent a qui li agrada fer jugar a l’equip”. Ha dit que va començar a jugar en posicions avançades, però que darrerament s’ha reciclat a una posició més endarrerida: “sóc un mig que organitza el joc i dóna passades”. El seu balanç golejador no és menyspreable. Els dos darrers anys ha aconseguit una trentena de gols per temporada. I també destaca per la seva capacitat de llegir els partits i saber què fer en cada moment: “quan s’ha de córrer i quan no”, ha explicat, gràficament.

Vergès ha subratllat que arriba al Patí Calafell atret per la seriositat del projecte, de l’entrenador i de la directiva: “Més que projectes grans, busco persones que vagin de cara i en qui es pugui confiar”. Aquesta és la cinquena incorporació a la plantilla del primer equip de l’entitat, amb la qual afrontarà a partir de la tardor una nova temporada a l’OK Lliga. Les anteriors incorporacions han estat David Arellano, porter; David Ros, davanter; Ferran Rosa, mig; i Xavi Díez, defensa.




Borja Ferrer aportarà al Patí Calafell potència atacant i capacitat de revolucionar els partits

Publicada l'1 d'agost del 2012, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l’Any ha signat aquest vespre la sisena incorporació a l’equip per la temporada 2012-2013 de l’OK Lliga. El nou jugador, que tanca el capítol de fitxatges és Borja Ferrer Font, que arriba provinent del Club Patí Monjos, i que és un home d’atac, molt veloç i amb capacitat per revolucionar els partits.

Borja Ferrer té 29 anys (en tindrà 30 quan comenci la competició), és de Cubelles i ha jugat tres anys al CE Vendrell, a la lliga italiana, al Noia i al Club Patí Cubelles. Tot i ser home del davant, es qualifica ell mateix més com a mig perquè juga molt per l’equip i en l’organització del joc. De vegades, se’l considera un jugador que, per veterania, pot calmar la situació en moments difícils, però és una fama que desmenteix. En la seva presentació, ha explicat que “evidentment, l’experiència t’ensenya quan has de córrer molt o poc, però jo no sóc jugador que ‘adormi’ partits, sinó tot el contrari. El meu són els sprints i revolucionar els partits”.

També s’ha definit com a persona a qui l’esforç i el treball no cansen mai. “I m’esforço al màxim tant als partits com durant la setmana. Als entrenaments hem de treballar tant, o més, que al partit més important”. Ha subratllat també que coneix perfectament que arriba a una pista amb un ambient “molt calent” i que això li agrada: “Quan estàs cansat del tot, tenir una afició al carrera com la del Calafell et dóna per fer aquells dos o tres sprints de més”.

Ferrer havia de marxar aquest estiu a jugar a la lliga francesa, però s’ha decantat finalment per atendre l’oferta del Calafell, “que em permet jugar a casa, a la millor lliga i a un bon equip que té una excel·lent afició”.




Marc Vergès i Gerard Vergès, convocats per la selecció nacional catalana d’hoquei

Publicada el 14 de setembre del 2012, a la Web del Club Patí Calafell.

El seleccionador nacional català d’hoquei patins, Jordi Camps, ha convocat els jugadors del Club Patí Calafell Tot l’Any Marc Vergès i Gerard Vergès. La convocatòria és per disputar, demà dissabte, 15 de setembre, el partit de presentació del Club Patí Riudebitlles, que l’equip local jugarà amb la selecció nacional catalana a Sant Pere de Riudebitlles (Alt Penedès).

És el primer cop que Marc Vergès és convocat per la selecció nacional catalana d’hoquei patins. Però per Gerard Vergès és la tercera convocatòria: la temporada passada va ser un dels dos jugadors de Primera espanyola convocats a disputar partits de la selecció catalana a Lleida i a Cerdanyola del Vallès. “Va ser una experiència molt bonica perquè tots els convocats vam jugar els mateixos minuts i fa molta il·lusió sortir de la rutina dels clubs i jugar amb la selecció”, diu Gerard Vergès.

De la seva banda, Marc Vergès considera que la convocatòria és un pas important en la trajectòria esportiva personal. “I també és un moment per gaudir-lo, per deixar unes hores la pretemporada i fruir de la selecció catalana”, afegeix.

Tots dos tenen experiència internacional amb les seleccions espanyoles de categories inferiors. Marc Vergès va ser convocat per la selecció espanyola júnior. I Gerard Vergès per la juvenil i la júnior.



Publicada el 16 de setembre del 2012, a la Web de la Federació Catalana de Patinatge

Publicada el 20 de novembre del 2012, al Diari Més

Quatre jugadors del Patí Calafell, preseleccionats per l’OK Stars

Publicada el 16 de novembre del 2012, a la Web del Club Patí Calafell.

Quatre jugadors del Club Patí Calafell, un porter i tres de pista, han estat preseleccionats per a l’OK Stars 2012, que es disputarà a Oviedo el proper 29 de desembre. Els aficionats poden votar per internet fins al proper 5 de desembre una preselecció de jugadors de cadascun dels clubs de la màxima categoria, així com votar lliurement a qualsevol altre membre de les plantilles, que tenen reservades dues places en el Partit de les Estrelles.

El porter verd-i-blanc preseleccionat és David Arellano, titular habitual de l’equip. I els tres jugadors de pista són el davanter David Ros, el mig Gerard Vergès i el defensa Sergi Romeu. El nombre de preseleccionats està en funció de la classificació aconseguida la temporada anterior. A l’hora de votar, a la web de la Reial Federació Espanyola de Patinatge, és important tenir en compte que només es pot triar un porter i un nombre màxim de quatre jugadors de pista, dels quals com a màxim tres poden ser del mateix equip.

En la votació lliure, pot triar-se a qualsevol jugador de qualsevol equip, amb un màxim d’un vot. Els entrenadors dels dos equips que jugaran l’OK Stars, també elegits per votació dels aficionats, triaran els jugadors que completin les respectives aliniacions. En aquest sentit, també pot votar-se l’entrenador del Club Patí Calafell Tot l’Any, Pere Varias.

A Oviedo, es disputaran també els concursos de velocitat i precisió i el de millor porter. A velocitat i precisió hi participaran vuit jugadors del total de setze que seran a l’OK Stars. Al concurs de porter, els quatre porters seleccionats.

En la passada edició de l’OK Stars, que va celebrar-se a Blanes, van participar dos jugadors de la plantilla del Club Patí Calafell Tot l’Any: Marc Coy i Marc Vergès. Coy va arribar-hi en el procès de selecció. Vergès va ser convocat d’urgència, el dia abans, per una lesió.


El Club Patí Calafell mantindrà les quotes de soci i reduirà les despeses un 17,5%

Publicada el 23 d'agost del 2012, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell mantindrà les quotes de soci de la passada temporada per a la nova temporada 2012-2013. Així va decidir-ho l’assemblea general de l’entitat, que també va aprovar el pressupost pel nou any esportiu, que ascendirà a 206.900 euros, xifra que inclou tant la secció d’hoquei sobre patins i la de patinatge artístic (aquesta darrera disposarà de 31.576 euros), i que és un 17,54 inferior al passat exercici.

Els comptes es reajusten per adaptar-se als temps actuals de crisi. Aquesta mesura implica també passar el rasclet per reduir o eliminar despeses que no siguin imprescindibles. I s’acompanyarà amb una reforçada campanya de captació de socis i de recerca de publicitat i patrocinis.

Les quotes de soci, les mateixes que la temporada passada, seran les següents:

Soci protector. 150 euros. Dóna dret a dos carnets amb entrada lliure a tots els partits, inclosos els dies del club.

Soci abonat. 70 euros. Dóna dret a un carnet amb entrada tots els partits, excepte els dies del club. Hi ha la possibilitat de sol·licitar un carnet d’acompanyant, amb les mateixes condiciones, amb un preu de 40 euros.

Soci base. Abonament adreçat als pares i mares d’esportistes de la base del club, tant d’hoqui com de patinatge artístic. La quota és de 70 euros i dóna dret a dos carnets amb entrada a tots els partits llevat dels dies del club.

Soci infantil. 35 euros. Un carnet amb entrada a tots els partits, excepte els dies del club.

La junta directiva va informar del preu de les entrades per a partits de competició europea, atés que el primer equip disputarà possiblement la Copa de la CERS (queda pendent d’un recurs). Els socis protectors no pagaran res. La resta de socis abonaran 5 euros. I el públic en general, 10 euros.

L’assemblea també va aprovar per unanimitat l’estat de comptes de la temporada 2011-2012. El balanç econòmic de la passada campanya va ser de 245.274,77 euros d’ingressos i de 250.902,33 euros de desespes, amb un resultat negatiu de 5.627,45 euros.

Reconeixements

L’assemblea del Club Patí també va tenir un record especial per Joan Ortoll i Tetas, president d’honor de l’entitat que va morir el passat 19 de juliol. Ortoll va dedicar seixanta anys de la seva vida al club. Va ser directiu del Centre Parroquial, precedessor del Club Patí Calafell, i delegat del primer equip d’hoquei que va tenir l’entitat. Va ser directiu i president en diferents moments de la història del club.

L’assembla també va acordar reconèixer els èxits assolits pels esportistes de l’entitat durant la temporada 2011-2012:

–L’equip benjamí A, per disputar la final del Campionat de Catalunya després de 20 anys de no aconseguir-ho.

–L’equip de veterans per assolir l’ascens a la Lliga A de Veterans

–El primer equip femení que s’ha format a la base del club i que començarà a competir oficialment aquesta propera temporada.





El Club Patí Calafell s’adhereix a la Targeta Run, que ofereix descomptes i avantatges als socis i esportistes

Publicada el 26 de setembre del 2012, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell s’ha adherit a la Targeta Run, una targeta que oferirà als seus socis i esportistes descomptes i avantatges en tot tipus d’establiments comercials i d’oci, tan locals com nacionals. La targeta costarà 20 euros anuals, fàcilment amortitzables, dels quals l’entitat rebrà el 50%. És una fórmula per ajudar els clubs esportius en un moment en què els ajuts provinents d’espònsors estan fallant.


El Club Patí Calafell és una de les cinc entitats esportives del municipi que s’han sumat a la iniciativa. Les altres són el Club Bàsquet Calafell, la Unió Esportiva Segur, el club de rem Llaguters de Calafell i l’Escola de Futbol Calafell. El projecte és auspiciat per la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Calafell i el realitza l’empresa Run Sports, de Sant Sadurní d’Anoia.

Segons ha explicat avui en la presentació de la targeta el seu responsable, Pere Margarit, “el nostre objectiu és ajudar els clubs esportius a aconseguir recursos econòmics per cobrir part de les seves despeses anuals”. Margarit ha descrit el funcionament bàsic de la targeta: “Cada cop que algú adquireix una targeta, una part de la quota anual es destina al club que n’ha gestionat la venda”.

A Calafell, 47 establiments dels més diversos sectors (de restaurants a autoescoles) s’hi han afegit i ofereixen diferents descomptes i avantatges. Margarit ha subratllat que “la targeta és un estímul important per a les empreses i els comerços, ja que entren en contacte directe amb el món de l’esport”. A nivell nacional, els usuaris de la Targeta Run poden gaudir d’avantatges a la cadena hotelera Barceló, el centre termal andorrà Caldea, l’estació d’hivern La Molina, alguns equipaments culturals de l’Obra Social de la Caixa, com el Cosmocaixa...

De la seva banda, el Club Patí Calafell, Josep Maria Guinovart, ha dit que “ens adherim a aquest projecte perquè ens permet oferir incentius als nostres socis i als nostres esportistes”. Ha recordat que “nosaltres vam endegar anys enrera una iniciativa semblant, amb descomptes sense targeta a alguns establiments col·laboradors, però a una escala molt més petita. Ara podem presentar una oferta més àmplia i més sòlida”.

L’alcalde de Calafell, Joan Olivella, ha afirmat que “aquest projecte beneficia tothom, els clubs esportius, els aficionats i els esportistes i els comerços i empreses de Calafell”. Olivella ha felicitat les cinc entitats que s’han afegit a la iniciativa perquè “tot i que el suport municipal a l’esport no faltarà mai, tots hem de ser conscients que la situació actual fa necessari buscar vies alternatives de finançament i patrocini de l’activitat esportiva”.



El Patí Calafell estrena samarreta i canvia proveïdor


Publicada el 9 d'octubre del 2012, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell estrena aquesta temporada una nova samarreta per a tots els equips d’hoquei sobre patins de l’entitats. La samarreta recupera, modernitzat, un dels dissenys històrics de l’equipació de l’entitat, a partir dels tradicionals colors blanc i verd. També s’ha canviat el proveïdor: la igualadina Elements substitueix Nike.

El primer equip, el Club Patí Calafell Tot l’Any, va estrenar la nova samarreta dissabte passat, en la primera jornada de la temporada a l’OK Lliga. L’elàstica, d’un estil ajustat al cos i coll rodó, és de color blanc al pit i a l’esquena, amb les mànigues verdes. Les costures laterals estan ornades amb franges, unes rectlínies, altres lleugerament curvilínies, de color verd. Els pantalons i els mitjons també són verds, com la temporada passada.

De la seva banda, els porters vestiran una samarreta amb el pit i l’esquena negres i les mànigues de color taronja, amb un disseny igual que el dels jugadors de pista. El taronja no és un color inhabitual a l’entitat, tant en les segons equipacions com en l’equipació dels porters.

La nova samarreta del Patí Calafell segueix la tradició de les samarretes predominantment blanques amb ornaments verds que ha caracteritzat el club en diferents etapes dels seus seixanta anys d’història. En concret, la d’enguany és semblant a la dels anys 1981, 1982 o 1986. Al llarg del temps, hi ha hagut altres dissenys, com samarretes íntegrament verdes, verdes amb petits ornaments blancs, amb franges verticals dels dos colors i només amb dues úniques franges (mitja samarreta verda, mitja blanca), com la de la temporada passada...

El nou disseny ha arribat de la mà del nou proveïdor de roba esportiva del club. El Patí Calafell ha deixat de proveir-se a Nike per confiar en Elements, fabricant amb seu a Igualada (Anoia). La junta directiva ha argumentat el canvi en raons econòmiques, ja que amb una qualitat equivalent el subministrament d’Elements té un preu més ajustat.




El Patí Calafell estrena nova equipació per als entrenaments

Publicada el 12 de novembre del 2012, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell ha estrenat una nova equipació per als entrenaments per a tots els equips d’hoquei sobre patins. El primer equip sènior, que competeix a l’OK Lliga, ha estat el primer a rebre aquest vestuari, que els equips de base i qualsebol aficionat que vulgui podran adquirir a la botiga del club.

Aquesta temporada, l’entitat calafellenca ha renovat també el disseny de la samarreta, tot coincidint amb un canvi de proveïdor. El Patí Calafell ha deixat de proveir-se a Nike per confiar en Elements, fabricant amb seu a Igualada (Anoia). Amb aquest canvi, l’entitat aconsegueix un notable estalvi econòmic.

La nova equipació per als entrenaments està basada en la gamma cromàtica històrica del club. La samarreta és íntegrament de color verd, igual que els mitjons. De la seva banda, els pantalons són negres.

Aquesta vestimenta es generalitzarà a tots els equips d’hoquei del Patí Calafell. Per adquirir-la, les famílies dels jugadors de base, així com els aficionats, poden adreçar-se a la botiga del club, situada al pavelló poliesportiu municipal “Joan Ortoll” de Calafell (Passeig de la Unió s/n). Els horaris són els següents: dilluns, dimecres, dijous i divendres, de 9 a 13 hores; dimarts i dijous, de 17.30 a 19.30 hores.


La web oficial del Club Patí Calafell frega les 50.000 visites durant 2012


Publicada el 20 de gener del 2013, a la Web del Club Patí Calafell.

La web oficial del Club Patí Calafell va fregar les 50.000 visites (pàgines vistes) durant l’any 2012, coincidint amb la seva renovació d’imatge i de continguts. Van ser exactament 49.496 pàgines vistes. En termes de visites en sessió única (les que fa un mateix usuari durant el termini de 30 minuts), van ser 19.738, amb un promig de 2,46 pàgines vistes per visita.

A més, el nombre de visitants exclusius (usuaris de la web, facin les visites que facin) va registrar l’apreciable xifra de 8.071 durant l’exercici. Cal tenir en compte que el Club Patí Calafell té una massa social de 340 abonats i que l’afluència al pavelló on desenvolupa les seves activitats no passa de les 500 persones, que és la capacitat d’aquest espai. Això significa, segons fonts de l’entitat, que la web del club desperta un interès ampli al món de l’hoquei sobre patins i al del patinatge artístic, tant entre ls aficionats als dos esports com entre la resta de clubs i els seus seguidors.

Una altra dada d’interès és que durant 2012 la web del Patí Calafell va tenir un 41% de visites noves, és a dir d’usuaris que mai abans no s’hi havien connectat. La dada confirma que la presència a Internet del club està en plena expansió i que, per tant, esdevé un bon canal publicitari per anunciants i patrocinadors.

La immensa majoria de visites, com és previsible, tenen origen a l’Estat espanyol. Per circumscripcions territorials, Barcelona i Tarragona sumen dues terceres parts de les visites: no en va, concentren en bona mesura l’afició a l’hoquei sobre patins. A escala local, les poblacions on s’originen més visites són, a banda del propi Calafell, ciutats tan d’hoquei com el Vendrell, Vilanova i la Geltrú, Igualada i Vilafranca del Penedès.

El gruix de visites s’acumula els dies en què el primer equip d’hoquei de l’entitat (el Club Patí Calafell Tot l’Any) juga partit a l’OK Lliga, i en els dies immediatament posteriors. Les puntes de visites de 2012 van produir-se en moments decisius de la temporada, com la consecució matemàtica de la permanència a la màxima categoria, el maig passat. També quan van anunciar-se els nous fitxatges per la temporada 2012-2013 o quan jugadors del primer equip han estat convocats per jugar amb la selecció nacional catalana d’hoquei sobre patins.

Les visites des de dispositius mòbils creixen un 25%

El 82% de les visites es realitza des d’ordinadors fixes, bé portàtils o bé de sobretaula. El 18%, des de dispositius mòbils (telèfons i tauletes). Una xifra encara petita, però que ha crescut un 25% durant 2012. Destaca especialment el nombre de visites des de tauletes Ipad, que han crescut un 71%. En realitat, més de la meitat de totes les visites des de dispositius mòbils es fan des d’aparells de la marca Apple, seguits per aparells que usen Android. Prop del 60% d’aquests usuaris són clients de Movistar.

Pel que fa a les visites des des d’ordinador, el sistema operatiu majoritari (73%) és Windows, en les seves diferents versions. I els navegadors preferits dels usuaris de la web del Club Patí Calafell són Internet Explorer (34%), Chrome (25%), Firefox (17%) i Safari (10%). La immensa majoria de visites es fan a través d’accessos a la xarxa oferts per Telefónica de España (Movistar).



El Patí Calafell jugarà la ronda preliminar de la Copa de la CERS amb l'US Coutras francès, si es confirma la participació en la competició europea.


Publicada el 15 de setembre del 2012, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l'Any jugarà la ronda preliminar de la Copa de la CERS amb l'US Coutras francès, si es confirma la participació verd-i-blanca en les competicions europees. Avui s'ha fet el sorteig a Paredes (Portugal), on s'està disputant l'europeu de seleccions d'hoquei patins. L'eliminatòria amb l'equip francès es jugarà a dos partits, el 10 i el 24 de novembre.

La participació del Patí Calafell a la Copa de la CERS està pendent de la resolució d'un recurs pendent contra l'exclusió per sanció del Liceo de la Corunya de les competicions europees. Si aquest recurs es desestima definitivament, el Calafell jugarà la CERS. Si s'estima, el Liceo recuperarà la classificació que va guanyar en la passada OK Lliga, tot correrà un lloc i el Calafell quedarà fora. Fonts de la Reial Federació Espanyola de Patinatge han manifestat avui a aquesta web que la resolució del recurs es produirà abans que comencin les competicions europees i han expressat la seva creença que el recurs s'estimarà.

L'US Coutras és un club històric, amb més de setanta anys d'història, amb seu a la localitat de Coutras, prop de Bordeus. L'entitat ha passat moltes vicissituds i canvis de nom al llarg de la seva història. El moment de màxima esplendor de l'US Coutras va ser als anys vuitanta del segle passat, quan va ser campió de França quatre vegades (1983, 1984, 1985, 1986). El de 1986 ha estat l'últim dels catorze títols de lliga que el futur rival del Calafell ha conquerit. No obstant, és un habitual de les competicions europees ja que, fora d'alguna etapa que va baixar a la segona divisió francesa, aconsegueix classificar-se sovint en els primers llocs.


Derbi Calafell-Vendrell per obrir la nova temporada a l’OK Lliga

Publicada l'1 d'agost del 2012, a la Web del Club Patí Calafell.

La primera jornada de l’OK Lliga 2012-2013 viurà un dels derbis amb més rivalitat de tota la categoria. El Club Patí Calafell Tot l’Any i el Moritz CE Vendrell iniciaran la temporada amb un partit en pista calafellenca el proper 6 d’octubre, o dies immediats, en horari encara per determinar. La tornada del derbi, a pista vendrellenca, serà el 2 de febrer de 2013 a la setzena jornada, la primera de la segona volta.

Sense cap mena de dubte, el derbi penedesenc a la primera jornada va ser la campanada del sorteig que va celebrar-se ahir a la Reial Federació Espanyola de Patinatge. Una jornada en què també hi haurà un derbi de la Costa Brava, entre el Lloret, acabat d’ascendir, i el Blanes, tot i que estar per veure si serà de la mateixa intensitat que el del Penedès.

La temporada passada, calafellencs i vendrellencs es van retrobar a l’OK Lliga després de trenta anys de no coincidir a la màxima categoria. Hi havia hagut altres derbis a categories inferiors, però cap a la màxima en tres dècades. L’expectació i l’ambient van ser màxims a les dues voltes. A la primera, a Calafell, els vendrellencs van empatar a 2 quan faltaven 20 segons per al final del partit. A la segona, al Vendrell, els calafellencs van imposar-se 4-6 amb un domini incontestable.

El Patí Calafell tancarà la primera volta a la quinzena jornada, el 26 de gener de 2013, visitant la pista del Reus Deportiu. I aquest mateix enfrontament, però a casa, tancarà la temporada, en la jornada trentena, el 15 de juny de 2013. Aquesta serà una temporada de trenta jornades, ja que el nombre d’equips en competició a l’OK Lliga passa de catorze a setze.




El Patí Calafell comença els entrenaments i disputarà un mínim de sis partits de pretemporada

Publicada el 23 d'agost del 2012, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l’Any ha arrencat aquest vespre els entrenaments per la temporada 2012-2013. El primer equip de la històrica entitat calafellenca encara el nou any esportiu amb una plantilla renovada en un 60% i també amb novetats en l’equip tècnic. Tot, orientat a donar una empenta cap amunt a un conjunt que vol continuar molts anys a l’OK Lliga i encalçar nous objectius.
Els deu integrants de la plantilla han començat el treball sota les ordres del nou preparador físic, Quico Mata. Prové del Club Hoquei Vila-seca i ha treballat durant deu anys al Reus Deportiu. També ha estat entrenador. És una aposta per reforçar aquest aspecte de l’equip, ja que Mata és un preparador físic especialitzat en l’hoquei sobre patins.

Però avui mateix ja ha començat també el treball tècnic a pista, sota la direcció de l’entrenador i el segon entrenador, Pere Varias i Juan Manuel Espinosa “Epi”, respectivament. Varias i “Epi” repeteixen a la banqueta verd-i-blanca. “Epi”, a més, farà funcions de direcció tècnica. El pla de treball de pretemporada és de sis setmanes de durada i, entre altres novetats, preveu que una part de l’entrenament físic es faci a la platja.

A més, el Patí Calafell ha programat sis partits de pretemporada. El primer serà el 6 de setembre, amb el Barça B. El 12 de setembre, els calafellencs encetaran la seva participació a la Copa Penedès, visitant la pista del Club Patí Vilanova. El 14 de setembre, a la segona jornada d’aquesta competició, organitzada per EsportsPenedès.cat, rebran el SHUM Maçanet. El 18 de setembre se celebrarà la tercera jornada de la fase de grups de la Copa Penedès i el Calafell rebrà a casa l’HC Igualada. Les semifinals i la final d’aquest torneig es disputaran el cap de setmana del 22 i el 23 de setembre i el Calafell hi jugaria si es classifica: en aquest cas, el nombre de partits de pretemporada podria arribar a vuit.

El 21 de setembre, els verd-i-blancs mesuraran les seves forces amb el Lleida Llista Blava, flamant nou equip de l’OK Lliga. Aquest partit no té l’escenari confirmat. Si el Calafell s’ha classificat per jugar les semifinals de la Copa Penedès, el matx es disputarà al pavelló “Joan Ortoll”. Si no, els verd-i-blancs es desplaçaran a la pista del Lleida.

El darrer partit de preparació, i a la vegada de presentació de l’equip davant l’afició, serà el 28 de setembre. El Calafell disputarà aquest amistós davant del Club Patí Vic.

Recordem que el Patí Calafell començarà la temporada 2012-2013 amb un derbi de la màxima rivalitat, rebent a casa el Moritz CE Vendrell. El partit està previst inicialment per al dissabte 6 d’octubre, si bé no és descartable que sigui el partit seleccionat per les televisions per a la seva transmissió en directe, com ja va passar la temporada anterior. En aquest cas, el partit es jugaria el dilluns següent, 8 d’octubre, a la nit.



El Patí Calafell s'estrena aquest 12 de setembre a la Copa Penedès d'hoquei


Publicada el 8 de setembre del 2012, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l'Any debuta dimecres vinent, 12 de setembre, en la segona edició de la Copa EsportsPenedès.cat. Els verd-i-blancs, que competeixen al grup A, visitaran la pista del Club Patí Vilanova, al pavelló de Les Casernes. El partit començarà a les 21 hores.

Els calafellencs disputaran dos partits més en la fase de grups. Un, divendres 14 de setembre, a les 21 hores, a casa, amb el SHUM Maçanet. L'altre, dimarts 18 de setembre, també a les 21 hores i també a casa, amb l'Igualada HC. Els dos primers classificats de cada grup disputaran la fase final. Les semifinals es disputaran dissabte 22 de setembre i la final, diumenge 23 de setembre; en els dos casos al pavelló de Les Casernes, de Vilanova i la Geltrú.

La Copa EsportsPenedès.cat va néixer l'estiu de 2011 per omplir el buit d'hoquei que va quedar pel tardà inici de la temporada a l'OK Lliga, provocat per la celebració del Mundial a Argentina. Però l'acollida va ser tan bona que els organitzadors, el portal informatiu www.esportspenedes.cat, tornen a posar en marxa aquest torneig de pretemporada, que consideren consolidat en aquesta segona edició.

Disputen la Copa Penedès els equips del Penedès que juguen a l'OK Lliga, més el Club Patí Vilafranca (que juga a Primera espanyola) i equips convidats, fins a sumar un total de vuit. A la primera edició va ser convidat, com a vigent campió de l'OK Lliga en aquell moment, el Reus Deportiu. Enguany, el SHUM Maçanet ha subsituït el Club Patí Monjos, que després de baixar d'OK Lliga a Primera espanyola va cedir la plaça i ha baixat a Segona catalana).




El Patí Calafell debuta a la Copa Penedès amb empat a la pista del Patí Vilanova (4-4)

Publicada el 12 de setembre del 2012, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l’Any ha debutat aquesta passada nit a la Copa EsportsPenedès.cat amb un empat a la pista del Club Patí Vilanova Mopesa. El marcador ha reflectit un 4-4, però el partit s’hauria pogut decantar a favor dels calafellencs només que haguessin aprofitat totes les ocasions de gol que han generat, especialment a pilota aturada. Els homes que entrena Pere Varias han demostrat una gran intensitat en el joc i molta concentració, a més d’una actitud que els ha permès continuar dins del partit quan anaven darrera en l’electrònic.

Era només el segon partit de pretemporada per al Patí Calafell, després de derrotar fa una setmana el segon equip del FC Barcelona d’hoquei (1-6). Però el primer rival d’entitat era el Patí Vilanova, un equip amb palmarès europeu que la temporada passada va golejar els verd-i-blancs en els dos encontres d’OK Lliga. Els calafellencs també van caure davant el Vilanova en l’anterior edició de la Copa EsportsPenedès.cat.

Aquesta passada nit, tanmateix, el panorama ha estat molt diferent. El matx s’ha jugat amb molta intensitat per part dels dos equips. Prova d’això és l’elevat nombre de faltes que han comès: 20, el Vilanova, i 15, el Calafell. No tan sols les defenses s’han aplicat a fons: els atacs han estat constants i el resultat hauria pogut ser molt més ampli.

Els vilanovins han començat dominant el marcador. Al minut 13, guanyaven 2-0. Però al minut 15 i al minut 22, David Ros i Xavi Díez, dues de les incorporacions calafellenques d’enguany, han empatat el partit. Al descans s’ha arribat amb un 3-2, gràcies al gol del vilanoví Francesc Gil.

Els calafellencs han empatat altre cop el partit als tres minuts de començar la segona part, amb gol del debutant Gerard Vergès. El Vilanova s’ha tornat a avançar tres minuts després amb 4-3. Passaven els minuts i el resultat semblava inamovible. Però a dotze segons del final, el capità del Calafell, Sergi Romeu ha transformat un penal, un gran gol que ha significat l’empat.

L’entrenador del Patí Calafell, Pere Varias, s’ha mostrat molt satisfet del rendiment dels seus jugadors. “L’equip, en línies generals, ha estat molt bé, sobretot considerant que és només el segon partit de la pretemporada. Estic molt content del nivell evidenciat, perquè els jugadors han assimilat bastants conceptes dels que volem que s’apliquin a la pista, i d’una forma molt ràpida”, ha explicat.

Ha afegit que “evidentment hem de millorar encara molts detalls, però hem sabut competir des del primer moment. Malgrat el 2-0 advers, que era anecdòtic i no reflectia el que veiem a la pista, hem seguit treballant i el resultat final ha estat just. Bé, potser ha estat injust contra nosaltres pel gran nombre d’oportunitats que hem tingut”.

Sobre les nombroses ocasions a pilota parada que s’han fallat, Varias ha dit que “en aquest esport són claus i avui n’hem tingut moltes. Només que n’haguéssim aprofitat la meitat, hauríem guanyat còmodament. És un tema en el qual hem de seguir treballant. Els jugadors acumulen cansament pel treball de la pretemporada i quan s’està cansat és més difícil estar fi de cara a porteria”.

L’entrenador verd-i-blanc ha indicat també que el cinc inicial d’avui no és indicatiu encara de l’equip més o menys titular que començarà la temporada oficial: “Sí que han coincidit alguns jugadors en relació al primer partit de pretemporada, però no és gens indicatiu. Tots els jugadors són importants i necessito anar fent combinacions per veure com treballen amb diferents companys. Ja ho fem als entrenaments, però la forma més fàcil de veure-ho és quan competim davant d’un rival. L’equip ha donat un nivell alt i els canvis no s’han notat”.

Varias ha conclòs que “hem plantejat aquest partit com si fos un partit oficial, perquè és l’única forma de treballar eficaçment i de créixer com equip. L’equip ha estat molt ben posat i estic satisfet de la feina que han fet els jugadors, no tan sols física i tàctica, sinó també la part psicològica, perquè han vingut molt preparats per afrontar el partit”.


Publicada el setembre del 2012, al Diari Més

A més, el Calafell empatava (2-2), a la pista del SHUM Maçanet. Però, el pas a la semifinal de la Copa Penedès, l'obtenia al guanyar (6-3), a l'Igualada H.C. A la semifinals, l'esperava el Reus Deportiu.



El Patí Calafell cau eliminat per la mínima (3-2) davant del Reus en la semifinal de la Copa Penedès

Publicada el 22 de setembre del 2012, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l’Any ha caigut eliminat per la mínima (3-2) davant del Reus Deportiu, en la primera semifinal de la Copa EsportsPenedès.cat, disputada aquesta tarda al pavelló de Les Casernes, a Vilanova i la Geltrú (Garraf). Els verd-i-blancs han fet una gran segona part i han tingut a l’abast la victòria, però han pagat car els primers deu minuts del partit, quan han encaixat un 2-0 que ha marcat la resta del partit.

Ha estat una semifinal molt intensa. El Reus Deportiu ha exhibit les seves virtuts: la qualitat tècnica individual dels seus jugadors i un joc col·lectiu amb passades ràpides i potents. Dues jugades individuals del roig-i-negre Jordi Adroher han posat un 2-0 en l’electrònic. Els calafellencs no han defallit, però anaven a ròssec del marcador i no s’acabaven de concentrar. Malgrat tot, han aguantat el tipus i han evitat que el rival ampliés la diferència.

El descans ha carregat les piles al Patí Calafell, que ha protagonitzat un segon temps amb moments èpics. Els jugadors que entrena Pere Varias han posat setge a la porteria reusenca, mentre controlaven sense grans problemes els escassos atacs del Reus. El màxim perill reusenc ha vingut en una falta directa que ha aturat el porter calafallenc, David Arellano. El premi al bon joc verd-i-blanc han estat els dos gols aconseguits per Marc Vergès: el primer, després d’internar-se per l’esquerra i creuar la bola; el segon, tot aprofitant una bola morta dins de l’àrea.

Al partit li quedaven encara molts minuts i el Calafell ha acaronat el triomf, però no ha transformat oportunitats claríssimes, les més paleses per part de Gerard Vergès i Xavi Díez. En canvi, el Reus ha tret petroli d’un potent llançament llunyà, que s’ha colat a la porteria calafellenca tot i que Arellano havia rebutjat la bola en primera instància. El Calafell tampoc ha baixat els braços i, de fet, només servir de centre David Ros ha enviat al pal un xut que hauria pogut significar l’empat. Els verd-i-blancs ho han intentat fins al darrer segon, però la igualada no ha arribat. El Reus, doncs, s’ha classificat per a la final de la Copa Penedès, que es jugarà demà, a les 12.3 hores, en el mateix escenari.

L’entrenador del Club Patí Calafell Tot l’Any, Pere Varias, ha admès que “hem fet un partit digne, però no estic content, perquè crec que hem llançat l’encontre en els deu primers minuts. No hem competit al nivell que calia en un partit d’aquestes característiques amb un rival d’aquesta entitat”. Ha afegit que “malgrat que hem aconseguit empatar, remuntar un 2-0 amb un equip com el Reus sempre costa molt. És més, el marcador advers ens ha condicionat la resta de la primera part, perquè hem jugat amb precipitació, molt revolucionats, més amb el cor que amb el cap”.

Varias ha explicat que “els bons resultats que hem tingut durant la pretemporada em feien témer un possible relaxament. Hem de parlar-ho amb els jugadors, evidentment, però el que sí és cert és que els deu primers minuts no s’han afrontat amb garanties”.

El tècnic verd-i-blanc ha destacat que “a la segona part l’equip ha sortit amb una altra tònica i hem tingut la fortuna d’estar encerats i marcar dos gols ràpidament. A partir d’aquí el partit ha estat nostre i els justos guanyadors hauríem estat nosaltres si haguéssim estat més efectius de cara a porteria”. I ha subratllat que “les decisions arbitrals tampoc són culpables d’una derrota de la qual només nosaltres som responsables”.

Fitxa del partit

Aliniacions

Reus Deportiu
Aliniació Guillem Trabal, Jordi Adroher, Albert Casanovas, Raül Marín, Jordi Molet (cinc inicial).
Joan Salvat, Rubio, Pol Pàmies
Entrenador Alejandro Domínguez

Club Patí Calafell Tot l’Any
Aliniació David Arellano, Marc Vergès, Gerard Vergès, Sergi Romeu, David Ros (cinc inicial).
Xavier Andreu Montoya, Ferran Rosa, Xavi Díez, Borja Ferrer.
Entrenador Pere Varias Fernández

Àrbitres
Óscar Casanovas. Miguel León

Gols
1–0. Jordi Adroher. Minut 4
2–0. Jordi Adroher. Minut 6
2–1. Marc Vergés. Minut 31
2–2. Marc Vergés. Minut 33
3–2. Raül Marín. Minut 48

Faltes
Reus Deportiu: 9
Club Patí Calafell Tot l’Any: 13

Targes blaves 0
Targetes vermelles 0

Incidències
Tres quartes parts d’entrada al pavelló municipal de les Casernes, de Vilanova i la Geltrú, amb nombrosa presència d’aficionats calafellencs. El Club Patí Calafell Tot l’Any ha jugat amb la segona equipació.



El Patí Calafell desarbora (9-2) el Lleida Llista blava en el cinquè partit de la pretemporada.

Publicada el 21 de setembre del 2012, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l’Any s’ha quedat a gust aquesta passada nit amb la golejada que ha inflingit al Lleida Llista Blava, en partit amistòs que era el cinquè encontre de la pretemporada per als verd-i-blancs. El marcador del pavelló “Joan Ortoll” de Calafell ha reflectit fidelment la gran superioritat exhibida pels calafellencs, davant d’un rival acabat d’ascendir a l’OK Lliga i que es troba mancat d’efectius a causa de múltiples lesions.

El primer temps ja ha acabat amb un clar 3-0, tot i que els locals han patit alguns problemes defensius. El Lleida ha sabut aprofitar les pèrdues de bola en atac dels seus rivals. No obstant, no ha culminat cap de les ocasions sorgides d’aquests contraatacs. El gran partit que ha fet el porter local, avui Xavier Andreu Montoya, han evitat que el Calafell es compliqués la vida.

El ritme del partit s’ha intensificat a la segona part. Els lleidatans han fet sentir momentàniament la seva superioritat numèrica, causada per una targeta blava al Calafell que s’arrossegava des dels darrers segons de la primera part. Però ha estat un miratge molt breu. Els verd-i-blancs han tancat molt bé al darrera, posant de relleu una gran fortalesa defensiva, i han incrementat encara més la velocitat dels atacs. La pòlvora local ha estat molt efectiva i ha arribat a posar un 7-1 en el marcador.

El Lleida ho ha intentat infructuosament amb xuts de llarga distància. Només ha aconseguit un segon gol a tres minuts del final, però amb nul·les possibilitats de remuntada. Els calafellencs han rematat la feina amb dos gols més en el darrer minut.

Fins a sis jugadors del Patí Calafell han enviat la bola dins de la porteria rival. Borja Ferrer n’ha marcat tres; Xavi Díez, dos; i Gerard Vergès, Marc Vergès, David Ros i Sergi Romeu (de penal), un cadascú. Un dels noms més corejats ha estat el del porter Montoya, que ha fet diverses parades de mèrit, inclosa l’aturada de faltes directes i un penalti.

L’entrenador del Club Patí Calafell Tot l’Any, Pere Varias, ha reconegut que “aquesta ha estat una victòria còmoda aparentment pel resultat. Hem tingut la sort de ser efectius molt aviat i amb el 3-0 han canviat moltes coses. Però hem patit bastant a la primera part. No pel poder ofensiu del Lleida, sinó en les nostres pèrdues de pilota en atac, que han donat peu a quatre o cinc contraatacs massa clars. Si ens haguessin fet gol, la trajectòria del partit hauria canviat molt”.

Varias ha afegit que “n’hem parlat durant el descans i a la segona part hem evitat pràcticament les sortides de contra del Lleida. Evidentment, quan guanyes de cinc o sis gols, el partit entra en una fase boja. Però hem mantingut la fortalesa defensiva i hem continuat atacant molt bé”.

El tècnic local ha destacat l’actuació del porter Montoya i l’estat de forma de Ferran Rosa: “Rosa està increïble, amb un nivell excepcional. És el jugador que volem veure tot l’any”. I ha subratllat també que “tenim la sort que en atac els jugadors estan fluids. Se senten còmodes. Físicament es comencen a trobar bé i ja es treuen de sobre la càrrega de treball de la pretemporada”.

Fitxa del partit

Aliniacions

Club Patí Calafell Tot l’Any
Aliniació Xavier Andreu Montoya, Marc Vergès, Gerard Vergès, Ferran Rosa, David Ros (cinc inicial).
David Arellano, Xavi Díez, Sergi Romeu, Borja Ferrer.
Entrenador Pere Varias Fernández

Lleida Llista Blava
Aliniació Lluís Tomàs, Carles Trilla, Joan Cañellas, Marc Soler, Lluís Rodero (cinc inicial).
Dani López, Carlos Estrada, Emmanuel Nacchi
Entrenador Albert Folguera

Àrbitre
Josep León

Gols
1–0. Gerard Vergès. Minut 8
2–0. Marc Vergès. Minut 11
3–0. Borja Ferrer. Minut 15
3–1. Dani López. Minut 29
4–1. Xavi Díez. Minut 32
5–1. David Ros. Minut 34
6–1. Borja Ferrer. Minut 40
7–1. Sergi Romeu (penalti). Minut 45
7–2. Lluís Rodero. Minut 47
8–2. Xavi Díez. Minut 49
9–2. Borja Ferrer. Minut 49

Faltes
Club Patí Calafell Tot l’Any: 10
Lleida Llista Blava: 13

Targes blaves 1 (Sergi Romeu)
Targetes vermelles 0

Incidències
Un terç d’entrada al pavelló poliesportiu municipal “Joan Ortoll” de Calafell.





El Patí Calafell perd amb el Patí Vic (2-3) en el partit de presentació davant l’afició

Publicada el 29 de setembre del 2012, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l’Any no va poder donar una alegria a la seva afició en el partit de presentació, disputat ahir a la nit davant l’històric Club Patí Vic. Els vigatans es van imposar 2-3, gràcies a una primera part en què van dominar als verd-i-blancs. Els locals van recuperar la concentració a la segona part i van donar noves mostres del bon joc exhibit al llarg de la pretemporada.

El d’ahir a la nit no tenia altra transcendència que el de ser el darrer test abans de l’inici de la competició a l’OK Lliga 2012-2013. Dissabte, vinent, el Patí Calafell comença el campionat amb un derbi de la màxima rivalitat, tot mesurant les seves forces amb el Moritz CE Vendrell. L’staff tècnic calafellenc confia arribar-hi havent acumulat el màxim de forces i de preparació que sigui possible, desprès de sis setmanes d’intensíssima pretemporada. També havent corregit alguns defectes que s’han advertit en els dos darrers partits jugats, el d’ahir amb el Vic i la semifinal de la Copa EsportsPenedès.cat davant del Reus Deportiu.

L’entrenador, Pere Varias, va explicar que el valor del partit d’ahir no era tan el resultat com que “hem continuat fent proves i treballant coses que ens interessaven molt i crec que arribem a l’inici de la lliga no sé si al 100%, però sí en condicions i amb plenes garanties de lluitar els partits de tu a tu amb qualsevol rival”.

Varias va admetre les dificultats que l’equip ha patit, tant ahir com el dia del Reus, durant les primeres parts: “Ens ha costat entrar al partit en totes dues primeres parts. Els jugadors són conscients que no podem renunciar als primers 25 minuts i que això no ens pot tornar a passar”. Va afegir que “tot i que a les segones parts millorem molt, les sensacions no són les idònies per guanyar partits. Nosaltres hem de ser competitius des del primer minut, perquè si ho som podem guanyar qualsevol rival. Si no, passarem problemes”.

El tècnic calafellenc va mostrar-se satisfet del global de la pretemporada, perquè “els resultats han estat bons. Hem jugat molt bé en pistes difícils i amb rivals complicats, com el Vilanova o el Maçanet. Hem perdut només amb equips de molta entitat, com el Reus o el Vic. I a equips de la ‘nostra’ lliga, com l’Igualda o el Lleida, els hem guanyat amb comoditat. Per tant, sóc optimista, si mantenim aquesta línia i si tothom entén que els partits duren 50 minuts i que els hem de jugar tots i cadascun. Si és així, gaudirem molt d’aquest equip”.

De la seva banda, el davanter David Ros, una de les noves incorporacions a la plantilla i el més veterà dels jugadors d’enguany, va comentar que “estic d’acord que hem de millorar les primeres parts perquè a l’OK Lliga és impossible guanyar partits si no vas al màxim des del primer minut”. Ros va afegir que “l’equip està bé. Hem treballat molt i hem jugat amb equips punters, tot fent molt bon paper. Hem de seguir aquesta dinàmica, amb sacrifici en defensa i més encert en atac”. També va mostrar-se satisfet que l’atac de l’equip estigui afinant la punteria, perquè “durant la pretemporada no hem tingut gaire sort, però espero que en competició oficial la cosa canviï”.
fitxa del partit

Fitxa tècnica

Aliniacions

Club Patí Calafell Tot l’Any
Aliniació David Arellano, Marc Vergès, Gerard Vergès, Ferran Rosa, David Ros (cinc inicial).
Xavier Andreu Montoya, Xavi Díez, Borja Ferrer, Sergi Romeu, Ferran Ortoll.
Entrenador Pere Varias Fernández

Club Patí Vic
Aliniació Carles Grau, Titi Roca, Jordi Carbó, Roger Rocasalbes, Cristian Rodríguez (cinc inicial).
Jordi Burgaya, Jacint Molera, Romà Bencells, Xevi Terns, Francesc Campos
Entrenador Ferran Pujalte

Àrbitres
Rovira/López

Gols
0–1. Titi Roca. Minut 5
0–2. Roger Rocasalbes. Minut 31. Falta directa
0–3. Cristian Rodríguez. Minut 38
1–3. Ferran Rosa. Minut 40. Falta directa
2–3. David Ros. Minut 47. Penalti

Faltes
Club Patí Calafell Tot l’Any: 14
Club Patí Vic: 14

Targes blaves 1 (Roger Rocasalbes)
Targetes vermelles 0

Incidències
Mitja entrada al pavelló poliesportiu municipal “Joan Ortoll” de Calafell.
El Club Patí Calafell Tot l’Any ha jugat amb la segona equipació.


Calendari de mà editat pel Club Patí Calafell

Aprofitant l'efemèride dels seixanta anys d'història del Club Patí Calafell, l'entitat va editar el calendari de mà, amb els partits de la temporada, evocant l'aniversari, en la seva portada.



El Calafell va acabar en la tretzena posició, evitant el descens per la diferència de gols amb el SHUM Maçanet. Va guanyar nou partits i en va empatar sis. Va marcar noranta-vuit gols i en va rebre cent vint-i-sis, fent un total de trenta-tres punts.


El màxim golejador de l'equip va ser David Ros, amb vint-i-nou gols marcats. L'experimentat golejador, pràcticament, sortia a llençar tots els penals i les faltes directes de l'equip, amb una gran efectivitat. El va seguir Borja Ferrer, amb setze gols, un home d'àrea.



El Patí Calafell perdona massa i acaba encaixant una derrota (3-6) en el derbi davant el CE Vendrell

Publicada el 7 d'octubre del 2012, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l’Any va debutar a la temporada 2012-2013 de l’OK Lliga encaixant una derrota (3-6) en el derbi amb l’etern rival, el Moritz CE Vendrell. Els calafellencs van perdonar massa i van desaprofitar les seves oportunitats, tant de jugada com a pilota parada. Dos gols locals marcats en els darrers minuts van edulcorar la golejada visitant.

El derbi va viure’s amb una gran intensitat, tant a la pista com a la graderia. El pavelló “Joan Ortoll” de Calafell era ple de gom a gom i s’hi va viure l’ambient de les grans ocasions. La pista no va ser aliena a la rivalitat històrica entre els dos clubs i el joc va ser intens, amb els dos equips aplicant-s’hi a fons.

Els vendrellencs van avançar-se en el marcador durant el primer temps. I al descans es va arribar amb aquest esquifit 0-1 perquè els locals van desaprofitar diverses ocasions: va fer-se palès que la falta de punteria demostrada a la pretemporada encara no s’ha resolt. En una segona segona part esbojarrada, el segon gol del Vendrell semblava decantar el partit. Però l’1-2, aconseguit per Gerard Vergès en un remat espectacular va infundir nova vida als verd-i-blancs. Els ànims locals es van mantenir fins i tot quan va arribar l’1-3, que tot i ser advers semblava remuntable. Però l’1-4 va dictar sentència. Els visitants van arribar a aconseguir un 1-6, però dos gols en un minut del verd-i-blanc Borja Ferrer van establir el marcador final de 3-6.

Especialment protestada va ser l’actuació arbitral, tant a la graderia com a la banqueta local. Ni l’afició calafellenca ni l’entrenador, Pere Varias, entenien decisions tan peculiars com pitar una penalti a favor del Calafell i, a la vegada, ensenyar targeta al jugador calafellenc.

Varias, un dels amonestats amb targeta blava, comentava al final del matx que “no buscarem excuses en l’actuació arbitral, mai ho fem. Hem perdut per demèrits propis. Però ens hauríem de plantejar quin és el nivell de l’arbitratge en un esport que vol ser professional. No pot ser que en el que era indubtablement el partit més complicat de la jornada no es designin els millors àrbitres de la categoria, sinó els pitjors”.

El tècnic verd-i-blanc va afegir que “no estic content pel resultat, com és obvi, però les sensacions són positives i tinc la consciència tranquil·la. Era un partit molt difícil, amb un vessant emocional molt important, i hem sabut competir, hem fet un esforç important i hem tingut possibilitats reals de remuntar. El resultat és massa ampli pel que s’ha vist a la pista”.

Va dir també que “ens ha condicionat anar perdent, perquè no hem estat encertats en les ocasions de gol i això fa difícil remuntar al Vendrell, que és un equip que sap jugar molt bé amb el marcador a favor”.

De la seva banda, l’entrenador del Moritz CE Vendrell, Guillem Cabestany, va manifestar que “la meva valoració del partit és molt positiva, perquè hem donat un bon nivell de joc en un ambient molt complicat. Hem aconseguint mantenir el cap fred i començar la temporada guanyant”.

Fitxa del partit

Aliniacions

Club Patí Calafell Tot l’Any
Aliniació David Arellano, Sergi Romeu, Marc Vergès, Gerard Vergès, David Ros (cinc inicial).
Xavier Andreu Montoya, Xavi Díez, Ferran Rosa, Borja Ferrer, Ferran Ortoll.
Entrenador Pere Varias Fernández

Moritz CE Vendrell
Aliniació Xavier Costa, Eloi Albesa, Josep M. Selva, Xavier Barroso, Roger Molina (cinc inicial).
Gerard Camps, Óscar Ruiz, Jordi Aragonés, Lluís Ferrer, Àngel Rodríguez
Entrenador Guillem Cabestany

Àrbitres
José Juan MeleroLópez. Xavier Galán García

Gols
0–1. Xavier Barroso. Minut 4
0–2. Xavier Barroso. Minut 31
1–2. Gerard Vergès. Minut 31
1–3. Xavier Costa. Minut 35. Penalti
1–4. Xavier Costa. Minut 44
1–5. Àngel Rodríguez. Minut 46
1–6. Josep M. Selva. Minut 46
2–6. Borja Ferrer. Minut 47
3–6. Borja Ferrer. Minut 47

Faltes
Club Patí Calafell Tot l’Any: 15
CE Moritz Vendrell: 14
Targes blaves 5 (Sergi Romeu, Pere Varias, Borja Ferrer, David Ros, Àngel Rodríguez)
Targetes vermelles 0

Incidències
Ple al pavelló poliesportiu municipal “Joan Ortoll” de Calafell.
El Club Patí Calafell Tot l’Any va estrenar la nova samarreta que vestirà aquesta temporada.





Al Patí Calafell se li ennuega el desplaçament a casa del Blanes

Publicada el 12 d'octubre del 2012, a la Web del Club Patí Calafell.

El Muralla Òptica Blanes HC es va imposar ahir a la nit (5-2) al Club Patí Calafell Tot l’Any, en partit de la segona jornada de l’OK Lliga 2012-2013 disputat a la Ciutat Esportiva Municipal de Blanes (la Selva). Als calafellencs sels va ennuegar el desplaçament a una pista que sabien que seria difícil i van caure davant d’un rival molt reforçat i que va jugar un hoquei ràpid i i amb un atac contundent al llarg dels cinquanta minuts.

Els blanencs van aconseguir els seus cinc gols gràcies a un repertori ofensiu que va anar des de duríssims xuts des de lluny a accions individuals o combinatòries en un petit espai dins de l’àrea. Els calafellencs van replicar amb dos esplèndids gols de Marc Vergès i David Ros, fruit de sengles jugades de combinació al contraatac, però que no van compensar l’efectivitat del rival.

De fet, el marcador podria haver estat més ampli, ja que els de la Selva van gaudir de fins a quatre ocasions a pilota parada que el porter verd-i-blanc, David Arellano, va aturar. Peròs les dificultats dels calafellencs per transformar les seves oportunitats de gol van decidir el partit. Els nombrosos robatoris de pilota que van protagonitzar els verd-i-blancs, especialment quan a la segona part van optar per una pressió molt intensa per forçar contraatacs, van tenir un fruit molt escàs. No obstant això, l’amplitud del marcador no va acabar de reflectir fidelment el que va veure’s sobre la pista.

El desplaçament a Blanes va deixar, a més, un mal sabor de boca afegit a l’equip i als aficionats que el van acompanyar, ja que la segona derrota consecutiva en les dues primeres jornades deixa el Patí Calafell com a cuer de la classificació, a falta dels partits que s’han disputar aquest cap de setmana.

L’entrenador del Club Patí Calafell Tot l’Any, Pere Varias, es mostrava compungit pel resultat. “És un resultat”, va dir, “molt negatiu perquè els tres punts que hi havia en joc eren molt importants de cara al nostre futur en la competició i a aconseguir els nostres objectius més ambiciosos. Malgrat que la lliga acaba de començar, les dues derrotes seguides faran que en la primera volta ens costi molt poder entrar per exemple a la Copa del Rei, més pensant que encara ens queden partits molt difícils”.

Varias va afegir que “del que estic content és que, durant gran part del partit, hem estat molt competitius. Si haguéssim estat nosaltres qui ens haguéssim avançat primer en el marcador crec, i s’ha vist sobre la pista, que les coses haurien anat diferent. Però sí que és cert que quan ells ens han agafat avantatge ens hem estabornit una mica i se’ns ha escapat el partit”.

El tècnic verd-i-blanc va volver reivindicar, en declaracions als mitjans de comunicació, l’esperit guanyador del Calafell: “Prefereixo que em facin fora que ser conservador. Hi ha una mentalitat que hem de canviar. L’únic objectiu han de ser els tres punts, aquí a tot arreu. Hem de començar a creure’ns que som un equip més gran del que aparenta, perquè si no no anirem enlloc. No n’hi ha prou amb això, és clar, després s’ha de demostrar a la pista. En concret, ens està costant jugar amb un marcador advers. I hem de guanyar punts, perquè aquesta és la qüestió: per molt bé que juguem, si no guanyem punts és que alguna cosa passa”.

De la seva banda, l’entrenador del Muralla Òptica Blanes HC, Ramon Benito, va manifestar que “hem fet un bon partit. Ens ha costat molt perquè el Calafell estava molt ordenat, però al final ho hem pogut decantar en favor nostre”. Va dir també que “més que gols, el que hem fet és jugar bé. Hi ha hagut moments que el Calafell ens ha donat problemes, però hem defensat bé i, en el conjunt del partit hem estat superiors”.

Fitxa del partit

Muralla Òptica Blanes HC
Aliniació Ferran Formatjé, Lluís Teixidó, Francesc Bargalló, Alex Ridaura, Jaume Llaverola (cinc inicial).
Enric Núñez, Alex Cantero, Joan Manual Grassas, Kimi Ridaura.
Entrenador Ramon Benito Martínez

Club Patí Calafell Tot l’Any
Aliniació David Arellano, Xavi Díez, Marc Vergès, Gerard Vergès, David Ros (cinc inicial).
Xavier Andreu Montoya, Ferran Rosa, Borja Ferrer, Ferran Ortoll, Sergi Romeu.
Entrenador Pere Varias Fernández

Àrbitres
Óscar Valverde Munuera. Xavier Buxeda Gallart.

Gols
1–0. Ferran Formatjé. Minut 2
1–1. Marc Vergès. Minut 6
2–1. Ferran Formatjé. Minut 19
3–1. Francesc Bargalló. Minut 34.
4–1. Joan Manuel Grassas. Minut 37
5–1. Francesc Bargalló. Minut 43
5–2. David Ros. Minut 49

Faltes
Muralla Òptica Blanes HC: 10
Club Patí Calafell Tot l’Any: 15

Targes blaves 2: Sergi Romeu (2)
Targetes vermelles: 0

Incidències
Poc públic (un centenar escàs d’espectadors) a la Ciutat Esportiva Municipal de Blanes. Una vintena d’aficionats calafellencs van assistir a l’encontre.





El Patí Calafell aconsegueix un empat a casa davant el Noia (3-3) que sap a glòria

Publicada el 20 d'octubre del 2012, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l’Any ha empatat (3-3) aquesta nit a casa davant del CE Noia Freixenet. Però l’empat i el punt aconseguit han sabut a glòria, perquè els visitants guanyaven 0-3 en els primers compassos de la segona part. Els verd-i-blancs han tornat a fer un partit molt competitiu, però s’han vist penalitzats novament per la falta d’eficàcia davant porteria.

Ha estat un encontre jugat amb molta intensitat (hi ha hagut catorze faltes i un penalti per bàndol) i rapidesa. El Calafell ha fet una gran pressió sobre el rival per tal de robar-li pilotes i propiciar contraatacs fulgurants. El Noia, de la seva banda, s’ha mantingut fidel a un guió més assossegat, tot assetjant la porteria local a base de fer circular la bola. L’eficàcia golejadora ha estat minsa en la primera part, ja que tan sols els de Sant Sadurní han pogut obrir el marcador amb un solitari gol, després de fallar un penalti en els primers minuts.

L’inici de la segona part ha estat marcat pels dos nous gols aconseguits pel Noia de jugada i de falta directa. Però amb el 0-3 en contra el Calafell no s’ha rendit i ha continuat lluitant a base de pressió i rapidesa. Al cap de poc, dos gols marcats pels verd-i-blancs en poc més d’un minut han tornat l’emoció al partit. Els locals han tingut diferents oportunitats d’empatar i fins i tot de remuntar, però no ha pogut culminar-les. Finalment, a falta de tres minuts, el capità calafellenc, Sergi Romeu, ha engaltat un xut duríssim des del centre de la pista que ha entrat com una exhalació a la porteria del Noia. El 3-3 ha estat definitiu.

L’entrenador del Club Patí Calafell Tot l’Any, Pere Varias, ha dit que “dono per bo l’empat, atès que anàvem perdent 0-3 i perquè tot el que sigui sumar és positiu. Però a priori no signava un empat i no estic content pel marcador”. Ha afegit que “però no estic descontent pel joc. Crec que hem estat superiors els cinquanta minuts, tant en domini com en ocasions creades. I un cop més, el ‘càstig’ que hem rebut ha estat excessiu per al que s’ha vist sobre la pista”.

Varias ha afegit que “estem pagant molt cara la falta d’efectivitat. El Noia és un equip molt competitiu i amb molt d’ofici, que ens ha creat alguna angoixa en certs moments, però nosaltres hem estat molt bé. Ens ha penalitzat no transformar les moltes oportunitats que hem generat”.

El tècnic verd-i-blanc ha recordat, a més, que “l’any passat també vam aconseguir només un punt amb els tres rivals amb qui ja hem jugat aquesta temporada. Per tant, la dinàmica no és pitjor. De totes formes, crec que les sensacions, enguany, són molt més positives. El nivell de joc és molt alt. El que ens cal és encert i quan en tinguem les victòries arribaran i guanyarem una confiança que ens anirà molt bé”.

La propera setmana, visita a la pista del Liceo de la Corunya

Amb el caseller de punts ja estrenat, el Club Patí Calafell Tot l’Any visitarà en la propera jornada la complicadíssima pista del Liceo de la Corunya. El partit es disputarà dissabte vinent, 27 d’octubre, a les 20 hores, a la pista poliesportiva de Riazor. El Patí Calafell viatjarà a la Corunya el mateix dissabte i tornarà l’endemà.

Fitxa del partit

Club Patí Calafell Tot l’Any
Aliniació David Arellano, Xavi Díez, Marc Vergès, Sergi Romeu, David Ros (cinc inicial).
Xavier Andreu Montoya, Ferran Rosa, Borja Ferrer, Ferran Ortoll, Gerard Vergès.
Entrenador Pere Varias Fernández

CE Noia Freixenet
Aliniació Aleix Esteller, Jordi del Amor, Joan Feixas, Xavier Puigibí, Gerard Teixidó (cinc inicial).
Alexandre Ribó, Jaume Farrés, Eloi Mitjans, Antonio Sero, Pau Bargalló.
Entrenador Ferran López Jurado

Àrbitres
Ignacio Garmendía Cano. Alberto Garrote Arcelús.

Gols
0–1. Jaume Farrés. Minut 10
0–2. Jordi del Amor. Minut 26
0–3. Jordi del Amor (falta directa). Minut 28
1–3. Gerard Vergès (falta directa). Minut 31.
2–3. Marc Vergès. Minut 33
3–3. Sergi Romeu. Minut 47

Faltes
Club Patí Calafell Tot l’Any: 14
CE Noia Freixenet: 14

Targes blaves 0
Targetes vermelles 0

Incidències
Dues terceres parts d’entrada al pavelló poliesportiu municipal “Joan Ortoll” de Calafell. El partit ha estat radiat en directe per Calafell Ràdio i Ràdio Sant Sadurní.


Publicada el 2 de novembre del 2012, al Diari del Baix Penedès

El Patí Calafell comença plantant cara al Liceo, però no pot evitar sortit golejat al final (7-3)

Publicada el 27 d'octubre del 2012, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l’Any ha saldat amb derrota aquesta tarda un dels desplaçaments més difícils de tota la temporada: la visita al Palau d’Esports de Riazor, on el Coinasa Liceo de la Corunya l’ha derrotat 7-3. Els verd-i-blancs han plantat cara als gallecs durant la primera part i la primera meitat de la segona, però una ràpida cadena d’encerts ofensius del rival, en quatre minuts comptats, els ha deixat desarborats.

A part de la cita sobre el parquet de Riazor, calafellencs i gallecs havien de saber avui quin havia de ser el seu futur en les competicions europees. L’assemblea general de la CERS celebrada avui a Paredes (Portugal) ha “indultat” al Liceo, tot retirant-li la suspensió per un any a les competicions europees, sempre que pagi la multa econòmica que li va ser imposada (4.000 euros). Si el Liceo abona la sanció, com tot sembla indicar, jugaria la Lliga Europa. En aquest cas, tot correrà un lloc i el Patí Calafell quedarà fora de la Copa de la CERS, a la qual havia de debutar d'aquí a dues setmanes amb el Coutras francès.

Però l’enfrontament real entre els dos clubs era el que disputaven precisament avui, en partit de la quarta jornada de l’OK Lliga. Un partit que els calafellencs han jugat a un nivell molt alt, resistint amb tota la dignitat el vigent campió d’Europa i actual líder de la màxima categoria espanyola. A la primera part, s’ha avançat el Liceo en el minut 13. Però als pocs segons, el Calafell, que llançava constants i perillosos contraatacs, ha empatat amb gol de David Ros, acabat de sortir a la pista. Abans del descans, però, els gallecs s’han tornat a avançar i han fet pujar al marcador un 2-1 que, això sí, atés el que es veia a la pista, ho deixava tot obert.

A la represa, el Patí Calafell ha continuat plantant cara, tot i que el Liceo assetjava constantment la seva porteria. Els gallecs han començat a trencar el partit en el minut 37 amb el 3-1. I l’han sentenciat amb quatre gols entre els minuts 43 i 47. El 7-1 semblava definitiu, però el Calafell, tot i el cop psicològic rebut encara ha estat capaç de sumar dos gols, un de penal (David Ros) i un de jugada (Ferran Rosa). El més positiu d’aquest final de partit és que els verd-i-blancs han aconseguit trencar l’infortuni que els acompanyava en les tres jornades anteriors, i de fet des de la pretemporada, en les jugades a pilota aturada.

Jornada doble durant el pont: el Calafell rep a casa el Barça i visita l’Igualada

Després de la complicada visita a la Corunya, el Club Patí Calafell Tot l’Any ha d’afrontar un altre compromís molt difícil: dimecres vinent, 31 d’octubre, rep a casa el FC Barcelona. El partit es disputarà al pavelló poliesportiu “Joan Ortoll” (Passeig de la Unió s/n), a partir de les 20 hores. Els blaugrana arribaran a Calafell després de patir alguna ensopegada inesperada en els primers compassos de la temporada, però amb el perill que representa el que és considerat com el millor equip d’hoquei patins del món.

I diumenge, 4 de novembre, el Calafell juga de nou, en el segon partit de la doble jornada que es disputarà durant el pont de Tots Sants. En aquest cas, visitarà la pista de l’Igualada HC. El partit es disputarà al pavelló de les Comes (carrer Carles Riba s/n. Igualada) i començarà a les 12.30 hores.

Fitxa del partit

Aliniacions

Coinasa Liceo de la Corunya
Aliniació Xavier Malian, Josep Lamas, José Pascual, Lucas Ordónez, Jordi Bargalló (cinc inicial).
Pablo Fernández, Pablo Añón, César Carballeira, Antonio Pérez, Aitor Prada.
Entrenador Carlos Gil Seijo

Club Patí Calafell Tot l’Any
Aliniació David Arellano, Sergi Romeu, Marc Vergès, Borja Ferrer, Xavier Díez (cinc inicial).
Xavier Andreu Montoya, Ferran Ortoll, Ferran Rosa, Gerard Vergès, David Ros.
Entrenador Pere Varias Fernández

Àrbitres
María Teresa Martínez Cancelo. Alberto Veiga Martínez

Gols
1–0. Antonio Pérez. Minut 13
1–1. David Ros. Minut 14
2-1. José Pascual. Minut 23
3–1. Jordi Bargalló. Minut 37
4–1. Lucas Ordóñez. Minut 43
5–1. Antonio Pérez. Minut 43
6–1. Antonio Pérez. Minut 46
7-1. Jordi Bargalló. Minut 47
7-2. David Ros (penalti). Minut 47
7-3. Ferran Rosa. Minut 48

Faltes
Coinasa Liceo de la Corunya: 10
Club Patí Calafell Tot l’Any: 11

Targes blaves 1 (Xavi Díez)
Targetes vermelles 0

Incidències
El Club Patí Calafell Tot l’Any ha jugat amb la segona equipació, amb la samarreta taronja. Bona entrada al Palacio de los Deportes de Riazor.




Un Barça abrumador li fa set castanyes al Patí Calafell

Publicada el 31 d'octubre del 2012, a la Web del Club Patí Calafell.

Era un partit molt difícil. Tot i jugar a casa, el Club Patí Calafell Tot l’Any rebia a casa aquesta nit de la Castanyada el FC Barcelona. El millor equip d’hoquei del món arribava a Calafell, a més, necessitat d’una victòria que no el despengés del capdamunt de la classificació, després de la seva ensopegada fa dues jornades a Alcoi. Els blaugrana han sortit “endollats” i després d’uns minuts de tempteig han trencat ràpidament el partit amb tres gols abans de complir-se el quart d’hora.


El primer temps ha acabat amb un 0-4, que deixava el matx molt costa amunt pels calafellencs. El Barça ho ha rematat amb dos nous gols només començar la segona part. I encara ha aconseguit una setena i dolorosa diana, emmig d’un autèntic vendaval ofensiu, que ha tingut els locals contra les cordes.

Els verd-i-blancs han gaudit de diferents oportunitats, tant a pilota parada com en jugada, però els ha tornat a fallar la pòlvora. El Patí Calafell ha replicat amb robatoris de pilota i contraatacs el joc rapidíssim del Barça, però l’eficàcia golejadora ha estat misa. I la intensitat i la gran rapidesa dels blaugrana de poc que no els desarbora. El gol de l’honor local ha estat aconseguit per Marc Vergès, a vuit minuts del final, amb una acrobàcia amb la bola que s’ha colat entre el porter i el pal.

L’entrenador del Club Patí Calafell Tot l’Any, Pere Varias, estava visiblement disgustat en acabar l’encontre. Tot i ser conscient que la derrota era un resultat molt probable, Varias no estava content amb les sensacions que ha tramès l’equip sobre la pista. “Una cosa és que un equip molt superior et passi per sobre, però que tu mantinguis el tipus i competeixis. Això ens va passar dissabte passat amb el Liceo de la Corunya”, ha dit. I ha afegit: “Avui ens ha tornat a passar per sobre un rival que ha estat superior, però les sensacions que hem donat no han estat les mateixes. No hem competit de la mateixa forma”.

Varias també rebutjat la visió més optimista que podia tenir-se d’aquest partit, que posava fi a un autèntic Tourmalet de cinc partits amb rivals complicadíssims. “La nostra lliga no comença diumenge vinent, va començar fa cinc jornades. I només tenim un punt de quinze possibles. Certament, ara ens toca un seguit de rivals en teoria més assequibles. Però es convertiran en autèntiques finals. I hem de guanyar quatre o cinc seguides d’aquestes finals per tornar-nos a situar en posició d’aspirar a objectius ambiciosos”, ha explicat el tècnic verd-i-blanc.

De la seva banda, l’entrenador blaugrana, Gabriel Cairo, ha apuntat que la victòria dels seus homes s’ha degut principalment al fet que “hem pogut trencar el partit molt ràpidament”. Cairo ha reconegut que el seu equip necessitava els tres punts d’avui per recuperar la dinàmica guanyadora: “Després de la derrota a Alcoi i del que ens va costar guanyar el Lloret, crec que avui hem assolit el nivell competitiu que necessitem per tirar endavant en una lliga que serà molt dura i a la qual no hi ha rivals que, com el Calafell, sàpiguen jugar les seves bases i siguin fàcils”.

I diumenge, visita a la pista de l’Igualada

El Patí Calafell torna a jugar aquest diumenge, en la segona jornada que es disputa durant el pont de Tots Sants. Els verd-i-blancs visitaran la pista de l’Igualada HC. El partit es jugarà al pavelló de les Comes (carrer Carles Riba s/n. Igualada) i començarà a les 12.30 hores. Per preparar l’encontre, els verd-i-blancs s’entrenaran demà al migdia i divendres a la tarda. Dissabte tindran festa per descansar i el mateix diumenge al matí es desplaçaran a Igualada.

Fitxa del partit
Aliniacions

Club Patí Calafell Tot l’Any
Aliniació David Arellano, Sergi Romeu, Marc Vergès, Gerard Vergès, Borja Ferrer (cinc inicial).
Xavier Andreu Montoya, Ferran Ortoll, Ferran Rosa, Xavier Díez, David Ros.
Entrenador Pere Varias Fernández

Futbol Club Barcelona
Aliniació Marc Gual, Sergi Miras, Marc Torra, Sergi Panadero, Sergi Fernández (cinc inicial).
Aitor Egurrola, Jordi Gabarra, Josep M. Ordeig, Reinaldo J. García, Pablo Federico Álvarez
Entrenador Gabriel Cairo Valdivia

Àrbitres
Germán Sandoval Santos. Joaquín López Varela.

Gols
0–1. Marc Gual. Minut 5
0–2. Sergi Panadero. Minut 8
0–3. Marc Torra. Minut 23
0–4. Marc Torra (falta directa). Minut 23
0–5. Marc Torra. Minut 26
0–6. Pablo Federico Álvarez. Minut 26
0–7. Reinaldo J. García. Minut 30
1–7. Marc Vergès. Minut 42

Faltes
Club Patí Calafell Tot l’Any: 16
Futbol Club Barcelona: 13

Targes blaves 0
Targetes vermelles 0

Incidències
Tres quarts d’entrada al pavelló municipal “Joan Ortoll” de Calafell, en una nit de la Castanyada força freda. Abans de començar el partit, l’Associació d’Àrbitres ha fet un reconeixement al col·legiat Ciprià Pernas, que s’acaba de retirar.




El Patí Calafell cau derrotat a Igualada (5-3) i ja és cuer

Publicada el 4 de novembre del 2012, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l’Any ha caigut derrotat aquest migdia davant l’Igualada HC. El 5-3 que figurava en el marcador en acabat el partit no ha reflectit un partit molt més equilibrat del que sembla. Però als verd-i-blancs se’ls han tornat a escapar tres punts i no acabar de trobar el seu lloc en aquest inici de temporada els ha comdemnat avui mateix a ser cuers a la classificació de l’OK Lliga 2012-2013.

Per als calafellencs era un partit estratègic. Desprès d’arrencar la temporada enfrontant-se als rivals més complicats de tot el torneig, la visita al pavelló de Les Comes d’Igualada era una oportunitat de puntuar i de començar a remuntar a la classificació. Però als jugadors que entrena Pere Varias els ha tornat a faltar eficàcia davant la porteria contrària i, sobretot, l’espurna electritzant que van mostrar durant la pretemporada i que tant havia engrescat l’afició.

El Patí Calafell ha fet patir els igualadins a partir de la segona meitat del segon temps, amb l’opció d’una defensa en zona que posava les coses difícils als locals. Però aquests, en aquell moment, ja anaven 2-0, resultat amb el qual s’ha arribat al descans. En la represa, els verd-i-blancs han mantingut la mateixa defensa, que els ha permès propiciar diferents contraatacs. Fruit d’un d’ells ha arribat el 2-1, obra de David Ros, que ho tornava a deixar tot obert.

Tanmateix, l’Igualada ha engranat la cinquena marxa i ha provat de superar la defensa zonal a base de xuts de llarga distància. El 3-1 ha començat a trencar el partit i en ràpida successió han arribat el 4-1 i el 5-1. El partit semblava sentenciat, però els calafellencs no s’han rendit. El partit ha entrat llavors en una pase del tot boja, amb contraatacs constants per les dues parts. Els de Pere Varias han pogut marcar dos gols i escursar distàncies, però els ha mancat novament punteria en les jugades a pilota aturada, que haurien pogut igualar el resultat.

Tampoc ha ajudat als cafellencs una polèmica jugada en la qual han reclamat gol, que els àrbitres no han concedit. I també s’han vist perjudicats per les tres targetes blaves que els han mostrat, la qual cosa els ha fet jugar sis minuts en inferioritat numèrica, com ja ha passat en altres partits recents.

L’entrenador del Club Patí Calafell Tot l’Any, Pere Varias, ha declinat fer declaracions en acabar l’encontre, visiblement afectat. De la seva banda, el tècnic de l’Igualada HC, Francesc Monclús, ha manifestat que “fins al 2-0 érem l’únic equip que entrava a porteria, però a partir d’aquí el Calafell ha fet una defensa zonal que se’ns ha ennuegat bastant”.

Ha afegit que “els calafellencs se’ns han acostat al marcador, però nosaltres hem tingut la sort de poder marxar de tres gols de diferència. Això ens ha donat tranquil·litat, però he de dir que el Calafell ha estat dins del partit en tot moment, inclòs al final. Penso que el partit ha estat més equilibrat que el que pot fer pensar el marcador”.

Dissabte vinent, partit a casa amb l’ICG Software Lleida


La competició de l’OK Lliga es reprén aquest dimarts, sense pràcticament pausa o descans, atès que el cap de setmana vinent es disputaran competicions europees. Però dimarts només jugaran els equips que el cap de setmana tenen partit europeu. No és cas del Calafell, que va quedar definitivament fora de la Copa de la CERS desprès de l’indult al Coinasa Liceo de la Corunya. Els verd-i-blancs jugaran, doncs, dissabte, 10 de novembre, a les 8 de la nit. Rebran a casa, en la setena jornada de la lliga, l’ICG Software Lleida.

És, en teoria, un rival assequible. En un amistós a la pretemporada, els calafellencs van apallissar (9-2) els recents ascendits lleidatans. Però les coses han canviat força des de llavors: ara els verd-i-blancs són cuers a la classificació i els lleidatans, que s’han refet de les primeres derrotes amb un calendari més planer, ocupen plaça europea.

Fitxa del partit

Aliniacions


Igualada HC
Aliniació Elagi Deitg, Marçal Casadevall, Oriol Vives, Sergi Pla, Antoni Baliu (cinc inicial).
Josep Vilaseca, Aleix Vera, Marc Povedano, David Cáceres, Albert Povedano.
Entrenador Francesc Monclús Arnau

Club Patí Calafell Tot l’Any
Aliniació David Arellano, Sergi Romeu, Marc Vergès, Gerard Vergès, David Ros (cinc inicial).
Xavier Andreu Montoya, Ferran Ortoll, Ferran Rosa, Xavier Díez, Borja Ferrer.
Entrenador Pere Varias Fernández

Àrbitres
F. Jorge García Romero. Rubén Fernández García.

Gols
1–0. Marçal Casadevall. Minut 4
2–0. Marçal Casadevall (penalti). Minut 7
2–1. David Ros. Minut 29
3–1. Marçal Casadevall. Minut 37
4–1. Sergi Pla. Minut 38
5–1. Aleix Vera (falta directa). Minut 40
5–2. Xavier Díez. Minut 41
5–3. David Ros (penalti). Minut 43

Faltes
Igualada HC: 12
Club Patí Calafell Tot l’Any: 15

Targes blaves 4 (Borja Ferrer, Sergi Romeu, Ferran Rosa, David Cáceres)
Targetes vermelles 0

Incidències
Un terç d’entrada al pavelló de Les Comes d’Igualada. Una trentena de seguidors del Calafell han viatjat a Igualada per donar suport al Patí Calafell.



El Calafell no pot passar de l’empat a casa (3-3) amb un rival directe com el Lleida

Publicada el 10 de novembre del 2012, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l’Any no ha pogut passar de l’empat a casa (3-3), en partit de la setena jornada de l’OK Llig 2012-2013, disputat aquesta nit al pavelló poliesportiu municipal “Joan Ortoll”. Els verd-i-blancs han deixat escapar dos punts en els segons finals d’un partit que els enfrontava a l’ICG Software Lleida, equip ascendit enguany a la categoria i que, en principi, ha de ser un rival directe en la lluita per la permanència.

La derrota ha estat doblement dolorosa perquè els locals havien treballat molt per trencar l’empat a 2 que hi havia en el marcador fins ben avançada la segona part i havien tingut el premi d’un gol de falta directa marcat per Ferran Rosa. Però quan només mancaven quaranta segons, l’exjugador calafellenc Carles Trilla ha aconseguit de nou l’empat, el 3-3 que seria definitiu, tot i una oportunitat del Calafell, a pilota parada, instants després.

El Patí Calafell ha jugat amb molta intensitat, prodigant els contraatacs que tant el caracteritzen aquesta temporada i utilizant un catàleg molt ampli de recursos de joc, des de la pressió a la defensa en zona. No obstant, la falta d’eficàcia golejadora, tot i les tres dianes aconseguides, ha tornat a penalitzar l’equip local, per damunt fins i tot del que pot veure’s a la pista.

Així, les coses, el Calafell tanca la segona jornada consecutiva a la cua de la classificació de l’OK Lliga, amb només dos punts de 21 possibles. Els verd-i-blancs només han aconseguit dos empats, els dos a casa: en la primera jornada davant del Vendrell i avui amb el Lleida.

L’entrenador del Club Patí Calafell Tot l’Any, Pere Varias, ha explicat que “aquest resultat ens ha tocat, perquè els càlculs de la permanència incloïen guanyar a casa al Lleida”. Varias ha afegit que “l’equip ha fet un partit per guanyar, el que passa és que l’angoixa per sumar punts ens està pesant. L’equip ho ha posat tota l’actitud necessària i tot el treball per aconseguir la victòria. Però quan les coses se’ns han girat una mica ens han entrat els nervis normals quan portes aquest dèficit de punts”. Varias ha dit també que “no toca altra cosa que seguir treballant, perquè només amb esforç podrem tombar aquesta situació. Avui hem perdut una batalla, però ens queda molta guerra per endavant”.

De la seva banda, l’entrenador de l’ICG Software Lleida, Albert Folgera, ha manifestat que“estic content pel resultat, perquè és el més just. Ens han fet dos gols quan més bé estaven jugant i això ens ha posat les coses difícils. Però hem estat sempre dins del partit i hem sabut treballar per remuntar. Els dos equips hem treballat molt i l’empat és el més just si considerem el global del partit”.

Dissabte vinent, visita a la pista del Sant Feliu


Dissabte vinent, 17 de novembre el Club Patí Calafell Tot l’Any visitarà la pista del Fergo Alsa Sant Feliu. El partit començarà a les 19 hores. El Sant Feliu és un altre dels teòrics rivals assequibles, ja que acaba de pujar a l’OK Lliga. No obstant això, tot i ocupar també plaça de descens, li treu dos punts i dues places a la classificació al Calafell.

Fitxa del partit

Club Patí Calafell Tot l’Any
Aliniació David Arellano, Sergi Romeu, Marc Vergès, Xavier Díez, Borja Ferrer (cinc inicial).
Xavier Andreu Montoya, Ferran Ortoll, Ferran Rosa,Gerard Vergès, David Ros.
Entrenador Pere Varias Fernández

ICG Software Lleida
Aliniació Carles Trilla, Marc Soler, Luis Rodero, Emanuel Necchi, Lluís Tomàs (cinc inicial).
Carlos Estrada, Joan Cañellas, Daniel López.
Entrenador Albert Folguera Felip

Àrbitres
Josep Antoni Ribó Navarro. Xavier Buixeda Gallart.

Gols
1–0. Ferran Rosa. Minut 17
2–0. Sergi Romeu. Minut 18
2–1. Marc Soler. Minut 29
2–2. Emmanuel Necchi (falta directa). Minut 32
3–2. Ferran Rosa (falta directa). Minut 45
3–3. Carles Trilla. Minut 49

Faltes
Club Patí Calafell Tot l’Any: 18
ICG Software Lleida: 15

Targes blaves 1 (Sergi Romeu)
Targetes vermelles 0

Incidències
Tres quarts d’entrada al pavelló poliesportiu municipal “Joan Ortoll” de Calafell. L’afició local ha exhibit una pancarta en solidaritat amb el jugador lleidatà David Busquets, que es troba apartat de la competició per un problema de salut greu.





El Patí Calafell arrenca un punt en la visita d’aquest dissabte a la pista del Sant Feliu

Publicada el 17 de novembre del 2012, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l’Any ha aconseguit emportar-se un punt de la difícil pista del Fergo Aisa Sant Feliu, en partit de la vuitena jornada de l’OK Lliga 2012-2013, disputat aquest vespre-nit a Sant Feliu de Codines (Vallès Oriental). Els verd-i-blancs han tingut oportunitats per aconseguir la victòria, però, al final, el repartiment de punts ha estat prou just, atesos els mèrits que han exhibit els dos equips, que protagonitzaven un duel de cuers amb uns punts en joc del tot estratègics pels dos clubs.

Per al Calafell era una altra final per intentar sumar punts i sortir del pou de la classificació. Els calafellens eren conscients de la fortalesa del Sant Feliu a casa seva i han plantejat un partit en què han explotat la seva principal basa aquesta temporada: esperar al contrari en zona per forçar errors i propiciar ràpids contraatacs. Els locals, de la seva banda, han desplegat un hoquei de gran rapidesa i han posat de manifest algunes espurnes de perillós joc interior.

Malgrat els continuats atacs de les dues parts, al descans s’ha arribat amb un empat (1-1) aconseguit a pilota parada, amb un penal per banda. La segona part ha mantingut la mateixa tònica. Els locals s’han avançat només començar, però els visitants han igualat instants desprès. El Sant Feliu s’ha tornat a avançar i el Calafell, ha empatat de nou. En els compassos finals del partit, els dos equips han desaprofitat oportunitats de gol a pilota aturada i el 3-3 ha esdevingut definitu.

Ha estat un partit intens, en general correcte, però no mancat d’incidències. En els primers moments del partit, el capità del Calafell, Sergi Romeu, s’ha lesionat. Romeu, que ja arribava “tocat” a la jornada d’avui, s’ha fet un fort cop a l’esquena en caure a terra i no ha pogut continuar. Dilluns se li practicaran proves per determinar l’abast de la lesió, tot i que no se’l descarta completament pel proper partit. A més, el Patí Calafell ha elevat una protesta a l’acta de l’encontre perquè algú des de la graderia ha enlluernat amb un punter làser el porter, David Arellano, en la jugada del tercer gol local.

L’entrenador del Club Patí Calafell Tot l’Any, Pere Varias, ha manifestat que “aquest partit era una autèntica final. Queda molta lliga per endavant, però el fet de ser cuers tant nosaltres com el Sant Feliu i rivals directes en la lluita per la permanència, li donava al matx un component especial d’emoció i lluita que feia difícil jugar-lo”. Varias ha afegit que “nosaltres hem patit en els darrers minuts per l’angoixa que ens dóna la necessitat de guanyar i sumar punts, però en general l’equip ha estat bé i l’objectiu estratègic i tàctic s’ha complert”.

Segons el tècnic verd-i-blanc, “a l’OK Lliga tots els rivals són complicats, perquè, si no, no estarien a la màxima categoria. Però la del Sant Feliu és una pista estranya i complicada, on els visitants no se senten còmodes”. El punt aconseguit, en opinió de Varias, “respon a un partit molt honest i net, on els dos equips buscàvem la victòria, però que ha acabat en un just empat per la falta d’eficàcia golejadora. Empatar a Sant Feliu no és un mal resultat, tot i que veníem a buscar els tres punts, perquè l’important és anar sumant”.

De la seva banda, l’entrenador del Fergo Aisa Sant Feliu, Francisco José González, ha dit que “hem merescut més, però no podem oblidar que estem a l’OK Lliga i que el Calafell és un gran equip i que venia a per totes”. Ha explicat també que “fa tres partits que no perdem i anem sumant punts. A més ens acompanyen els resultats en la que és la nostra lliga, amb els rivals directes per eludir el descens”.

Dissabte vinent, el Patí Calafell rep l’Enrile PAS Alcoi

Dissabte vinent, 24 de novembre el Club Patí Calafell Tot l’Any rebrà a casa l’Enrile PAS Alcoi. El partit començarà a les 20 hores, al pavelló poliesportiu municipal “Joan Ortoll”. La temporada passada, el Calafell va guanyar els dos partits amb els alcoians, que van acabar descendint, tot i que desprès van adquirir la plaça d’un dels equips ascendits, que va renunciar-hi. Ara, en canvi, l’Alcoi arriba a Calafell en una posició més airosa.


Fitxa del partit

Fergo Aisa Sant Feliu
Aliniació Marc Vila, Tirso Gómez, Josep Ramon Altayo, Jassel Oller, Jordi García (cinc inicial).
Pere Turon, Marc Fajas, Xavier Rubio, Jordi Casabyó, Roger Valls.
Entrenador Francisco José González López

Club Patí Calafell Tot l’Any
Aliniació David Arellano, Sergi Romeu, Marc Vergès, Ferran Rosa, David Ros (cinc inicial).
Xavier Andreu Montoya, Ferran Ortoll, Xavier Díez, Gerard Vergès, Borja Ferrer.
Entrenador Pere Varias Fernández

Àrbitres
José Juan Melero López. Gonzalo Dapena Taboada

Gols
1–0. Marc Vila (penalti)
1–1. David Ros (penalti)
2–1. Xabier Rubio
2–2. Borja Ferrer
3–2. Tirso Gómez
3–3. Marc Vergès

Faltes
Fergo Aisa Sant Feliu: 11
Club Patí Calafell Tot l’Any: 10

Targes blaves 1 (Xavier Díez)
Targetes vermelles 0

Incidències
Ple al pavelló poliesportiu municipal “Francesc Cassart Roca” de Sant Feliu de Codines.




El Patí Calafell aconsegueix una victòria balsàmica davant l’Alcoi i surt dels llocs de descens

Publicada el 25 de novembre del 2012, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l’Any ha aconseguit aquesta passada nit una victòria balsàmica davant l’Enrile PAS Alcoi, en partit de la novena jornada de l’OK Lliga 2012-2013. El 4-2 que reflectia el marcador al final de l’encontre tenia un significat especial per als verd-i-blancs més enllà dels tres punts. Era la primera victòria en nou partits i aconseguia trencar una ratxa de mals resultats (tres empats i cinc derrotes) que estava passant factura a l’equip que entrena Pere Varias.

La jornada va ser tan rodona que els tres punts aconseguits davant l’Alcoi, i la combinació de resultats dels rivals directes en la lluita per la permanència, ha permès el Patí Calafell sortir dels llocs de descens. De ser cuers, els calafellencs han passat a la tretzena posició de la classificació (baixen els tres darrers d’un total de setze equips). De fet, la victòria davant l’Alcoi era estratègica precisament per ser un d’aquests rivals directes a la part baixa de la taula.

Però guanyar el partit d’ahir a la nit tenia un component psicològic molt important. El Patí Calafell havia desplegat un joc de bon nivell i fins i tot molt vistòs. Però la falta d’eficàcia davant la porteria contrària l’havia penalitzat. En realitat, els darrers tres o quartre partits, als verd-i-blancs els pesava la responsabilitat d’haver de guanyar per remuntar. Però ahir es van treure els nervis de sobre i van signar un encontre rodó, també en el marcador.

La millor evidència d’aquest “alliberament” va ser el doblet aconseguit pel davanter David Ros, que va marcar tant a pilota aturada com de jugada. Tot i que els penaltis i les faltes directes se’ls continuen resistint als calafellencs i ahir en van tornar a fallar uns quants, de mica en mica van superant aquesta dificultat. Ferran Rosa i Marc Vergès van anotar els altres dos gos locals.

Qui també va signar un bon partit va ser el porter David Arellano, que va aturar penaltis i faltes, alguns d’ells en moments molt estratègics de l’encontre, quan un empat o un petit avantatge de l’Alcoi hauria despertat novament els nervis i les urgències.

L’entrenador, Pere Varias, comentava que “ens feia falta una victòria per trencar una dinàmica que era negativa i ens negava la tranquil·litat per anar fent camí a la competició”. Varias va afegir que “ens havíem de treure de sobre els nervis de la forma en què a l’esport te’ls treus de sobre, que és guanyant. És més, l’afició s’ho mereixia i per fi vam poder complir amb ella”.

El tècnic verd-i-blanc va subratllar que “de feina ens en queda molta. Hi ha molta competició d’aquí a final de la lliga i a la classificació no estarem tranquils fins que no posem més distància amb la cua. Però si sabem aprofitar aquest moment, tenim l’oportunitat de treure’ns del tot la pressió i mirar més cap a munt que cap enrera”.

Dissabte vinent, el Patí Calafell visita la pista del CH Lloret

Dissabte vinent, 1 de desembre, el Club Patí Calafell Tot l’Any té un desplaçament complicat. Visitarà la pista del CH Lloret, un equip acabat d’ascendir a l’OK Lliga, però que està fent una temporada força acceptable: és onzè a la classificació, ha aconseguit importants victòries (ahir mateix va imposar-se al CP Voltregà amb un treballat 4-5) i fins i tot es permet somniar. Per als calafellencs és una altra final amb un equip del seu sector de la taula i, en aquest sentit, els tres punts són vitals.

Fitxa del partit

Club Patí Calafell Tot l’Any
Aliniació David Arellano, Sergi Romeu, Ferran Rosa, David Ros, Marc Vergès (cinc inicial).
Xavier Andreu Montoya, Ferran Ortoll, Xavier Díez, Gerard Vergès, Borja Ferrer.
Entrenador Pere Varias Fernández

Enrile PAS Alcoi
Aliniació Juan José López, César Candanedo, Carlos Pérez, Marc Figa, Luis J. Aceituno (cinc inicial).
Marcel Luzón, Kilian Aguilar, Marc Ortells, David Aguilar.
Entrenador Diego Edgardo Mir García

Àrbitres
Ignacio Garmendía Cano. Alberto Garrote Arcelús

Gols
1–0. Marc Vergès. Minut 1
2–0. Ferran Rosa. Minut 6
2–1. Marc Ortells. Minut 12
3–1. David Ros (penalti). Minut 22
4–1. David Ros. Minut 28
4–2. Juan José López (penalti). Minut 34

Faltes
Club Patí Calafell Tot l’Any: 17
Enrile PAS Alcoi: 17

Targes blaves 4 (Pere Varias, David Ros, Marc Figa, Juan José López)
Targetes vermelles 0

Incidències
Dos terços d’entrada al pavelló municipal “Joan Ortoll” de Calafell.





La gèlida temperatura de Lloret li glaça al Calafell un punt que gairebé tenia al sac

Publicada l'1 de desembre del 2012, a la Web del Club Patí Calafell.

La gèlida temperatura de Lloret de Mar aquesta nit li ha glaçat al Club Patí Calafell Tot l’any un punt que gairebé tenia al sac. Els verd-i-blancs han perdut 5-4 amb l’HC Lloret, tot i i haver tingut fins al final opcions d’empat i fins i tot de victòria. La derrota, a més de freda, ha estat amarga, perquè els tres punts en joc eren vitals perquè el Calafell continués remuntant a la classificació. Perdent a Lloret, els calafellencs han tornat a les places de descens.

El partit, corresponent a la desena jornada de l’OK Lliga 2012-2013, ha començat amb tres graus de temperatura a l’exterior del pavelló municipal d’esports de Lloret. Però abans de vint segons, un gol dels lloretencs ha acabat de posar el fred al cos als calafellencs. Ha estat un gol que ha pesat en el desenvolupament de la primera part, ja que el Calafell ha anat a ròssec des dels primers compassos de l’encontre.

Tot i que el Calafell ha aconseguit igualar dos cops en el marcador (les dues vegades de penalti, transformats per David Ros), no ha pogut evitar arribar al descans amb desaventatge (3-2). Els lloretencs han aprofitat les facilitats en defensa que en alguns moments de la primera part els han donat els verd-i-blancs, si bé els dos gols visitants deixaven el resultat obert.

Els locals semblava que sentenciaven el partit en aconseguir el seu quart gol als pocs minuts de la represa. Però els calafellencs han començat a atacar amb més efectivat i han aconseguit empatar el partit amb gols de Sergi Romeu i Xavi Díez. Faltaven només sis minuts per al final i l’empat semblava amarrat. Els verd-i-blancs han desaprofitat l’ocasió d’avançar-se en fallar un penalti. I ràpidament ha arribat el cop de gràcia del Lloret, que ha aconseguit el cinquè i definitiu gol. El Patí Calafell encara ha tingut una altra oportunitat a pilota aturada, en una falta directa a minut i mig del final, que ha fallat.

El joc ha estat molt igualat i l’ajustat resultat n’és la millor evidència. Els calafellencs han estat superiors en algunes etapes del partit, sobretot a la segona part. Però els ha penalitzat el resultat de la primera part.

En aquest sentit, l’entrenador del Club Patí Calafell Tot l’Any, Pere Varias, ha comentat que “és difícil aconseguir els tres punts si llencem el partit a la primera part”. Varias ha afegit que “hem jugat amb un rival que no és superior a nosaltres, però que té més experiència i és més competitiu. Per això han guanyat el partit”.

El tècnic verd-i-blanc ha subratllat que “haver estat més fins amb els llançaments a pilota aturada és anecdòtic. N’hem encertat, però hem fallat els que haurien pogut ser decisius”. Però segons Varias, la clau del partit ha estat que “no hem estat prou competitius a la primera part. Nosaltres no podem deixar de competir ni un dels cinquanta minuts. Si ho fem cinc o deu minuts, passem a ser un equip vulgar en comptes d’un equip d’OK Lliga i perdem”.

De la seva banda, l’entrenador de l’HC Lloret, Manuel Barceló, ha indicat que “aquest ha estat un partit molt sofert. Els dos porters han estat magnífics i els errors en els penaltis i faltes directes que hem comès els dos equips s’han compensat. No ha estat clar en cap moment qui s’emportaria la victòria i el Calafell ha estat en tot moment dintre del partit”.
superiors en algunes etapes del partit, sobretot a la segona part. Però els ha penalitzat el resultat de la primera part.

En aquest sentit, l’entrenador del Club Patí Calafell Tot l’Any, Pere Varias, ha comentat que “és difícil aconseguir els tres punts si llencem el partit a la primera part”. Varias ha afegit que “hem jugat amb un rival que no és superior a nosaltres, però que té més experiència i és més competitiu. Per això han guanyat el partit”.

El tècnic verd-i-blanc ha subratllat que “haver estat més fins amb els llançaments a pilota aturada és anecdòtic. N’hem encertat, però hem fallat els que haurien pogut ser decisius”. Però segons Varias, la clau del partit ha estat que “no hem estat prou competitius a la primera part. Nosaltres no podem deixar de competir ni un dels cinquanta minuts. Si ho fem cinc o deu minuts, passem a ser un equip vulgar en comptes d’un equip d’OK Lliga i perdem”.

De la seva banda, l’entrenador de l’HC Lloret, Manuel Barceló, ha indicat que “aquest ha estat un partit molt sofert. Els dos porters han estat magnífics i els errors en els penaltis i faltes directes que hem comès els dos equips s’han compensat. No ha estat clar en cap moment qui s’emportaria la victòria i el Calafell ha estat en tot moment dintre del partit”.

Dissabte vinent, una altra final d’infart a la pista Voltregà

Dissabte vinent, 8 de desembre, el Club Patí Calafell Tot l’Any haurà d’afrontar una altra final d’infart en la seva lluita per sumar punts i intentar allunyar-se de les posicions de perill a la taula. En aquest cas, amb un difícil desplaçament (el segon consecutiu en dues jornades) a la pista del Club Patí Voltregà. Els de l’Osona arribaran al matx molt forts psicològicament, després d’haver guanyat aquesta nit a domicili al CE Noia Freixenet per un contundent 2-5.

Fitxa del partit

HC Lloret
Aliniació Ferran Serra, Jordi Rodríguez, Daniel Rodríguez, Víctor Crespo, Enric Torner (cinc inicial).
Raúl Pelícano, Marc Gómez, Xavier González, Roger Perarnau, Oriol Perarnau.
Entrenador Manuel Barceló Perez

Club Patí Calafell Tot l’Any
Aliniació David Arellano, Sergi Romeu, Ferran Rosa, David Ros, Marc Vergès (cinc inicial).
Xavier Andreu Montoya, Ferran Ortoll, Xavier Díez, Gerard Vergès, Borja Ferrer.
Entrenador Pere Varias Fernández

Àrbitres
F. Jorge García Romero. Rubén Fernández García.

Gols
1–0. Raúl Pelícano. Minut 1
1–1. David Ros (penalti). Minut 5
2–1. Enric Torner. Minut 6
3–1. Daniel Rodríguez. Minut 21
3–2. David Ros (penalti). Minut 23
4–2. Víctor Crespo. Minut 27
4-3. Sergi Romeu. Minut 29
4-4. Xavi Díez. Minut 43
5-4. Xavier González. Minut 45

Faltes
HC Lloret: 10
Club Patí Calafell Tot l’Any: 14

Targes blaves 2 (David Ros, Marc Gómez)
Targetes vermelles 0

Incidències
Un terç d’entrada al pavelló municipal d’esports de Lloret de Mar. Una trentena d’aficionats calafellencs han acompanyat l’equip en el desplaçament.





El Patí Calafell signa una gran segona part a Voltregà i assoleix una victòria molt necessària

Publicada el 9 de desembre del 2012, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l’any ha signat aquesta passada nit una gran segona part a la pista del Club Patí Voltregà, que va fonamentar una victòria molt necessària per als interessos dels verd-i-blancs. Els tres punts assolits, en partit corresponent a l’onzena jornada de l’OK Lliga 2012-2013, permeten que els calafellencs agafin aire i surtin dels llocs de descens de la classificació. La propera jornada, l’última abans de l’aturada nadalenca, pot ser clau per consolidar aquest principi de recuperació.

El Patí Calafell viatjava a una pista complicadíssima, amb un rival que a casa seva és molt fort i amb una afició que pressiona intensament. No obstant les dificultats a priori, de principi semblava que als calafellencs se’ls posaven les coses de cara quan van avançar-se en el marcador, gràcies a un penal transformat per David Ros. Però el Voltregà va aconseguir crear alguns desajustos a la defensa individual que plantejaven els calafellencs, amb el resultat de tres gols que deixaven el marcador en un 3-1 en arribar al descans.

Els verd-i-blancs ja havien canviat la defensa d’individual a zonal desprès d’encaixar el 2-1. Però va ser a la segona part quan la manilla va començar a girar. La defensa en zona és la tàctica marca de la casa d’aquesta temporada del Patí Calafell, perquè facilita els robatoris de pilota i propicia contraatacs rapidíssims. I davant del Voltregà es va resoldre la part que fallava, que era culminar els contraatacs amb gol: el Calafell era un dels equips de tota l’OK Lliga que més ocasions creava..., però també un dels que més en desaprofitava.

Ahir, el parcial 0-3 de la segona part, que seria el que donaria la victòria, assenyalava que el Patí Calafell està corregint una de les seves deficiències, com ja va començar a corregir fa tres o quatre jornades la seva falta d’eficàcia en les jugades a pilota aturada.

L’entrenador del Club Patí Calafell Tot l’Any, Pere Varias, manifestava, en acabar el partit, que“aquesta és una victòria ja tocava. L’equip està portant una temporada molt dura i hem rebut més càstig del que mereixíem. Hem fet grans partits i hem plantat cara a la majoria de pistes, però ens mancava un punt de sort que avui hem tingut”.

Varias al·ludia a la sort perquè “avui no hem estat tan fluids en atac com altres dies, però hem tingut cops favorables, com l’empat a tres amb un gol una mica de xamba, però que ens feia falta. Eren ja massa els partits en què ens mereixíem la victòria i no l’aconseguíem, però un triomf com aquest havia d’arribar”.

En relació a la segona part signada pels seus homes, el tècnic verd-i-blanc va afegir que “quan treus un parcial 0-3 sempre vol dir que en aquella part has estat millor que el rival. Però a la primera part no hem estat tan malament. És cert que amb la nostra defensa individual inicial, el Voltregà se sentia més còmode i ens creava dubtes a nosaltres. Però quan hem rebut el 2-1, en plena primera part, hem canviat la defensa a zona i això ens ha donat la tranquil·litat i la confiança per seguir treballant i la prova és que hem tingut dues o tres oportunitats molt clares, entre elles una pilota al pal de Borja Ferrer”.

De la seva banda, l’entrenador del Club Patí Voltregà, Ricardo Ares, va reconèixer estar fatal per la derrota. “Perdre a casa sempre és dur i més quan l’objectiu és que no s’escapi ni un punt. No és que penséssim que aquest partit era una victòria segura, és que s’està veint que qualsevol equip pot obtenir bons resultats en qualsevol pista”. Ares va afegir que “el partit ha estat una mica estrany perquè hem arribat al descans amb un marcador que ens era favorable i molt propici per amarrar els tres punts, però a la segona part no hem estat bé atacant i aquesta ha estat la clau. El Calafell ha anat de menys a més i al final la diferència l’ha marcat l’efectivitat”.

El Calafell rep a casa el Vilanova, desprès de l’aturada europea

L’OK Lliga s’atura quinze dies perquè el proper cap de setmana és jornada de competicions europees. En el proper partit de lliga, el 22 de desembre, el Patí Calafell rebrà a casa el Mopesa Club Patí Vilanova. És un rival difícil, situat a la part alta de la classificació, amb qui els calafellencs han patit diferents derrotes en el darrer any i mig.

Fitxa del partit

Club Patí Voltregà
Aliniació Xavier Lladó, Juli Anguita, Eric Vargas, Javier Armengol, Roger Torelló (cinc inicial).
Adrià Hernández, Albert Grau, Àlex Rodríguez, Jaume Molas, Jordi Romeu.
Entrenador Ricardo Ares Lozano

Club Patí Calafell Tot l’Any
Aliniació David Arellano, Sergi Romeu, Ferran Rosa, Borja Ferrer, Gerard Vergés (cinc inicial).
Xavier Andreu Montoya, Ferran Ortoll, Xavier Díez, Marc Vergès, David Ros.
Entrenador Pere Varias Fernández

Àrbitres
Josep Antoni Ribó Navarro. Isaac Sanz Rodríguez

Gols
0–1. David Ros (penalti)
1–1. Javier Armengol
2–1. Javier Armengol
3–1. Eric Vargas
3–2. David Ros
3–3. Marc Vergés
3–4. Gerard Vergés

Faltes
Club Patí Voltregà: 10
Club Patí Calafell Tot l’Any: 13

Targes blaves 1 (Gerad Vergés)
Targetes vermelles 0

Incidències
Ple al pavelló municipal d’esports de Sant Hipòlit de Voltregà (Osona). Una desena d’aficionats calafellencs han acompanyat l’equip en el desplaçament. El partit va disputar-se amb una temperatura a l’exterior de les instal·lacions de 2 graus.





El Patí Calafell acomiada l’any amb derrota davant el Vilanova (4-5), tot i començar guanyant.

Publicada el 22 de desembre del 2012, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l’any ha jugat aquesta nit el que potser és el millor partit de l’actual temporada, però no n’ha tingut prou per acomiadar l’any amb una victòria a casa davant del Mopesa Club Patí Vilanova. Tres ràpids gols aconseguits pels vilanovins al principi de la segona part han decantat un marcador que dominaven els locals, que tot i refer-se del cop no han pogut bescanviar el resultat.

L’hoquei tornava al pavelló “Joan Ortoll” de Calafell desprès de tres setmanes d’absència: dues per dos desplaçaments consecutius i una per competició europea. Ho feia amb l’expectativa dels locals d’aconseguir tres punts per consolidar la recuperació iniciada amb les victòries davant l’Alcoi i el Voltregà. I les coses han començat molt bé, amb els verd-i-blancs avançant-se 2-0 en els primers compassos del partit.

Els calafellencs han tirat de la seva tàctica de referència aquesta temporada, la defensa en zona per propiciar robatoris de pilota i contraatacs, i amb grans actuacions del porter David Arellano. I els ha funcionat prou bé, fins i tot quan han patit la baixa sensible de David Ros, que s’ha ressentit d’un problema muscular que va patir al partit amb el Voltregà. A partir d’aquí, el tècnic local, Pere Varias, ha fet rotacions perquè els jugadors arribessin frescs als moments decisius dels partits.

Al descans s’ha arribat amb un 2-1, que deixava les coses obertes. A la segona part, el Vilanova ha apostat per una tàctica de pressió per tota la pista que ha acabat passant factura als locals. Els visitants han empatat i en ràpida successió golejadora s’han posat 2-4. Semblava que el partit estigués coll avall, però els verd-i-blancs s’han sobreposat i han estat a punt de fer el tomb al partit, fins i tot quan el Vilanova ha aconseguit el cinquè gol. Els dos darrers minuts de l’encontre, els calafellencs s’han llançat a per totes i han posat setge a la porteria rival generant mitja dotzena de clares oportunitats. Però la manca de fortuna i encert els ha impedit aconseguir si més no un empat.

L’entrenador del Club Patí Calafell Tot l’Any, Pere Varias, manifestava, en acabar el partit, que “hem estat l’equip que ha generat més oportunitats i hem pogut guanyar, però ens fa molt mal encaixar tants gols. El Vilanova ha portat una mica el domini del partit i a nosaltres ja ens estava bé: per això ens hem posat en zona només començar. Avui ha estat potser el dia que jugant en zona hem rebut més càstig, tot i controlar-la i aprofitar-la bé”.

Varias ha afegit que “me’n vaig amb la sensació d’haver fet un gran partit, però haver perdut una altra vegada els tres punts. Hem de millorar coses, però pensant que hem de seguir en aquesta línia i que algun dia ens arribarà la sort que tenen altres equips”.

De la seva banda, l’entrenador del Mopesa Club Patí Vilanova, Josep Lluís Delriu, ha explicat que “esperava un resultat ajustat i ha estat així. El Calafell ha fet una zona que costa molt superar i el seu porter ha estat a un gran nivell. Ens ha costat molt poder marcar, perquè el partit s’ha encallat bastant”. Delriu ha afegit que la clau ha estat “poder obrir la llauna i que ens entressin tres gols seguits i que ens han donat aire”.

El 5 de gener, el Patí Calafell visita la pista del SHUM Maçanet

L’OK Lliga s’atura durant les dates nadalenques. La competició tornarà per Reis. El 5 de gener, el Club Patí Calafell Tot l’Any té un compromís d’infart: visita la pista del SHUM Maçanet, un rival directe en la lluita per la permanència a la categoria. El Calafell ha tornat avui a les posicions del descens (és catorzè de setze) i té al SHUM just al darrera, però empatat a punts. No obstant, el Maçanet és un rival potencialment assequible per als calafellencs, que el van superar la temporada passada en els dos partits i també durant la darrera pretemporada.

Fitxa del partit

Club Patí Calafell Tot l’Any
Aliniació David Arellano, Sergi Romeu, Marc Vergés, Borja Ferrer, Gerard Vergés (cinc inicial).
Xavier Andreu Montoya, Ferran Ortoll, Xavier Díez, Ferran Rosa, David Ros.
Entrenador Pere Varias Fernández

Mopesa Club Patí Vilanova
Aliniació Francesc Gil, Jordi Ferrer, Carles Rodríguez, Alex Xavier Aguilar, Lluís Gil (cinc inicial).
Sergi Sabater, Òscar Martínez, Jordi Creus, Esteve Pujals, Manel García.
Entrenador Josep Lluís Delriu Belma

Àrbitres
Germán Sandoval Santos. Sergi Mayor Oliván

Gols
1–0. Gerard Vergés. Minut 5
2–0. Marc Vergés. Minut 15
2–1. Manel García. Minut 21
2–2. Jordi Ferrer. Minut 37
2–3. Manel García. Minut 38
2–4. Esteve Pujals. Minut 40
3–4. David Ros (penalti). Minut 41
3–5. Jordi Ferrer. Minut 44
4–5. David Ros (penalti). Minut 47

Faltes
Club Patí Calafell Tot l’Any: 9
Mopesa Club Patí Vilanova: 11

Targes blaves 0
Targetes vermelles 0

Incidències
Ple a les graderies del pavelló poliesportiu municipal “Joan Ortoll” de Calafell. Gran ambient entre les dues aficions que, tot i la rivalitat, mantenen una reconeguda bona relació.





El Patí Calafell s’emporta un punt de la pista del Maçanet, però amb una alegria incompleta

Publicada el 4 de gener del 2013, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l’Any ha estrenat 2013 emportant-se un punt de la pista del SHUM Grupo Maestre, a Maçanet de la Selva (la Selva), en partit de la tretzena jornada de l’OK Lliga 2012-2103. Els verd-i-blancs han tingut la victòria a tocar de la mà i, per això, el punt aconseguit, tot i ser molt valuós per obtenir-se contra un rival directe en la lluita per la permanència a la categoria, ha sabut a poc als jugadors i tècnics i als aficionats que els han acompanyat en el desplaçament.

La victòria ha estat tan a prop que líders de l’equip com el porter David Arellano parlaven de dos punts perduts abans que d’un punt guanyat. L’entrenador, Pere Varias, ha tramès, en canvi, un missatge més positiu: “No és el resultat que tots desitjaríem, perquè veníem a guanyar els tres punts. Però hem sumat i tot ajuda de cara a l’objectiu de la permanència. Encara que sigui punt a punt, hem de seguir en aquesta línia”.

El Patí Calafell ha plantejat el partit amb una estratègia pensada per guanyar. Durant la primera part ha fet pressió individual sobre els rivals i amb aquest sistema ha aconseguit avançar-se en el marcador amb un 0-2. El Maçanet ha equilibrat una mica les coses abans del descans amb un gol que ha deixat un 1-2 a l’electrònic. A la segona part, especialment a partir del moment que el SHUM ha remuntat el resultat, els verd-i-blancs han activat la defensa en zona, la tàctica que estan prodigant aquesta temporada i que els permet robar pilotes i llençar contraatacs fulgurants.

Aquesta nit, el Calafell ha tornat a ser un equip que genera un gran nombre d’ocasions de gol, tot i que acaba anotant un nombre inferior de dianes. “Hem tingut una desena d’oportunitats, quatre o cinc de claríssimes, d’un contra un”, ha explicat Varias. El tècnic ha afegit que “en individual hem tingut més control de partit, però menys oportunitats. Amb la zona, controlàvem menys, però generàvem ocasions”.

L’entrenador del Patí Calafell ha reconegut el mal que ha fet la potència de xut dels jugadors del Maçanet: tres dels seus quatre gols han estat marcats amb xuts de llarga distància, que, a més, han rebotat en jugadors, tot descol·locant el porter Arellano, que estava molt disgustat per no haver pogut fer res. Segons Varias, “Arellano hagués parat com a mínim una d’aquestes boles si no li haguessin arribat desviades. Són coses que passen quan jugues en zona. Corres aquest risc. La major part de vegades no entren. Però aquest sistema ens dóna moltes opcions: les ocasions més clares que hem tingut avui han estat gràcies a la zona”.

Com a balanç final de l’encontre, Varias ha destacat que “hem tornat a fer un bon partit. No hem fregat l’excel·lència, però sí que hem jugat el partit necessari per guanyar aquí. Tenim un problema de sort. Fem bé les coses i som superiors als rivals, però ens costa aconseguir els tres punts perquè ens falta aquella sort que estan tenint altres equips, que piquen una bola al pal i els entra, mentre que a nosaltres ens va fora. Aquesta sort acabarà arribant, tard o d’hora, i penso que serà d’hora”.

Dissabte vinent, 12 de gener, el Patí Calafell rep a casa el Vic

Dissabte vinent, 12 de gener, es disputarà la catorzena jornada de l’OK Lliga 2012-2013. El Club Patí Calafell Tot l’Any rebrà a casa el Club Patí Vic. Serà un rival difícil, un equip molt defensiu que contraataca molt bé i sap aprofitar qualsevol error del contrari. Els vigatans arribaran a Calafell a la part alta de la classificació. El partit està fixat per les 20 hores, al pavelló poliesportiu municipal “Joan Ortoll” (Passeig de la Unió s/n).

Fitxa del partit

SHUM Grupo Maestre
Aliniació Willy Domínguez, Jordi Bartres, Marc Navarro, Rubén Fernández, Marc Roca (cinc inicial).
Jordi Galán, David Gelma, Albert Soler, Gerard Pujol, Joel Moral.
Entrenador Ivan Sanz Rodríguez

Club Patí Calafell Tot l’Any
Aliniació David Arellano, Sergi Romeu, Marc Vergés, Borja Ferrer, Gerard Vergés (cinc inicial).
Xavier Andreu Montoya, Ferran Ortoll, Xavier Díez, Ferran Rosa, David Ros.
Entrenador Pere Varias Fernández

Àrbitres
Luis Delfa Crespo. Antonio Gómez Sánchez

Gols
0–1. Borja Ferrer. Minut 5
0–2. David Ros (penalti). Minut 17
1–2. David Gelma (penalti). Minut 18
2–2. David Gelma. Minut 27
3–2. Marc Roca. Minut 41
3–3. Gerard Vergès. Minut 44
3–4. David Ros (falta directa). Minut 44
4–4. David Gelma. Minut 44

Faltes
SHUM Grupo Maestre: 9
Club Patí Calafell Tot l’Any: 9

Targes blaves 2 (Marc Roca, David Ros)
Targetes vermelles 0

Incidències
Uns 200 espectadors al pavelló municipal de Maçanet de la Selva, en una nit freda (cinc graus a l’exterior del recinte).





El Patí Calafell aconsegueix tres punts molt necessaris, en un partit èpic davant el Vic

Publicada el 12 de gener del 2013, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l’Any ha aconseguit aquesta nit tres punts molt necessaris, en un partit èpic davant el Club Patí Vic. La visita del tercer classificat, un equip molt ferm i ple d’internacionals, s’ha saldat amb victòria verd-i-blanca (1-0) de penalti, desprès de cinquanta minuts de joc intensíssim per les dues parts.

Per als calafellencs guanyar avui s’havia convertit en vital ja que els seus rivals directes en la part baixa de la classificació a l’OK Lliga 2012-2013 (el Sant Feliu i el SHUM Maçanet) havien aconseguit sengles victòries a domicili. Si el Calafell hagués perdut avui a casa, s’hagués despenjat perillosament a la taula.

El partit ha estat vibrant, ja que tots dos equips han desplegat un joc molt ràpid, amb constants atacs i contraatacs, que en alguns moments s’ha tornat del tot esbojarrat. La intensitat del partit ha contrastat amb l’escassa eficàcia de cara a porteria tant de calafellencs com de vigatans, malgrat les oportunitats (més dels locals que dels visitants). El partit s’ha resolt per un solitari gol de penalti, marcat per David Ros.

Part de l’èpica que ha tingut l’encontre venia del fet que el Patí Calafell afrontava un compromís molt complicat amb diversos jugadors tocats o que han tingut problemes durant la setmana. El mateix David Ros ha pogut jugar gairebé mitja segona part, tot i que encara no està al 100% després d’una lesió. El porter titular, David Arellano, ha pogut jugat tot i l’aparatós accident fortuït que ahir va patir passejant per Calafell. I dos jugadors més, Xavier Andreu Montoya i Xavi Díez, han estat malalts durant la setmana. A més, el capità, Sergi Romeu, ha jugat els darrers minuts ranquejant.

L’entrenador, Pere Varias, ha destacat, en aquest sentit, “l’esperit de sacrifi d’aquest equip, que ha fet un gran equip tot i estar una mica minvat de forces”. Varias ha afegit que “la victòria és un just premi al partit que hem fet avui. Hem controlat el partit en tot moment i fins i tot hem estat un pèl superiors davant d’un rival d’un potencial brutal”.

El tècnic verd-i-blanc ha destacat que una de les claus del partit ha estat que el Vic no hagi aconseguit marcar, “perquè fer-los gols a ells és molt difícil”. Però Varias també ha indicat que “hem sabut patir i hem tingut la sort que ens ha faltat altres dies. No puc fer altra cosa que felicitar els jugadors pel gran treball que han fet avui i estan fent al llarg de la temporada”.

Sobre la difícil posició en què hauria quedat l’equip d’haver perdut avui, Varias ha subratllat que “nosaltres no hem de pensar en els resultats dels altres equips. Depenem exclusivament i única de nosaltres, i per tant hem de seguir la nostra línia, treballant d’aquesta manera. La línia és ascendent i si la podem mantenir no patirem gens”.

De la seva banda, l’entrenador del Club Patí Vic, Ferran Pujalte, ha manifestat que “no hem estat gaire fluids, en atac principalment; no hem trobat els espais que acostumem a trobar, i no ens hem sabut adaptar a la intensitat defensiva del Calafell”. Pujalte ha agregat que “el partit ha estat molt obert fins als darrers minuts i quan arribes empatat a aquestes altures pot passar qualsevol cosa, tot i que difícilment pots aspirar a guanyar un partit sense marcar gols”.

El Patí Calafell visita la pista del Reus d’aquí a dues setmanes

L’OK Lliga s’atura el proper cap de setmana, ja que està programada una jornada de competicions europees. La màxima categoria estatal reprén els partits d’aquí quinze dies. I el Patí Calafell visitarà la difícil pista del Reus Deportiu. Serà el partit que tancarà la primera volta de la temporada i ha estat senyalat el proper 25 de gener, a dos quarts de 10 de la nit.

Fitxa del partit

Club Patí Calafell Tot l’Any
Aliniació David Arellano, Sergi Romeu, Marc Vergés, Borja Ferrer, Gerard Vergés (cinc inicial).
Xavier Andreu Montoya, Ferran Ortoll, Xavier Díez, Ferran Rosa, David Ros.
Entrenador Pere Varias Fernández

Club Patí Vic
Aliniació Josep Maria Roca, Romà Bancells, Roger Rocasalbas, Cristian Rodríguez, Carles Grau (cinc inicial). Ferran Font, Jacint Molera, Jordi Carbó, Xavier Terns, Joan Vila.
Entrenador Ferran Pujalte Camarasa

Àrbitres
Josep Gómez Sánchez, Xavier Buixeda Gallart

Gols
1–0. David Ros (penalti). Minut 38

Faltes
Club Patí Calafell Tot l’Any: 14
Club Patí Vic: 13

Targes blaves 1 (Romà Bancells)
Targetes vermelles 0

Incidències
Tres quarts parts d’entrada al pavelló poliesportiu municipal “Joan Ortoll” de Calafell.





El Patí Calafell acaba la primera volta caient golejat (8-2) a la pista del Reus Deportiu

Publicada el 26 de gener del 2013, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l’Any ha tancat la primera volta de l’OK Lliga 2012-2013 caient golejat aquesta passada nit a la pista del Reus Deportiu. El 8-2 que ha registrat el marcador al final de l’encontre acredita la clara superioritat reusenca, tot i les oportunitats que els verd-i-blancs han tingut, tant a la primera com sobretot a la segona part.

El desencís era visible, després del matx, en les cares dels jugadors i del cos tècnic del Patí Calafell. Tots eren conscients de la dificultat del rival d’avui, però no comptaven amb sortir tan escaldats. A més, el partit, tot i tenir un component de derbi territorial, ha estat fred i relativament poc intens per les dues parts. Només els abundants gols han aixecat una mica l’ensopiment regnant al pavelló d’esports del Reus Deportiu.

Per als calafellencs, el millor que pot dir-se d’aquesta quinzena jornada és que continuen igual a la classificació, en la penúltima posició, i que els rivals més directes en la lluita per la permanència, el Sant Feliu i el SHUM Maçanet, no han obert més forat en la taula.

L’entrenador, Pere Varias, ha destacat que, “avui no és que haguem jugat malament, és que no hem jugat a res”. Molt contrariat i visiblement decebut, Varias ha afegit que “perdre per 8-2 és el que passa quan jugues com nosaltres contra un equip d’aquesta categoria i en aquesta categoria”.

“Havíem intentat inculcar que jugàvem contra un equip campió, que lluita per títols i que malgrat que ha tingut moltes baixes és molt competitiu, però no ens n’hem sortit. El Reus jugava una final i ha plantejat el partit com a tal. Nosaltres, no, i el resultat parla prou clar”, ha afegit el tècnic verd-i-blanc. Sobre les causes de la derrota, Varias ha dit que “ens ha faltat molta intensitat defensiva. Havíem de fer patir el Reus i jugar amb la seva angoixa per aconseguir els tres punts. I a partir d’aquí allargar un marcador curt per arribar als minuts finals amb opcions de treure un resultat positiu. Però no ha estat així. La golejada és un càstig excessiu, tot i els mèrits que ha fet el Reus. Però la seva victòria és justa i merescuda: han estat letals de cara a porteria i han estat encertats en moments que han marcat molt el partit”.

De la seva banda, l’entrenador del Reus Deportiu, Alejandro Domínguez, ha manifestat que “els nostres mèrits han estat fer un gran treball tàctic i tenir present en tot moment amb quin Calafell ens trobaríem”. Domínguez ha agregat que “sabíem que els calafellencs ens contraatacarien amb moltíssima velocitat i que arribarien aquí hipermotivats. Nosaltres hem optat primer per pressionar i defensar amunt. I després, quan ens han empatat, hem endarrerit la defensa per fer transicions amb més perill”.

El tècnic roig-i-negre ha afegit que “avui hem jugat amb diferents plantejaments defensius i amb diverses fórmules ofensives. Hem hagut de tirar d’un ampli repertori tàctic i els jugadors han estat molt posats dins del joc durant tot el partit. No ha estat un partit fàcil i el marcador, tot i la seva amplitud, resulta una mica enganyós”.

La propera jornada, gran derbi penedesenc amb el CE Vendrell

La setzena jornada de l’OK Lliga 2012-2013, la primera de la segona volta, arriba dissabte vinent, 2 de febrer, amb un dels grans derbis de la categoria: el partit que enfrontarà el Moritz CE Vendrell i el Club Patí Calafell Tot l’Any, a la pista dels vendrellencs. La rivalitat entre els dos clubs és històrica i l’expectació màxima. El partit es disputarà a partir de les 8 del vespre.
fitxa del partit

Reus Deportiu
Aliniació Joan Salvat, Albert Casanovas, Raul Marín, Marc Ollé, Jordi Adroher (cinc inicial).
Adrià Català, Xavier Rubio, Pol Pàmies, Jordi Molet, Guillem Trabal.
Entrenador Alejandro Domínguez Izurriaga

Club Patí Calafell Tot l’Any
Aliniació David Arellano, Sergi Romeu, Marc Vergés, Borja Ferrer, Gerard Vergés (cinc inicial).
Xavier Andreu Montoya, Ferran Ortoll, Xavier Díez, Ferran Rosa, David Ros.
Entrenador Pere Varias Fernández

Àrbitres Joan Molina Planelles, Juan José Prades Martínez

Gols
1–0. Raul Marín (falta directa). Minut 6
1–1. Borja Ferrer. Minut 12
2–1. Albert Casanovas (penalti). Minut 16
3–1. Jordi Molet. Minut 17
4–1. Jordi Adroher. Minut 23
5–1. Albert Casanovas. Minut 29
6–1. Raul Marín. Minut 32
7–1. Raul Marín. Minut 35
7–2. Marc Vergés. Minut 36
8–2. Marc Ollé. Minut 45

Faltes
Reus Deportiu: 7
Club Patí Calafell Tot l’Any: 5

Targes blaves 1 (Marc Vergés)
Targetes vermelles 0

Incidències
Dos terços d’entrada al pavelló d’esports del Reus Deportiu. Una trentena d’aficionats del Club Patí Calafell Tot l’Any s’han desplaçat a la capital del Baix Camp per animar l’equip. El primer gol del Calafell ha semblat obra de Sergi Romeu i fins i tot així s’ha anunciat per la megafonia del recinte. Però els àrbitres han fet constar a l’acta que el gol ha estat marcat per Borja Ferrer.



Pere Varias: ‘La permanència és a sis victòries i a la segona volta tenim un calendari més favorable’.

Publicada el 28 de gener del 2012, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l’Any ha tancat la primera volta de l’OK Lliga 2012-2013 en un posició delicada a la classificació, ja que és penúltim i ocupa plaça de descens. Malgrat això, l’entrenador, Pere Varias, considera que la permanència està a l’abast. “El que està clar és que hem de fer un pas endavant i sortir quan abans millor dels llocs de perill”, afegeix.

El tècnic verd-i-blanc diu que “a la segona volta se’ns obre un horitzó més còmode”. Subratlla que “per començar tenim un partit més a casa i, a més, a tots els equips de la part baixa de la classificació, llevat de l’Alcoi, els rebem tots a casa”. Per Varias, “si ens fem forts a casa, podem aconseguir molts punts”.

L’entrenador del Patí Calafell estima que la permanència és a “sis o set victòries, perquè la salvació rondarà els trenta punts”. Diu també que “si sabem sumar punts amb els equips que toca, amb sis victòries n’hi haurà prou. I si mirem el calendari, aquestes victòries poden aconseguir-se a casa. Això malgrat que ens toca rebre rivals de tanta entitat com el Liceo”. I que “no hem de renunciar a res fora de casa. Tindrem rivals que se’ns donen tan bé com l’Alcoi, tot i que en aquesta lliga ningú no regala res”.

Varias assumeix que d’aquí a final de temporada “cada partit serà una final, la primera dissabte vinent en el derbi amb el Vendrell”. “L’equip”, subratlla, “té capacitat i potencial, però és cert que han de canviar molt les coses. Tinc plena confiança en els meus jugadors, però no n’hi prou de confiar, hem de demostrar-ho. Som conscients que no tenim el millor equip del món, i els primers els jugadors, però tenim més talent del que mostrem”.

El Patí Calafell ha sumat 13 punts de 45 al llarg de quinze jornades. Ha guanyat 3 partits, n’ha empatat 4 i n’ha perdut 8. El balanç golejador de l’equip és de 44 dianes a favor i 66 en contra. És penúltim a la taula, però els rivals directes per la salvació (el Maçanet o el Sant Feliu) són a un punt. A data d’avui, la pressió de l’últim classificat, l’Alcoi, és poc significativa, ja que és a 6 punts.

La situació no és gaire diferent de la de fa un any, quan va acabar la primera volta de la passada temporada. El Patí Calafell tenia dos punts menys, si bé s’havien jugat dues jornades menys. Els calafellencs eren avantpenúltims, però fora de les places de descens. El balanç de gols era també molt semblant, tot i haver-se disputat menys partits. La salvació, però, no va confirmar-se fins que faltaven tres jornades.





Vendrell i Calafell empaten en intensitat i gols (2-2) en el gran derbi penedesenc de l’OK Lliga

Publicada el 2 de febrer del 2013, a la Web del Club Patí Calafell.

El Moritz CE Vendrell i el Club Patí Calafell Tot l’Any han signat aquesta nit un empat (2-2) en el gran derbi penedesenc de la setzena jornada de l’OK Lliga 2012-2013. Els dos històrics rivals han protagonitzat un partit també igualat en intensitat i passió. I l’emoció s’ha mantingut fins al darrer minut, ja que els calafellencs han aconseguit l’empat a només 23 segons del final.

De la intensitat del partit en donen fe les 37 faltes que han pitat els àrbitres i els 9 penals i faltes directes que s’han xutat i que han sumat tres dels quatre gols marcats per tots dos equips. No ha estat un partit ni tècnic ni bonic, però sí d’una lluita constant, amb fases del tot esbojarrades, que ha anul·lat les diferències entre dos equips que arribaven al derbi als dos extrems de la classificació.

El Patí Calafell han sortit pressionant al màxim tant en defensa com en atac i això ha sorprés els vendrellencs. Els locals han patit molt en els primers compassos del partit: estaven incòmodes ofensivament i no trobaven la forma de batre el porter calafellenc, David Arellano, que ha jugat un grandíssim partit. Aprofitant el desconcert vendrellenc, el Calafell ha donat un primer avís i a la segona ocasió, ha obert el marcador, amb un gol de Borja Ferrer, que ha rebut la bola dins de l’àrea i ha fet un gir que li ha permet disparar molt col·locadament contra la porteria local.

El Vendrell només s’ha recuperat una mica amb un penal, transformat per Jepi Selva, que els àrbitres han assenyalat emmig d’una picabaralla a pista. I amb l’1-1 s’ha arribat al descans, després d’una primera part en la qual els locals han acusat l’angoixa del derbi i la responsabilitat de guanyar per continuar en llocs destacats de la classificació, mentre els visitants verd-i-blancs tenien el partit controlat i amb el marcador on més els convenia.

La segona part ha començat més calmada, però aviat el partit s’ha tornat a escalfar. Els atacs del Calafell eren constants, tot i que sense èxit, mentre que el Vendrell tampoc acabava de situar-se. Els roig-i-negres s’han recuperat a mesura que passaven els minuts i han començat a crear perill, tot i que només han pogut avançar-se en el marcador amb un gol de falta directa. L’avantatge, però, era molt curt i el Vendrell el mantenia com podia. El Calafell, però, ha jugat les seves cartes i ha continuat pressionant, fins i tot tancant les línies defensives per robar pilotes. El premi a aquest treball ha arribat a 23 segons del final. Els locals han estat castigats amb una falta directa, per acumulació de faltes, i el davanter calafellenc David Ros l’ha transformat, emmig del deliri dels aficionats calafellencs desplaçats al Vendrell. Ros ha enganyat completament el porter local, que esperava un u contra u, però s’ha trobat amb un tret sec i contundent que s’ha colat a la xarxa com una exhalació.

Pere Varias: repartiment de punts just


L’entrenador del Club Patí Calafell Tot l’Any, Pere Varias, ha reconegut que “l’empat és un resultat just. Ha estat un partit travat i cap dels dos equips hem aconseguit el domini del joc”. Varias ha afegit que “tampoc hi ha hagut excessives ocasions de gol i, tot i que l’elevat nombre de penals i faltes directes hauria pogut decantar el partit, la seva resolució no ha influït. Estadísticament, el partit ha estat igualadíssim i, malgrat que nosaltres veníem a buscar els tres punts, l’empat no pot ser més just”.

Per al tècnic verd-i-blanc, “segurament cap dels dos equips ha fet el seu millor partit aquesta temporada, ni ells ni nosaltres, ja que un derbi és juga més amb el cor que amb el cap”. I ha dit també que “nosaltres hem aconseguit minimitzar les grans virtuts que té el Vendrell i estic content perquè defensivament hem tornat a estar a un nivell alt i, a més, hem tingut el punt de sort necessari per treure punts en una pista difícil i amb un rival de molta entitat”.

Varias ha indicat que “el punt aconseguit al Vendrell ens ajudarà, a banda de sumar, a seguir confiant que estem en la bona línia de treball. Però jo avui estaria content fins i tot si haguéssim perdut perquè hem recuperat l’esperit competitiu que ens ha faltat en alguns dels darrers partits. Sense anar més lluny, la setmana passada en la visita a la pista del Reus Deportiu”.

De la seva banda, l’entrenador del Moritz CE Vendrell, Guillem Cabestany, ha explicat que “els dos equips hem fet mèrits per guanyar i mèrits per perdre. Nosaltres hem estat prop de la victòria, però no hem sabut rematar el partit. Potser ens ha faltat encert i tranquil·litat en moments clau”. A més, Cabestany ha dit que “el Calafell ha aconseguit fer un bon partit, amb una intensitat molt alta, i s’ha mantingut viu fins a l’últim moment. L’empat en els darrers segons no ens ha deixat marge per reaccionar”.

El Patí Calafell rep el Blanes divendres vinent


El Patí Calafell té una ocasió d’or divendres vinent, en la dissetena jornada de l’OK Lliga 2012-2013, per fer un cop d’efecte a la classificació. Després de remuntar avui un lloc a la taula, tot i que continua en posició de descens, rep a casa al Muralla Òptica Blanes amb tres punts en joc que, d’aconseguir-se, significarien un respir molt important. El matx es disputarà, avançadament, divendres 8 de febrer a les 21 hores, al pavelló poliesportiu municipal “Joan Ortoll” de Calafell. Els dos clubs han acordat avançar un dia el partit per evitar jugar-lo en plenes celebracions del Carnestoltes.

Fitxa del partit

Moritz CE Vendrell
Aliniació Xavier Costa, Eloi Albesa, Josep M. Selva, Xavier Barroso, Roger Molina (cinc inicial).
Gerard Camps, Óscar Ruiz, Jordi Aragonés, Lluís Ferrer, Àngel Rodríguez.
Entrenador Guillem Cabestany Vives

Club Patí Calafell Tot l’Any
Aliniació David Arellano, Sergi Romeu, Marc Vergés, Borja Ferrer, Gerard Vergés (cinc inicial).
Xavier Andreu Montoya, Ferran Ortoll, Xavier Díez, Ferran Rosa, David Ros.
Entrenador Pere Varias Fernández

Àrbitres
Josep Ribó Navarro, Alberto Garrote Arcelús

Gols
0–1. Borja Ferrer. Minut 6
1–1. Josep M. Selva (penalti). Minut 8
2–1. Eloi Albesa (falta directa). Minut 35
2–2. David Ros (falta directa). Minut 49

Faltes
Moritz CE Vendrell: 21
Club Patí Calafell Tot l’Any: 16

Targes blaves 4 (Gerard Vergés, Sergi Romeu, Eloi Albesa, Pere Varias)
Targetes vermelles 0

Incidències
Ple al pavelló d’esports del Club d’Esports Vendrell. Les emissores municipals Calafell Ràdio i Ràdio el Vendrell han fet una transmissió conjunta en directe del partit.






El Patí Calafell empata a casa amb el Blanes (3-3) i treu un punt que sap a poc

Publicada el 8 de febrer del 2013, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l’Any ha empatat aquesta nit a casa (3-3) davant el Muralla Òptica Blanes, en partit avançat de la dissetena jornada de l’OK Lliga 2012-2013. Els verd-i-blancs han aconseguit un punt que els treu provisionalment de les posicions de descens, en espera dels resultats del cap de setmana, però que ha sabut a poc tant a l’equip com a l’afició.

El partit ha estat jugat amb un ritme considerable i amb molta pressió tant pels locals com pels visitants. Però la intensitat que han desplegat tots dos no ha estat la mateixa al llarg de l’encontre. Durant el primer període al Calafell li ha faltat intensitat ofensiva, que ha aconseguit tenir, en canvi, a la segona part: és el que li ha permès fer tres gols i empatar un partit que el descans perdia 0-1. El Blanes, que estrenava tècnic a la banqueta ha jugat amb velocitat i passis ràpids, però durant el segon temps s’ha desfondat molt, atés que té una plantilla amb una mitja d’edat alta i curta d’efectius.

Ha estat un partit en què s’ha vist un ampli repertori de joc, tot i que han abundat els xuts de llarga distància, com el que ha significat l’1-1 per al Calafell, així com les jugades a pilota aturada, que han significat el 50% dels sis gols marcats. Al final, repartiment de punts, en una nit molt freda i amb més de mitja entrada al pavelló poliesportiu municipal “Joan Ortoll” de Calafell, tot i les celebracions de Carnaval que aquest mateix vespre començaven al municipi i a tot el Penedès.

L’entrenador del Club Patí Calafell Tot l’Any, Pere Varias, ha reconegut que la clau de no haver pogut guanyar els tres punts ha estat la “tebior ofensiva que hem tingut a la primera part”. “Costa molt guanyar un partit”, ha afegit, “quan tens 25 minuts de poca intensitat ofensiva. En la segona meitat, l’hem pujat i hem aconseguit un premi, tot i que limitat, a l’esforç que hem fet”.

En canvi, el tècnic verd-i-blanc s’ha mostrat satisfet pel treball defensiu dels seus homes. “Defensivament hem estat bé. El Blanes no ens ha generat perill durant la primera part, tot i avançar-se en el marcador. Només han tingut més ocasions quan els hem anat a buscar a la segona part i el joc s’ha obert. Però n’han deixat de tenir quan els hem desgastat i nosaltres hem aprofitat el desgast per crear-ne més”, ha explicat.

De la seva banda, l’entrenador del Muralla Òptica Blanes, Miquel Humbert, ha dit que “l’empat el considero negatiu perquè hem arribat molt a la porteria rival”. Ha afegit que “no haver pogut controlar les faltes ha estat un problema i els penals ens han destrossat. Nosaltres hem hagut de generar molt hoquei per marcar, mentre que el nostre rival s’ha mantingut en el marcador bàsicament a pilota aturada”.

I dimarts, visita a la pista del CE Noia Freixenet

La divuitena jornada de l’OK Lliga arriba d’immediat, ja que el cap de setmana vinent es jugaran competicions europees. Dimarts, 12 de febrer, es juguen tots els partits llevat d’un. Al Club Patí Calafell Tot l’Any li toca un difícil desplaçament a la pista del CE Noia Freixenet. És un rival d’entitat i carregat d’història, tot i que està fent una temporada força irregular. A la primera volta, en pista calafellenca, els dos equips van empatar (3-3). L’encontre es disputarà a partir de les 21 hores al Pavelló Olímpic de l’Ateneu Agrícola de Sant Sadurní d’Anoia.

Fitxa del partit

Club Patí Calafell Tot l’Any
Aliniació David Arellano, Sergi Romeu, Marc Vergés, Borja Ferrer, Gerard Vergés (cinc inicial).
Xavier Andreu Montoya, Ferran Ortoll, Xavier Díez, Ferran Rosa, David Ros.
Entrenador Juan Manuel Espinosa

Muralla Òptica Blanes
Aliniació Joan M. Grassas, Kimi Ridaura, Lluís Teixidó, Francesc Bargalló, Jaume Llaverola (cinc inicial).
Enric Núñez, Alexandre Ridaura
Entrenador Miquel Humbert Riera

Àrbitres
José Juan Melero López. Gonzalo Dapena Taboada

Gols
0–1. Lluís Teixidó. Minut 11
1–1. Sergi Romeu. Minut 28
2–1. David Ros (falta directa). Minut 35
2–2. Francesc Bargalló (penalti). Minut 36
2–3. Joan M. Grassas. Minut 44
3–3. David Ros (falta directa). Minut 45

Faltes
Club Patí Calafell Tot l’Any: 9
Muralla Òptica Blanes: 15

Targes blaves 0
Targetes vermelles 0

Incidències
Mitja entrada al pavelló poliesportiu municipal “Joan Ortoll” de Calafell, amb una part d’espectadors disfressada pel Carnaval. El Patí Calafell ha facilitat que els seguidors poguessin maquillar-se amb els colors del club. Pere Varias ha hagut de seguir el partit des de la graderia, ja que havia estat sancionat amb un partit de suspensió per acumulació de targetes blaves. Tot i així, ha pogut atendre els mitjans de comunicació en acabar el matx. Ha dirigit l’equip el segon entrenador, Juan Manuel Espinosa (Epi).





Al Calafell se li continua resistint la victòria, tot i fer un partit molt ambiciós davant del Noia

Publicada el 13 de febrer del 2013, a la Web del Club Patí Calafell.

Al Club Patí Calafell Tot l’Any se li continua resistint la victòria, tot i estar fent un joc que millora per moments. Ahir a la nit, en la divuitena jornada de l’OK Lliga 2012-2013, els verd-i-blancs van caure (7-4) davant del CE Noia Freixenet, malgrat haver jugat un partit molt ambiciós, en el qual va arribar a dominar el rival i manar en el marcador en el primer temps.

El Calafell va sortir a per totes a la pista del Pavelló Olímpic de l’Ateneu Agrícola de Sant Sadurní d’Anoia. L’equip és conscient de la seva necessitat de punts per sortir del pou de la classificació i va presentar-se a casa de l’històric Noia decidit a aconseguir-los. En un matx intens i jugat d’igual a igual, els verd-i-blancs van anunciar d’immediat les seves intencions. Abans dels cinc minuts, ja havien estavellat una bola al ferro i s’havien avançat amb un xut engaltat des de mitja pista.

La forta pressió que feien els dos equips es decantava del costat dels calafellencs, que van sobreposar-se a l’empat del Noia amb un nou gol. Però abans d’arribar al descans, el Calafell ha acusat la seva intensitat defensiva amb la desena falta. La falta directa, per acumulació de faltes, ha estat aprofitada pels locals per tornar a igualar l’electrònic.

A la segona part, el Noia ha sortit decidit a resoldre el partit i ha tirat d’ofici per anar-se’n 4-2. Però el Calafell ha tornat a entrar en el partit amb un 4-3 que premiava la seva constància. El 5-3 i el 5-4 ha posat de manifest que el partit continuava obert i la gran igualtat entre els dos equips. Però un penal a favor del Noia, molt discutit pels calafellencs, ha trencat aquesta igualtat a dos minuts del final. Els locals no n’han tingut prou amb el 6-4 i han marcat el setè i definitiu gol pocs segons després.

L’entrenador del Club Patí Calafell Tot l’Any, Pere Varias, ha explicat que “nosaltres hem fet un bon partit, però les nostres errades ens han passat una factura molt important”. “Hem anat a buscar el partit fins al final”, ha afegit, “però el Noia és un equip acostumat a jugar en situacions límit. Nosaltres fem la nostra feina i intentem explotar els nostres mèrits, però els altres equips també: exploten els seus i miren d’anul·lar els nostres”.

Varias ha explicat que “l’equip ha estat bé ofensivament: marcar quatre gols a la pista del Noia no és gens senzill”. I ha dit també que “hem de mantenir la mateixa línia de treball, fer bé les coses, ser competitius i mantenir marcadors curts. Si en som capaços, tenim opcions de victòria en cada partit”.

De la seva banda, l’entrenador del CE Noia Freixenet, Ferran López, ha subratllat que “han estat tres punts difícils. El Calafell ha posat el partit on més li convenia i ens ha fet precipitar en el nostre joc en alguns moments”. Ha afegit que “possiblement ells tampoc s’esperaven la nostra verticalitat i la nostra pressió per tota la pista. Però han estat molt més sencers defensivament, no han tirat la tovallola fins als darrers segons i no ens permés fer el nostre joc habitual”.

El Calafell rep el Liceo de la Corunya el proper 23 de febrer

La competició de lliga s’atura el proper cap de setmana perquè és jornada europea. El Club Patí Calafell Tot l’Any, que no juga a Europa, tornarà a les pistes el proper 23 de febrer rebent a casa un rival tan difícil com el líder de l’OK Lliga 2012-2013, l’HC Coinasa Liceo de la Corunya. El partit començarà a les 20 hores al pavelló poliesportiu municipal “Joan Ortoll” de Calafell (Passeig de la Unió s/n). El Liceo és un rival que se li ha ennuegat reiteradament al Calafell des que els verd-i-blancs van tornar a la màxima categoria la passada temporada. En els dos enfrontaments a la Corunya, el Calafell va sortir àmpliament golejat. En l’únic partit jugat a Calafell, els locals van estar a punt de donar la sorpresa, però van caure derrotats en el darrer moment.

Fitxa del partit

CE Noia Freixenet
Aliniació Aleix Esteller, Jordi del Amor, Eloi Mitjans, Joan Feixas, Xavier Puigbí (cinc inicial).
Alexandre Ribó, Jaume Farrés, Antonio Seró, Pau Bargalló, Gerard Teixidó
Entrenador Ferran López Jurado

Club Patí Calafell Tot l’Any
Aliniació David Arellano, Sergi Romeu, Marc Vergés, Borja Ferrer, Gerard Vergés (cinc inicial).
Xavier Andreu Montoya, Ferran Ortoll, Xavier Díez, Ferran Rosa, David Ros
Entrenador Pere Varias Fernández

Àrbitres
Óscar Valverde Munuesa. Eloi Castellnou Sabaté

Gols
0–1. Gerard Vergés. Minut 14
1–1. Aleix Esteller. Minut 17
1–2. David Ros. Minut 20
2–2. Antoni Seró (falta directa). Minut 23
3–2. Antoni Seró. Minut 27
4–2. Eloi Mitjans. Minut 31
4–3. Marc Vergés. Minut 35
5–3. Joan Freixas. Minut 38
5–4. David Ros. Minut 36
6–4. Eloi Mitjans (penalti). Minut 47
7–4. Joan Freixas. Minut 48

Faltes
CE Noia Freixenet: 11
Club Patí Calafell Tot l’Any: 15

Targes blaves 1 (Sergi Romeu)
Targetes vermelles 0

Incidències
Poc públic al Pavelló Olímpic de l’Ateneu Agrícola de Sant Sadurní, en una nit molt freda.







El Calafell li aguanta mitja part el tipus al Liceo, però en la segona cau derrotat i es complica la vida.

Publicada el 23 de febrer del 2013, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l’Any s’ha complicat molt la vida caient derrotat aquesta nit (3-7) davant del líder de l’OK Lliga 2012-2013, l’HC Coinasa Liceo de la Corunya. Els locals li han aguantat el tipus als gallecs durant la primera part. Però en la segona meitat, els visitants han posat el turbo i han decantat de la seva part el partit amb dos gos en un minut i l’han rematat amb el cinquè del su compte.

El Patí Calafell ha sortit a per totes a la pista, conscient de la dificultat del rival d’avui, però també del fet que tenia molt a guanyar i molt poc a perdre. La intensitat de la primera part ha fet pujar la temperatura d’una nit gèlida i els verd-i-blancs, sense arribar a tractar de tu a tu al que ara mateix pot considerar-se el millor equip d’hoquei del món, han plantat cara i han proporcionat alegries a l’afició com l’espectacular primer gol que han marcat. Fins i tot han tingut dues ocasions a pilota aturada (un penal i una falta directa) que han fallat, però que d’haver transformat haurien complicat el partit al Liceo.

Els gallecs, que han anat al descans amb un 1-2 a favor, han premut a fons l’accelerador en la represa i només començar, i en un minut, han posat en el marcador un 1-4. El Calafell s’ha recuperat una mica amb el 2-4, però el cinquè gol visitant ha estat un cop decisiu. Els verd-i-blancs no han baixat els braços i han seguit lluitant, però tenint ben clar que remuntar era molt difícil. El Liceo se n’ha anat fins al 2-7 i ha aixecat el peu. Al Calafell només li ha quedat l’opció de maquillar una mica la golejada, cosa que ha assolit amb el seu tercer gol.

L’entrenador del Club Patí Calafell Tot l’Any, Pere Varias, ha explicat que “perdre amb el millor equip del món fins a cert punt és normal. Nosaltres hem intentat minimitzar les virtuts del Liceo i durant molts minuts ho hem aconseguit. Però el Liceo, a més d’una gran qualitat, sap aprofitar pràcticament totes les errades del rival”. “En la primera part hem estat molt bé defensivament i hem aconseguit que no tinguessin gaires oportunitats davant la nostra porteria, perquè hem estat més conservadors que davant altres equips”, ha afegit, “però a la segona no hem reeixit a allargar el resultat i a buscar la sorpresa. Els seus tercer i quart gol, i sobretot el cinquè, ens han marcat molt”.

De la seva banda, el tècnic de l’HC Coinasa Liceo, Carlos Gil, ha destacat que “hem fet una segona part molt complerta: hem tingut molta precisió en les jugades i anar per endavant en el marcador ens ha donat una tranquil·litat que el Calafell ens ha negat durant la primera part”. Ha afegit que “treure-li tres gols de diferència, i més en moments estratègics és un pal per qualsevol equip. Això ens ha permés minimitzar el ritme que el Calafell havia donat al partit”.

Per al Patí Calafell, la derrota davant el líder té un afegit doloròs perquè s’ha combinat amb el fet que els seus rivals directes en la lluita per la permanència a la màxima categoria han aconseguit puntuar. El Maçanet i el Sant Feliu tenen després d’aquesta jornada un coixí de tres punts per damunt del Calafell, que baixa una posició en la taula i ara és penúltim.

Un cap de setmana sense lliga i després visita a la pista del FC Barcelona

La competició de lliga s’atura el proper cap de setmana perquè es disputarà, a Oviedo, la Copa del Rei. El Club Patí Calafell Tot l’Any, que no s’hi va classificar, tornarà a les pistes el proper 9 de març amb una nova missió impossible: la visita al Palau Blaugrana per jugar amb el FC Barcelona. El partit està programat per a les 19 hores. El Barça és un rival que se li ha ennuegat reiteradament al Calafell des que els verd-i-blancs van tornar a la màxima categoria la passada temporada. Els verd-i-blancs han perdut els tres partits, dos la temporada passa i un aquesta, que han jugat fins ara amb els blaugrana.

Fitxa del partit

Club Patí Calafell Tot l’Any
Aliniació David Arellano, Sergi Romeu, Marc Vergés, Borja Ferrer, Gerard Vergés (cinc inicial).
Xavier Andreu Montoya, Ferran Ortoll, Xavier Díez, Ferran Rosa, David Ros
Entrenador Pere Varias Fernández

HC Coinasa Liceo
Aliniació Xavier Malian, Josep Lamas, José Pascual, Jordi Bargalló, Aitor Pradas (cinc inicial).
Lucas Ordóñez, Pablo Añón, Alberto Bodelón, Antonio Pérez.
Entrenador Carlos Gil Seijo

Àrbitres
Joan Molina Planelles. Joaquín López Varela

Gols
0–1. Josep Lamas. Minut 3
1–1. Borja Ferrer. Minut 7
1–2. Jordi Bargalló (penalti). Minut 17
1–3. José Pascual. Minut 28
1–4. Josep Lamas. Minut 28
2–4. Ferran Rosa (falta directa). Minut 32
2–5. Lucas Ordóñez. Minut 36
2–6. Antonio Pérez. Minut 38
2–7. José Pascual (penalti). Minut 38
3–7. Ferran Rosa (falta directa). Minut 46

Faltes
Club Patí Calafell Tot l’Any: 12
HC Coinasa Liceo: 17

Targes blaves 1 (Lucas Ordóñez)
Targetes vermelles 0

Incidències
Tres quarts d’entrada al pavelló poliesportiu municipal “Joan Ortoll” de Calafell. Nit molt freda, amb una temperatura de 4 graus a l’exterior del recinte.



El Patí Calafell felicita el Vendrell per la consecució de la Copa del Rei d’hoquei patins

Publicada el 4 de març del 2013, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l’Any vol felicitar públicament el seu màxim rival, el Moritz CE Vendrell, per la consecució, ahir, de la Copa del Rei d’hoquei sobre patins. La directiva de l’entitat calafellenca i els seus esportistes transmeten als seus equivalents vendrellencs l’enhorabona per aquest èxit exportiu, aconseguit en la fase final de la Copa, que s’ha celebrat aquest cap de setmana a Oviedo (Astúries).

El Patí Calafell i el Club d’Esports Vendrells mantenen una intensa rivalitat que dura des de fa més de mig segle. “Però com diuen en espanyol, ‘lo cortés no quita lo valiente’ i, com a esportistes que som tots, el que correspon avui és felicitar el Vendrell”, ha dit el president del Calafell, Josep M. Guinovart.

El Patí Calafell aprofita l’avinentesa per expressar el seu desig de continuar competint amb l’històric rival a la màxima categoria de l’hoquei espanyol, així com la voluntat, si hi ha l’ocasió, de disputar-li el títol assolit la propera temporada.





El Calafell cau al Palau Blaugrana (5-1), però aguantant-li el tipus dignament al Barça

Publicada el 8 de març del 2013, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l’Any ha caigut derrotat aquesta nit (5-1) en la seva visita al Palau Blaugrana. Era un dels desplaçaments més difícils dels verd-i-blancs en tota la temporada i la sorpresa ha estat impossible. No obstant això, el Calafell ha mostrat una gran actitud i ha fet un excel·lent partit, aguantant-li el tipus, i prou bé, a un dels millors equips d’hoquei del món.

Jugadors, tècnics i afició eren conscients de la dificultat del rival, però durant la primera part s’ha arribat a disparar l’esperança. Els verd-i-blancs han tractat de tu a tu als blaugrana, han aguantat el 0-0 inicial i han tingut serioses opcions d’avançar-se en el marcador. El Barça, tot i la seva superioritat tècnica, no acabava de trobar-se còmode i no generava ocasions.

El panorama ha canviat en la segona part. Els blaugrana han sortit amb el turbo posat, decidits a resoldre per la via ràpida. En cinc minuts, ja manaven 2-0. I han rematat la feina amb tres noves dianes. El Calafell ha marcat el gol de l’honor, mitjançant Xavier Díez, a poc d’acabar l’encontre.

L’entrenador del Club Patí Calafell Tot l’Any, Pere Varias, ha comentat que “hem fet un partit molt bo i estic orgullós especialment de l’actitud dels jugadors. Aquesta derrota és poc significativa, perquè quan jugues amb un dels millors equips del món, i a casa seva, ja saps que ho tens difícil”.

Varias ha reconegut que “el primer gol del Barça ens ha desequilibrat, perquè un partit així és molt diferent si vas darrera en el marcador. I el gol hauria d’haver estat nul, per infracció en la jugada en què s’ha generat. Però no ha estat decisiu, perquè després ens n’han fet quatre més i que nosaltres, només un, quan a una pista com la del Barça és impossible guanyar amb menys de tres o quatre gols”.

De la seva banda,l’entrenador blaugrana, Ricard Muñoz, que avui debutava a la banqueta després de la renúncia de Gaby Cairo, ha indicat que “hem tingut una bona actitud defensiva. Ens acabar d’agafar confiança després del trasbals dels darrers dies, i s’ha notat en què les ganes de fer-ho bé s’han traduït en certa angoixa. Però a mesura que anem sumant victòries les coses es posaran en el seu lloc”.

Muñoz ha afegit que “la intensitat del Calafell no ens ho posat fàcil, perquè és un equip que s’està jugant la vida i venia a puntuar de totes totes. Tanmateix, l’1-0 ens ha relaxat i la tranquil·litat ens ha permès acabar amb un resultat còmode”.

Contra l’Igualada d’aquí a quinze dies


Després d’una nova aturada de la competició de lliga, el Club Patí Calafell Tot l’Any rebrà a casa l’HC Igualada el proper 23 de març, a les 8 del vespre, en partit de la 21 a jornada. És el primer de sis autèntiques finals consecutives en les quals els verd-i-blancs s’ho jugaran tot. D’aquests sis encontres d’infart, quatre seran a casa i gairebé tots contra rivals directíssims en la lluita per la permanència a la màxima categoria. El Patí Calafell continua penúltim a la classificació, ja que, després de la derrota amb el Barça, els resultats d’aquest cap de setmana no poden modificar aquesta posició.

Fitxa del partit


FC Barcelona
Aliniació Aitor Egurrola, Josep M. Ordeig, Marc Torra, Sergi Panadero, Reinaldo García (cinc inicial).
Marc Gual, Jordi Gabarra, Sergi Miras, Marc Julià, Sergi Fernández.
Entrenador Ricard Muñoz Alonso

Club Patí Calafell Tot l’Any
Aliniació David Arellano, Sergi Romeu, Marc Vergés, David Ros, Gerard Vergés (cinc inicial).
Xavier Andreu Montoya, Ferran Ortoll, Xavier Díez, Ferran Rosa, Borja Ferrer
Entrenador Pere Varias Fernández

Àrbitres
Josep Antoni Ribó Navarro. Álvaro de las Heras Jáudenes

Gols
1–0. Reinaldo J. García. Minut 29
2–0. Reinaldo J. García. Minut 29
3–0. Marc Gual. Minut 34
4–0. Sergio Miras. Minut 38
5–0. Josep M. Ordeig. Minut 42
5–1. Xavier Díez. Minut 45

Faltes
FC Barcelona: 9
Club Patí Calafell Tot l’Any: 13

Targes blaves 2 (Borja Ferrer, Marc Gual)
Targetes vermelles 0

Incidències
Fluixa entrada al Palau Blaugrana. Una cinquantena d’aficionats del Patí Calafell han assistit al partit.






El Patí Calafell falla el primer ‘match-ball’, però deixa veure que la salvació és possible

Publicada el 23 de març del 2013, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l’Any ha fallat el primer “match-ball” de la present fase de la temporada, on es juga totes les seves opcions de conservar la categoria. Els verd-i-blancs han caigut a casa (1-2) davant de l’Igualada HC. No obstant, han protagonitzat un partit intens i vibrant que, malgrat la pèrdua de tres punts molt necessaris, deixa entreveure la possibilitat que la salvació és possible.

L’Igualada, que visitava Calafell en la 21a jornada de l’OK Lliga 2012-2013, no era el millor rival per començar la remuntada a la classificació. Els de l’Anoia són un equip molt irregular aquesta temporada, però estan aconseguint més victòries fora que a la seva pròpia pista. Els igualadins han sortit a buscar el triomf des del primer moment, però s’han trobat al davant un Calafell molt ordenat i intens, que els ha secat les opcions ofensives mentre generava ocasions pròpies, com la que ha acabat amb l’1-0, obra de Marc Vergés.

Després d’arribar al descans amb un 1-1 que reflectia apropiadament la igualtat vista sobre la pista, el Calafell ha continuat insistint contra la porteria rival, però sense acabar de trobar l’encert que li està faltant al llarg de tota la temporada. L’Igualada, de la seva banda, ha ampliat el seu repertori defensiu i atacant i ha combinat una pressió per tota la pista amb xuts de llarga distància per trencar la zona que mantenien els locals.

Els esforços visitants s’han vist recompensats amb un segon gol de falta directa. Mentrestant, el Calafell ha tingut a les seves mans l’empat en tres ocasions clares. Dues a bola aturada per falta directa, que ha fallat, i una, en una jugada confosa en què els àrbitres primer han concedit gol i, després, l’han anul·lat. Aquesta jugada ha acabat sent decisiva en el resultat final, tot i que l’entrenador del Club Patí Calafell Tot l’Any, Pere Varias, ha indicat, en acabar, que “tot i que els àrbitres rarament s’equivoquen a favor nostre, nosaltres no hem de dependre de les decisions arbitrals ni de la sort, sinó del nostre treball”.

Varias ha afegit que “no puc estar content quan hem perdut, però em quedo amb l’actitud de l’equip. Continua faltant-nos encadenar un parell de victòries, perquè això et posa en una dinàmica positiva en la qual és més fàcil que tot surti”.

El tècnic verd-i-blanc ha dit també que “hem lluitat i treballat bé i podem marxar amb el cap alt. Hem fet el partit que calia per guanyar. Només hem encaixat dos gols. Però fent-ne només un és molt difícil”.

De la seva banda, l’entrenador de l’Igualada HC, Francesc Monclús, ha reconegut que “nosaltres hem perdut boles i hem tingut llacunes defensives, però el resultat final reflecteix el conjunt del treball que hem fet”. Monclús ha subratllat que “a fora de casa ens sentim molt forts, gràcies a una mescla de contenció defensiva i encert en l’atac”. El repte dels igualadins, ha admés el seu entrenador, “és trencar la nostra dinàmica i guanyar més partits a casa”.

Contra el Lleida d’aquí a quinze dies

L’Ok Lliga 2012-2013 s’atura novament una quinzena, en aquesta ocasió per les festes de Setmana Santa. A continuació, el Club Patí Calafell Tot l’Any visitarà la pista de l’ICG Software Lleida, l’equip revelació de la temporada. Els lleidatans han pujat enguany a la màxima categoria i semblaven destinats a ser un dels principals aspirants al descens, però han protagonitzat una espectacular campanya i actualment ocupen una comodíssima vuitena posició. Mentrestant, els calafellencs són penúltims i continuaran en aquesta posició una jornada més. En la primera volta, a Calafell, el matx entre calafellencs i lleidatans va saldar-se amb un empat (3-3). El partit de la segona volta es disputarà el diumenge, 7 d’abril, a les 12 del migdia.

Fitxa del partit

Club Patí Calafell Tot l’Any
David Arellano, Sergi Romeu, Marc Vergés, Borja Ferrer, Gerard Vergés (cinc inicial).
Xavier Andreu Montoya, Ferran Ortoll, Xavier Díez, Ferran Rosa, David Ros.
Entrenador Pere Varias Fernández

Igualada HC
Elagi Deitg, Marçal Casadevall, Sergi Pla, Antoni Baliu, David Cáceres (cinc inicial).
David Carles Domènech, Aleix Vera, Oriol Vives, Marc Povedano, Albert Povedano.
Entrenador Francesc Monclús Arnau

Àrbitres
F. Jorge García Romero. Germán Sandoval Santos

Gols
1–0. Marc Vergés. Minut 6
1–1. Antoni Baliu. Minut 15
1–2. David Cáceres (falta directa). Minut 37

Faltes
Club Patí Calafell Tot l’Any: 17
Igualada HC: 16

Targes blaves 1 (Sergi Romeu)
Targetes vermelles 0

Incidències
Tres quarts parts d’entrada al pavelló poliesportiu municipal “Joan Ortoll” de Calafell. El partit s’ha viscut amb molta intensitat a les graderies, ja que l’afició s’ha bolcat en suport de l’equip.






El Patí Calafell sua la victòria a Lleida (4-5) i suma tres punts vitals per la permanència

Publicada el 7 d'abril del 2013, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l’Any ha hagut de suar la victòria que ha aconseguit aquest migdia a la pista de l’ICG Software Lleida. Quan manava 1-4 en el marcador, els locals han remuntat i aconseguit l’empat, però ha encaixat el cop moral i s’ha imposat finalment (4-5). Els verd-i-blancs surten vius de la 22a jornada de l’OK Lliga 2012-2013, amb tres punts al sarró que eren vitals per no despenjar-se perillosament de la lluita per la permanència a la màxima categoria.

El Patí Calafell ha sortit a per totes, conscient que si no puntuava avui se li escapaven a la classificació els rivals directes en la part baixa de la taula. Amb canvis al cinc inicial, buscant solidesa defensiva i velocitat atacant, els calafellencs han obert el marcador, en els primers compassos del partit, amb un gran xut des de fora de l’àrea de Borja Ferrer. La rèplica lleidatana ha arribat minuts després, amb una bola al pal, seguida immediatament d’un gol fruit d’una combinació que ha penetrat la zona visitant. Però abans del descans, el Calafell ha tornat a avançar-se amb un gol de Marc Vergès.

A la segona part, els verd-i-blancs han sortit encara més decidits a rematar el rival i amb gols de Xavi Díez i Borja Ferrer s’han posat 1-4 a falta de menys de deu minuts pel final del partit. Però, tot i que l’ofensiva visitant continuava, el Lleida s’ha refet i ha encadenat tres dianes en menys de tres minuts. Amb l’empat tan prop del final, els dos equips han anat a buscar la victòria i això ha fet que obrissin les seves línies: el cinquè del Calafell ha arribat llavors, quan Ferran Rosa ha aprofitat un error de marcatge dels lleidatans.

El Patí Calafell ha ofert avui una gran imatge, amb un joc de gran intensitat i rapidesa i amb una voluntat de victòria que s’ha mantingut ferma en els moments de dificultat del partit. Una voluntat que ha resistit també les decisions arbitrals més controvertides, com un gol fantasma concedit als locals i els nombrosos penaltis en contra. Tots els jugadors han lluït a bon nivell, però especialment el porter, David Arellano, que ha aturat tres penaltis i una falta directa i ha multiplicat les intervencions de mèrit, tot resistint les escomeses ofensives locals en els moments clau de l’encontre.

L’entrenador del Club Patí Calafell Tot l’Any, Pere Varias, ha destacat l’actitud dels jugadors: “Han confiat tot el partit en la victòria i en cap moment ens ha pesat la pressió ni la responsabilitat. Hem seguit creient en el triomf fins i tot quan ens han empatat. L’equip no s’ha arrugat i això que el més fàcil hauria estat baixar els braços, desinflar-te i desanimar-te”.

Varias ha afegit que “aquesta era una victòria importantíssima i ens la mereixíem. Però hem hagut de patir massa. Pel nostre joc, el partit hauria d’haver estat resolt abans i se’ns ha complicat bastant per unes decisions arbitrals que no entenc”.

De la seva banda, l’entrenador de l’ICG Lleida, Albert Folguera, ha reconegut que “el Calafell ha imposat una gran velocitat al joc i ens ha fer córrer molt. És normal, perquè als calafellencs només els valia la victòria”. Folguera ha subratllat que “ha estat un partit molt obert i jugat de tu a tu i hauria pogut guanyar-lo qualsevol dels dos equips. Potser el més just hauria estat l’empat, però quan semblava que el 4-4 no el podríem trencar ni ells ni nosaltres, una jugada aïllada ha decantat el resultat”.

Dissabte vinent, partit decisiu amb el Sant Feliu


Dissabte vinent, el Club Patí Calafell Tot l’Any afronta un matx decisiu. Rep a casa el Fergo Alsa Sant Feliu, un dels rivals directament involucrats en la lluita per evitar el descens. Els tres punts són absolutament vitals per als calafellencs, ja que cada cop sembla més clar que a la part baixa de la taula les coses es decidiran pels creuaments entre els equips implicats. Per al Patí Calafell, la victòria seria, a més, un cop d’efecte, ja que podria sortir dels llocs de descens per primer cop en moltes jornades i guanyar un plus de tranquil·litat per als següents partits, no menys decisius. En la primera volta, a Sant Feliu, l’enfrontament va saldar-se amb un empat (3-3). El partit de la segona volta es disputarà dissabte, 13 d’abril, a les 20 hores.


Fitxa del partit

ICG Software Lleida
Aliniació Carles Trilla, Marc Soler, Luis Rodero, Emanuel Necchi, Lluís Tomàs (cinc inicial).
Carles Estrada, Sergi Inglés, Joan Cañellas, Daniel López, Jaume Bartés.
Entrenador Albert Folguera Felip

Club Patí Calafell Tot l’Any
Aliniació David Arellano, Sergi Romeu, David Ros, Xavier Díez, Borja Ferrer, (cinc inicial).
Xavier Andreu Montoya, Ferran Ortoll, Ferran Rosa, Marc Vergés, Gerard Vergés
Entrenador Pere Varias Fernández

Àrbitres
José Juan Melero López. Joan Molina Planelles

Gols
0–1. Borja Ferrer. Minut 3
1–1. Emanuel Necchi. Minut 5
1–2. Marc Vergés. Minut 21
1–3. Xavi Díez. Minut 28
1–4. Borja Ferrer. Minut 40
2–4. Daniel López. Minut 41
3–4. Carles Trilla (penalti). Minut 43
4–4. Marc Soler. Minut 45
4–5. Ferran Rosa. Minut 47

Faltes
ICG Software Lleida: 12
Club Patí Calafell Tot l’Any: 14

Targes blaves 0
Targetes vermelles 0

Incidències
Tres quarts parts d’entrada al Pavelló municipal Onze de Setembre de Lleida. El president de la Reial Federació Espanyola de Patinatge, Carmelo Paniagua, ha assistit al partit i ha visitat les instal·lacions acompanyat per l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ja que aquest equipament podria acollir una futura edició de la Copa del Rei d’hoquei patins. Abans de començar l’encontre, s’ha guardat un minut de silenci en memòria d’un familiar de Daniel López, jugador del Lleida i exjugador del Patí Calafell.


Publicada al Diari El 9, el 20 d'abril del 2013




Pas de gegant del Patí Calafell cap a la salvació a l’OK Lliga

Publicada el 13 d'abril del 2013, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l’Any ha fet aquesta nit un pas de gegant en la seva lluita per mantenir-se la propera temporada a l’OK Lliga. La seva victòria (5-2) davant del Fergo Aisa Sant Feliu ha reportat tres punts d’or que poden ser decisius en la classificació. Era un partit absolutament clau per la permanència i els verd-i-blancs l’han superat en un partit intensíssim i amb l’afició bolcada en suport de l’equip.


El triomf a casa del SHUM Maçanet davant l’Igualada HC impedeix als verd-i-blancs sortir dels llocs de descens: acabaran la jornada avantpenúltims. Però s’han assegurat dependre d’ells mateixos, ja que han de rebre a casa el Maçanet. Així d’ajustada està la lluita per evitar el descens, en la qual les coses es decidiran pels creuaments directes entre els equips involucrats.

“Nosaltres hem d’anar a per totes en els sis partits que queden per acabar el campionat. Cadascun serà per nosaltres una final com si fos la de la Copa d’Europa i no estar pendents de ningú. Però és veritat que, tot i que per altres resultats no hem sortit dels llocs de descens, depenem de nosaltres mateixos”, ha dit l’entrenador del Club Patí Calafell Tot l’Any, Pere Varias.

El Calafell i el Sant Feliu es jugaven en el seu enfrontament bona part de les seves opcions de continuar la temporada vinent a la millor lliga d’hoquei del món. Per això, l’encontre ha estat intensíssim i jugat amb una contínua pressió per tota la pista per part de tots dos: prova de la intensitat han estat la trentena de faltes comeses i les targetes mostrades pels àrbitres, incloses de vermelles. El Sant Feliu ha sortit a mossegar les rajoles del pavelló “Joan Ortoll”, amb una altíssima velocitat i passis ràpids. El Patí Calafell ha entomat aquest vendaval amb una intensitat no menor. Els verd-i-blancs han abandonat avui la defensa en zona, que han usat bona part de la temporada, i s’han llançat a buscar la victòria des del primer minut, davant d’una afició del tot entregada.

En l’intercanvi constant de pèrdues de pilota i contraatacs, el Calafell ha agafat avantatge amb tres gols de Xavi Díez, Ferran Rosa i Sergi Romeu. Amb el 3-0 s’ha arribat al descans. Però el Sant Feliu, conscient del molt que es jugava ha sortit novament a per totes. Els visitants han aconseguit posar el 3-1 en l’electrònic. Però els locals han insistit en la seva ofensiva i s’han escapat 5-1. El Sant Feliu no s’ha arrugat i ha escursat distàncies; els homes de Pere Varias no han asserenat el joc, no han especulat amb el còmode marcador que tenien a favor i no han parat en els intents de rematar el partit: hi hagut moments en què els verd-i-blancs jugaven pràcticament sense defenses i només amb homes del davant. Malgrat no aconseguir més gols, han regalat si més no una gran alegria als seguidors.

Per al tècnic verd-i-blanc, no obstant, no ha estat un partit fàcil. Varias ha subratllat que “si mirem el marcador ha estat la victòria més còmoda de la temporada. Però hem hagut de patir molt. El Sant Feliu no dóna res per perdut fins al final i no crec que hagi hagut ningú al pavelló que hagi respirat tranquil fins que quedaven trenta segons”. “Hem tingut el partit controlat, però sempre hi havia la incògnita de les jugades a bola parada. Només els darrers tres o quatre minuts, en els quals hem gaudit de possessions llargues, han estat relativament còmodes”, ha afegit.

De la seva banda, l’entrenador del Fergo Aisa Sant Feliu, Paco González, ha reconegut que“no estem bé després d’aquest resultat, però no puc estar descontent amb l’equip, perquè ha donat la cara fins al final i ha lluitat com mai”. González ha destacat que “per nosaltres és molt complicat jugar i puntuar fora de casa [lluny de Sant Feliu només han aconseguit dos empats], però penso que hem estat un molt bon rival per al Calafell”.

D’aquí quinze dies, el Calafell visita la pista de l’Alcoi


L’OK Lliga 2012-2013 s’atura quinze dies, ja que el cap de setmana vinent hi ha jornada europea. El Patí Calafell reprén la competició diumenge 28 d’abril visitant la pista de l’Enrile PAS Alcoi. És un rival que se li dóna bé als verd-i-blancs ja que els tres partits que han jugat entre la passada temporada i la present s’han saldat amb victòria calafellenca. No obstant, el Patí Calafell és conscient que serà un partit difícil, ja que l’Alcoi, últim classificat, es juga en aquest encontre les que segurament són les seves darreres opcions en aquesta lliga.

Fitxa del partit


Club Patí Calafell Tot l’Any
Aliniació David Arellano, Sergi Romeu, David Ros, Xavier Díez, Borja Ferrer, (cinc inicial).
Xavier Andreu Montoya, Ferran Ortoll, Ferran Rosa, Marc Vergés, Gerard Vergés
Entrenador Pere Varias Fernández

Fergo Aisa Sant Feliu
Aliniació Marc Vila, Tirso Gómez, Josep Ramon Altayó, Jordi Garcia, Roger Valls (cinc inicial).
Pere Turon, Marc Fajas, Jordi Casabayó, Oriol Garcia, Jassel Oller.
Entrenador Paco González López

Àrbitres
Sergi Mayor Olivan, Alberto López Expósito

Gols
1–0. Xavi Díez. Minut 7
2–0. Ferran Rosa. Minut 19
3–0. Sergi Romeu. Minut 21
3–1. Marc Vila. Minut 29
4–1. David Ros. Minut 32
5–1. Ferran Rosa (falta directa). Minut 34
5–2. Tirso Gómez (falta directa). Minut 38

Faltes
Club Patí Calafell Tot l’Any: 12
Fergo Aisa Sant Feliu: 20

Targes blaves 2 (David Ros, Josep Ramon Altayó)
Targetes vermelles 2 (Josep Ramon Altayó; José Antonio Talavera, delegat del Patí Calafell)

Incidències
Gran entrada, pràcticament ple, al pavelló poliesportiu municipal “Joan Ortoll” de Calafell.






El Patí Calafell rep un gerro d’aigua freda a Alcoi i no pot assegurar virtualment la permanència

Publicada el 28 d'abril del 2013, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l’Any ha rebut a Alcoi un gerro d’aigua freda, a to amb la gèlida temperatura que regnava a la ciutat alacantina, en les seves aspiracions d’assegurar virtualment la permanència a l’OK Lliga. L’Enrile PAS Alcoi s’ha imposat clarament (7-2) als verd-i-blancs i els ha negat l’oportunitat de sortit dels llocs de descens i respirar amb tranquil·litat per primer cop durant la temporada.

L’Alcoi, cuer a la classificació, es jugava avui les seves últimes opcions i ha sortit a per totes. La sort l’ha acompanyat des del primer moment. En la primera jugada del partit, sense que s’hagués arribat als deu segons de joc, ja s’havien avançat en el marcador. L’equip salesià ha sabut fer que els calafellencs no se sentissin còmodes i ha aprofitat per anar-se’n 3-1. Tanmateix, després d’encaixar el tercer, els verd-i-blancs han canviat de tàctica (defensa en zona i joc al contraatrac) i han aconseguit dominar el partit i arribar al descans amb un 3-2, que deixava les coses obertes.

Els segons 25 minuts han arrencat amb la mateixa tònica. Però igual que el Calafell no ha sabut transformar les nombroses oportunitats de gol que ha tingut (fins a set de clares, a més de quatre penaltis i faltes directes), l’Alcoi ha estat extraordinàriament eficaç de cara a porteria. És més, els locals han tingut la sort de marcar en moments estratègics, com en el 5-2. I quan el Calafell ha obert el partit, perquè li era igual perdre d’un que de tres o quatre, l’Alcoi l’ha rematat.

L’entrenador del Club Patí Calafell Tot l’Any, Pere Varias, ha explicat que “òbviament, el mercador no fa bonic i sobretot no el farà a qui no hagi vist el partit. El marcador és excessiu pel que s’ha vist sobre la pista. L’Alcoi ha guanyat justament, però no n’hi hagut com perquè rebéssim set gols”.

Varias ha reconegut que l’equip ha quedat penalitzat “per la poca eficàcia golejadora. És impossible guanyar ja no aquest partit, sinó qualsevol partit, marcant només dos gols i fallant tantes ocasions” . I ha afegit que “avui potser se’ns han ajuntat tots els nostres defectes. Ja sabíem que no som segurament l’equip més virtuós de la categoria. Davant de l’Alcoi ens han coincidit, a més, els nostres defectes tàctics i la nostra dificultat per marcar”.

De la seva banda, l’entrenador de l’Enrile PAS Alcoi, Diego Edgardo Mir, ha subratllat que “tant el Calafell com nosaltres hem plantejat el partit de forma molt semblant. Bàsicament, que el rival no se sentís còmode. Ells ho aconseguit durant el segon tram de la primera part, i el primer de la segona. Però nosaltres la resta de partit”. Mir ha afegit que “amb aquest plantejament, els porters han estat decisius i el nostre ha parat més. Nosaltres també hem tingut a favor una eficàcia golejadora més alta”.

Les coses continuen pràcticament igual a la classificació

Malgrat les altes expectatives que el Calafell tenia en la vistia a Alcoi per donar un cop d’efecte, la derrota no té transcendència a la classificació, ja que els rivals directes en la lluita permanència també han perdut els seus partits d’aquesta 24a jornada de l’OK Lliga 2012-2013. El Sant Feliu va ser golejat (0-8) a casa pel Vilanova, ahir dissabte, i aquest migda, el Lleida ha derrotat el SHUM Maçanet. Tot queda igual a la tula, doncs, però amb la novetat que la derrota del Blanes davant del Noia situa als de la Selva a l’abast dels que el segueixen a la taula, entre ells el Calafell.

El Patí Calafell té l’ocasió d’esmenar immediatament la derrota d’avui, ja que en una setmana de jornada doble té dos partits consecutius a casa: dimecres al migdia, amb el Lloret; i dissabte, al vespre, amb el Voltegrà. Tot i que amb certa irregularitat, els calafellencs saben fer-se forts a casa i, a més, reben dos rivals que no passen angoixes, però que no són invencibles en absolut. A la primera volta, els verd-i-blancs van derrotar el Voltregà a la seva pista i a Lloret van perdre, però per la mínima.

Fitxa del partit

Enrile Pas Alcoi
Aliniació Juan José López, David Aguilar, César Candanedo, Carlos Pérez, Luis Aceituno (cinc inicial).
Nicolás Eduardo Àngel, Kilian Aguilar, Marc Figa.
Entrenador Diego Edgardo Mir García

Club Patí Calafell Tot l’Any
Aliniació David Arellano, Sergi Romeu, David Ros, Xavier Díez, Borja Ferrer, (cinc inicial).
Xavier Andreu Montoya, Ferran Ortoll, Ferran Rosa, Marc Vergés, Gerard Vergés.
Entrenador Pere Varias Fernández

Àrbitres
F. Jorge García Romero, Alberto Martínez Veiga.

Gols
1–0. David Aguilar. Minut 1
1–1. Borja Ferrer. Minut 6
2–1. Marc Figa. Minut 12
3–1. Marc Figa. Minut 13
3–2. Ferran Rosa (falta directa). Minut 10
4–2. Carlos Pérez. Minut 33
5–2. Marc Figa. Minut 42
6–2. Kilian Aguilar. Minut 46
7–2. Juan José López. Minut 49

Faltes
Enrile PAS Alcoi: 22
Club Patí Calafell Tot l’Any: 19

Targes blaves 0
Targetes vermelles 0

Incidències
Poc públic al pavelló poliesportiu municipal “Francisco Laporta” d’Alcoi, amb una petita presència d’aficionats del Calafell. Gèlida temperatura (3 graus positius). S’havia preparat un pla B per jugar a un pavelló proper atés que les pluges havien causat aquesta setmana alguns problemes al “Franciso Laporta”.




El Patí Calafell derrota el Lloret (3-2) i treu el cap del fons de la classificació

Publicada l'1 de maig del 2013, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l’Any ha aconseguit treure el cap del fons de la classificació, després de derrotar (3-2) aquest migdia al CH Lloret. En sessió matinal al pavelló “Joan Ortoll”, un partit treballat i sofert, i amb final èpic, permet sumar als verd-i-blancs tres punts absolutament decisius. I que, combinats amb els altres resultats de la jornada, fa que els calafellencs respirin amb certa tranquil·litat per primer cop en tota la temporada: ara són cinquens per la cua, quan baixen els tres últims.

L’oxígen aconseguit caldrà refermar-lo dissabte, novament a casa, amb la visita del difícil Voltregà. Però el primer envit era avui amb el Lloret. Un encontre en el qual el Calafell no tenia marge d’error, després de perdre diumenge passat a Alcoi. I el Lloret ha arribat decidit a emportar-se els punts, perquè tot i tenir fets els deures de la permanència, està lluitant per assegurar-se la plaça en competició europea. Per això ha estat un partit molt intens, que tots dos rivals han disputat a per totes des del primer segon.

Potser els calafellencs han anat més darrera de la victòria, ja que els hi anava literalment la vida a la màxima categoria. Han buscat el gol insistentment i per això s’han avançat en el marcador als tres minuts, amb una diana de Borja Ferrer. La seva perseverança ha tingut el premi del 2-0, aconseguit poc abans del descans per Xavi Díez.

El Lloret, de la seva banda, ha donat diferents avisos del seu perill ofensiu durant tota la primera part. Han robat nombroses boles i han donat peu a fulgurants contraatacs. El porter calafellenc, David Arellano, i els pals en una ocasió, han frustrat els “un contra un” que han aconseguit crear els lloretencs.

A la segona, part, el Lloret ha sortit encara amb més velocitat i passis ràpids, disposats a remuntar. No obstant, només han aconseguit empatar amb jugades a pilota parada (un penalti i una falta directa), mentre el Calafell passava angoixes i no aprofitava les seves ocasions. L’empat ha tocat psicològicament els calafellencs només durant uns segons. D’immediat han tornat a buscar la victòria, animats per una afició entregada. I la recompensa al treball i el patiment ha arribat a un minut i mig del final, amb una falta directa transformada per Ferran Rosa. Un gol que val mitja temporada.

L’entrenador del Club Patí Calafell Tot l’Any, Pere Varias, ha admés que s’ha patit molt per guanyar el Lloret, però ha afegit que “vull patir en cada partit d’aquí a final de temporada, perquè si no patim voldrà dir que baixem”. Ha dit també que “prefereixo patir i aconseguir objectius, però tant de bo sempre fos com avui. És a dir, patir i guanyar”. I ha destacat que “aquests tres punts eren vitals i no tan sols per a la classificació. Els necessitàvem també per a la moral de l’equip i de l’afició. Això encara no s’ha acabat”.

Per al tècnic verd-i-blanc, la d’avui ha estat “una victòria dificilíssima, contra un rival molt complicat, amb jugadors amb una capacitat de desequilibri impressionant, bons xutadors, amb molta experiència i acostumats a jugar partits difícils. I venien a guanyar, perquè necessiten punts per classificar-se per Europa, i això ho ha fet tot encara més complicat”.

“Estic molt content de l’esforç i l’actitud dels jugadors”, ha subratllat Varias, “perquè és molt fàcil decaure quan t’empaten. En canvi, l’equip ha seguit creient en la victòria i hem arriscat buscant-la, potser massa i tot”.

Dissabte, nova final amb el Voltregà


El Patí Calafell compta els seus partits com a finals i dissabte en té una altra, no menys decisiva, rebent a casa l’històric Club Patí Voltregà. El matx, corresponent a la 26a jornada de l’OK Lliga 2012-2013, es jugarà a les 20 hores al pavelló poliesportiu municipal “Joan Ortoll” de Calafell (Passeig de la Unió s/n). A la primera volta, els calafellencs van derrotar els de Sant Hipòlit de Voltregà (4-5), però ara els d’Osona estan en una posició més còmoda a la taula i, com el Lloret, arribaran a Calafell a sumar punts per poder-se classificar per Europa.

Fitxa del partit

Club Patí Calafell Tot l’Any
Aliniació David Arellano, Sergi Romeu, David Ros, Xavier Díez, Borja Ferrer, (cinc inicial).
Xavier Andreu Montoya, Ferran Ortoll, Ferran Rosa, Marc Vergés, Gerard Vergés.
Entrenador Pere Varias Fernández

CH Lloret
Aliniació Ferran Serra, Raúl Pelícano, Jordi Rodríguez, Daniel Rodríguez, Enric Torner (cinc inicial).
Marc Gómez, Xavier González, Roger Perearnau, Víctor Crespo, Oriol Perearnau.
Entrenador Manuel Barceló Pérez

Àrbitres
Isaac Sanz Rodríguez. Josep Antoni Ribó Navarro

Gols
1–0. Borja Ferrer. Minut 3
2–0. Xavi Díez. Minut 23
2–1. Enric Torner (penalti). Minut 34
2–2. Raúl Pelícano (falta directa. Minut 46
3–2. Ferran Rosa (falta directa). Minut 48

Faltes
Club Patí Calafell Tot l’Any: 11
CH Lloret: 13

Targes blaves 1 (Raúl Pelícano)
Targetes vermelles 0

Incidències
Gran entrada al pavelló poliesportiu municipal “Joan Ortoll” de Calafell. El Club Patí Calafell havia posat les entrades per al públic en general (no socis) al preu de cinc euros per tal de facilitar l’assistència i fer de la pista una olla a pressió.





El Patí Calafell deixa escapar l’empat en el darrer minut del partit amb el Voltregà

Publicada el 4 de maig del 2013, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l’Any ha deixat escapar la possibilitat d’aconseguir almenys un punt en el darrer minut del partit que l’ha enfrontat, al pavelló “Joan Ortoll” amb el Club Patí Voltregà. L’empat era el mal menor, però una jugada desafortunada i una falta directa molt protestada han convertit el 2-2 en un 2-4 en qüestió de 40 segons i han ajornat, com a mínim una altra jornada, la possibilitat que els verd-i-blancs deixin resolta la seva permanència a l’OK Lliga.

Podria ser que, al final de la 26a jornada, les coses continuessin igual a la classificació, on el Calafell té el cap fora dels llocs de descens. Un altre dels implicats en la lluita per salvar-se, el Sant Feliu, ha perdut a casa. I l’immediat perseguidor dels calafellencs a la taula, el Blanes, visita demà a la tarda la difícil pista del Palau Blaugrana. Que tot continuï igual dependrà en bona mesura del duel entre l’últim i el penúltim classificats, l’Alcoi i el SHUM Maçanet, que demà es juguen la temporada a la ciutat alacantina.

A Calafell, aquesta nit, els dos rivals necessitaven sumar els tres punts a tota costa. Els locals, per assegurar virtualment la salvació. Els visitants, per mantenir les seves opcions de classificar-se per a competició europea. Per això han protagonitzat un enfrontament intens i ràpid des del primer segon. Tots dos han anat a buscar el gol. Amb l’escassa fortuna que caracteritza aquesta temporada els calafellencs, tot i les ocasions que generen, i a base de robar pilotes i llançar-se al contraatac, els d’Osona. Al descans s’ha arribat amb empat a un gol. El Voltregà s’ha avançat en el minut 16 amb una diana d’Eric Vargas. La igualada ha vingut amb un gol de caràcter de Borja Ferrer.

A la segona part, el Voltregà ha sortit a pista amb una intensitat encara més forta i ha aconseguit desconcentrar en alguns moments als locals. Fruit de la seva intensa pressió ha arribat el segon gol visitant. Però un minut després, el Calafell ha tornat a empatar arran d’una arrencada fulgurant de Ferran Rosa, que s’ha plantat sol davant del porter visitant i l’ha batut. El mateix Rosa havia protagonitzat un atac idèntic en la jugada anterior, aquest cop infructuosament.

Al partit li quedaven encara molts minuts i les ocasions de gol s’han multiplicat per les dues parts. Els locals patien molt i no en va, ja que la insistència del Voltregà ha tingut la seva recompensa en el darrer sospir, emmig de les irades protestes de la graderia per l’actuació arbitral en el darrer tram de l’encontre.

L’entrenador del Club Patí Calafell Tot l’Any, Pere Varias, ha manifestat que “me’n vaig molt enfadat perquè hem perdut un partit que entenc que, per joc, hauríem d’haver guanyat. Hem estat superiors al rival, però no l’hem sabut guanyar”. Ha afegit que “el nostre principal problema ha estat no aprofitar les ocasions per marcar. I després no hem tingut la capacitat de tancar el partit: si no estem fins de cara a gol, hem d’intentar no perdre. Menys un partit que ens havia costat molt empatar i que estàvem treballant bé i amb superioritat”.

De la seva banda, l’entrenador del Club Patí Voltregà, Ricardo Ares, ha explicat que “estic content pel resultat, però no pel joc, que no ha estat bonic”. Ares ha reconegut que “el Calafell ha estat mereixedor de més. Però així és el joc. Nosaltres hem tingut jornades jugant millor que el rival i mereixent guanyar i, en canvi, perdent. Aquesta és la primera en què ens passa a l’inrevès”.

La competició de lliga torna d’aquí a dues setmanes


El Patí Calafell ha de continuar buscant la salvació en la propera jornada de lliga, que no es disputarà fins d’aquí a dues setmanes: el proper cap de setmana es juga la final a quatre de la Copa de la CERS i no hi ha lliga. El Calafell visitarà la poc propícia pista del Club Patí Vilanova, un rival que sempre se li ha resistit en competició oficial, però on els verd-i-blancs hauran de donar-ho tot. El partit es jugarà dilluns 20 de maig perquè el transmetrà en directe el canal Esports 3.

Fitxa del partit

Club Patí Calafell Tot l’Any
Aliniació David Arellano, Sergi Romeu, David Ros, Xavier Díez, Borja Ferrer, (cinc inicial).
Xavier Andreu Montoya, Ferran Ortoll, Ferran Rosa, Marc Vergés, Gerard Vergés.
Entrenador Pere Varias Fernández

Club Patí Voltregà
Aliniació Xavier Lladó, Juli Anguita, Eric Vargas, Jordi Romeu, Roger Torelló (cinc inicial).
Adrià Hernández, Albert Grau, Àlex Rodríguez, Jaume Molas, Xavier Armengol.
Entrenador Ricardo Ares Lozano

Àrbitres
Xavier Galán García, Rubén Fernández García.

Gols
0–1. Eric Vargas. Minut 16
1–1. Borja Ferrer. Minut 22
1–2. Juli Anguita. Minut 37
2–2. Ferran Rosa. Minut 38
2–3. Jordi Romeu. Minut 49
2–4. Xavier Armengol (falta directa). Minut 49

Faltes
Club Patí Calafell Tot l’Any: 12
Club Patí Voltregà: 9

Targes blaves 2 (Roger Torrelló, Sergi Romeu)
Targetes vermelles 0

Incidències
Dos terços d’entrada al pavelló poliesportiu municipal “Joan Ortoll” de Calafell.





Golejada providencial (2-6) del Patí Calafell a Vilanova

Publicada el 20 de maig del 2013, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l’Any ha aconseguit aquesta nit una còmoda victòria (2-6) en la seva visita a la pista del Mopesa Club Patí Vilanova. Ha estat més còmoda en el marcador que sobre la canxa, però, tot i així, els verd-i-blancs han aconseguit tres punts absolutament providencials per les seves aspiracions de romandre a l’OK Lliga. Dissabte vinent, a casa davant del SHUM Maçanet, els calafellencs tenen l’oportunitat de rematar virtualment la permanència.

El Patí Calafell s’hi jugava molt en aquest desplaçament, que a priori havia de ser més complicat. Però s’ha trobat al davant un Vilanova que ha fet palesa la seva irregularitat en el campionat de lliga aquesta temporada. Baixes per lesió, la falta d’intensitat i l’escàs encert davant porteria dels locals ha estat circumstàncies que han aprofitat pels calafellencs per segellar una victòria que li era molt necessària. La seva superioritat, sobretot quan han marxat en el marcador, ha estat tal que fins i tot s’han permès donar minuts als jugadors que tenen menys protagonisme i descans als titulars, pensant en el decisiu encontre amb el Maçanet.

Els verd-i-blancs han anat tot el partit per davant en el marcador, excepte un minut de la primera part en el qual l’electrònic ha exhibit un 1-1. Avui els calafellencs s’han retrobat amb el gol de totes les formes possibles: amb jugades de combinació, al contraatac, aprofitant rebots i a pilota aturada. I han regalat una gran alegria als nombrosos aficionats que des de Calafell s’han traslladat a la veïna ciutat de Vilanova i la Geltrú.

Tanmateix, l’entrenador del Club Patí Calafell Tot l’Any, Pere Varias, ha destacat que “ha pogut semblar fàcil, però jo no les tenia totes, malgrat l’avantatge en el marcador. El Vilanova s’ha fet un tip de xutar a porteria i ens ha fet patir molt fins al final”. Varias ha afegit que “nosaltres hem tingut la sort d’estar més afortunats de cara a porteria i per això hem tingut un partit més plàcid, però de marcador, perquè el cor ens anava al màxim a tots. Hem estat molt disciplinats tàcticament i ens han sortit les coses bé: en particular hem aprofitat les jugades a pilota aturada, que sumen molt, sobretot si costa marcar en el propi joc”.

El tècnic verd-i-blanc ha dit també que “estic molt content pel sacrifici que han fet els jugadors, perquè una victòria com aquesta recompensa tot l’esforç i la feina del dia a dia. I ara a seguir treballant, perquè dissabte, amb el Maçanet, tenim el partit més important que jugarem d’aquí a final de temporada. No hi ha tan sols tres punts en joc, sinó un creuament amb un rival directe i la possibilitat de decantar en favor nostre el ‘goal average’”.

De la seva banda, l’entrenador del Mopesa Club Patí Vilanova, Josep Lluís Delriu, ha reconegut que “no estem per competir al 100%. Intentem que es noti el menys possible, però les coses estan així, i ja fa temps que estan així, i cada cop és més complicat”. Delriu ha admès també que “avui s’ha notat, a més, qui es jugava alguna cosa i qui no. No em dol dir que la victòria del Calafell ha estat justa”.

I dissabte, la final que pot ser definitiva amb el Maçanet


El Patí Calafell té dissabte vinent l’oportunitat de resoldre virtualment la temporada. Una victòria davant del Maçanet no donarà la salvació matemàtica, però derrotar un rival directe en la lluita per la permanència la deixaria molt coll avall. El partit es jugarà a partir de les 8 del vespre al pavelló poliesportiu municipal “Joan Ortoll” de Calafell.

Fitxa del partit

Mopesa Club Patí Vilanova
Aliniació Alex Xavier Aguilar, Òscar Martínez, Jordi Ferrer, Carles Rodríguez, Esteve Pujals (cinc inicial).
Sergi Sabater, Marc Cuevas, Francesc Gil, Manel García, Lluís Gil.
Entrenador Josep Lluís Delriu Belma

Club Patí Calafell Tot l’Any
Aliniació David Arellano, Sergi Romeu, Marc Vergés, Xavier Díez, Borja Ferrer, (cinc inicial).
Xavier Andreu Montoya, Ferran Ortoll, Ferran Rosa, David Ros, Gerard Vergés.
Entrenador Pere Varias Fernández

Àrbitres
Juan José Prades Martínez, Álvaro De la Hera Jáudenes.

Gols
0–1. Xavier Díez. Minut 9
1–1. Esteve Pujals. Minut 10
1–2. Sergi Romeu. Minut 11
1–3. David Ros (penalti). Minut 23
1–4. Xavier Díez. Minut 27
1–5. Borja Ferrer. Minut 28
2–5. Manel Garcia. Minut 35
2–6. Borja Ferrer. Minut 39

Faltes
Mopesa Club Patí Vilanova: 11
Club Patí Calafell Tot l’Any: 11

Targes blaves 0
Targetes vermelles 0

Incidències
Bona entrada al pavelló de les Casernes de Vilanova i la Geltrú. Gran ambient a la graderia entre dues aficions que tenen una excel·lent relació. El Patí Calafell ha jugat amb la segona samarreta, de color taronja.






El Patí Calafell goleja el SHUM Maçanet (6-3) i posa la directa cap a la salvació

Publicada el 25 de maig del 2013, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l’Any ha estat aquesta nit a l’altura del repte que tenia i ha golejat (6-3) un rival directe en la lluita per la permanència a l’OK Lliga, el SHUM Maçanet. Són tres punts estratègics per haver-los aconseguit en un creuament amb un adversari que també busca la salvació en els darrers compassos del campionat. Però tot i que els verd-i-blancs han posat la directa cap a la permanència, encara no la tenen garantida matemàticament i per no dependre de ningú han de guanyar un dels dos partits que resten.

L’ambient al pavelló “Joan Ortoll” era el de les grans ocasions i l’afició local ha celebrat el triomf amb grans mostres d’alegria. I això que les coses han començat amb ensurt quan als cinc minuts el Maçanet s’ha avançat amb un gol en pròpia porta dels calafellencs, que els àrbitres han atribuït a Jordi Bartres, que era qui havia xutat. El 0-1 ha causat uns moments de desconcert entre els verd-i-blancs, que s’han refet ràpidament, sobretot a partir de l’empat, que ha aconseguit Gerard Vergés. Al descans s’ha arribat amb un 3-1, que acreditava la superioritat local.

La segona part ha començat igual d’intensa que la primera. El Maçanet, que es jugava la vida igual que el Calafell, pressionava molt. Però això ha obert el partit i ha permès els contraatacs locals, que han marxat 5-1 en el marcador, emmig del deliri de la graderia. Amb el partit gairebé resolt, els verd-i-blancs han afluixat una mica, mentre els visitants continuaven insistint: el seu premi ha arribat amb el segon gol i amb el tercer, tot i que cap dels dos els ha servit per res, ja que el Calafell havia incrementat l’aventatge fins arribar a la mitja dotzena de dianes.

Els calafellencs han posat el cor que les circumstàncies exigien, però també el cap necessari per refer-se del 0-1 inicial i per consolidar i rematar la victòria. Ha destacat l’actuació del porter, David Arellano, que ha aturat un penalti i una falta directa, i la del davanter, David Ros, que ha transformat un penalti i una falta directa. I també s’han reivindicat els germans Marc i Gerard Vergés, que han aconseguit tres dels sis gols de l’equip, però a més en moments estratègics del partit.


L’entrenador del Club Patí Calafell Tot l’Any, Pere Varias, ha volgut mostrar-se caut i no donar la salvació per feta: “Matemàticament encara no la tenim. I no hem d’esperar que perdin els nostres rivals directes, sinó que hem d’aconseguir-la guanyant un dels dos partits que ens queden. Sabem que són dos contricants complicats, el Vic i el Reus, però n’hem de véncer com a mínim un per dependre fins al final de nosaltres mateixos. Si és a Vic, millor: ja estarà fet. Si no, haurà de ser a casa amb el Reus”.

Pel que fa al partit, Varias ha explicat “les jugades a pilota aturada avui ens han ajudat, tant per les que han significat gols nostres com per les que David Arellano ha pogut parar-li al Maçanet”. Varias ha afegit que “hem arrencat molt bé, però hem tingut la mala fortuna de rebre un gol al principi. No obstant, això hem tingut el controld el partit des del primer minut. Sí que amb el 0-1 hem trontollat una mica, pel molt que ens jugàvem. Però l’equip s’ha recuperat molt bé i ha fet una primera part incomensurable i un global del partit excel·lent”.

De la seva banda, el capità de l’equip, Sergi Romeu, ha destacat que “hem treballat molt bé i hem aconseguit el que volíem. El resultat s’ha vist a la pista. No hem tingut pressa, però hem anat marcant un darrera l’altre”. Ha subratllat, a més, que “el 0-1 no ens ha desanimat, perquè tu has d’anar a guanyari en aquest esport està demostrat que pots capgirar el marcador en qualsevol moment”. I ha afegit que “estem contents, però encara no podem afluixar, perquè encara no està tot decidit”.

D’aquí quinze dies, nova final a Vic

El Patí Calafell té la possibilitat de rematar la salvació en la propera jornada, la 29a, que es disputarà d’aquí a quinze dies, el proper 9 de juny, a la pista del Club Patí Vic. El cap de setmana vinent, la competició de lliga s’atura perquè es disputarà jornada europea (concretament, les semifinals de la Lliga Europea). El partit es jugarà a les 12.30 hores. El Vic no serà un rival fàcil, ja que, a banda el seu potencial, s’està jugant si aconsegueix plaça per la Lliga Europea o s’ha de conformar amb jugar la Copa de la CERS. No obstant, el Calafell ha demostrat que pot guanyar-lo, ja que el va derrotar en la primera volta (1-0) al “Joan Ortoll”.

Fitxa del partit

Club Patí Calafell Tot l’Any
Aliniació David Arellano, Sergi Romeu, Marc Vergés, Xavier Díez, Borja Ferrer, (cinc inicial).
Xavier Andreu Montoya, Ferran Ortoll, Ferran Rosa, David Ros, Gerard Vergés.
Entrenador Pere Varias Fernández

SHUM Grupo Maestre Maçanet
Aliniació Guillem Domínguez, Jordi Galan, Jordi Bartres, Marc Navarro, Rubén Fernández (cinc inicial).
David Gelma, Albert Soler, Roger Presas, Marc Grau, Joel Moral.
Entrenador Ivan Sanz Rodríguez

Àrbitres
Juan José Melero López, Joan Molina Planelles.

Gols
0–1. Jordi Bartres. Minut 4
1–1. Gerard Vergés. Minut 15
2–1. David Ros (penalti). Minut 21
3–1. Gerard Vergés. Minut 22
4–1. Borja Ferrer. Minut 30
5–1. Marc Vergés. Minut 34
5–2. Albert Soler. Minut 38
6–2. David Ros (falta directa). Minut 45
6–3. David Gelma. Minut 49

Faltes
Club Patí Calafell Tot l’Any: 11
SHUM Grupo Maestre Maçanet: 12

Targes blaves 0
Targetes vermelles 0

Incidències
Gran entrada al pavelló poliesportiu municipal “Joan Ortoll”. L’exjugador del Patí Calafell Marc Coy, actualment al Benfica portugués, ha assistit al partit per estar amb els seus antics companys en un partit de la màxima transcendència.




El Patí Calafell perd a Vic (6-5) i haurà de fiar la salvació a l’última jornada a casa

Publicada el 9 de juny del 2013, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l’Any ha caigut derrotat aquest migdia (6-5) davant el Club Patí Vic, en partit de la 29a jornada de l’OK Lliga 2012-2013. Ha estat un partit molt disputat, en el qual els verd-i-blancs han pogut puntuar, però han pagat cars els errors comesos en una pista que en perdona ben pocs. El Patí Calafell no ha pogut, per tant, certificar la permanència a la màxima categoria i ha de fiar la salvació a l’última jornada a casa, amb el Reus Deportiu.

Al Calafell li valia la derrota si també perdia el rival més directe a la part baixa de la taula, el SHUM Maçanet. Els de la Selva, però, han guanyat a casa seva al Club Patí Vilanova (8-7) i han empatat a punts amb el Calafell. Els calafellencs, no obstant, es mantenen un lloc per damunt, i fora de les places de descens, gràcies al goal-average particular. Una altra derrota del Maçanet seria suficient per la salvació del Calafell, però l’opció dels verd-i-blancs de no dependre de resultats aliens és guanyar un partit: ara ja només en resta un i, per tant, l’enfrontament a casa amb el Reus serà vital.

Avui, el Patí Calafell tenia posades moltes esperances en el desplaçament a Vic, tot i ser conscient de la dificultat del rival, un Vic que està classificat en plaça europea i que compta amb jugadors internacionals. Malgrat que els locals han arribat al descans amb un 3-1, el Calafell no ha baixat els braços i ha continuat lluitant fins al darrer instant, tot fent pensar als nombrosos aficionats que han viatjat fins a Vic que la remuntada, o si més no l’empat, eren possibles. Tanmateix, la fortuna dels locals de cara a porteria, la poca que ha tingut el Calafell en les jugades a bola aturada i alguns errors defensius, han impedit una victòria que els hauria permés tancar ja avui la temporada.

L’entrenador del Club Patí Calafell Tot l’Any, Pere Varias, ha manifestat que “tots hauríem firmat fa set o vuit jornades poder arribar al final depenent de nosaltres mateixos. La llàstima és que hauríem pogut solventar la permanència avui, ja que hem fet un partit per aconseguir-ho”. Varias ha afegit que “ens ha faltat un pèl de sort i estar més encertats en els moments en els quals el partit es podia decantar a favor nostre, tant a la primera part amb el 0-0 com a la segona, quan, amb un 4-4 en el marcador, no hem transformat un penal que hauria tombat el partit”.

Varias ha dit també que “malgrat tot, hem d’estar orgullosos perquè l’equip ha treballat molt bé, en una pista complicadíssima”. I que “a nosaltres ens ha faltat una mica d’intensitat defensiva, però el balanç defensiu global no és dolent, amb molt bons ajuts interiors per evitar el màxim perill que tenia el Vic. El problema és que, quan jugues amb equips com aquest, no et pots permetre ni una sola errada. I les poques que hem tingut, ells han sabut aprofitar-les”.

De la seva banda, l’entrenador del Club Patí Vic, Ferran Pujalte, ha destacat que “ha estat un partit bonic de veure per l’espectador, amb dos equips que han lluitat molt per objectius diferents, amb alternatives, molta intensitat i fins i tot esbojarrat per la necessitat de punts, nosaltres per assegurar la cinquena plaça i el Calafell, la salvació”. Ha admès que aquest darrer factor “potser ha provocat una certa pèrdua de qualitat en el joc, però aconseguit a la vegada que fos un partit molt entretingut”. I ha afegit que “amb el 4-1 ens hem relaxat una mica i el Calafell, amb molta voluntat i ordre, han entrat de nou en el partit i, tot i que nosaltres hem mantingut un mínim avantatge i hem gestionat bé el final, el resultat ha estat incert fins al darrer moment”.

Dissabte vinent, amb el Reus Deportiu a casa


El Patí Calafell afronta l’última jornada de la temporada a casa, rebent la visita del poderós Reus Deportiu. Necessita guanyar per no dependre de ningú, tot i haver-hi combinacions de resultats que el salvarien igualment encara que perdés aquest transcendental encontre. El Reus no s’hi juga realment res, ja que ha confirmat la seva classificació per a la Lliga Europea, però a més de per prestigi i historial, és un equip que sempre se li ha indigestat als calafellencs en les dues darreres temporades. El partit es disputarà al pavelló poliesportiu municipal “Joan Ortoll” de Calafell (Passeig de la Unió s/n) dissabte vinent, 15 de juny, a les 20 hores.

Fitxa del partit


Club Patí Vic
Aliniació Carles Grau, Josep M. Roca, Romà Bancells, Roger Rocasalbas, Cristian Rodríguez (cinc inicial). Bernat Tobias, Jacint Molera, Jordi Carbó, Xavier Terns, Cesc Campor.
Entrenador Ferran Pujalte Camarasa

Club Patí Calafell Tot l’Any
Aliniació David Arellano, Sergi Romeu, Marc Vergés, Xavier Díez, Borja Ferrer (cinc inicial).
Xavier Andreu Montoya, Ferran Ortoll, Ferran Rosa, David Ros, Gerard Vergés.
Entrenador Pere Varias Fernández

Àrbitres
F. Jorge García Romero, María Teresa Martínez Cancelo.

Gols
1–0. Josep M. Roca. Minut 3
1–1. Marc Vergés. Minut 20
2–1. Romà Bancells. Minut 21
3–1. Roger Rocasalbas. Minut 22
4–1. Jacint Molera. Minut 30
4–2. Borja Ferrer. Minut 31
4–3. David Ros. Minut 35
4–4. Gerard Vergés. Minut 35
5–4. Josep M. Roca (falta directa). Minut 38
6–4. Romà Bancells. Minut 46
6–5. Ferran Rosa. Minut 49

Faltes
Club Patí Vic: 16
Club Patí Calafell Tot l’Any: 13

Targes blaves 1 (David Ros)
Targetes vermelles 0

Incidències
Bona entrada (uns 500 espectadors) al pavelló del Patí Vic. Fins a la capital de l’Osona s’hi ha traslladat un nombrós grup d’aficionats calafellencs.



El Patí Calafell assoleix per la via èpica la continuïtat un any més a la millor lliga d’hoquei del món

Publicada el 15 de juny del 2013, a la Web del Club Patí Calafell.

El Club Patí Calafell Tot l’Any ha aconseguit aquesta nit el gran objectiu de la temporada: la permanència un any més, el tercer consecutiu, a l’OK Lliga. Ha estat per la via èpica, amb una victòria (6-4) davant d’un dels grans de la categoria, el Reus Deportiu, que no ha donat cap facilitat. La continuïtat a l’elite d’un dels equips més modests de la millor lliga d’hoquei patins del món ha desfermat l’alegria de l’afició, que havia omplert a vessar el pavelló poliesportiu municipal “Joan Ortoll” de Calafell per a una cita del tot decisiva.

Al Calafell no li valia res més que la victòria, després que el seu rival directe per evitar el descens, el SHUM Maçanet, també hagi sumat tres punts (2-3 davant del Voltregà). Al final, calafellencs i maçanetencs han quedat empatats a punts, però la salvació és per als primers, gràcies al goal-average particular: els verd-i-blancs van guanyar a casa fa dues jornades i van empatar en el desplaçament a Maçanet, a principis de gener. A la graderia s’ha recordat aquesta nit els punts que s’han escapat de la forma més inversemblant a la llarg de la temporada i que haurien estalviat patir fins al darrer moment. Però l’emoció viscuda ha acabat tenint el gust de la glòria, llàgrimes incloses.

El Reus Deportiu ha sortit a la pista disposat a tot, malgrat que tenia els deures més que fets i no es jugava res més que la possibilitat d’aconseguir la tercera posició. I s’ha avançat de penalti abans que passessin tres minuts. Però el Calafell s’ha refet ràpidament del que hauria pogut ser un gran cop psicològic i ha encadenat tres grans gols, dos del jove defensa Xavi Díez i un, de penalti, del veterà davanter David Ros. El 3-1 donava certa tranquil·litat, sobretot per les notícies que arribaven de Voltegrà, on el Maçanet s’imposa llavors 0-2.

Però els que es pensaven que el Reus es relaxaria a Calafell, o que baixaria els braços per la diferència en el marcador, s’han quedat glaçats quan els roig-i-negres han fet pujar el 3-2 a l’electrònic del “Joan Ortoll” només arrencar la segona part. Malgat l’ai al cor que ha recorregut el pavelló calafellenc, els locals se n’han anat a buscar el partit i semblava que l’havien resolt quan han anotat el 5-2. La millor prova del perill del Reus és que han escursat distàncies fins al 5-4, amb més de 10 minuts de joc per endavant. No obstant, la sisena diana verd-i-blanca (la segona particular del compte de Gerard Vergès) han posat les coses al seu lloc i ha permés als calafellencs celebrar a cor què vols tres punts que no podien ser més decisius.


L’entrenador del Club Patí Calafell Tot l’Any, Pere Varias, ha manifestat que “el partit d’avui ha estat duríssim, possiblement el més dur de tota la temporada. Però no pel que fa al joc, o pel rival, sinó perquè era molt el que ens hi jugàvem”. Varias ha afegit en què “aquests són partits en els quals les cames pesen més i intentes fer-ho tot molt bé, però costa més. Avui hem vist jugadors que han posat una voluntat brutal per aconseguir la victòria, però no han estat prou encertats, però això és normal en encontres amb tanta pressió”.

Varias ha dit també que “estic content també pel joc, perquè és el primer cop que guanyem el Reus i això diu molt de l’esforç que hem hagut de fer”. I que “el Reus no ens ho ha posat fàcil, per dignitat i professionalitat. Però crec que la diferència ha estat la tensió pel que cadascú s’hi jugava i la intensitat que se n’ha derivat”.

De la seva banda, l’entrenador del Reus Deportiu, Alejandro Domínguez, ha reconegut que el partit no ha estat tan igualat com podria fer pensar el marcador. “El Calafell”, ha dit, “ha fet un encontre molt ben jugat des del punt de vista tècnic i tàctic”. Ha coincidit amb Pere Varias en la idea que la diferència ah estat en la intensitat: “El Calafell s’hi jugava molt i pràcticament ens ha doblat en intensitat en pràcticament tot: en les pilotes dividides, en les segones opcions... I si no ets capaç d’igualar la intensitat, perds. Contra el Calafell i contra qui sigui”.

Fitxa del partit


Club Patí Calafell Tot l’Any
Aliniació David Arellano, Sergi Romeu, Marc Vergés, Xavier Díez, Borja Ferrer (cinc inicial).
Xavier Andreu Montoya, Ferran Ortoll, Ferran Rosa, David Ros, Gerard Vergés.
Entrenador Pere Varias Fernández

Reus Deportiu
Aliniació Adrià Català, Xavier Rubio, Joan Marsal, Joan Salvat, Albert Casanovas, Jordi Molet, Raül Marín, Marc Ollé, Jordi Adroher, Guillem Trabal.
Entrenador Alejandro Domínguez Izurriaga

Àrbitres
Isaac Sanz Rodríguez, Antonio Gómez Sánchez.

Gols
0–1. Albert Casanova (penalti). Minut 3
1–1. Xavi Díez. Minut 7
2–1. David Ros (penalti). Minut 16
3–1. Xavi Díez. Minut 22
3–2. Raül Marín. Minut 27
4–2. Gerard Vergés. Minut 30
5–2. Ferran Rosa (falta directa). Minut 35
5–3. Raül Marín (falta directa). Minut 37
5–4. Raül Marín (penalti). Minut 39
6–4. Gerard Vergés. Minut 43

Faltes
Club Patí Calafell Tot l’Any: 11
Reus Deportiu: 18

Targes blaves 3 (Sergi Romeu, Xavi Díez, Joan Salvat)
Targetes vermelles 0

Incidències
Ple al pavelló poliesportiu municipal “Joan Ortoll” de Calafell.


Publicada el 16 de juny del 2013, al Dairi de Tarragona


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada