dijous, 7 de febrer del 2013

El segon equip no va pujar pel "goal average"

Expedició del segon equip a Múrcia, cedida per Ramon Armajach

Va faltar molt poc perque el segon equip del club, que es denominava C. P. Calafell-Mas Romeu, pogués assolir un ascens a Primera Divisió Nacional. Va arribar a la darrera fase d'ascens, a Múrcia, i no ho va aconseguir pel goal average. L'expedició va ser força nombrosa, ja que el club podia tenir dos equips a la mateixa categoria, i això va crear expectació en l'afició calafellenca.

A la foto hi veiem el delegat Màrius Jofré, el President Josep Hugué, Mossèn Salvador Olivella, fill de Calafell i que exercia a la localitat murciana, l'auxiliar Enrique Garcia, Joan Mañé, Pere Josep Ortoll, Josep Noya, Joan Carles Suau, Marcel·lí Tutusaus, Jaume Ràfols, Daniel Tutusaus (a dalt), Ramon Ferré, Miguel Camacho, Josep Olivella, l'entrenador Marcel Miró, Ramon Armajach i el delegat Josep Maria Romeu.



Enquadrat en el grup D de la Segona Divisió - Primera Categoria Regional, va quedar campió del seu grup, disputant divuit partits, amb quinze victòries, un empat i dues derrotes, marcant 112 i rebent 51 gols. Amb aquesta posició, va assolir el dret a participar en la següent fase, en una elimnatòria que l'enfrontaria al Club Patí Riudebitlles, a qui va superar per un global de 13-11. Això li va donar el dret de disputar la fase d'ascens a Primera Divisió Nacional, que es va disputar a Múrcia.


Els màxims golejadors del segon equip van ser Ramon Armajach, amb 36 gols, i Josep Noya, amb 29. En aquest equip van anar adquirint experiència juvenils com Joan Carles Suau, Marcel·lí Tutusaus, Josep Olivella, entre d'altres.

La plantilla, entrenada per Marcel Miró, la formaven Miguel Camacho (porter), Joan Mañé, Pere Josep Ortoll, Ramon Armajach, Josep Noya, Daniel Tutusaus, Jaume Ràfols, Juanito Garcia, Josep Maria Jané "Monis" i jugadors de l'equip juvenil com Joan Carles Suau (porter), Josep Olivella i Marcel·lí Tutusaus.


Per a jugar la fase final d'ascens a Primera Divisió, a Múrcia, s'havien classificat diferents equips. Però, al final, només van competir tres equips catalans: el C. H. Ripollet, el Santa Isabel i el C. P. Calafell-Mas Romeu.

L'expedició calafellenca, acompanyats per la família de José Ramon Ruíz

L'expedició calafellenca havia marxat pel matí, en cotxes particulars. El jugador Joan Mañé, que tenia examens de la carrera de farmacèutic, a Barcelona, no va poder anar en l'expedició. A les dues de la tarda, juntament amb Marcel Miró i ell, vam fer un desplaçament express per poder disputar el primer partit de la fase d'ascens, a dos quarts de vuit del vespre. En el meu cotxe i, després d'un viatge llampec, sense autopista, en cinc hores ens vam plantar al pavelló de Múrcia.

Ramon Ferré, Josep Hugué i Màrius Jofré, a la porta del pavelló municipal de Múrcia

El primer partit el van disputar el nostre equip i el Col·legi Santa Isabel, de Barcelona. Va acabar en victòria calafellenca per 4-3. L'endemà, pel matí, es van enfrontar el Santa Isabel i el C. H. Ripollet, amb victòria dels primers per 3-2. Finalment, a la tarda, el C. H. Ripollet va vèncer al C. P. Calafell, per 7-3. Una victòria per cada equip, però que, per diferència de gols, van ser els equips barcelonins els que van aconseguir l'ascens. Això no va desmerèixer, en cap moment, la magnífica temporada del nostre equip.


Ramon Armajach va fer cinc gols a la fase d'ascens a Múrcia. Els altres golejadors van ser Pere Josep Ortoll i Joan Mañé, amb un gol cadascú.

L'expedició calafellenca a les escales de l'Ajuntament d'Abanilla, Múrcia

L'expedició calafellenca l'encapçalaven Josep Hugué, el president, Màrius Jofré i Josep Maria Romeu, com a delegats. Tota l'expedició es va traslladar a la població d'Abanilla, d'on era fill en José Ramon Ruíz, tresorer de l'Ajuntament de Calafell de l'època i practicant de medicina de la localitat.

L'expedició calafellenca visitant un monument, a l'entrada de la població d'Abanilla

Aquesta família va fer possible que tota l'expedició del club fos rebuda per l'Ajuntament de la localitat murciana i es fessin entrega de diferents obequis per la visita. Tot plegat va ser molt emotiu, fent sentir orgullosos al "Pepe" i la seva família de tenir aquella càlida rebuda al seu poble. La família Ramon es va encarregar de que l'estança de l'equip a terres murcianes fós d'allò més agradable, visitant diferents punts d'interès de la localitat i acompanyant l'expedició en tot moment.

Part de l'expedició calafellenca davant el pavelló municipal de Múrcia

En aquella temporada, va ser excel·lent la tasca de tots els jugadors de l'equip i el seu entrenador, Marcel Miró.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada