dimarts, 21 de maig del 2013

El Calafell mereixia guanyar!

Vallès Calafell CP 3 - CP Vilafranca 4

El partit d'aquesta nit davant el CP Vilafranca ha estat a l'alçada del què s'espera d'un derbi al màxim nivell de la lliga de veterans. Els vilafranquins han vingut a Calafell amb l'equip de gala, amb fons de banqueta i alguns reforços inesperats, com Carles Freixedes. Però l'heroi de la nit ha estat el porter Pep Vinyals que ha salvat el seu equip d'una golejada verd-i-blanca. Al final, com acostuma a passar, els visitants han remuntat el partit, després d'un 3-1 a favor del Calafell, i s'han endut els tres punts.

El Vallès Calafell Cp s'havia près el partit d'avui com una final. Segurament, la victòria no hagués permès mantenir, tampoc, la categoria. Però els calafellencs no volien acabar la seva participació a la lliga A sense guanyar, almenys, un partit. I així ho han intentat, amb més ganes i convicció que mai. Segurament, un dels millors partits jugats en aquesta temporada. El Vallès Calafell CP ha començat marcant, mitjançant un contracop entre Javi Luna i Perín, que ha acabat amb la bola dins la porteria, amb un xic de fortuna. Perín marcava el seu sisè gol aquesta temporada. Pep Vinyals, porter del CP Vilafranca, només ha tingut, segurament, aquesta errada en tot el partit.

El porter vilafranquí ha salvat el seu equip en nombroses ocasions, durant els primers minuts, evitant que l'avantatge local s'ampliés. El reforç vilafranquí, en aquesta nit, Carles Freixedes ha marcat l'empat a un, sorprenent el porter local, Josep Maria Hernàndez, amb un remat lateral al primer toc. La bola, després de tocar el pal, ha entrat a la porteria local. Però, el Vallès Calafell, a la meitat del primer temps, ha aconseguit el 2-1, mitjançant un contracop ben portat, per Javi Luna. Abans del descans, Ramon Güell ha fallat un penal rigorós, xiulat per l'àrbitre López, evitant l'empat vilafranquí. Amb aquest marcador s'arribava al descans.

El Vallès Calafell CP havia estat superior en el primer temps i el resultat feia justícia, tot i que podia semblar un pèl curt pels mèrits locals. En el segon temps, una jugada genial de Josep Rion, aixecant la bola i picant-la, ha suposat el 3-1. El Vallès Calafell CP estava jugant molt bé i tot feia pensar que arribaria la primera victòria. Però, els vilafranquins han aconseguit escurçar distàncies, posant el 3-2, després que el Calafell estavellés dues pilotes al pal.

En una jugada que els vilafranquins han comès falta, camp enrera, l'àrbitre no ha xiulat el passiu de manera incomprensible, fent inútil la pressió que havien fet els jugadors calafellencs. El Vilafranca ha aprofitat l'errada arbitral per a fer arribar la bola als seus dos davanters que, en un dos contra un, han sabut fer el gol de l'empat. Els calafellencs han protestat molt la jugada arbitral que, en acabar el partit, havia reconegut el seu error en l'aplicació del reglament. Però el gol ha pujat al marcador!

En el tram final de partit, el Vallès Calafell CP ha disposat d'un penal, llençat per Epi, per a poder decantar el partit al seu favor. Però Vinyals ha culminat una brillant actuació amb una magnífica aturades. A manca de quatre minuts, en un xut de fora de l'àrea, els vilafranquins hn fet el 3-4 que els donava els tres punts. En el darrer minut, novament, Vinyals ha aturat un nou penal, llençat per Javi Luna, impedint l'empat calafellenc. D'aquesta manera tant injusta, el Vallès Calafell CP s'acomiada de la lliga A, al seu pavelló. Novament, donant una molt bona imatge, però amb una nova derrota. Només queda un partit davant el CF Cuatro Vientos per a tancar la temporada, ja que el partit davant el CH Palafrugell no es jugarà, segurament.