dijous, 23 de febrer del 2012

Nous fitxatges i renovació a fons del Club

Antoni Torralba i Huguet, Foto: Josep Garriga

L'Antoni Torralba va ser el fitxatge estrella de la temporada 65/66. Venia d'assolir el títol de Campió del Món amb la selecció espanyola a San Juan (Argentina). També va fer aquella temporada les tasques d'entrenador, tenint en compte la seva experiència i vist l'èxit que havia obtingut en Josep Lorente.

Agustí Blanch i Güell, el "Rius", Foto: Josep Garriga

A l'arribada de Torralba s'hi va sumar el retorn del jugador Agustí Blanch "Rius", després de la seva estada al CE Vendrell. El reforç de "Rius" feia que les perspectives per aquella temporada fossin immillorables.

Manel Mascó i Garcia, Foto: Josep Garriga

També a la porteria hi va haver un relleu important, la baixa de Palanques va ser coberta amb un porter internacional, Manel Mascó. Era un porter amb molta experiència, amb caràcter i personalitat suficient per defensar amb garanties la porteria del CP Calafell. S'enfadava molt quan rebia un gol, fins el punt d'enviar la careta de protecció a l'hort més proper i jugar la resta del partit sense ella.

Joaquim Massana i Castelltort, Foto: Josep Garriga

En Joaquim Massana va ser un altre dels reforços d'aquella temporada. Era un excel·lent jugador, davanter, bon golejador i amb una tècnica superior, capaç de fer passar la bola per sota les cames dels contraris les vegades que fes falta. Degut a la seva gran qualitat tècnica, era molt difícil pendre-li la pilota. Venia de l'Igualada i l'amistat amb el seu pare, que vivia a Torredembarra, per part de Joan Ortoll, el nou president, va ser un factor determinant pel seu fitxatge.

Joan Montejo i Pedro, Foto: Josep Garriga

Joan Papiol i Àlvarez "Rovelló", Foto: Josep Garriga

A més dels canvis en la plantilla, hi van continuar en Marcel Miró, en Joan Papiol i en Joan Montejo, els incombustibles jugadors locals. Eren els únics integrants de l'equip de "Pioners" que es mantenien en actiu.

Marcel Miró i Sanfrutos "Vadoret", Foto: Josep Garriga

Aquella temporada hi va haver una renovació total de la Junta directiva. Els jugadors s'havien fet càrrec de l'equip i del Club, fins acabar la temporada anterior. La nova Junta, presidida per Joan Ortoll, estava formada, entre d'altres, per Salvador Tutusaus, Josep Hugué "Pàmies", Josep Mañé Nin, Cristòbal "Tòfol" Llevadies i Ramon Ferré, de secretari. Aquella temporada, el Centre Parroquial Calafell deixava de ser-ho per anomenar-se Club Patí Calafell, però ho explicarem més endavant.

Equip de la temporada 65/66, Foto: Marcel Miró

Així, doncs, la plantilla d'aquella temporada 65/66 estava formada per Marcel Miró, Joan Papiol, Antoni Torralba (jugador-entrenador), Joaquim Massana (a dalt), Agustí Blanch, Manel Mascó i Joan Montejo (a baix). Per completar les diverses alineacions de cada partit s'estiraven jugadors de l'equip reserva.

Rebut dels Taxis Pijuan dels viatges de Torralba, cedida per Jaume Ferrerons

L'Antoni Torralba es desplaçava en taxi en algunes ocasions. Es conserva un rebut amb alguns dels viatges que feia en aquest mitjà de transport. Com es veu, tres desplaçaments, de 125 pessetes, del jugador i un de l'equip a la Ciutat Laboral de Tarragona, de 400 pessetes, sumaven el total de 800 pessetes del rebut. Aquests imports ens permeten veure l'evolució que han patit els preus des de llavors fins avui dia.

Fitxa de Josep Mañé i Nin, temporada 65/66

Fitxa de Josep Mañé i Nin, temporada 78/79

Fitxa de Josep Mañé i nin, temporada 79/80

En Josep Mañé i Nin, un dels nous membres de la Junta Directiva, va ser un dels homes pioners que va participar activament en la construcció de la primera pista de la Rectoria. Posteriorment, va ser delegat de l'equip durant molts anys, tresorer i comptador. Sens dubte, va aportar, degut al seu tarannà, seny i ponderació en molts moments difícils. Gràcies pel teu treball, Josep!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada