dissabte, 18 de febrer del 2012

L'infantil del CP Calafell, subcampió de Catalunya

Equip Infantil del CP Calafell, temporada 64/65. Foto: Joan Rovirosa

Aquella mateixa temporada 64/65, l'equip infantil del CP Calafell es va proclamar sots-campió de Catalunya de la seva categoria. A la foto, hi podem veure l'equip complert que va assolir aquell èxit. Joan Rovirosa (porter), Anton Vidal (entrenador), Josep Mañé, Eugeni Collado, Albert Delgado, Artur Solé, Xavier Montejo, Josep Ventura (delegat federatiu), a dalt; Ramon Armajach, Andreu Romeu (porter), Joan Josep Puy (porter) i Antoni Nicolau, a sota, eren els membres d'aquella plantilla. Així sorgia una nova fornada de jugadors que van nodrir el primer equip en temporades posteriors, deixant la seva empremta.

Fitxa de Joan Rovirosa

Revers fitxa Joan Rovirosa

D'aquell equip, en destacava Joan Rovirosa, el seu porter titular. Ell mateix conserva la seva fitxa i és l'autor d'un treball exhaustiu, tal i com hem vist altres temporades del primer equip, on es detallen les alineacions, resultats, classificacions i golejadors de l'equip Infantil.

Llibreta de Joan Rovirosa

En el treball de Joan Rovirosa hi veiem una de les semifinals que es van disputar del Campionat de Catalunya de la categoria Infantil aquella temporada 64/65, entre els equips del Claret B i el CP Calafell. L'anada va ser favorable al Calafell per 1-2 i la tornada un clar 6-3 donava la classificació per jugar la final al CP Calafell.

Interior llibreta de Joan Rovirosa

La final, davant del Claret A de Barcelona, va ser molt ajustada i va acabar amb un 1-1 en el marcador. La pròrroga va acabar amb el mateix resultat. El campió es va decidir en el llançament de penals, on el Claret A es va imposar per 3-2, fent un global de 4-3 en el total.

A la llibreta de Joan Rovirosa veiem el detall dels components de la plantilla d'aquell equip i el seu entrenador. També hi apareixen els diversos amistosos disputats aquella temporada, amb àmplies victòries del Calafell davant del Vilafranca, el Vendrell i, de nou, el Vilafranca.

Equip infantil en un partit a la Rectoria

A la fotografia, en un partit a la pista de la Rectoria, en Xavier Montejo, l'Artur Solé (a dalt), Antoni Nicolau, Joan Rovirosa (porter) i Ramon Armajach (a baix).

Alineacions i resultat a la llibreta de Joan Rovirosa

La resta dels amistosos disputats pels Infantils del CP Calafell van ser més ajustats en el resultat, fins i tot, amb alguns empats i dues derrotes. D'aquells partits, en molts, Rovirosa apuntava els golejadors de l'equip.

Interior llibreta de Joan Rovirosa

Els resultats del Campionat de lliga els sabem gràcies a aquest treball. A la llibreta, veiem un imbatut Calafell que guanyava tots els partits. El màxim realitzador va ser Ramon Armajach, amb 24 gols. Antoni Nicolau, amb 20 gols, va quedar segon. A més distància, Xavier Montejo, amb 8 i Eugeni Collado, amb 5.

Equip Infantil sots-campió de Catalunya.

L'equip Infantil es va proclamar Campió Territorial de Tarragona i va poder accedir, d'aquesta manera, al Campionat de Catalunya de la categoria. A la foto, a dalt, hi veiem Ramon Armajach, Artur Solé, Josep Mañé, Xavier Montejo, Anton Vidal (entrenador), i a baix, Eugeni Collado, Joan Rovirosa (porter) i Joan Josep Puy (porter).

Resultats i alineacions a la llibreta de Joan Rovirosa

Gràcies al Joan i la seva il·lusió en sabem els resultats de cada partit i l'alineació del CP Calafell. Un document de gran valor, fet per un jove vailet, que forma part de la història del CP Calafell, narrant un Campionat impecable i un sots-campionat de Catalunya, perdut per penals.

Ramon Armajach i Antonio Nicolau a la pista de la Rectoria. Foto: Ramon Armajach

En aquesta fotografia podem veure els dos amics i companys d'equip, Ramon Armajach i Antonio Nicolau, que van formar una davantera letal ja des dels seus inicis com a infantils.

Ramon Armajach a la pista de la Rectoria. Foto: Ramon Armajach

Ramon Armajach era un especialista en el remat a porteria, un autèntic killer de l'àrea. Veia porteria amb molta facilitat, ben arropat pels seus companys que jugaven perquè ell i l'Antonio Nicolau acabessin les jugades.

Artur Solé i Xavier Montejo a la pista de la Rectoria. Foto cedida per Xavier Montejo

Dos companys més de l’equip, Artur Solé i Xavier Montejo, formaven la defensa rocosa de l’infantil del Centre Parroquial Calafell.
Xavier Montejo al mig de la pista de la Rectoria. Foto cedida per Xavier Montejo

En Xavier Montejo ja destacava pel seu fort xut, especialment, en els llençaments de penal.
Crònica del diari El Mundo Deportivo a finals d’aquella temporada. Cedida per: Joan Rovirosa

Fins i tot, en aquella temporada van ser destacats al diari, com a equip infantil per haver estat campió del grup Tarragona-Penedès, guanyant els equips del Reus Deportiu, Vilafranca i Sant Ramon.

Equip infantil a la pista de la Rectoria

Una aliniació formada per Andreu Romeu, Joan Josep Puy, Albert Delgado, Artur Solé, Eugeni Collado, Josep Mañé, Ramon Armajach i Antoni Nicolau en un partit a la pista de la rectoria.

Fitxa federativa de la temporada 64/65 d’Antoni Nicolau, cedida per Anna Nicolau
Revers de la fitxa federativa de la temporada 64/65 d’Antoni Nicolau, cedida per Anna Nicolau

Un jovenet Antoni Nicolau apareix en la fotografia de la seva fitxa federativa de la temporada 64/65, jugant a la categoria infantil.

Rebut de cobrament de la subvenció de la Federació Catalana cedit per Joan Miracle

D’altra banda, la Federació Catalana va entregar al club la quantitat de mil quatre-centes pessetes per la participació de l’equip infantil al Campionat de Catalunya de la seva categoria.

3 comentaris:

  1. Ostres! Gracies Ramon!

    ResponElimina
  2. Fa gracia llegir tot aixo despres de tants anys....

    ResponElimina
  3. Ostres Ramon, moltes gràcies.M'has fet emocionar!!

    ResponElimina