dijous, 3 de maig del 2012

L'esperat partit davant del Barça!

I va arribar l'hora més esperada, les dotze de la nit, en la que ens enfrontàvem al totpoderós Barça, líder de la lliga A de veterans, amb totes les seves figures. L'equip que portaven feia por! El "Tino" Martínez de porter, que ho parava tot; Josep Enric Torner, que en el seu moment va ser el millor jugador del món; Toni Rovira, un dels millors golejadors de la història de l'hoquei; Gaby Cairo, amb una excel·lent habilitat encara i facilitat per marcar; els germans Segarra, que encara conserven el seu fort xut; Serrano, amb una immillorable visió del joc i reforçats amb el jugador del Mollet B de veterans, en Pep Busquets.

Els jugadors del Vallès Calafell CP es van prendre el partit com una festa! Al vestidor, els càntics i la gresca van ser la motivació per sortir a la pista a donar-ho tot. Les cançons dels Estrellats hi van ser presents, tots cantant a l'unison. Segur que els jugadors del Barça, al vestidor del costat, devien espantar-se al veure un vestuari tant unit com el nostre.

La veritat és que el vestidor era molt petit i amb escassa ventil·lació. Feia una forma estranya de fals escaire i quan ens vam dutxar vam acabar suant de nou. Gairebé no hi cabíem, i és que som molts!

Havia arribat l'hora de l'estrena del nou equipatge, les samarretes oficials del Club Patí Calafell, amb el nou patrocinador a l'esquena, sota el número, l'agència d'assegurances Generali. Feia patxoca tot l'equip ben uniformat!

Al davant, l'escut i el patrocinador de la lliga, Excavacions i enderrocs Vallès. Els dos patrocinadors del pantalon, Lizarrán i Torclum, en lletres grogues.

La foto oficial del torneig, amb el nostre patrocinador Generali Assegurances, amb el José Antonio Aliaga García de l'agència Aliaga. L'equip feia goig amb el nou equipatge. El nostre patrocinador va quedar content de poder fer-se la fotografia en el millor partit del torneig!

L'escalfament del partit va ser un pèl singular, mentre els jugadors del Barça escalfaven els calafellencs feien fotos i gaudien dels instants previs d'un partit en el què hi havia un plus de motivació per tractar-se del rival més fort del campionat.

Els jugadors del Vallès Calafell CP van sortir a la pista concentrats i conscients del potencial del rival que tenien enfront. El Barça era el clar favorit per guanyar el partit i també el torneig, calia gaudir de la possibilitat d'enfrontar-se a l'equip més potent de tots i jugar amb jugadors que havíem admirat de petits!

El partit va començar amb seriositat defensiva per part del Vallès Calafell CP. L'equip teòricament no habitual en pista ho va portar prou bé i va aguantar les embestides blaugranes, aconseguint deixar el marcador a zero en els deu primers minuts.

El cinc inicial del Vallès Calafell CP va ser Sergi Canyelles (porter), Ramon Ferré, Eugeni Collado, Gregorio Ponce i J.L. Cachinero "Cachi". Pel Barça van sortir d'arrencada Jordi "Tino" Martínez (porter), Xavi Segarra, Josep Enric Torner, Toni Rovira i Serrano.

Els atacs blaugranes eren repel·lits per la defensa en zona dels calafellencs. El FC Barcelona tenia el domini del partit, però no concretava les accions d'atac.

El Vallès Calafell CP, amb un equip molt defensiu en pista, tenia dificultats per concretar els atacs. Però mantenia un bon nivell de joc i concentració en defensa que aguantava el resultat.

El Xavi Segarra jugava amb el seu habitual i singular casc de protecció.

El Barça xutava de fora de l'àrea i, alguns cops, des de dins. La bona actuació del nostre porter, el Sergi Canyelles, va evitar els gols en cada un dels seus xuts.

No obstant, el gol del Barça va arribar. De falta directa injusta, Gaby Cairo va marcar el 0-1. Semblava que s'obria un nou partit i que el Barça ja havia fet el més difícil, trencar la defensa rival i inaugurar el marcador.

Però el Vallès Calafell CP, conscient que el partit seria molt llarg i que no podia afluixar per no encaixar un fort correctiu, va seguir el ritme que portava. Començaven les rotacions i entraven jugadors més frescos i més tècnics que podien generar més perill.

Mantenint la concentració defensiva i el posicionament zonal que feia difícil arribar amb facilitat a porteria a l'equip rival, el Vallès Calafell CP veia com passaven els minuts i es mantenia el marcador de 0-1.

El Vallès Calafell CP va arriscar un pèl més en defensa per posar jugadors d'atac i buscar l'empat abans del descans. El desgast que havia provocat el cinc inicial en l'equip blaugrana havia d'aprofitar-se per part dels jugadors més tècnics del Calafell.

No obstant, va ser el Barça qui va marcar el segon, en un contracop portat per Serrano. El 0-2 donava un avantatge clar al Barça que seria difícil de remuntar.

El Vallès Calafell CP va demanar un temps mort i va ajustar un xic la defensa. Calia mantenir el resultat per arribar a la segona part amb opcions.

En el temps mort, els jugadors del vallès Calafell CP seguien amb la concentració que requeria el partit. Les coses anaven prou bé i s'estava evitant la previsible golejada blaugrana.

A la pista, hi havia dues goteres que feien difícil el joc d'atac. De fet, en alguns minuts de la primera part, dos cubs d'aigua estaven al mig de la pista per evitar les relliscades dels jugadors. Cal dir que les dues goteres van provocar forces maldecaps a l'atac blaugrana, especialment, i van ser de gran ajut pels calafellencs a l'hora de defensar!

L'àrbitre del partit, un jugador del Malgrat B, tampoc va ajudar massa al Vallès Calafell CP assenyalant una rigorosa falta directa que obria el marcador blaugrana.

Amb aquest resultat de 0-2 s'arribava al descans. A la segona part, el Vallès Calafell CP seguia mantenint la concentració defensiva, però disposava d'alguna ocasió més en atac. Semblava que el gol del Calafell podia arribar...

No obstant, va ser el Barça, mitjançant Gaby Cairo i Busquets que aconseguia obrir forat en el marcador, 0-4. Semblava que la cosa aniria a més!

No obstant, la distensió i el bon nivell de joc que estava fent el Calafell satisfeia els jugadors i el públic, que veia com el Vallès Calafell CP plantava cara al favorit del torneig.

Les rotacions tornaven a iniciar-se i el Vallès Calafell CP tenia un equip molt ofensiu en pista. Es van disposar de més ocasions de perill, però sense sort. El Barça també atacava, però Josep Maria Hernàndez, sota els pals, aturava els xuts perillosos dels davanters blaugranes.

Un penal a favor del Vallès Calafell CP, a manca de 8 minuts per acabar el partit, transformat de forma magistral per Javi Luna amb un fort xut a l'escaire dret de la porteria de "Tino" Martínez, posava l'1-4 en el marcador. Quedaven alguns minuts i els calafellencs van apretar, aconseguint el 2-4, també marcat per Javi Luna.

El públic va veure possible, per un moment, la remuntada del Calafell, però no va ser així. El Barça va apretar més en defensa i el Vallès Calafell no va poder marcar cap gol més, tot i disposar d'algunes ocasions clares per fer-ho!

En definitiva, bon partit del Vallès Calafell CP que va aguantar i va evitar la golejada blaugrana, fent un molt bon paper i deixant el marcador més ajustat de tots els partits que va disputar el FC Barcelona en el torneig de Malgrat. Els jugadors del Calafell i l'afició estaven satisfets per haver plantat cara a l'equip més difícil del torneig, que acabaria sent el campió.