divendres, 17 de febrer del 2012

Pau Canyelles i Nin, el mecànic


Pau Canyelles i Nin

El Pau Canyelles, conegut com el Pau de l'Irene, va ser durant molts anys, el mecànic del primer equip d'hoquei sobre patins. Aleshores, treballava al Sindicat, on portava el tractor i era l'encarregat de premsar el vi i l'oli. Aprofitant l'avinentesa, i donats els seus coneixements de mecànica, es va pensar en ell per encarregar-li la reparació, el muntatge i el manteniment dels patins dels jugadors. D'aquesta manera, el Sindicat es va convertir en un punt de trobada d'alguns aficionats i un lloc per fer la tertúlia.

Pau Canyelles amb l'equip de la temporada 63/64, Campió d'Espanya

Una feina mai prou ben valorada i, a la vegada, molt necessària per aconseguir que els esportistes sobre patins poguessin desenvolupar la seva actuació sense cap problema. Jugadors com Lorente, Massana, Polo I, "Rius", Papiol, Miró, Montejo, Nart i un llarg etzètera van confiar en el treball del Pau i no van dubtar en encomanar-li la "posta a punt" dels seus patins. Sempre hi havia algun "tocat i posat" que, després, volia fer-hi algun retoc particularment. Ell anava al seu taller i, al cap de poca estona, tornava. Tot i no haver tocat els patins, aleshores, ja anava bé. Amb psicologia tenia tot el personal content.

Pau Canyelles en la cel·lebració al Bar el Faro, a l'arribada de Bilbao

Van ser uns anys difícils. El material era rudimentari, amb rodes de fusta que es trencaven amb molta facilitat, especialment les dels porters. No tenien proteccions per les cames i els mateixos jugadors es portaven novel·les i llibres per protegir-se. La bossa de cada jugador era una maleta de fusta, que el Pau preparava en cada partit. Els dies de pluja, en Pau canviava les rodes per unes d'alumini. Ell controlava els sticks, d'una sola peça (Reno internacional, negre), duraven més. El Pau també era un gran aficionat a la fotografia, com ho demostra la cessió d'algunes fotos per poder confeccionar la història en imatges del Club. Era molt habitual veure'l portant penjada la màquina de fotografiar.

Pau, gràcies pel teu esforç i dedicació. I més, encara, en aquells anys molt difícils i amb tant pocs recursos. Mai ho oblidarem!

1 comentari:

  1. una molt bona persona en dos passions el cp calafell i el barça, que tinguis un bon viatge

    ResponElimina