dissabte, 25 de febrer del 2012

La pista de "cala Lita" augmenta l'afició a la Platja

Marcel Miró a la pista de "Cala Lita". Foto: Marcel Miró

En la temporada 65/66, el canvi més substantiu va ser el de la pista. Per fi, s'havia acabat el malson dels darrers anys, a la pista de la Rectoria. Mentres es construïa una nova pista al costat de les escoles, amb la col·laboració de tot el poble, es va utilitzar en aquella temporada la pista de "Cala Lita". 

La pista de "Cala Lita", a La Platja de Calafell

Era una pista que tenia la família Olivella-Jané, de "Cala Lita", al costat del Bar-Restaurant que tenien a la Platja, on hi feien cinema a la fresca, a l'estiu. El fet d'estar ubicada al barri de pescadors de la Platja, va contribuir a apropar l'hoquei als "popets". Fins allí es desplaçaven els aficionats del poble, els "terrossos", que eren majoria. A partir d'allí, molts calafellencs de la Platja es van fer socis i, després, van continuar seguint l'equip a la pista del poble.

Portada i pàgina 1 de la llibreta de Joan Rovirosa d'aquella temporada

Abans de començar la temporada, però, de la llibreta del Joan Rovirosa (la que va fer, de nou, per aquesta campanya 65/66) podem veure que el CP Calafell va disputar la Copa Mediterrani. Els quatre partits dels què sabem el resultat són el CP Calafell-CP Vilanova (2-5), el CP Calafell- Igualada HC (3-3), el CE Vendrell-CP Calafell (6-3) i el Reus Deportiu-CP Calafell (4-1). En les alineacions del CP Calafell veiem alguns dels nous fitxatges, però amb el porter de la temporada anterior, Palanques. Per tant, es devia jugar durant l'estiu, amb tota probabilitat. També hi figuren Palau (Rovira), Sevé i Gibert, que formarien part de l'equip reserva d'aquell any.

Publicada l'agost de 1965, al número 318 de la revista Vendrell. Portavoz católico de la Villa

El Vendrell es va imposar al Calafell (6-3), després d'empatar a la pista de "Cala Lita", durant els actes de la Festa Major de la Santa Creu.



El CP Calafell va quedar en setena posició, millorant la classificació de l'anterior temporada a la Primera Divisió. En les darreres jornades, es va alterar el calendari. Podem observar, en les dates, que la jornada 25 es va jugar abans que la 22 i la jornada 26 abans que la 24. No sabem els motius, però això va suposar que en la darrera jornada, jugada el 20 de març de 1966, hi va haver un derbi entre el CP Calafell i el CE Vendrell. amb victòria local per 5 gols a 1. A més, el gol 200 a la màxima categoria, en alterar l'ordre dels partits, es va aconseguir davant del FC Barcelona, essent l'autor en Massana.

Crònica del diari Dicen, de data 20 de setembre de 1965

Crònica del diari El Mundo Deportivo, del 20 de setembre de 1965


El debut d'aquella temporada i dels nous fitxatges va ser a casa, davant del Lista Azul de Lleida. El CP Calafell va començar amb victòria, la qual cosa donava moral i confiança en la renovació profunda que havia patit l'equip vers la temporada anterior.

Cròniques del diari El Mundo Deportivo, del 27 de setembre, 4 i 11 d'octubre de 1965

En els tres partits següents, el CP Calafell va aconseguir la victòria en els dos de casa. La pista del CP Calafell tornava a ser inexpugnable. Quatre gols de Torralba i un de Massana donaven la victòria davant l'Inriva. Davant del Laietà, el CP Calafell va fer servir l'avantatge de 4-0 que havia assolit, al seu favor.

Crònica del diari El Mundo Deportivo, del 18 d'octubre de 1965

Crònica del diari Dicen, de data 18 d'octubre de 1965

La primera victòria fora de casa arriba a la pista de l'Ateneu Agrícola Noia, de Sant Sadurní d'Anoia. Dos gols de Torralba i un de Massana, juntament amb la bona actuació de Mascó, van donar ales als calafellencs. Els dos punts aconseguits deixaven el CP Calafell a un sol punt del liderat, en quarta posició.

Cinc inicial del CP Calafell en un partit. Foto: Josep Garriga

Massana, Torralba, "Rius", Montejo i Mascó va ser el cinc inicial que va sortir en la majoria de partits del campionat. Miró i Papiol sortien com a revulsius, en funció del resultat a cada partit.

Crònica del diari Dicen, de data 1 de novembre de 1965

Una altra victòria a casa, davant del CP Vilanova, en un derbi comarcal, amb tres gols de Torralba per part del CP Calafell, deixava l'equip empatat a punts amb el CP Voltregà, al capdavant de la classificació. El CP Vilanova quedava en tercer lloc a un sol punt dels dos equips capdavanters.

Crònica del diari El Mundo Deportivo, del 8 de novembre de 1965

La derrota davant del Cerdanyola, tot i avançar-se en el marcador amb un gol del "Rius", feia baixar el CP Calafell fins la cinquena posició de la taula classificatòria. Gallèn, llavors jugador del Cerdanyola, demostrava qui era el líder del seu equip.

Crònica del diari El Mundo Deportivo, del 15 de novembre de 1965

Una victòria a casa, aquest cop davant del CP Voltregà, un dels equips punters del campionat, deixava el CP Calafell, de nou, a un sol punt dels dos equips que ocupaven el liderat provisional. El 5-3 assolit davant el totpoderós Voltregà feia créixer les aspiracions del CP Calafell. Dos gols de "Rius" i un de Massana, Torralba i Montejo donaven els dos punts als de Calafell.

Crònica del diari El Mundo Deportivo, del 22 de novembre de 1965

En la jornada següent, el CP Calafell visitava la pista del Coma Cros, un rival assequible, a priori, donada la distància dels dos equips a la classificació. Els dos gols de Massana i el de Torralba van ser insuficients per guanyar el Coma Cros en un partit molt anivellat, que es va decidir en els petits detalls.

Cròniques del diari Dicen, de date 15 i 22 de novembre de 1965

Crònica del diari El Mundo Deportivo, del 29 de novembre de 1965

De nou, la pista de Calafell tornava a donar un nou triomf a l'equip, aquest cop davant del Reus Deportiu, un altre dels equips potents del campionat i que anava líder. El CP Calafell havia guanyat, doncs, als tres equips que encapçalaven la classificació, abans de disputar aquella jornada. Dos gols de "Rius" i Massana, juntament amb el golàs de Papiol, donaven la victòria al Calafell per 5-3 davant del Reus.

Alineació del CP Calafell en un partit. Foto: Josep Garriga

L'equip tipus era el format per Massana, Torralba, Papiol, Miró (a dalt), Montejo, Mascó (porter) i "Rius" ( a baix). Normalment, eren ells set els què disputaven la major part dels partits.

Crònica del diari El Mundo Deportivo, del 6 de desembre de 1965

Publicada el desembre de 1965, al número 326 de la revista Vendrell. Portavoz católico de la Villa

El CE Vendrell va trencar la ratxa del CP Calafell, amb un 3-2 ajustat que donava dos punts als de la capital del Baix Penedès, davant del seu màxim contrincant. Els gols de Torralba i Massana no van ser suficients per treure algun punt de la pista de l'etern rival. Els tres gols d'Emiliano, el jugador del CE Vendrell, van donar els dos punts als vendrellencs.

Crònica del diari Dicen, de data 6 de desembre de 1965 i 28 de febrer de 1966


Crònica del diari El Mundo Deportivo, del 13 de desembre de 1965

El RCD Espanyol va trencar la imbatibilitat del CP Calafell a la seva pista. Un 3-4 a favor dels blanc-i-blaus, que tindria continuitat a la segona volta, el dia 28 de febrer de 1966, amb un 3-2 a favor dels "pericos". Un dels gols de l'Espanyol, sembla, va entrar per un forat lateral de la xarxa de la porteria.

Crònica del diari El Mundo Deportivo, del 20 de desembre de 1965

La derrota davant l'Espanyol va anar acompanyada d'una altra, aquest cop, davant del FC Barcelona. Aquestes dues derrotes deixaven el CP Calafell en vuitè lloc de la classificació.

Crònica del diari El Mundo Deportivo, del 3 de gener de 1966

Després de dues ensopegades, el CP Calafell va treure's l'espina a Lleida, davant del Lista Azul, per 0-6. Un magnífic partit dels visitants, amb tres gols de Torralba, dos de Massana i un en pròpia porta del jugador del Lista Azul, Roy.

Crònica del diari El Mundo Deportivo, del 10 de gener de 1966

Dos gols de Torralba i un de Miró van donar la victòria al CP Calafell en el segon partit de la segona volta del campionat, davant del Club Natació Reus "Ploms". Un 3-0 que permetia treure's una altra espineta als calafellencs, la primera derrota soferta aquesta temporada a la pista del "Ploms".

Cinc inicial en un altre partit. Foto: Josep Garriga


Crònica del diari El Mundo Deportivo, del 17 de gener de 1966

Un empat a dos gols a la pista de l'Inriva deixava els calafellencs empatats a punts amb el FC Barcelona i el RCD Espanyol. Era el primer empat de la temporada i va ser l´únic.

Crònica del diari El Mundo Deportivo, del 24 de gener de 1966

El Laietà va sorprendre el CP Calafell, l'equip semblava tenir més problemes amb els equips de la cua que amb els del capdavant. Una llàstima perquè, aquests dos punts i els perduts amb el Coma Cros, feien perdre les bones sensacions aconseguides davant dels equips més potents del campionat.

Cròniques del diari El Mundo Deportivo, del 31 de gener, 7 i 14 de febrer de 1966

Tres gols de Torralba i dos de Miró donaven la segona victòria, aquella temporada, davant del Noia, per 5-3. El Vilanova, però, no es deixava sorprendre a la seva pista i aconseguia un 3-0 clar. D'altra banda, el Cerdanyola semblava tenir la mida presa al CP Calafell, derrotant-lo en la seva pista, per 3-5. Torruella i Gallèn van propiciar una nova derrota a la pista de "cala Lita".

Crònica del diari El Mundo Deportivo, del 21 de febrer de 1966

El CP Voltregà va demostrar ser molt superior al CP Calafell, a la seva pista, guanyant per 9-2. Un Voltregà, ple d'internacionals, reafirmava el seu liderat amb una contundent victòria.

Crònica del diari El Mundo Deportivo, del 28 de febrer de 1966


Crònica del diari El Mundo Deportivo, del 7 de març de 1966

Una nova derrota a casa, per 3-4, davant el penúltim classificat, el Coma Cros, feia desinflar el CP Calafell. Llàstima d'aquests punts que podien haver fet escalar posicions a la classificació als calafellencs.

Crònica del diari El Mundo Deportivo, del 14 de març de 1966

El Reus Deportiu, consolidant el liderat, aquest cop sí, guanyava a la seva pista el CP Calafell, per un contundent 7-2.

Crònica del diari El Mundo Deportivo, del 20 de març de 1966

Tampoc es va poder superar el FC Barcelona a la pista de Calafell. Els blaugranes aconseguien esgarrapar els dos punts amb un 5-6 ajustat. Tres gols de Torralba i un de Montejo i Massana, no és suficient per superar els barcelonins, que guanyaven a la mitja part per 1-4.

Publicada l'abril de 1966, al número 333 de la revista Vendrell. Portavoz católico de la Villa

Crònica del diari El Mundo Deportivo, del 21 de març de 1966

En el darrer partit del campionat, el CP Calafell li clavava un 5-1 al CE Vendrell, en el derbi comarcal. Un hat trick de Torralba i un gol de Massana i "Rius", donaven la victòria als locals, completant una bona temporada i amb un final brillant. Massana aconseguia el gol 200 del club a la màxima categoria. El Vilanova es va proclamar campió, amb un gol en l'últim minut, davant del CP Voltregà.


Els golejadors d'aquell campionat van ser Antoni Torralba, amb 36 gols, Joaquim Massana, amb 20, "Rius", amb 10, Miró, amb 7, Montejo, amb 4 i Papiol, amb 2 gols.

Pàgines interiors de la llibreta de Joan Rovirosa

El CP Calafell va disputar, abans de començar el campionat, un seguit d'amistosos. Els sis partits són CP Calafell-RCD Espanyol (2-3), AA Noia-CP Calafell (3-6), CP Calafell-CE Vendrell (3-3), CP Calafell-AA Noia (6-3), AA Noia-CP Calafell (7-1) i el CE Vendrell-CP Calafell (6-1).

Pàgines interiors de la llibreta de Joan Rovirosa

En Joan Rovirosa també va portar el control exhaustiu dels gols a favor, gols en contra, golejadors i punts assolits pel CP Calafell. A més, sabem totes les alineacions del CP Calafell i del seu rival, partit a partit. En acabar la temporada es van disputar dos amistosos més, davant del CP Vilafranca. A l'anada, a Calafell, la victòria va ser per l'equip local (3-2) i, a la tornada, a Vilafranca, el CP Calafell va tornar a imposar-se (2-5). Al CP Calafell hi van jugar, a l'anada, Palau (Rovira), Farré, Gibert, Miró, Papiol, "Miravent" i "Rius" (pràcticament, l'equip reserva, reforçat amb alguns jugadors del primer equip). A la tornada, a Vilafranca, hi van jugar Palau (Rovira), Farré, Massana, Miró, "Rius", "Miravent" i Joan Rovirosa.

Crònica del diari Dicen, de data 11 d'abril de 1966

En acabar el campionat regular, es va disputar una fase prèvia eliminatòria de la Copa de S.E. El Generalísimo, entre el CP Calafell i el CN Reus "Ploms". El resultat a l'anada va ser de 5-4, a favor del CP Calafell. A la tornada, el CN Reus "Ploms" eliminava el CP Calafell, amb un 5-0 en camp propi.

De la llibreta de Joan Rovirosa i de la crònica del diari Dicen hem deduït les alineacions d'ambdós equips. Pel CP Calafell, Mascó, Farré, Massana i "Rius", van repetir en els dos partits. Torralba va jugar la tornada. Montejo, Miró i Palau (Rovira), van jugar a l'anada. En quedar eliminat, el CP Calafell disputaria la Copa Primavera davant del Lista Azul, l'Igualada HC i el Caldes. D'aquella competició només coneixem el resultat davant del Lista Azul (11-6, a favor del CP Calafell). En el Lista Azul hi van jugar Mir, Farré, Baldomà, Roy i Tomàs. Pel Calafell van jugar Mascó, Edo, Farré, Massana, "Rius", Sevé, Gibert i Rovirosa.

Rebut cedit per Jaume Ferrerons

D'aquella temporada o, millor dit, de finals de l'anterior, es conserva un rebut de l'empresa Transportes Monasterio per un viatge en autocar en un desplaçament. 1.400 pessetes era el seu cost. Segurament, devia ser un desplaçament a algun municipi de la província de Barcelona per disputar un partit amistós.

Rebut cedit per Jaume Ferrerons

Del 19 de juliol, es conserven dos rebuts més, de Salvador Nicolàs Sorolla. Un d'ells de l'autocar per anar a Vilanova i un altre dels taxis per anar a La Granada, curiosament, el mateix dia. En el darrer desplaçament a La Granada es va jugar un partit amistós de Festa Major, davant de l'Ateneu Agrícola Noia, de Sant Sadurní.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada