dijous, 9 de febrer del 2012

Arriba l'internacional Lorente per fer campió el Calafell

Josep Lorente i Miralles, nou jugador del CP Calafell

La temporada 63/64 arriba al Centre Parroquial Calafell el jugador Josep Lorente i Miralles, un gran reforç tot i jugar a la segona divisió. L'objectiu era clar: l'ascens a la màxima categoria. En Josep Lorente, a més, faria les funcions d'entrenador de l'equip. En aquells moments, Josep Lorente ja era internacional amb la selecció espanyola d'hoquei.

Equip de la temporada 63/64
L'equip d'aquella temporada estava format per Marcel Miró "Vadoret", Joan Papiol "Rovelló", Joan Montejo (a dalt), Francesc Nart, Albert Romeu (porter), Joaquim Palanques (porter) i Josep Lorente (acotats). La baixa del porter Eladi, que havia jugat l'anterior temporada, va ser coberta per Joaquim Palanques, provinent del SF Terrassa, a l'igual que Francesc Nart. Els dos reforços van donar molta consistència a l'equip, a banda de d'aportar experiència. Tot això es va transformar en bons resultats.

Llibreta de Joan Rovirosa

D'aquella temporada, el porter Joan Rovirosa, llavors en edat infantil, en guarda una llibreta on apuntava els resultats, alineacions, partits, golejadors i puntuació de tots els equips del campionat de Segona Divisió, on participava el CP Calafell. L'entusiasme d'un noi amb il·lusió per l'hoquei es desprèn d'aquest document, que ha guardat durant més de quaranta anys.

En posem una mostra on hi surt la portada i els partits amistosos que havia disputat el CP Calafell aquella temporada. Gràcies a aquest document hem mantingut una informació que s'hauria perdut en l'oblit. En una de les pàgines, es destaca entre els partits no oficials l'empat amb el FC Barcelona a un gol. També s'hi veu altres partits davant d'equips de Primera Divisió com el Noia o el CP Vilanova, on el CP Calafell no va fer mal paper. La copa mediterrani, amb dues derrotes, era el torneig que va jugar el CP Calafell de preparació per a aquella temporada.

Llibreta de Joan Rovirosa on hi havia les alineacions dels equips

La cura i el sentiment posat pel jove Joan en aquesta llibreta és de gran valor avui, ja que en ella hi apareixen les plantilles dels equips que van jugar a la Segona Divisió aquella temporada 63/64. Tots els jugadors, un per un, en el corresponent equip, permeten veure cognoms il·lustres de l'hoquei entre ells.

Llibreta de Joan Rovirosa on apuntava els golejadors

També hi va anotar els resultats del CP Calafell, amb les corresponents alineacions de cada partit, que no reproduïm per raons d'economia d'espai. Hi va apuntar, també, els gols fets per cada jugador (ratlla a ratlla) i els punts aconseguits per cada equip.

Crònica publicada al diari El Mundo Deportivo



Després d'una excel·lent segona volta, on el CP Calafell i el CD Laietà van acabar imbatuts, els calafellencs aconseguien acabar el Campionat de Catalunya en la primera posició i proclamar-se campions, per primer cop en la seva història. Això els permetria jugar el Campionat d'Espanya. A més, aconseguien l'ascens directe, juntament amb el CD Laietà. El Reus Deportiu i el CT Barcino van disputar la promoció d'ascens a Primera Divisió, juntament amb els equips HC Igualada i l'Arrahona. El Reus Deportiu aconseguia quedar primer i pujar, també, de categoria.

Calendari del Reus Deportiu

D'aquella temporada es conserva un calendari que va editar el Reus Deportiu, que ha servit per confeccionar l'ordre dels partits i cercar els resultats de la lliga.

Una altra formació de la temporada 63/64

En aquesta fotografia veiem una altra formació d'aquella temporada a la pista de la Rectoria, la formada per Ramon Gibert "Serenet", Joan Montejo, "Cisco" Prats, Joan Papiol "Rovelló", Ramon Farré (a dalt), Marcel Miró "Vadoret", Albert Romeu (porter), Joaquim Palanques (porter) i Josep Lorente (acotats). "Cisco" Prats va jugar els primers quatre partits amb el CP Calafell, substituït per Francesc Nart en la resta de la temporada.

Equip del CT Barcino a la pista de la Rectoria

A la foto, l'equip del CT Barcino quan va visitar la pista de la Rectoria. En aquell partit el CP Calafell va guanyar per 5 gols a 2. Al darrera, es veu un grup d'aficionats de Calafell, on es reconeixen Salvador Miracle, Josep Pahissa, Josep Maria Figuerola, Joan Jané, Joan Marimón, Salvador Rovira, Rafel Solé (de cala Adelaida), Juanito Vellvé, Manuel Pérez i la seva esposa Antònia Collado.


 

Com es jugava a la segona divisió es feia difícil que publiquessin les cròniques dels partits al diari. No obstant, hem aconseguit trobar-ne quatre, de diversos partits, a El Mundo Deportivo, totes elles redactades pel corresponsal Josep Garriga. Expliquen victòries a la pista de la rectoria, on el CP Calafell tenia el seu baluard inexpugnable.

Josep Lorente patinant a la pista de la Rectoria

Josep Lorente, frenant, a la pista de la Rectoria. Fotografia cedida per Jordi Sicart

Josep Lorente, disputant la pilota, a la pista de la Rectoria. Fotografia cedida per Jordi Sicart

Josep Lorente va ser un gran reforç pel CP Calafell, aconseguint 49 gols aquella temporada. No obstant, el màxim golejador de l'equip va ser el Joan Papiol "Rovelló", amb 56 gols. Marcel Miró, amb 28, demostrava que tenia un bon olfacte de gol. Joan Montejo, amb 18 gols, bàsicament, de xuts secs de penal demostrava tenir un fort tret i ajudava a l'equip en aquests llançaments, on era un especialista consumat.

 

El CP Calafell a la pista del velòdrom del CD Mataró

La pista del CD Mataró tenia un velòdrom al voltant seu, com el CE Vendrell. En aquesta fotografia veiem Pau Canyelles (mecànic), Joan Papiol "Rovelló", Francesc Nart, Joan Montejo (a dalt), Josep Lorente, Joaquim Palanques (porter) i Marcel Miró (acotats), que van formar l'alineació d'aquell partit a Mataró.
 
El CP Calafell a la pista del CD Mataró

En una altra fotografia, sense el mecànic Pau Canyelles, podem veure la mateixa formació del CP Calafell. El partit es va disputar l'1 de març de 1964, aconseguint la victòria el CP Calafell per 0-7.

Formació del CP Calafell en un partit fora de casa

En aquest altre partit, fora de casa, veiem els jugadors del CP Calafell preparant-se per la foto. A dalt, Marcel Miró, Francesc Nart, Joan Papiol, Joan Montejo i, a baix, Albert Romeu (porter), Joaquim Palanques (porter) i Josep Lorente.

Part de l'expedició en un desplaçament

El jugador Josep Lorente, al centre de la fotografia, acompanyat per directius i aficionats del CP Calafell. A dalt. Salvador Rovira i Joan Ortoll. A baix, Josep Maria Papiol "Angelet" i Pau Romeu "del cuixes". A fons, la furgoneta de Joan Ortoll amb la qual es feien els desplaçaments.

Part de l'expedició en un desplaçament

En aquesta altra fotografia hi trobem el Josep Maria Papiol "Angelet", Rosend Mercader, Josep Lorente, Salvador Rovira i Pau Romeu, d'esquerra a dreta. El Pau Romeu, pare del porter Albert Romeu, cuinava molts cops "ranxets" pels jugadors, donada la seva condició de peixater.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada