dimarts, 28 de gener del 2014

Un punt més, a casa!

C. P. Calafell - 6
H. C. Montbui - 6

Partit trepidant el que han disputat l'H.C. Montbui i el C.P. Calafell, al pavelló Joan Ortoll. L'empat a sis és una novetat, ja que mai havíem aconseguit cap punt davant aquest equip tant potent. Però, aquesta temporada, el nostre pavelló és una mena de fortí on costa molt puntuar pels equips de fora. Amb aquest empat, el C.P. Calafell aconsegueix vuit punts (dues victòries i dos empats) en els deu partits disputats fins ara, els mateixos punts que en tota la temporada passada. Javi Luna, un dels millors homes del Calafell, no va poder disputar el partit, per unes molèsties a l'esquena.

El partit ha començat amb uns minuts on les defenses han ofegat els atacs. Els dos equips es coneixien molt bé i no hi ha hagut minuts de tempteig. Amb l'única incògnita de quina defensa utilitzaria el conjunt local davant un equip que juga sempre igual, en defensa pressionant, l'H.C. Montbui ha sortit fort a imposar el seu ritme.

El C.P. Calafell estava molt ben posicionat en defensa i ha costat trencar l'empat a zero, en el marcador. L'H.C. Montbui s'avançava en el marcador, amb un gol de killer de l'àrea, marcat per Jofre, desviant una bola a mitja alçada, al segon pal. Josep Maria Hernàndez no podia fer res.

Aquest resultat s'ha mantingut fins més enllà de la meitat del primer temps. Pel Calafell, només hem de destacar dues arribades a l'àrea de Ramon Ferré, la primera en una internada per la banda dreta i la segona en una mitja volta després de sortir per darrera la porteria que el porter visitant ha aturat amb el casc.

Quedant onze minuts, l'H.C. Montbui aconseguia el 0-2, mitjançant un xut des de la frontal de l'àrea, en un contracop, també marcat per Jofre. El 0-3 arribava en una jugada molt similar, culminada per David Comte. El partit semblava molt favorable als interessos visitants. Però, el Calafell ha demanat un temps mort i el panorama ha canviat.

Algunes decisions de l'àrbitre han fet perdre els nervis als jugadors visitants. En una d'elles, Alberto López ha xiulat penal a favor del Calafell, després que el porter Mir s'apropés la bola amb la mà. Penal clar. Frederic Sevé s'ha encarregat de transformar-lo, en un xut per l'escaire inapelable. El Calafell entrava dins el partit i el Montbui estava un xic nerviós.

En una jugada d'Epi, la bola ha estat rebutjada pel porter i Frederic Sevé tornava a marcar, dins l'àrea, però sense gaire angle. El porter del Montbui, Mir, no ha pogut fer res davant la forta rematada del Frede. Amb el resultat de 2 a 3, el Calafell semblava haver-se fet amb el domini del partit, fent entrar el nerviosisme als jugadors visitants que veien com el seu avantatge s'havia esfumat en pocs minuts.

El Montbui ha continuat atacant, intentant sorprendre Josep Maria Hernàndez i ha disposat de dues o tres rematades al pal. La sort, aquest cop, s'ha aliat amb l'equip de casa. Els jugadors del Montbui han discutit força a l'àrbitre, per algunes decisions que, al seu criteri, mereixien ser sancionades amb falta. Cal dir que el partit ha acabat amb més de deu faltes per equip, però no hi ha hagut violència. Ha estat un partit dur i competit, amb dos equips que volien guanyar i que han disputat un partit molt físic i de contacte.

El segon temps ha començat amb un gol del Montbui que posava el 2 a 4 en el marcador. Semblava que l'equip de l'Anoia tornava a tenir el partit controlat. Però, noves jugades de contacte i la pèrdua de nervis per part dels jugadors de groc han suposat que el Calafell tingués nombroses ocasions per a marcar. Ramon Ferré ha disposat d'una clara ocasió de gol, després d'una paret amb Joan Tutusaus, plantant-se sol davant el porter del Montbui.

Però, en la següent jugada, una penjada a l'àrea de Ramon Ferré ha acabat dins la porteria, amb molta fortuna, després que el porter Mir s'introduís ell mateix la bola en la porteria a l'intentar rebutjar el xut. En la jugada posterior, Epi aconseguia l'empat a quatre que tornava a igualar el partit. La jugada és digna de menció, entrant a l'àrea i aixecant la bola per a rematar a mitja alçada, amb el porter del Montbui estirat a terra.

Quedaven molts minuts i el partit estava completament obert. Era, novament, el Montbui qui aconseguia avançar-se en el marcador, fent el 4 a 5, mitjançant Povill. El Calafell demanava un temps mort, a manca de nou minuts, per a ajustar la defensa. L'H.C. Montbui ha fet la novena falta, en la represa. Un minut més tard, Frederic Sevé ha disposat d'un penal per a fer l'empat i la bola ha anat al pal.

En la següent jugada, l'H.C. Montbui provoca la desena falta d'equip calafellenca. Povill marca de falta directa el 4 a 6 que semblava definitiu. L'H.C. Montbui portava ja cinc minuts amb nou faltes i ha estat el Calafell qui ha fet primer la desena.

En la jugada següent, Perín marcava el 5 a 6 i donava esperances al conjunt local. A partir d'aquí, els jugadors visitants han protestat totes i cadascuna de les decisions del col·legiat, Alberto López. Aquest fet l'ha aprofitat el Calafell per a marcar el gol de l'empat, a manca de quatre minuts per acabar. Perín, novament, ha marcat de xut creuat per la dreta del porter Mir.

Amb el partit gairebé acabat, els dos equips encara han anat a per la victòria. Hi ha hagut molt de contacte i decisions polèmiques que l'àrbitre López ha donat per bones, donant la llei de l'avantatge. Un nou penal, llençat per Massana, ha estat aturat per Josep Maria Hernández.

Però, hi han hagut jugades molt discutides i protestades, fruit d'un joc directe i d'atac per part dels dos equips. López ha demostrat que encara no està en plena forma, però tampoc ha comès errors greus en l'arbitratge. El Montbui s'ha queixat de la seva permisivitat en algunes ocasions puntuals. Però, la tolerància ha estat en els dos sentits.

Al final, a manca de mig minut, el Calafell ha aconseguit esgarrapar la desena falta al Montbui i ha tingut l'oportunitat d'or per a aconseguir la victòria. Epi ha llençat la falta directa i el porter Mir ha aturat la bola amb l'esquena, sobre la ratlla de gol.

Per tant, el marcador no s'ha mogut i el partit ha acabat amb l'empat a sis que reflexava el marcador. Protestes airades dels jugadors del Montbui a l'àrbitre, després del partit. Però cordialitat amb els jugadors locals que han lluitat amb les seves armes per a aconseguir un punt valuós. Desitgem a l'Albert que es recuperi aviat de l'impacte de bola al cal, en un xut d'un company.

Aquest punt, el vuitè, suposa aconseguir els mateixos punts que en tota la temporada anterior. Per tant, demostra la millora de l'equip durant aquesta temporada, tant en el joc com en resultats. Encara queda, però, l'assignatura pendent de treure algun punt en els desplaçaments. Però, el balanç a casa és molt bo (una derrota, dues victòries i dos empats).

El proper partit a casa, davant el F.C. Barcelona, per disfrutar de jugar amb els millors jugadors del món de la categoria de veterans. Però, també, una ocasió immillorable pels aficionats calafellencs d'apropar-se a veure hoquei d'alt nivell, al pavelló Joan Ortoll.