dimecres, 1 de gener del 2014

Balanç de l'any 2013

Els veterans del C.P. Calafell us oferim el resum de l'any 2013, amb tots els partits, sopars, històries i anècdotes de les competicions i els torneigs on hem participat. Un bon dia per a fer memòria i recordar tot allò que ha passat durant el 2013, un any molt dens, esperant seguir vivint aquests moments en el 2014 i, si pot ser, gaudir-los encara més. Esperem que us agradi, perque veterans som tots!

GENER

L'any 2013 començava amb una classificació un xic sorprenent i que res va tenir a veure amb la de final de temporada, només van mantenir la posició el líder i l'últim classificat. Els veterans del C.P. Calafell encetaven l'any amb una derrota contundent a la pista del Mollet H.C. per 11-3. El marcador no reflexa la realitat del partit, més disputat del què sembla! El millor de tot va ser el sopar i el postre...


La visita del C.P. Congrés no es va fer esperar i els barcelonins patien molt per a aconseguir una treballada victòria al Pavelló Joan Ortoll per 2-4. Un sopar en bona companyia servia per encetar l'any en el Lizarran. A partir d'aquella setmana, el primer volum del Farem història! ja es podia llegir a la Biblioteca Ventura Gasol.


La visita a l'Ateneu de Sant Sadurní i el retrobament entre dos vells amics van marcar la següent jornada. El Noia Freixenet s'imposava en un partit molt igualat, per 5-3. Amb les baixes de Cabestany (Noia) i Luna (Calafell) els dos equips van jugar de tu a tu. Un Selecte sopar va tancar la nit, amb els "hielos" habituals.


La visita del degà tancava un mes de gener amb una nova derrota ajustada, per 5-6. El sopar galàctic a La Gran Muralla va servir per a fer bons lligams amb els jugadors del Cerdanyola C.H., grans amants de l'hoquei! D'aquesta manera es tancava un mes on ens havíem enfrontat amb Raigoso, Roura, Busquets, Carda, Paüls, Aguilera, Bel,... noms il·lustres d'aquest esport.

FEBRER

El mes de febrer va començar amb un derbi comarcal davant l'equip més espiat del campionat, el C.P. Vilafranca. Una nova derrota per la mínima, 7-6, feia que tornéssim a Calafell sense punts, després d'un partit molt igualat. Després del matx vam "pelegrinar" a la braseria de la capital del vi.


El C.F. Cuatro Vientos, de Blanes, va haver de "bufar" ben fort per a aconseguir els tres punts a Calafell. Joan Ayats reconeixia que havia vist el partit perdut durant forces minuts. Però, el Blanes va imposar la seva major experiència i ofici per a guanyar per 2-5. Un gran sopar, a La Gran Muralla, tancava la primera volta del campionat, a la Lliga A.

MARÇ

La fama dels veterans anava creixent i això implicava que els entrenaments fossin, cada cop, més massius. El desplaçament a Girona va suposar els primers tres punts pel conjunt calafellenc. Tot i la derrota soferta, l'aliniació indeguda del porter gironí va portar la corresponent sanció i pèrdua dels punts pel conjunt local. A la tornada, els veterans del Calafell van patir un viatge d'insomni!


Un mal començament va impedir la victòria local davant el C.P. Sant Celoni, per 3-6. Però, el sopar amb ells va ser molt cordial i agradable. Els Harlem Shake es van posar de moda, però els veterans calafellencs no ho van provar...

ABRIL

A l'abril, els veterans van menjar junts la tradicional "mona" de Pasqua. La primera victòria semblava que podia arribar a la pista de l'U.E. Horta, però l'equip local va aconseguir empatar a quatre un partit que tenia perdut. Un sopar per a oblidar va culminar una nova jornada sense guanyar.


La visita dels amics de l'H.C. Montbui va acabar amb un hat four del Xinu. Un cap de setmana a Portugal, per a disputar el I Torneio Internacional de veteranos de Coimbra, ens va portar a viure noves aventures i històries que explicar. El Josep Maria Palau va explicar les aventures portugueses a Calafell Ràdio.


La visita al Palau Blaugrana va ser emotiva i sorprenent. L'operació de l'Eugeni, sempre present, era el mateix dia que vam estar a punt de donar la campanada de la lliga. Un partit molt seriós va posar les coses difícils als blaugranes. La nit va culminar a Casa Ferrero amb un sopar ple d'acudits i diversió!


Això va fer que el Mollet H.C. vingués a Calafell sobre avís i passés com un coet pel Pavelló Joan Ortoll. Un fluix i improvitzat sopar acomiadava un dels grans de la lliga. Aquest mes es tancava amb la nostra participació en les II 24 hores de veterans de Malgrat de Mar, on ens vam retrobar amb la victòria i les bones sensacions, quedant en quart lloc per penals, i vivint noves anècdotes curioses per a explicar.

MAIG

La ressaca de Malgrat ens va passar factura i vam fer el pitjor partit de la temporada, a la pista del C.P. Congrés. Tot i això, el bloc Veterans som tots! arribava a les 100.000 visites. Guillem Cabestany decantava el derbi, amb el C.E. Noia. El sopar va servir per a retorbar-se amb un vell amic, el "Papi". Abans del partit, però, els calafellencs es van fer una foto per a la història.


El C.H. Palafrugell renunciava a venir a disputar el seu partit i, això, suposava tres punts més al sarró. Els partits ajornats i els equips que no es desplaçaven per a jugar eren els protagonistes del tram final de la temporada. Quatre gols de Joan Carné sentenciaven el Calafell a baixar de categoria. El Calafell no va lluitar com mereixia l'ocasió i va posar fàcil la victòria als vallesans. Tot i això, es va encaixar bé la derrota i es va celebrar amb més acudits.


El darrer partit a la lliga A, en el Pavelló Joan Ortoll, va portar una nova derrota per la mínima, davant el C.P. Vilafranca. El Calafell va merèixer guanyar, però el sopar va fer que els lligams amb els veïns del Penedès fossin més forts. Abans d'acabar la temporada, presentàvem el segon volum del Farem història!


Animant el primer equip a assolir la permanència a l'OK Lliga, vam tancar la temporada amb una nova derrota, a Blanes. El conjunt local, reforçat amb Calero, va ventilar el partit en un tres i no res. Els calafellencs, però, es van emportar un bon record del darrer sopar a la lliga A.

JUNY

La temporada havia acabat i, amb menys tensió, els entrenaments eren més divertits. Recordant els sopars de la temporada, féiem balanç d'un any dur i on vam aprendre molt. Amb tot això, la Final Four d'aquesta temporada va ser lamentable. Després d'un "bolo" per Alcoi, escollíem el cinc ideal del campionat i l'MVP de la Lliga A 2012/13, en Jordi "Tino" Martínez.


JULIOL

El nostre torneig superava les espectatives! El Barça es proclamava campió del I Torneig Internacional Ciutat de Calafell, en una final disputada amb l'equip calafellenc. Per acabar amb bones sensacions, vam tancar la temporada en remull, per partida doble!


SETEMBRE

La nova temporada començava amb un respàs a l'estiu Cocciboo que vam viure els veterans. El segon aniversari del blog va ser celebrat amb un notable increment dels nostres patrocinis. Començàvem fort la temporada, amb un amistós al Palau Blaugrana i un amistós davant el Cubelles. Però la notícia més esperada va produir-se en aquest mes, el retorn de l'Eugeni als entrenaments.


OCTUBRE

El mes d'octubre ens portava més jugadors als entrenaments. Diputàvem un amistós a Vilanova que seria clau per al futur de immediat de la temporada, culminat amb un sopar al mític Giraldillo. Els veterans érem presents a la presentació oficial del Club Patí Calafell. La victòria a l'amistós de Cerdanyola, era el prelujdi de la notícia de la temporada: ens manteníem a la lliga A de veterans, una temporada més. Per a celebrar-ho, vam disputar un nou amistós amb el Vilanova, aquest cop a Calafell.


Començava la millor lliga del món d'hoquei de veterans, amb quasi la mateixa plantilla de l'any passat, rebent a un Noia molt potent que es passejava, de nou, pel pavelló Joan Ortoll. Mentrestant, el segon volum del Farem història! ja es podia gaudir a la biblioteca Ventura Gassol de Calafell. Preparant-nos per a una dura temporada, vam fer un amistós amb el nou Sub-23 del club.

NOVEMBRE

El fred trigava en arribar i, després d'un entrenament complert, donàvem suport al "Capi" per a enfrontar-se a una difícil operació, sense cap dubte, el seu partit més difícil. El primer desplaçament a Sant Celoni suposava una nova derrota, però una millora en el joc de l'equip. Sense treva, arribava un cop d'efecte per a tots, la primera victòria a la lliga A, davant el C.P. Vilafranca.


Amb el "Cañi" estrenant nous patins i estrenant nova pàgina al Facebook, arribava la segona victòria consecutiva davant el C.H. Ripollet "A", celebrada amb un nou sopar al Lizarrán. Semblava que les coses es posaven al seu lloc i aquesta temporada no seria com l'anterior.

DESEMBRE

Però, amb el fred, arriba el pitjor partit a la màxima categoria de veterans, a Malgrat de Mar, en un partit endarrerit. En un sopar de circumstàncies ens vam dedicar a fer unes pizzes. El "Capi" agraïa les mostres de suport rebudes i l'equip estrenava, per fi, la renovada Gran Muralla del Lin.


La gèlida nit a la pista del Congrés i un partit d'alt nivell davant el Mollet H.C. tancaven l'any per als veterans del C.P. Calafell. El bon joc ens portava a merèixer més en aquests dos partits. En la pista del Congrés vam estar a punt de donar la sorpresa. Amb el Mollet H.C., a casa, la vam donar, aconseguint un punt que tenia regust de victòria.

No obstant, com és costum, també disutàvem el torneig de Nadal de veterans de Cubelles, davant el C.P. Vilanova i dos equips cubellencs. Així, doncs, un any que acaba millor del què havíem pensat. Esperem que el 2014 sigui ben profitós i es pugui assolir l'objectiu de la permanència a la lliga A de veterans, un any més! Feliç any a tots.

Veterans som tots!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada