dimecres, 1 de gener del 2014

L'Infantil, campió de Catalunya

Equip Infantil "A" del C.P. Calafell, Campió de Catalunya, amb el president Pere Marín, el delegat Paco Casado, Jacob Balaguer, Joquín Cachinero, Pere Solé, Jaume Juncosa, l'entrenador Ramon Solé (a dalt), el delegat Isidoro García, Jaume Solé, Joan Papiol, Miguel Ángel Vivas i Manuel Casado (a sota)

La temporada 1984/85 va ser positiva en l'hoquei formatiu, ja que l'equip Infantil "A" es va proclamar Campió Provincial i Campió de Catalunya, quedant cinquè classificat en el Campionat d'Espanya. La plantilla estava formada pels porters Miguel Ángel Vivas i Joan Papiol, els jugadors Jaume Juncosa, Jacob Balaguer, Pere Solé, Manuel Casado, Joaquín Cachinero i Jaume Solé, l'entrenador Ramon Solé Rubió i el delegat en Paco Casado. La tasca que venia portant a terme Ramon Solé, treballant amb aquests jugadors des de les categories més baixes, va donar els seus fruits assolint èxits com aquest campionat de Catalunya i deixant ben palès que aquests jugadors reunien les condicions necessàries per a ser un futur relleu dels jugadors del primer equip del Club Patí Calafell.

Equip Infantil "B" del C.P. Calafell, format per Xavi Solé, Joan Rovira, Gregorio Ponce, Jordi Solé, l'entrenador Ramon Armajach (a dalt), Antonio Carrasco, Pere Joan Callau, Andrés Olaya i Juan Luís Mudarra (a sota). Foto Revista Retruc

En la categoria Infantil també hi havia l'equip "B", format pels porters Pere Joan Callau i Andrés Olaya, els jugadors Antonio Carrasco, Xavier Solé, Jordi Solé, Joan Rovira i Juan Luís Mudarra, l'entrenador Ramon Armajach i el delegat Gregorio Ponce.


El campionat provincial de la categoria Infantil es dividia en dos grups. En el grup A hi jugava el Calafell "B" i en el grup B hi jugava el Calafell "A". En el grup B, l'equip Infantil "A" es va proclamar campió del grup, disputant la fase final davant el C.P. Cambrils i els dos equips del C.D. Vendrell.


Amb una sola derrota, es va proclamar Campió Provincial de la categoria Infantil, cosa que li va donar accés al Campionat de Catalunya i al Campionat d'Espanya.


Els màxims golejadors de l'Infantil A van ser Manuel Casado (32) i Jaume Solé (30). Els màxims realitzadors de l'Infantil B van ser Antonio Carrasco (8) i Xavi Solé (6). El Xavi Solé va començar a jugar a l'hoquei en aquesta categoria i ja va tenir un paper destacat.


El Campionat de Catalunya es va disputar a Sant Feliu de Codines, els dies 27 i 28 d'abril de 1985. Els equips participants van ser el F.C. Barcelona (campió de Barcelona), el C.P. Blanes (campió de Girona), el C.H. Juneda (campió de Lleida) i el C.P. Calafell (campió de Tarragona). El nostre equip va quedar invicte en aquest campionat i es va proclamar campió de Catalunya, guanyant-se el dret a participar en el campionat d'Espanya de la categoria. En el partit decisiu es va imposar al F.C. Barcelona per 2 a 3. El joc va ser mol equilibrat i la victòria molt disputada. Al final, els jugadors verd-i-blancs van saber aguantar la bola i salvar la pressió a tota la pista que feia el conjunt blaugrana.









El Campionat d'Espanya es va disputar a Vilanova i la Geltrú. La sort no va acompanyar a l'equip, perdent el primer partit davant el C.H. Cerdanyola i començant amb mal peu la competició. La derrota davant el Sentmenat, feia insuficient la victòria aconseguida posteriorment davant el Liceo de La Corunya.


En el partit classificatori pel cinquè lloc, el C.P. Calafell es va desfer del C.P. Blanes per 9 a 2. La manca de competitivitat en el campionat provincial feia que l'equip no estigués acostumat a jugar habitualement partits transcendents i de tanta pressió. El cinquè lloc no va deslluir l'excel·lent temporada feta per l'equip.

Equip Infantil "A" del C.P. Calafell, Campió de Catalunya

L'equip Infantil "A" va disputar la Copa Primavera. En el seu grup va coincidir amb el Pla de Santa Paria, el Reus Deportiu i el Casal L'Espluga, assolint el primer lloc i classificant-se per la fase final que es va disputar a Cambrils, el dia 25 de maig de 1985. Van assolir la tercera posició, perdent davant el Reus Deportiu (7-5) i empatant amb el Cambrils (2-2).


L'Infantil "A" va disputar el I Torneig de Nadal organitzat per la societat La Gran penya de Vilanova, els dies 29 i 30 de desembre de 1984. En el torneig, el C.P. Calafell es va enfrontar al C.H.P. Blanes, el R.C.D. Espanyol, el C.P. Fiatc Vilanova i el Vilanova Gran Penya.


El C.P. Calafell va quedar en tercer lloc, sent l'equip màxim golejador del torneig. Els gols van ser marcats per Pere Solé (6), Jaume Juncosa i Jaume Solé (5), Xavi Solé (2) i Manuel Casado (2).


L'equip Infantil també va disputar el V Torneig Ciutat d'Igualada, enfrontant-se amb el S.H.U.M. Maçanet (empatant 4-4) i l'Igualada H.C. (perdent 5-6). Aquests resultats el van privar de poder continuar endavant en el torneig.



En la categoria Juvenil, es van disputar el IV Torneig d'Hoquei Ciutat d'Igualada i el II Torneig Internacional Ciutat de L'Hospitalet. El C.P. Calafell hi va presentar l'equip Juvenil de la temporada anterior, tal i com marcaven les bases dels torneigs.



El IV Torneig d'hoquei Ciutat d'Igualada es va disputar el 16 de setembre de 1984 i el C.P. Calafell defensava el títol de campió del torneig, assolit en l'edifició anterior. Els equips participants van ser el F.C. Barcelona, el Lista Azul, el C.P. Vic, el R.C.D. Espanyol, l'Igualada H.C. i el C.P. Calafell.


En l'equip del Lista Azul hi destaquen els germans Carles i Albert Folguera i el Miquel Cabús. En l'aliniació de l'Espanyol s'hi veuen jugadors coneguts com Xavi Roura i Albert Arumí.





En l'equip del Barça hi havia noms il·lustres de l'hoquei, com Jordi Calafell, Sergi Macià, David Valls, Enric Carbonell,... El C.P. Calafell va quedar en quarta posició, per darrera del Lista Azul, Vic i Barça, demostrant un bon nivell de joc. Els golejadors del C.P. Calafell van ser Espinosa (9), Espiña (5), Montejo (2), Àvila i Montserrat.

Equip Juvenil del C.P. Calafell, en el II Torneig Internacional Ciutat de L'Hospitalet

El C.P. Calafell també va disputar el II Torneig Ciutat de L'Hospitalet, el cap de setmana següentEn la fotografia hi apareixen els membres de l'expedició calafellenca, amb el president Jaume Gener, l'entrenador Ramon Ferré, Anacleto Ávila, Ramon Jornet, Josep Montejo, Isaac Espiña, el delegat Juan Fernández, Jordi Hill (a dalt), el delegat Pere Marín, Juan Manuel Espinosa, Joan Carbó, Jordi Alari i Xavi Montserrat (a sota).




El C.P. Calafell va quedar primer del seu grup, davant la Selecció Suïssa i el C.P. Ruan de Madrid. Els dos partits van ser disputats i es van guanyar per la mínima (5-4 i 3-4).


El C.P. Calafell es va enfrontar en semifinals al C.P. Tordera, perdent als penals després d'haver empatat a dos gols. El partit pel tercer i quart lloc el rival va ser el C.D. Vendrell. Després d'empatar a sis gols, el C.D. Vendrell s'imposava, novament, en la tanda de penals. Per tant, el C.P. Calafell va quedar en quarta posició del torneig.



Els golejadors del C.P. Calafell, en aquell torneig, van ser Espinosa (11), Montejo (4), Àvila (3), Espiña (2) i Hill.

Equip Juvenil del C.P. Calafell de la temporada 1984/85, a la pista de Cunit, format per Josep Portillo, Jordi Hill, Isaac Espiña, Joan Urpí, José Antonio Morató (a dalt), Òscar De la Cruz, Joan Carbó, Enric Fontanillas i Benjamí Peña (a sota). Foto Revista Retruc

Però, l'equip Juvenil del C.P. Calafell per a aquella temporada seria el format pels porters Joan Carbó, Joan Josep Urpí i Enric Fontanillas, els jugadors Jordi Hill, Òscar De la Cruz, Ramon Jornet, Marc Mata, José Antonio Morató, Isaac Espiña, Benjamí Peña i Jaume Urpí, els entrenadors Antonio Nicolau i Daniel Tutusaus. El delegat era en Josep Portillo.



L'equip Juvenil va quedar en tercer lloc del grup B, en el Campionat Provincial, empatats a punts amb el Flix i el Casal L'Espluga. La diferència de gols va impedir que disputessin la fase final. El màxim golejador va ser Isaac Espiña, amb trenta-un gols.


L'aleví del C.P. Calafell, format per Kay Vidal, Javier Peribáñez, el delegat Gregorio Ponce, Gregorio Ponce Jr., Joan Rovira, Nicolàs Pastor, l'entrenador Ramon Armajach (a dalt), Josep Anton Mata, Juan Luís Mudarra, Juan Manuel Luna i Javier Mudarra. Foto Revista Retruc

L'equip aleví del Club Patí Calafell estava entrenat per Ramon Armajach i el formaven els porters Juan Luís Mudarra i José Manuel Luna, els jugadors Kay Vidal, Javier Peribáñez, Gregorio Ponce, Joan Rovira, Nicolàs Pastor, Josep Anton Mata i Javier Mudarra. El delegat era Gregorio Ponce.


L'equip aleví va disputar el campionat provincial, en el grup A, quedant quart classificat i fora de la fase final. També van disputar la Copa Federació, assolint el cinquè lloc. En aquesta competició hi van participar l'Igualada H.C., el C.P. Cubelles, el C. Sant Ramon, el E.P. Samà i el C.P. Torrelavit.


El màxim golejador del campionat provincial va ser en Gregorio Ponce, amb vint-i-un gols. Joan Rovira en va fer quinze.

Equip Benjamí "A" del C.P. Calafell, format per l'entrenador Frederic Sevé, Jordi Sevé, Daniel Espinosa, Frederic Sevé, Francesc Borrell, José Manuel Trinidad (a dalt), Juan Luís Cachinero, Vicente Vicaria, Òscar Nieto i "Pitu" Olaya. Foto cedida per Vicente Vicaria

En la categoria Benjamí, el C.P. Calafell tenia dos equips. El més gran, el Benjamí "A" estava format pel porter ôscar Nieto, els jugadors Jordi Sevé, Daniel Espinosa, Frederic Sevé, Francesc Borrell, José Manuel Trinidad (a dalt), Juan Luís Cachinero, Vicente Vicaria i "Pitu" Olaya. L'entrenador era en Frederic Sevé i el delegat Segundo Trinidad.

Fitxa federativa, com a delegat del Benjamí, de Segundo Trinidad

Equip Benjamí "B" format per Marc Riera, Òscar Vidal, Ramon Ferré, Jordi Fontanillas, José A. Espinosa "Epi" (a dalt), Eugeni Collado, l'entrenador José Manuel Espinosa, Joan Romeu, Josep Rion i Xavier Solé.

La plantilla del Benjamí "B" la formaven el porter Joan Romeu i els jugadors Eugeni Collado, Òscar Vidal, Ramon Ferré, José A. Espinosa, Josep Rion, Xavier Solé, Jordi Fontanillas, David Raventós i Marc Riera.


El Benjamí "B" va quedar en tercer lloc del seu grup i no va poder accedir a la fase final. Per contra, el Benjamí "A" va ser primer del seu grup i es va classificar per la fase final. En ella, s'hi va trobar amb el Casal Montblanquí, el Reus Deportiu i el Club Natació Reus "Ploms".


El C.P. Calafell "A" es va proclamar campió, després de guanyar tres partits i empatar-ne un, per davant del Casal Montblanquí, per la diferència de gols. Els màxims golejadors del Benjamí "A" van ser "Pitu" Olaya, amb vint-i-nou gols, i Juan Luís Cachinero, amb vint-i-vuit gols. Del Benjamí "B" destaca la capacitat golejadora de José Antonio Espinosa "Epi", amb trenta-un gols.


El Benjamí "A" va participar en la Copa Primavera, assolint el primer lloc del seu grup, per davant del Reus Deportiu, Casal L'Espluga i Pla de Santa Maria. En la fase final, jugada a Montblanc, va quedar segon, per darrera de l'equip local i per davant del C.P. Cambrils.


El Benjamí "A" va disputar, per tant, el Campionat de Catalunya de la categoria Benjamí, els dies 13 i 14 d'abril, a l'Espluga de Francolí. Hi van participar el C.P. Tordera, el C.P. Blanes, el C.H. Bell.lloc i el C.P. Calafell. Malauradament, el C.P. Calafell va quedar en quarta posició del Campionat de Catalunya. No va poder guanyar cap partit, per la manca d'experiència en aquestes competicions i competitivitat del campionat provincial, així com el bon nivell dels equips participants.

Equip del Benjamí "B" format per Marc Riera, Òscar Vidal, Ramon Ferré, José A. Espinosa (a dalt), Josep Rion, Joan Romeu, Xavier Solé i David Raventós

Equip Benjamí "B" format per Marc Riera, Òscar Vidal, Ramon Ferré, Jordi Fontanillas, José A. Espinosa "Epi" (a dalt), Eugeni Collado, l'entrenador José Manuel Espinosa, Joan Romeu, Josep Rion i Xavier Solé, a la pista de l'U.D. Torredembarra

A finals de la temporada, es va formar un equip de la categoria Prebenjamí per a disputar la Copa Federació. Estava format pel porter David Tutusaus i els jugadors Manuel Casado, José Manuel Núñez, Javi Luna, Josep Masip, Paco Trinidad, Jordi Montserrat, Àlex Garcia, Damià Serrano i Josep Solé. L'entrenador va ser en Manuel Casado.

Equip Prebenjamí format per Damià Serrano, Àlex Garcia, Josep Solé, Javi Luna (a dalt), Manuel Casado, Jordi Montserrat, Paco Trinidad i David Tutusaus (a sota). Foto cedida per Javi Luna

Equip prebenjamí del C.P. Calafell format per Manuel Casado, José Manuel Núñez, Javi Luna, Josep Masip, Jordi Montserrat, l'entrenador Manuel Casado (a dalt), Àlex Garcia, Paco Trinidad, Damià Serrano, Josep Solé i David Tutusaus (a sota). Foto Revista Retruc

Va disputar deu partits, aconseguint una sola victòria, davant el Sant Feliu de Codines, per 1 a 5. Els equips participants van ser C.N. Piera, C.H. Sant Feliu de Codines, Jesús Maria i Josep (Noia), C.H. Castelldefels i el Sant Miquel. El C.P. Calafell va quedar en cinquè lloc de la competició.


A finals de temporada, els dies 15 i 16 de juny, es va disputar una nova edició de la Trobada d'hoquei base que, en aquella edició s'anomenava Vila de Calafell, amb la participació dels equips de les categories Prebenjamí, Benjamí, Aleví i Infantil.


En la categoria de Prebenjamins, el primer classificat va ser el C.P. Calafell, seguit de Reus Deportiu i Sant Ramon. El màxim golejador va ser Salvat (Reus Deportiu), amb 6 gols. El millor jugador va ser Font (Reus Deportiu) i Paco Trinidad (C.P. Calafell). Els golejadors locals van ser Manuel casado (5), Àlex Garcia (3) i Paco Trinidad (2).

En la categoria Benjamí, el primer classificat va ser el C.P. Calafell "A", seguit del C.N. Reus "Ploms" i el C.P. Calafell "B". El màxim golejador va ser Juan Luís Cachinero (C.P. Calafell "A"), amb 11 gols. El millor jugador va ser per Òscar Vidal (C.P. Calafell "B"). Els golejadors del C.P. Calafell "A" van ser Juan Luís Cachinero (11), Vicente Vicaria (4), Daniel Espinosa (2) i "Pitu" Olaya. Els golejadors del C.P. Calafell "B" van ser José Antonio Espinosa (3) i Ramon Ferré (2).

En la categoria Aleví, el campió va ser el C.P. Cubelles, seguit del C.P. Calafell i el Casal L'Espluga. El màxim golejador va ser Toni Vallès (Cubelles), amb 6 gols. El millor jugador va ser Velles (Espluga). Els golejadors locals van ser Gregorio Ponce (3), Joan Rovira (2), Nicolàs Pastor i Kay Vidal.

Finalment, en la categoria Infantil, el primer classificat va ser el Gran Penya de Vilanova, seguit del C.P. Calafell i del C.D. Vendrell. El màxim golejador va ser David Pozo (Vendrell), amb 5 gols. El premi al millor jugador va recaure en Pere Solé (Calafell). Els golejadors locals van ser Pere Solé (2), Jaume Solé (2) i Joaquín Cachinero (2), Jaume Juncosa i Manuel Casado.

1 comentari: