dilluns, 7 de gener del 2013

El XXV aniversari del Club Patí Calafell (i diumenge)


El diumenge 11 de juny de 1978, en la segona jornada de celebració del XXV aniversari, els actes es van iniciar a l'Ajuntament de Calafell, on el calafellenc i soci de l'entitat, Jaume Bofarull i Feliu, va fer entrega a l'Ajuntament d'una senyera, demostrant la seva catalanitat.

En primer terme, el secretari de l'Ajuntament, el senyor Guillermo Companys, i el fundador del club, Mossèn Jaume Tobella

Els balcons de l'Ajuntament es van omplir de personalitats per sentir el cant de la Senyera, pel Cor Orfeó Calafellenc, en sortir de missa. Tot seguit, una banda de majorettes va portar la comitiva fins el pavelló per continuar els actes del XXV aniversari.


El XXV aniversari del club va ser una autèntica festa per Calafell. En el vídeo es veu Mossèn Jaume Tobella i Llobet, fundador del club, acompanyat pel rector de la parròquia, Mossèn Agustí Berenguer i Morató, al balcó de l'Ajuntament. La bandera que onejava al balcó va ser l'entregada per Jaume Bofarull i Feliu.


A l'arribar al pavelló, les autoritats polítiques i esportives de la Província i del municipi van ocupar el seu lloc a la llotja del pavelló. Des d'allí, van seguir els actes més oficials del XXV aniversari.


L'escut del Club Patí Calafell, fet amb flors, ocupava un lloc preferent al centre de la pista, davant l'altar que es va muntar per l'ocasió.


Una col·lecció de fotografies antigues i banderins recordaven moments viscuts i episodis passats del club. Banderins com els de l'Arrahona, el Futbol Club Barcelona, l'UE Horta, el Club Sícoris, l'Atlético Montemar, el Coutras (França), el Loyola Indautxu... recordaven partits memorables del C. P. Calafell.


Una fotografia gegant de tots els jugadors que formaven els diferents equips del Club Patí Calafell va ser donada per mi mateix, després d'haver-la guardat donant un any, per a ser ubicada en el local de trofeigs de l'entitat.


Al bell mig de la pista, un quadre commemoratiu que el club va entregar a l'Ajuntament en motiu del XXV aniversari, amb les fotografies dels pioners, les de tots els jugadors del club, el banderí i la medalla del XXV aniversari (envers i revers) amb un bany d'or. A la taula, també hi veiem tots els trofeigs que es van entregar a diferents jugadors i personalitats.


En una banda de la pista, en una taula, hi havia una exposició de trofeigs assolits pel Club Patí Calafell. Tot plegat, molt demostratiu de la importància del nostre club dins la població, on tota la gent es va sentir partícep i emocionada.


Els equips del club van formar dins la pista, mentres les autoritats seguien a la llotja presidencial.


La gent de la graderia va poder seguir la missa oficiada per Mossèn Jaume Tobella i Llobet, fundador del club. Mossèn Jaume va ser acompanyat per Mossèn Agustí Berenguer, rector de la parròquia de la Santa Creu, Mossèn Brauli López, rector de la parròquia de Sant Pere, i Mossèn Josep Maria Prats, rector de la parròquia de l'Assumpció, de Segur.


Mossèn Jaume Tobella es va dirigir a tothom agraïnt tot el què estava passant i, davant d'un pavelló ple de gom a gom, va recordar la dificultat en els inicis de l'hoquei a casa nostra.


Jaume Bofarull també va fer entrega d'una senyera al Club Patí Calafell, tal i com havia fet pel matí a l'Ajuntament. En aquesta hi havien els estics i la bola d'hoquei. El seu nét el va ajudar en l'entrega.


Antoni Nicolau i Jaume Ortoll sostenien el guió i la bandera del club, mentres el president, Josep Hugué i Pàmies, desplegava la bandera entregada per Jaume Bofarull.


Els més menuts de la base del club aguantaven la senyera entregada uns instants abans. Entre ells, Joan Guasch, Joan Tutuaus, Joan Papiol, Josep Portillo, Òscar de la Cruz i els germans Jaume i Pere Solé, a la dreta de la foto.


El president de la Federació Territorial de Tarragona, Eladi Bergadà, saludava el capità del Club Patí Calafell, que sostenia el guió del club, en presència del president del C. P. Calafell, Josep Hugué i Pàmies i de l'abanderat, Jaume Ortoll.


L'alcalde de Calafell, Joan Ortoll i Tetas, va entregar un banderí a Mossèn Jaume Tobella. L'acte va servir per homenatjar el fundador del club.


A Mossèn Jaume Tobella se li va fer entrega de la màxima distinció del club, la insígnia d'or i brillants, per part del president, Josep Hugué i Pàmies, enmig de l'esclat d'alegria de tots els assistents.


L'afició va dedicar un llarg aplaudiment a Mossèn Jaume Tobella, en el moment de rebre la insígnia de mans del president.


També es va fer entrega del títol de President d'Honor, de forma merescuda, a Mossèn Jaume Tobella. Era un acte simbòlic que representava l'agraïment de tot el club vers el seu fundador. No cal dir que l'emotivitat de l'acte va ser molt gran!

Joan Papiol "Rovelló" recollint el banderí

Durant l'acte es van fer entrega de records als pioners i exjugadors del club. Un trofeig, una insígnia de plata, un banderí i una medalla commemoratius del XXV aniversari van ser la mostra d'agraïment per tota la seva trajectòria en el club.

Agustí Blanch "Rius" recollint el banderí

El president del club, Josep Hugué i Pàmies, va ser l'encarregat d'homenatjar els pioners i els veterans amb una medalla commemorativa. També es van donar banderins a les entitats locals de l'època i als rectors de les parròquies.


Els pioners van rebre el merescut homenatge del club. Ramon Gibert "Serenet", Joan Montejo, Josep Maria Santacana, Marcel Miró, l'entrenador Àlvar Vidal (a dalt), Joan Papiol "Rovelló", Joan Jané, Lluís Domingo i Juan Fernández (a sota) van fer-se la foto amb els records rebuts.


Es va aprofitar l'ocasió per fer entrega dels trofeigs de la temporada 77/78 als jugadors del primer equip. Eugeni Collado va rebre el premi a la regularitat.


Antoni Nicolau va ser el màxim golejador de l'equip i va rebre el trofeig de mans del seu company Joan Rovirosa, que patrocinava el mateix.


L'alcalde de Calafell, Joan Ortoll, acompanyat pel governador civil de Tarragona, el senyor Francesc Robert Graupere, a qui va entregar l'insígnia d'or per les seves gestions en la construcció del pavelló.



El president del club, Josep Hugué, va fer entrega de la insígnia d'or al president de la Diputació, el senyor Josep Clúa, en agraïment pel seu suport en la construcció del pavelló.


El Delegado Provincial de Educación Física y Deportes, el senyor Josep Creus i Ferrando, va rebre de mans del president del club, Josep Hugué, la insígnia d'or.


El president de la Federació Territorial de Tarragona, el senyor Eladi Bergadà, també va ser un dels que va rebre aquesta distinció per part del club.


El batlle de Calafell, el senyor Joan Ortoll, va ser distingit amb la insígnia d'or i brillants de mans del president del club, Josep Hugué i Pàmies, pel seu suport des de 'Ajuntament i per la seva tasca dins del club durant molts anys.


El president del club, Josep Hugué i Pàmies, imposa la insígnia d'or del club a Ramon Ferré, visiblement emocionat.


L'alcalde de Calafell, Joan Ortoll, i Ramon Ferré es van fondre en una encaixada recordant els molts esforços dedicats al club.

El grup de guitarres de Calafell interpretant la cançó de suport a l'equip

El Grup de Guitarres de Calafell que dirigia Carme Palau va interpretar una cançó dedicada a l'equip d'hoquei de la localitat, en senyal d'ànim i suport, per a ser interpretada en cada un dels partits que jugava l'equip, a casa. El grup (d'esquerra a dreta) estava format per Carme Palau, "Toñi" Cano, Josep Maria Fernández, Belén Nogué, Sònia Fernández, Rafel Weiler, Anna Garriga, "Nati" Bofarull, Maria del Mar Jané, Margarida Gatell i la Montserrat Riera.


El Cor Orfeó Calafellenc va fer l'estrena de l'himne oficial del club, amb lletra d'Isidre Papiol, Enric Olivella i Pere Pons. La música la va composar en Jordi Miracle, que també va dirigir el Cor Orfeó, en aquesta ocasió.


Després de tots els actes a la pista, un dinar de germanor, al restaurant Casa Marti, de Comarruga, escollit per la seva capacitat, va posar el punt i final a la jornada del diumenge de celebració del XXV aniversari del club. Hi van assistir el fundador, Mossèn Jaume, els pioners, la primera plantilla del club, la Junta Directiva i molts aficionats que no es van perdre l'ocasió de poder estar al seu costat.


En el transcurs del dinar, Marcel Miró va ser ventat pels seus companys. El fundador, Mossèn Jaume Tobella, durant el dinar, junt amb els jugadors pioners, va recordar les misses de les sis del matí, abans d'anar en tren a jugar a hoquei. El cap de l'estació, el senyor Guillem Canales, també el tenien al seu costat, si calia feia esperar el tren.

1 comentari: