dimecres, 2 de gener del 2013

La classificació de la lliga A de veterans

Per començar l'any, farem un repàs exaustiu a la classificació de la lliga A de veterans. Fins ara, s'han disputat sis jornades i alguns equips ja han fet el seu partit de descans. Només hi han hagut tres partits ajornats que, encara, no s'han disputat. Però el més sorprenent és la igualtat que hi ha entre els equips, on gairebé tots estan amb els mateixos punts, excepte el Barça, líder en solitari i destacat. Per tant, sembla que serà una lliga competida i que el seu desenllaç serà ajustat fins el final.

FC Barcelona - 15 punts
És el líder destacat de la categoria i l'únic equip que suma els partits per victòries. Té un partit ajornat davant el CE Noia Freixenet. Però els cinc partits que ha jugat, els ha guanyat amb certa solvència. Va començar derrotant el Mollet HC per 8-5, al Palau. També va guanyar al CP Congrés per 4-6. El Cerdanyola va disposar d'un marcador favorable, però va acabar perdent per 3-6. Ni el CP Vilafranca, un equip amb experiència, va poder amb els blaugranes (6-3). I, finalment, golejada a Calafell, 0-11.

CE Noia Freixenet - 9 punts
El Noia és l'equip que es presenta com a un dels favorits per disputar la Final Four 2013. El primer partit va acabar en derrota a la pista de l'UE Horta, 8-3. Però allò només va ser una anècdota. Ajornat el seu partit amb el Barça, el Noia encadenava una bona ratxa de resultats, amb tres victòries consecutives: Montbui (10-5), Mollet (7-2) i a la pista del Congrés (3-4). Uns marcadors que diuen molt del potencial ofensiu d'aquest equip que compta amb Guillem Cabestany, entre d'altres.

HC Montbui - 9 punts
El conjunt de Santa Margarida sembla haver agafat el pols a la categoria. En el primer partit va perdre de forma ajustada davant el CP Congrés (6-7). En el segon, va encaixar una contundent derrota a la pista del Noia (10-5). Però, en el tercer partit, a casa, davant el Cerdanyola CH, es van estrenar (7-4). Després, una nova derrota a la complicada pista del CP Vilafranca (9-5). Però recuperant les sensacions amb el CP Calafell, a casa (6-4). I sorprenent al CF Cuatro Vientos, 2-6.

CF Cuatro Vientos - 8 punts
L'equip de Joan Ayats ha estat quelcom irregular i es podria dir que no ha començat gairebé el campionat. Tot i això, està en un meritori quart lloc a aquestes alçades. La primera jornada va descansar. En la segona va ajornar el seu partit, davant el CH Palafrugell. Aquest partit es va jugar el passat dia 17 de desembre, aconseguint un empat a un gol. El desplaçament a Girona va suposar la primera victòria per l'equip de Blanes, 3-6. En la següent jornada, a casa, un nou empat davant el Sant Celoni, 5-5. La visita a Horta va suposar tres punts més, 4-7. Però va tancar l'any amb una derrota, a la seva pròpia pista, davant el Montbui (2-6). Per tant, es podria dir que té problemes per solventar els seus partits a casa, però continúa sent un equip segur en els desplaçaments.

CP Sant Celoni Lab.Feltor - 8 punts
La segona temporada del CP Sant Celoni a la lliga A està començant millor que l'anterior. Ha guanyat els dos partits jugats a la seva pista: Cerdanyola CH (7-5) i CP Calafell (11-5). Ha empatat en dos desplaçaments: CF Cuatro Vientos (5-5) i Girona CH (5-5). Perdent només un partit, davant el CP Vilafranca (4-2). Té un partit ajornat davant el CH Palafrugell. Sembla que l'equip ha après de l'experiència de l'any passat i li ha agafat el ritme a la categoria, enguany.

CH Palafrugell - 8 punts
L'equip dels Mossos d'Esquadra, el CH Palafrugell, començava amb una victòria ajustada, a casa, en el primer partit, davant el Vallès Calafell CP, 8-6. El partit ajornat amb el Cuatro Vientos, jugat el 17 de desembre, va acabar amb un apretat empat, 1-1. En la tercera jornada va descansar. Una nova victòria a casa, aquest cop davant el Girona CH, 8-7, demostrava que la seva pista és un fortí inexpugnable. Un nou ajornament, en el desplaçament a Sant Celoni i un sorprenent empat, a casa, amb l'UE Horta, 3-3, no permetien sumar més punts al conjunt de la Costa Brava.

Girona CH - 7 punts
L'equip d'Ivan Tibau començava derrotant per un contundent 9-1 al difícil Vilafranca. En la segona jornada aconseguia tres punts més, a Calafell, 3-7. Perdia amb el Cuatro Vientos, a casa, per 3-6, i a la pista del CH Palafrugell, per 8-7. En la següent jornada descansava. I acabava l'any amb un empat davant el CP Sant Celoni, 5-5, a Girona. Per tant, es pot dir que va començar amb força el campionat i ha anat afluixant a mesura que avançava la competició. Veurem com arrenca el 2013 per a ells?

CP Vilafranca - 7 punts
L'equip de l'Alt Penedès està demostrant que no té res a veure amb el conjunt que va patir per no baixar, la temporada passada. Tot i el seu nefast inici, on va caure derrotat a Girona per un ampli 9-1, el conjunt vilafranquí s'ha refet i s'ha fet fort a casa, especialment, guanyant el Sant Celoni (4-2) i el Montbui (9-5). Fora de casa, ha aconseguit un empat a la pista de l'UE Horta, 3-3. El seu joc es basa en una defensa en zona i aprofitant el contracop. Destaca Ramon Güell, a la defensa.

Mollet HC B - 6 punts
Sorprèn veure el Mollet tant avall a la classificació, però només ha disputat quatre partits, fins ara. I ha caigut derrotat en les dues pistes més complicades, Palau Blaugrana (8-5) i Ateneu Agrícola de Noia (7-2). Dues victòries davant el CP Congrés (5-2) i davant el Cerdanyola CH (4-0) han donat els sis punts que tenen a la classificació. El Mollet ja ha descansat el seu partit i en té un d'ajornat a Vilafranca. Segur que, a la segona volta, sumarà els punts que li calen. Fins ara, els Raigoso, Peralta, Busquets, Roura,... no han tingut oportunitat de lluïr el seu potencial.

UE Horta - 6 punts
El conjunt de l'Horta és el rei de l'empat. CP Vilafranca (3-3), Vallès Calafell CP (5-5) i CH Palafrugell (3-3) han pogut comprovar que l'Horta és un equip difícil de batre. A més, té l'honor d'haver guanyat al CE Noia Freixenet, per 8-3, en el primer partit de la competició. Pocs equips podran dir això! Les dues derrotes que ha encaixat també han estat ajustades: Cerdanyola (3-2) i Cuatro Vientos (4-7). No obstant, en teoria, és un dels equips que pot estar lluitant per les places de descens de categoria, si no canvia molt en la segona part de campionat.

CP Congrés - 6 punts
El Congrés és un dels conjunts més joves de la categoria i, segurament, acabarà en posicions més altes en la classificació. Segurament, la seva posició es deu a que ha tingut un calendari difícil, enfrontant-se al Barça (4-6), al Mollet (5-3) i al Noia (3-4). La primera victòria també va ser ajustada, a Montbui (6-7). I la segona també, 2-3 a Cerdanyola. Per tant, és un equip competitiu que cal tenir en compte de cara a la segona part del campionat. Segur que apareixerà el bon joc i escalarà posicions!

Cerdanyola CH - 3 punts
El degà de l'hoquei català també està patint en aquest inici de campionat. Tot i el reforç del davanter Joan Carles, el Cerdanyola no acaba de rematar els partits. La seva única victòria, davant l'UE Horta, per 3-2, demostra que patirà força per mantenir la categoria, si no canvien molt les coses. Tot i tenir ben coberta la porteria, les derrotes han anat caient, tot i que de forma ajustada. El Cerdanyola és un dels equips més veterans de la lliga A i sap jugar els partits amb molta experiència i ofici. Segur que traurà punts d'on menys es pensin, ja que el seu joc és constant i persistent.

Vallès Calafell CP - 1 punts
Debutant a la lliga A, el Vallès Calafell CP no ha aconseguit agafar el ritme a la categoria. Un sol empat, davant l'UE Horta, 5-5, en un partit que semblava fàcil, a priori, li ha donat l'únic punt que té a la classificació. No obstant, excepte en el partit amb el Barça, el Vallès Calafell CP ha demostrat que pot competir en aquesta categoria. Les derrotes no han estat àmplies, més aviat ajustades. Segur que, amb una mica de milloria i adaptació, traurà punts on menys es pensi. Cal seguir jugant i no posar-se nerviosos, aquest any és per gaudir!