dissabte, 4 de gener del 2020

Xavier Andreu Montoya, campió d'Espanya de seleccions autonòmiques


Xavier Andreu Montoya va ser escollit per a formar part de la selecció de Catalunya que disputaria el Campionat d'Espanya de seleccions autonòmiques. La jove promesa a la porteria del Club Patí Calafell es proclamaria campió del torneig, juntament amb els seus companys de selecció, el juny del 2005.



El Campionat d'Espanya de seleccions Juvenils es disputaria a la localitat asturiana de La Felguera, en el cap de setmana de Sant Joan de l'any 2005. Hi van participar les seleccions de València, Catalunya, Madrid, Galícia, Euskadi, Astúries, Cantàbria i Castella-Lleó.





El seleccionador català, Josep Maria Barberà, encapçalava la direcció de la selecció catalana, on també hi participava Marc Vergés, com a un dels integrants.



El Campionat d'Espanya es va dividir en dos grups de quatre equips. El grup A estava format per les seleccions de València, Cantàbria, Madrid i Galícia. El grup B estava format per la d'Euskadi, Astúries, Catalunya i la de Castella-Lleó.


La classificació del grup A, va acabar encapçalada per la selecció gallega, seguida de Madrid, València i Cantàbria. El grup B va ser encapçalat per Catalunya, seguida d'Astúries, Euskadi i Castella-Lleó.



La selecció catalana de Josep Maria Barberà, va derrotar, a la final, a la selecció de Galícia. D'aquesta manera, es va proclamar campiona d'Espanya de seleccions juvenils.


El primer partit que van disputar, en la fase de grups, va ser davant de la selecció d'Euskadi. Catalunya va vèncer per un clar marcador, 3 a 10.


En l'altre grup, la selecció gallega debutava amb victòria, 13 a 0, davant la selecció de Cantàbria. Semblaven destinats a trobar-se a la final del torneig, ja des de la primera jornada.


La mare del Xavier, Roser Montoya, estava entre el públic assistent al campionat. Sense cap dubte, va ser una bona experiència per al jove porter calafellenc.


El segon partit de la selecció catalana va acabar en victòria, davant Castella-Lleó, per 1 a 15. El pas a les semifinals se'l va disputar davant la selecció asturiana, a qui va vèncer per 4 a 1.


La semifinal va ser davant la selecció madrilenya, a qui Catalunya va derrotar per 5 a 3. La final davant la selecció gallega estava servida. Els gallecs s'havien imposat a Astúries per 3 a 0.


La selecció catalana va disputar una final impecable, imposant-se a Galícia, per 5 a 0. D'aquesta manera, Catalunya es proclamava campiona del Campionat d'Espanya de seleccions autonòmiques, en la categoria Juvenil.






Xavier Andreu va rebre el reconeixement dels seus companys del primer equip del Club Patí Calafell, per l'èxit assolit. El jove porter de disset anys era una de les promeses del planter.






També, la selecció catalana es va imposar a la selecció de Galícia, al Sant Ramon i a l'A.P. Do Minho (Portugal), en el XXIV Torneig de l'Enxaneta, disputat a Vilafranca del Penedès.




Xavier Andreu Montoya va participar en la taula rodona d'hoquei, organitzada i moderada per Ferran Rodríguez. Hi van ser presents jugadors com Sergi Romeu (C.P. Vilafranca) i Pere Cañellas (C. Lista Azul).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada