divendres, 7 de desembre del 2012

Josep Hugué i Pàmies, un President compromès


En Josep Hugué i Pàmies era constructor. Casat amb la "Mari", van tenir un fill, en Joan. La seva gran afició a l'hoquei, el va portar a ser, al llarg dels anys, un dels pilars importants dins l'organigrama del Club Patí Calafell. Va participar en la construcció de la pista de la Rectoria, com la gran majoria de calafellencs. Però, on la seva aportació va ser més activa, va ser en la construcció de la segona pista, a les escoles, no solament per la seva implicació personal, sinó aportant els seus treballadors i part del material de manera gratuïta.

Va desenvolupar tasques de tota mena, des de vocal de la Junta Directiva, passant per Delegat del primer equip, fins arribar a la presidència del club. Aquest darrer càrrec el va ocupar durant cinc temporades. La temporada 1975/76 va substituir a Joan Ortoll, arran de ser escollit batlle de Calafell. En acabar la temporada, els socis el van ratificar, en una assemblea, per un període de quatre temporades més (76/77 fins 79/80). La temporada 1976/77, iniciant la seva presidència, es va assolir l'ascens a la Divisió d'Honor amb un equip completament de casa, sorgit de la pedrera.

Carnet de President de Josep Hugué, la temporada 1976/77
Carnet de President de Josep Hugué, la temporada 1977/78
Carnet de President de Josep Hugué, la temporada 1978/79
Carnet de President de Josep Hugué, la temporada 1979/80

El "Pàmies", com és coneguda popularment i carinyosa, va adquirir el compromís de posar al dia econòmicament el club. El deute era força important i no va ser gens fàcil, però amb l'esforç de molta gent es va aconseguir eixugar un dèficit que s'havia arrossegat durant molts anys. Un cop assolit el repte, va deixar la presidència i es va retirar.

Encara tinc molt present com, juntament amb el recordat Tòfol Llevadies i Robert, anàvem els tres, cada dissabte a la nit, a netejar i pintar les ratlles de la pista de les escoles per poder jugar-hi l'endemà. També junts, repartíem programes i demés feines d'intendència.

Josep Hugué i Pàmies i Mossèn Jaume Tobella

En Josep Hugué va tenir l'honor de presidir els actes del XXVè aniversari del club, l'any 1978. A la fotografia veiem el moment en que va fer lliurament del títol de President d'Honor al fundador del Club Patí Calafell, Mossèn Jaume Tobella i Llobet.

Josep Hugué entregant la insignia d'or i brillants del club a Josep Creus Ferrando

Al coincidir la retirada del senyor Josep Creus Ferrando, com a Delegat del Consell d'Esports de la Província de Tarragona, amb el XXV aniversari del club, Josep Hugué, com a president, li va fer entrega de la insignia d'or i brillants de l'entitat per mostrar l'agraïment per tota la seva col·laboració en la construcció del nou pavelló.

Durant molts anys, on va formar part de diferents juntes directives, mai no va tenir un no per ningú. Sempre estava disposat i a punt pel què calgués. Afable, aglutinador, persona en qui podies confiar plenament. Van ser molts els bons moments viscuts.

Josep, pots sentir-te orgullós del teu treball i dedicació a l'hoquei calafellenc. GRÀCIES per tot el què vas fer! No et càpiga dubte que tots els aficionats ho tindrem sempre present.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada