dimecres, 2 de maig del 2012

L'igualat i decisiu debut davant del Malgrat B

El primer partit del Torneig va ser clau per les aspiracions del Vallès Calafell CP. Sempre el primer partit d'un campionat i d'un torneig és el més important. No sabíem com seria l'equip rival, però ens vam trobar amb un equip jove i que feia poc menys d'un any que havia deixat de competir oficialment, i això es nota!

Vam haver de fer-nos dues fotos oficials, ja que des de la grada, també volien immortalitzar el moment. Vam sortir a la pista amb les samarretes negres, que no ens van portar massa sort. L'equip local anava de taronja i volíem reservar la nova equipació pel partit davant del Barça.

En l'escalfament vam intentar prendre contacte amb la pista i les valles, un pèl altes. No obstant, s'hi patinava prou bé i ens recordava el mosaic de Calafell. Per això vam fer un bon paper en el torneig!

Era el primer partit del Torneig, vam tenir l'honor d'inaugurar-lo. Però també vam pagar la "novatada" i l'hora, molt a prop del dinar. Eren les cinc de la tarda i començaven 24 hores d'emocions trepidants i de partits ininterrompudament.

El Malgrat B va demostrar estar en molt bona forma durant la primera part. La seva defensa pressionant feia que fos difícil atacar. Però la nostra defensa en zona també els hi causava estralls.

L'àrbitre del partit, el senyor Vigueres, un vell conegut, va deixar jugar força els dos equips i permetia que l'espectacle fos propi més d'un partit de competició que de torneig amistós de veterans.

Els dos equips van jugar molt bé i van fer un molt bon joc, creant oportunitats a les dues porteries i fent vibrar el públic allí present amb un espectacular joc d'atac.

El Malgrat B demostrava que seria un equip a tenir en compte en el torneig i tant sols era el primer partit! El Vallès Calafell CP, però, va sortir molt seriós en defensa i no es va deixar intimidar per l'equip amfitrió del torneig.

L'equip local intentava marcar amb xuts de lluny que, Josep Maria Hernàndez, aturava un rere altre. Els dos porters del Calafell van demostrar la seva categoria en tot el torneig, essent un dels equips menys golejats del mateix.

A la banqueta, esperaven el relleu els jugadors que no havien sortit d'inici. El porter Sergi Canyelles s'ho va passar d'allò més bé entre nosaltres.

El Vallès Calafell CP atacava amb perill la porteria del Malgrat B. El seu porter, amb un estil peculiar, rebutjava els xuts dels calafellencs un i altre cop.

Els visitants s'anaven fent amb el ritme del partit i anaven guanyant confiança en atac. No obstant, el gol no arribava. El Vallès Calafell CP fallava un penal que li podia donar avantatge.

No obstant, no va decaure el joc i es va seguir defensant de forma seriosa i ordenada. El Malgrat B no sabia com trencar la zona del Calafell i els visitants sortien ràpid al contracop amb pilotes llargues a les bandes.

Finalment, el Vallès Calafell CP va aconseguir el seu primer gol, l'autor del qual va ser Epi. Es va obrir la llauna local a pocs minuts d'acabar la primera part, el més difícil semblava fet.

El Vallès Calafell CP semblava agafar el pols del partit, però no podia refiar-se del Malgrat B.

Amb l'avantatge dels calafellencs es va arribar al descans. 0-1 curt i ajustat que demostrava el respecte i el nivell igualat dels dos equips.

A la grada, el públic assistent, majoritàriament de Calafell, observant el debut en el torneig del seu equip.

La segona part començava amb el cinc inicial a la banqueta. El ritme era bo i no calia complicar-se molt la vida amb canvis tàctics.

El Vallès Calafell CP va seguir defensant en zona i el Malgrat B continuava sense saber com trencar-la.

No obstant, en dues jugades a la contra, gairebé consecutives, el Malgrat B remuntava el marcador advers i assolia el definitiu 2-1 que li donaria la victòria i el, gairebé, segur pas a semifinals.

El Vallès Calafell CP va pressionar en els últims minuts jugant-s'ho el tot pel tot, però sense sort. Una falta directa fallada pels visitants impedia l'empat. El Cachi la va executar de forma magistral, però quan tenia el porter al terra, la pilota va passar, de forma inexplicable, per davant de la porteria sense entrar a dins. Aquest gol hauria donat el pas als calafellencs a les semifinals.