divendres, 4 d’octubre del 2013

Homenatge a Manuel Casado i Bellido, l'home gol del club


Manuel Casado Bellido va néixer a Lopera (Jaén), l'11 de juliol de 1953. Els seus pares es desplacen a Calafell, un any després. Des d'aquell moment, viu a Calafell, on es va casar i va tenir un nen i una nena. En Manuel Casado va marcar tota una època en la història del Club Patí Calafell. Va ser l'home gol per excel·lència, a qui més marcaven els contraris, coneixedors de la seva perillositat i eficàcia. Recordo que, quan l'any 1969 em vaig fer càrrec del primer equip, vam intentar que entrés dins una dinàmica de joc. Ho vam dur a terme durant un temps, fins que un dia em va dir "a mi mai ningú m'ha dit res de com jugar, ni m'han ensenyat com fer-ho". A partir d'aleshores, vaig optar per a donar-li plena llibertat a la pista, en el joc ofensiu. I no va anar malament, els companys el buscaven per a que acabés la jugada. Es va inflar de fer gols i va contribuir d'una manera prou important en els èxits del club. A dia d'avui, puc afegir, que no he vist mai un jugador que tingués la facilitat, l'agilitat i l'olfacte de gol com ell. UN GRAN DEL GOL!


Ben aviat, va sorgir en ell l'afició a l'hoquei i va començar a donar els primers passos en aquest esport, guanyant diferents campionats provincials en les categories de la base. El servei militar va retrassar el seu ascens al primer equip. Un cop acabat, juga en el primer equip de manera ininterrumpuda durant catorze anys (10 a Primera Divisió Nacional i 4 a Divisió d'Honor). Són diversos els cops que assoleix l'ascens a la màxima categoria de l'hoquei. La temporada 1973/74 juga amb l'equip Sub-23 i marca quaranta gols. Però, la que recorda amb més orgull és la temporada 1981/82, jugant a la Divisió d'Honor, ja que va quedar tercer màxim golejador i primer nacional, amb quaranta-cinc gols, per darrera de dos argentins, Daniel Martinazzo i "Juanchi".

Jaume Ferrerons i Virgili, alcalde de Calafell, entrevistat el dia de l'Homenatge a Manuel Casado

El llavors alcalde de Calafell, Jaume Ferrerons i Virgili, va voler recordar, en el seu escrit, haver-lo tingut com a jugador i haver-lo pogut formar en les categories inferiors del club. D'aquesta manera, també mostrava la seva admiració pel joc i per l'entrega de Casado en el C.P. Calafell.


Manuel Casado tenia un caràcter introvertit, fora de la pista. Però, dins el rectangle de joc, es transformava. Tenia fama de jugador dur, però ell es cansava de rebre cops durant els partits. Es posava en el foc, dins l'àrea rival. Va ser un caçador del gol, com pocs. Puc assegurar que va estar en el punt de mira d'equips importants, com per exemple el Futbol Club Barcelona. Així m'ho havia manifestat el seu entrenador, Josep Lorente.


Al C.P. Calafell, dir Casado era sinònim de gol. Rematava de la manera més inverosímil, sorprenent els contraris. Va fer gols espectaculars i imprevisibles que feien aixecar els aficionats dels seus seients. La seva regularitat golejadora el va portar a aconseguir, en diverses ocasions, ser el màxim golejador de l'equip. Va ser el millor esportista local, en la temporada 1980/81, coincidint amb el títol de Campió d'Espanya de Primera Divisió Nacional i l'ascens a Divisió d'Honor. Durant la seva trajectòria, va tenir els següents entrenadors: Jaume Ferrerons, Fèlix Costa, Miquel Aguilar, Francesc Nart, Joan Rovira i Ramon Ferré.El Club Patí Calafell va decidir fer-li un homenatge per tota la seva trajectòria esportiva i personal dins el club, en el dia de la seva retirada com a jugador. Tot i que, més tard, encara va tornar a jugar en un parell de temporades en el primer equip. Aquest es va celebrar el dia 29 de setembre de 1984, en el pavelló calafellenc, comptant amb la presència del C.P. Tordera, subcampió de Divisió d'Honor de la temporada 1983/84.


Entrada número 1 de l'Homenatge a Manuel Casado, signada pel jugador

El segon equip del club va col·laborar jugant el seu partit

Els equips Juvenils "A" i "B" del club van participar en l'homenatge

La pedrera també va estar present a l'homenatge

Ramon Ferré sent entrevistat

Tot i que, en la temporada 1984/85, no vaig estar a la banqueta del C.P. Calafell, vaig voler participar en l'homenatge a Manuel Casado fent les funcions d'entrenador del primer equip. Al descans del partit, va agafar el relleu en Miquel Serrano i Pastor.

Anacleto Ávila sent entrevistat per l'empresa que va el·laborar el vídeo de l'homenatge

Els patinadors de la secció de Patinatge Artístic del C.P. Calafell van voler participar en aquest homenatge mostrant unes lletres en el centre de la pista que posaven "Homenaje a Manuel Casado".Patinadores de la Secció de Patinatge Artístic portant la bandera del clubTots els equips base van formar al centre de la pista, juntament amb la secció de patinatge artístic.


El club va aprofitar l'homenatge per a entregar uns trofeigs als màxims golejadors dels diferents equips de la base.

Jose Antonio Espinosa, màxim golejador del Benjamí "B"

Gregorio Ponce, màxim golejador del Benjamí "A"

Jaume Solé, màxim golejador de l'aleví i l'infantil "A"

Josep Portillo, màxim golejador de l'Infantil "B"

Jordi Hill, màxim golejador del Juvenil "B"


La responsable de la secció de patinatge artístic, Montserrat Arbós, va rebre un record per la seva tasca al capdavant de la secció.

Rasquera ensenyant una tarja vermella a Manuel Casado, fent-li una broma

Els àrbitres, senyors Rasquera i Calduch, també van fer costat a Manuel Casado en el seu homenatge.


Manuel Casado va fer entrega d'una medalla als representants de la Junta Directiva del club.


Els jugadors Juvenils van voler entregar un quadre a Ramon Ferré, en motiu del seu comiat a les banquetes del club.L'equip Infantil també va entregar un obsequi a Ramon Ferré, en motiu del seu comiat a les banquetes.

Manuel Casado, amb els jugadors del C.P. Tordera

El Club Patí Tordera, subcampió de Divisió d'Honor, va ser l'equip que va participar en aquest homenatge. Entre d'altres jugadors, podem veure Garriga, Rue, Valverde, Treserres, Camps,...

Els dos equips formant al centre de la pista, abans de començar el partit d'homenatge

El capità del C.P. Calafell, Marcel·lí Tutusaus, va entregar un ram de flors a l'esposa de Manuel Casado


L'esposa de Manuel Casado va fer la sacada d'honor, abans d'iniciar el partitEl partit va acabar 5 a 11, a favor del C.P. Tordera. El resultat era el de menys. El públic va omplir el pavelló i les entitats locals van voler estar al costat de Manuel Casado el dia del seu homenatge.

Francisco Amaya fent entrega d'un trofeig a Manuel Casado

Kenji Fukazawa fent entrega d'un record al seu amic, Manuel Casado

Emilio Arans va fer entrega d'una rèplica del Trofeig Kursaal a Manuel Casado

El que va ser entrenador seu, Joan Rovira, també li va entregar una placa commemorativa

L'Eugeni Collado, company i amic, també va estar al seu costat

L'Estrella Pérez, en representació del Bar La Estrella, també li va entregar un trofeig

El President del club, Jaume Gener, fent entrega d'un trofeig a l'homenatjat

Jaume Ràfols, en representació del segon equip, fent entrega d'una placa

L'entrenador, Ramon Ferré, va fer entrega d'un trofeig a un emocionat Manuel Casado

El president de la Federació Territorial, el senyor Eladi Bergadà, fent entrega d'una placa

El president del Col·legi Territorial d'àrbitres, el senyor Salvador Salvat, mostrant el reconeixement de tots els àrbitres de la província a Manuel Casado

Representants del Club Nàutic de Calafell, amb el seu president al capdavant, el doctor Josep Maria Aragonès, fent entrega d'un banderí de l'entitat

Jesús Olano, representant de la Creu Roja de Calafell fent entrega d'una placa a Manuel Casado

Els seus companys del primer equip van entregar una placa i un rellotge

Jaume Ferrerons, en qualitat de soci i ex-entrenador, va entregar-li un quadre amb una fotografia on ell feia d'entrenador i Manuel Casado de jugador

Francesc Solé Ros, en representació de la Cooperativa Agrícola, fent entrega d'una ceràmica

L'alcalde de Calafell, Jaume Ferrerons, fent entrega d'un trofeig en representació del Consistori calafellenc

La Junta Directiva del club fent entrega d'una placa a Manuel Casado

Josep Montejo va entregar una placa en representació de l'equip Juvenil

Els companys del segon equip també li van entregar una placa de record

El C.E. Vendrell va fer arribar a Pere Casado un trofeig que li va entregar Manuel Marín

José Portillo, en representació del Club de Bàsquet Calafell, també li va entregar una placa

Remei Ferrerons i Juanita Rovira, en representació de la secció de Patinatge Artístic del club, fent entrega d'uns obsequis

Bernabé García, en representació del C.F. Calafell, fent entrega d'una placa

El delegat del C.P. Tordera, Ramon Vinyoles, fent entrega d'una ceràmica

El president del C.P. Vilanova també va estar present en aquest merescut homenatge

Un representant del U.E. Segur fent entrega d'una placa

Membres de la Junta Directiva, amb Manuel Casado i tots els obsequis de record del seu homenatge

Manuel Casado fent entrega de la insígnia d'or i brillants del C.P. Calafell al president, Jaume Gener i Segura

La família Casado, amb els obsequis rebuts

La família Casado rebent els aplaudiments d'un pavelló entregat que va agraïr a Manuel Casado tots els anys d'entrega als nostres colorsGRÀCIES, MANUEL, PEL TEU ESFORÇ, LA TEVA ENTREGA I ELS TEUS GOLS!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada