divendres, 19 d’abril del 2013

A un gol de la glòria!


 FC Barcelona 5 - Vallès Calafell CP 4

¡Increïble! A punt ha estat de saltar la sorpresa de la temporada en el Palau Blaugrana. En el partit que enfrontava el líder destacat (gairebé imbatut) amb el cuer (que no ha guanyat cap partit, encara) s'ha demostrat la igualtat que hi ha en aquesta lliga catalana de veterans. El marcador final ho diu tot, partit molt igualat on els locals s'han hagut d'esforçar moltíssim per a derrotar un molt ordenat equip visitant. L'àrbitre, assenyalant dos penals rigorosos contra el Vallès Calafell CP, ha donat un cop de mà important per a que el Barça s'endugués la victòria. El Vallès Calafell CP, però, ha dedicat aquest partit meravellós al company Eugeni Collado que, avui, ha jugat el partit més important de la seva vida. Va per tu, Chicu!

FC Barcelona - Jordi "Tino" Martínez, Toni Rovira, Marcelo Uribe, Coll, Xavier i Lluís Segarra i Gaby Cairo.

Vallès Calafell CP - David Tutusaus, Jose Maria Hernàndez, Javi Luna, Jordi Cañellas, Josep Rion, "Epi", Joan "Tutus" i Ramon Ferré.


La nit s'ho valia, després de fer turisme al Palau Blaugrana i fotografiar tots els racons de la pista, els vestidors i els exteriors, els Veterans del Vallès Calafell CP han demostrat que venien concentrats per a donar la campanada de la lliga. Capaços de les seves possibilitats, han plantat cara a un totpoderós Barça que només havia perdut un partit en tot el què va de campionat.


Sense encendre el marcador gegant del Palau, poc pensaven els blaugranes que estarien tant pendents del temps, al final del partit. Ha estat un partit molt net, amb set faltes pel Barça i quatre pel Vallès Calafell CP. L'equip visitant, però, amb una defensa molt més endreçada i molt ben posicionat en pista, ha fet suar la cansalada a l'equip blaugrana.


El partit ha començat amb un Barça defensant a l'home, a mitja pista. La pressió feia difícil que el Vallès Calafell CP fes el seu joc habitual de toc, però ho intentava amb jugades individuals i ràpids contracops.


Amb un canvi tàctic important, en el què Javi Luna i Ramon Ferré han permutat la seva posició habitual, el Vallès Calafell CP posava moltes dificultats defensivament al conjunt local. El Barça no sabia com penetrar el quadre-romb dels verd-i-blancs i ho probava amb xuts de lluny, amb un jugador col·locat en el segon pal esperant la rematada.


Tot l'equip ha funcionat a les mil meravelles i tothom ha disposat de forces minuts de joc. La calor dels focos del Palau ha fet cansar més de l'habitual als jugadors d'ambdós equips. Però, cal dir que, el Barça ha demostrat la seva categoria amb detalls com deixar una dotzena d'ampolles d'aigua al vestidor de l'equip visitant.


Als set minuts de partit, el Vallès Calafell CP s'avançava, sorprenentment, en el marcador. Un xut llunyà de "Canyi" era desviat lleugerament per l'estic d'un defensa local i entrava la bola dins la porteria de Tino Martínez, rasa arran de pal.


Conscients de que el partit seria molt llarg, el Vallès Calafell CP ha fet una roda de canvis molt més seguida que de costum. Calia aguantar el ritme i l'experiència de Portugal, sobre parquet, ha anat força bé al conjunt calafellenc. La pista del Palau no relliscava gens, tret d'algunes zones de pintura blava del bàsquet.


En una jugada ben trenada pel Barça, ha arribat el gol de l'empat. Era el minut deu de partit i les coses semblaven posar-se al seu lloc. Però, els visitants continuaven molt ben plantats a la pista i no donaven opcions al rival.


En atac, el Vallès Calafell CP utilitzava les pantalles per a buscar avantatge en l'ú contra ú. Ha disposat d'algunes ocasions clares de perill, però "Tino" Martínez ha aturat bona part de les mateixes. En algun contracop, el Vallès Calafell CP podia haver marcat, quedant-se sol davant el porter local, però no ha estat així.


Per contra, el Barça buscava penjar boles a l'àrea calafellenca i els seus davanters es col·locaven al segon pal buscant la rematada definitiva. El Vallès Calafell CP aconseguia, gaiebé sempre, interceptar aquestes passades típiques del Barça i sortia en ràpids contracops.


Gaby Cairo no semblava estar còmode amb el joc del Calafell. Tampoc ha gaudit de moltes ocasions l'altre davanter perillós del Barça, Toni Rovira. Els blaugranes han notat sensiblement la baixa en el partit de Plaza, un dels canalitzadors de joc del conjunt local.


En una jugada dubtosa, l'àrbitre ha assenyalat penal contra el Vallès Calafell CP, després que un jugador visitant toqués la bola amb el peu. Els jugadors verd-i-blancs han protestat la jugada, considerant que estava fora de l'àrea. L'àrbitre ha xiulat el penal de manera inapelable.


David Tutusaus sota els pals, no ha pogut fer res en el llançament magistral de Gaby Cairo. L'argentí del Barça ha clavat la bola a l'escaire esquerra de la porteria calafellenca, en un xut sec de cullera. El 2-1 donava avantatge al Barça en l'equador de la primera part.


El Vallès Calafell CP no ha perdut la cara al partit i, animats pel bon joc, han aconseguit l'empat. Javi Luna, després d'una jugada individual s'ha plantat a la frontal de l'àrea blaugrana i ha xutat a l'escaire de la porteria de "Tino" Martínez que no ha pogut fer res per a aturar la bola. El 2-2 feia justícia al què s'estava veient damunt la pista.


No obstant, uns minuts més tard, el conjunt blaugrana tornava a avançar-se en el marcador, 3-2. L'equip visitant seguia tancant molt bé els xuts des de la frontal i des de fora de la zona, però també tallant molt bé les passades al segon pal.


L'afició calafellenca que s'ha desplaçat al Palau no donava crèdit al què estava veient, el seu equip plantant cara al Barça!


A manca de cinc minuts, novament el Barça ha marcat i ha posat el 4-2 en el marcador que semblava definitiu.


El Vallès Calafell CP, lluny d'ensorrar-se, continuava amb la roda de canvis i ha aconseguit aguantar el ritme dels locals i les apretades blaugranes per a ampliar l'avantatge.


Amb una excel·lent imatge i bon joc s'arribava al descans amb el 4-2 favorable als locals.


En la represa, l'equip local ha tingut més contracops per a retallar distàncies, però també el conjunt local ha practicat el contracop en més ocasions, veient la dificultat d'atacar a la defensa estàtica visitant.


Rodant la bola per fora de la zona, el Barça no trobava forat. I això ho ha aprofitat el Vallès Calafell CP, mitjançant "Epi", per a fer el 4-3.


Els blaugranes veien perillar, novament, la victòria. El Vallès Calafell CP apretava i, en atac, disposava d'oportunitats clares i amb jugades elaborades per a fer l'empat.  


Però l'àrbitre ha tornat a castigar excessivament el conjunt visitant, assenyalant un nou penal rigorós per tocar la bola amb el peu dins l'àrea. Gaby Cairo, aquest cop amb Josep Maria Hernàndez sota els pals, ha llençat de forma magistral, novament de cullera, a l'escaire dret de la porteria del Calafell.


El 5-3 no ha servit per a que el Vallès Calafell CP afluixés i, tot i que el Barça ha disposat de més contracops que en la primera meitat, no ha aconseguit ampliar l'avantatge, amb uns porters calafellencs que han fet un dels millors partits de la temporada.


El Vallès Calafell CP, a manca de sis minuts, ha aconseguit el 5-4 que posava emoció en el marcador. "Canyi", de fort xut creuat a l'escaire dret de "Tino" Martínez, donava ales als verd-i-blancs per a aconseguir alguna cosa positiva de la seva visita al Palau Blaugrana.


Després d'uns minuts finals molt emocionants, on el Vallès Calafell CP ha estat molt a prop d'aconseguir el gol de l'empat, especialment en un contracop d'"Epi" i alguna jugada més, s'ha vist el Barça més pendent del rellotge i d'aguantar la bola per a no perdre-la. Un xut al travesser d'Uribe podia haver sentenciat, però els blaugranes no han sabut penetrar la defensa tancada dels visitants.


Al final, derrota, com sempre, però amb una molt bona sensació i millor imatge. Els cuers han plantat cara al líder i han estat a punt de fer saltar la banca.


No ha pogut ser! Els calafellencs, però, s'emporten el millor record de la temporada del Palau Blaugrana i, un xic tristos per no haver aconseguit l'empat, contents per la imatge i la seriositat defensiva amb què han jugat.


Un cop s'han retirat els jugadors blaugranes, els calafellencs han volgut celebrar el bon joc i el bon partit al mig de la mítica pista del Palau.


S'han fet la fotografia de rigor, amb un record molt especial al company Eugeni Collado, just el dia en què l'han intervingut i no ha pogut assistir a veure el partit més esperat de la temporada.


Però, l'Eugeni Collado ha estat més present que mai al Palau Blaugrana i en el record dels seus companys! Ànims, Chicu! I esperem veure't ben aviat jugant amb tots nosaltres.

11 comentaris:

  1. Felicitats per aquest gran resultat. Com be et vaig dir, els partits s han de jugar i fins que l arbitre pita el final, no es pot donar ni per guanyat ni per perdut un partit. Anims Eugeni!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies company! Tens raó, però el Barça és un gran equip i era impensable que ens sortís un partit bo com aquest. Són uns cracks, dins i fora de la pista! Gràcies pels ànims a l'Eugeni, li hem trasmès.

      Elimina
  2. Gran partit i gran resultat companys!! Avui heu demostrat realment el vostre potencial davant l'equip més fort d'aquesta lliga!! Felicitats Vetes del Calafell i ànims per la recuperació de l'Eugeni!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Joan! El vostre empat també és un gran resultat i el teu comentari un senyal inequívoc de la gran humanitat dels veterans del Cerdanyola CH. Sort!

      Elimina
  3. Molt be nois la primera victoria perque 5-4 amb el barça lo es

    ResponElimina
  4. Que lástima.

    ResponElimina
  5. Força Eugeni!!!!!!

    ResponElimina
  6. esos Vetes !!!! .... y muchos ánimos a Chicoooooo ... :))))))

    ResponElimina
  7. MOLTES GRÀCIES AMICS!!! QUE GRANS SOU!!!!!

    ResponElimina