dimecres, 2 de gener del 2013

Eladi Bergadà, una porta oberta a la Federació

Eladi Bergadà i Cañellas, fotografia extreta del llibre Testimonios d'Enric Blanch

Eladi Bergadà i Cañellas (1925-2001) va ser un dels pioners de l'hoquei a Reus quan, juntament amb un grup d'amics i el seu germà Albert, van formar el primer equip de la capital del Baix Camp, el Club Natació Reus "Ploms" (el 1942, però la presentació oficial va ser el 25 de maig de 1943).

Eladi Bergadà, a dalt a l'esquerra, un dels Pioners del Club Natació Reus "Ploms", fotografia extreta del llibre Testimonios d'Enric Blanch

El 1944 ja va assolir el títol de campió de Segona Divisió i va pujar a Primera Divisió, quan encara es jugava amb disc. L'any 1946 va ser campió d'Espanya de Primera Divisió, a la pista del G.E.i E.G el dia 5 de maig, davant l'Espanyol, on hi jugaven els Trias, Mas,... El 15 de febrer de 1948 va formar part de la selecció catalana qye es va enfrontar al Porto, de Portugal, formada per Soteras, Vila, Felip, Bassó, Villamajó i el propi Eladi. Uns anys més tard, quan es va traslladar a Barcelona per motius laborals, va formar part del Joventut de Badalona. En acabar la seva etapa com a jugador, va ser el delegat del seu club davant de la Federació Catalana. L'any 1964, va passar a la Territorial de Tarragona, de la que va ser president durant molts anys, acompanyat per en Ricardo Lluís i Salvadó Salvat. Treballador nat, defensor de la pedrera, home de bé, dialogant, honrat i excel·lent persona.

Quan el club el va necessitar, sempre el va trobar. A mi, particularment, com a jove em donava consells com "no trepitgis mai a ningú, però no deixis que et trepitgin"... d'ell vaig aprendre moltes coses. Va ser l'altre pare esportiu i em va permetre entrar a la Federació i conèixer el seu funcionament. També, quan uns fets, lluny d'impressionar-me, em van enfortir, ell era allí per a donar-me la mà.

Assistia, amb la seva esposa, d'una manera regular, als sopars de final de temporada. Ja ho esperava! Sempre deia que s'hi trobava molt a gust. Tots els clubs de la província li van retre un emotiu homenatge, demostrant l'agraïment i l'afecte que sentien vers la seva persona.

Eladi Bergadà es va posar els patins pel 25è aniversari del club

Podem dir que, el Pavelló de Calafell va ser el darrer lloc on es va posar els patins. Va ser l'any 1978, en motiu del 25è aniversari del club. No va dubtar en participar i, de veritat, s'ho va passar molt bé. Finalment, ens va deixar d'una manera sobtada el 23 de març del 2001, als 76 anys d'edat.

Josep Hugué, president del C. P. Calafell, entregant la insignia a Eladi Bergadà

ELADI, amic, MOLTES GRÀCIES! ...per la teva aportació valuosa a l'hoquei patins, però especialment per tot el que vas fer pel Club Patí Calafell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada