dilluns, 17 de setembre del 2012

Primera victòria a l'EVRICUP

Un cop acabada la fase de grups i havent quedat en quart lloc del grup vermell, el grup de la mort, el C.P. Calafell va començar els playoffs per disputar del tretzè al setzè lloc de l'EVRICUP 2012 davant el quart classificat del grup blau, el combinat holandès de l'Old Stars que substituïa el CP Vilafranca, a darrera hora. Va ser un partit molt plàcid pels calafellencs que van guanyar per 8-2, aconseguint així la primera victòria.

Com és costum en el torneig i en competició internacional, els jugadors saluden el públic i es donen la mà, un per un, abans de cada partit. Aquest cop no va ser menys, tot i l'hora en què es va disputar el partit, les 21:30 hores de la nit. Va ser el darrer partit de la jornada.

El C.P. Calafell es mostrava convençut de guanyar el partit des del primer moment, per això l'objectiu era el de recuperar les bones sensacions i el joc habitual de l'equip.

El Frederic va començar el partit assegut a la banqueta...

El cinc inicial va ser en David Tutusaus (porter), Javi Luna, Ramon Ferré, Epi i Josep Rion.

L'afició del C.P. Calafell va estar present a la grada i fent-se notar des del primer minut. Van animar molt i cantaven els gols dels calafellencs com si fos en una final. Gràcies a tots/es!

El partit va començar amb moviment ràpid de la bola per part del Calafell i alguns contracops perillosos que no van poder ser culminats pels jugadors calafellencs. L'equip local semblava no poder aturar l'allau de joc del Calafell.

Els jugadors del C.P. Calafell havien après la lliçó i no volien sorpreses. Van comenar amb un fort ritme de joc, movent ràpid la bola i sortint, encara més ràpid, al contracop. En un d'ells, Javi Luna feia el primer pels calafellencs. Semblava mentida començar el partit guanyant!

El joc combinatiu calafellenc dominava sobre la pista i anaven arribant les ocasions de perill. En un xut de mitja pista, Jordi Cañellas "Canyi" feia el 2-0.

El porter David Tutusaus estava fent un bon partit i aguantant l'equip al darrera. Això donava confiança als jugadors calafellencs que començaven a desplegar el seu joc amb fluïdesa i valentia. A la banda, Miguel Ángel Perín, massa jove per jugar l'EVRICUP, animava i gaudia del joc verd-i-blanc.

Amb una defensa molt tova, el combinat holandès permetia facilitats en atac als jugadors calafellencs que, en molts casos, no van ser aprofitades. L'equip local ho intentava amb xuts llnyans, sense punteria. Un xut al pal de Ramon Ferré avisava que vindria el tercer molt aviat, obra de Josep Rion de xut des de fora de l'àrea. 3-0 clar en el marcador que semblava sentenciar el partit.

Frederic Sevé completava la golejada en la primera part, després d'un bon contracop portat per ell ateix i na cmbinació amb Jordi Cañellas que li va donar el gol fet. 4-0 i a esperar el descans, però pocs segons abans els àrbitres pitaven un penal contra el C.P. Calafell que convertiria en gol un jugador local. 4-1 definitiu a la mitja part.

En la segona, el ritme va continuar igual. El porter calafellenc anava fent bones aturades, però no va poder fer res en una bola arrossegada des de fora de l'àrea que va entrar per l'escaire. L'Old Stars posava el 4-2 i escurçava distàncies.

Però el C.P. Calafell se sentia superior i no volia perdre, de nou. Un Calafell més confiat en la victòria aconseguia jugar l'hoquei alegre que el caracteritza i els gols anaven caient.

Un contracop ràpid i ben portat per Javi Luna, a passada de Joan Tutusaus, es convertia en el 5-2 que donav tranquil·litat al conjunt calafellenc. Era qüestió de temps que en caiessin alguns més...

De nou, en contracop, aquest cop entre Frederic i Javi, es convertiria en gol. L'autor, en Frederic Sevé, que només entrar en pista ja sucava, posant el 6-2.

En un fort xut per part dels holandesos, en David Tutusaus es va fer mal a la cama. Un nou morat en la col·lecció que lluïa l'encertat porter calafellenc.

Javi Luna va disposar, sol davant del porter, de diverses ocasions que no va materialitzar. El resultat hagués pogut ser encara més ampli. Però va ser en un nou contracop on Javi Luna va aconseguir marcar, posant el 7-2 en l'electrònic.

En un xut llunyà d'Epi, després d'un rebot, la bola s'introduïria en la porteria del combinat local. Quedaven segons per acabar el partit i el resultat definitiu era de 8-2. El C.P. Calafell havia fet un bon partit i el més important és que havia recuperat les sensacions positives.

En acabar, els jugadors locals, amb esportivitat, van reconèixer la superioritat de l'equip català.

La victòria permetia al Calafell disputar el tretzè lloc del torneig, davant del C.P. Carbonia italià, el·ludint els darrers llocs de la classificació d'aquesta categoria.